Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

7.3.05

Editorialul Red Apple cu titlul 'Intre sabia FMI si fantoma anticipatelor'

'Solutia' care nu rezolva...


Se pare ca acest editorial propune un 'moment zero' in lupta anticoruptie din Romania pe motive de 'speriere' a capitalului autohton. Un moment zero, in care sa aveam de-a face cu o amnistie generala, ar fi o 'solutie' incompleta si mai ales gresit motivata daca ar fi sa se intample in parametrii propusi de autor. Presedintele Basescu pe de-o parte si mai ales tot romanul pe de alta parte, au nevoie sa inceapa acest nou capitol din viata Romaniei cu exemple semnificative ale costului de nerespectare a legii! Daca crimele economice ale potentatilor nu sunt pedepsite, care va romane perceptia legii in ochii celui care da o gaura in conducta de benzina?

Ca sa facem un pas mai departe, nici in Rusia de altfel amnistia nu a fost acordata acordata tuturor--vezi: Berezovski, Gushinski, Hodorkovski. Deocamdata, Putin a inchis ochii numai in cazurile in care noua putere economica nu ameninta sau nu interfereaza cu puterea politica. Nu crede nimeni ca asta ar fi cazul cu partea vizata din puterea economica romaneasca ce are aspiratii politice vadite (vezi: identificare politica cu opozitia PSD sau 'participarea' la guvernare), deci putere economica implicata, direct sau nu, in politica!

Mai mult, Presedintele Basescu are dreptate in a cere UE sa identifice nominal coruptii din Romania, chiar daca acesta este un exercitiu mai degraba retoric. In conditiile in care germanii si francezii urmeaza sa beneficieze de contracte in Romania, ce au fost obtinute fara a respecta legea din Romania in cunostinta tuturor partilor implicate, numirea de catre occidentali a oficialilor corupti ar fi simpla. Fara a numi adoptiile de copii italiene si alte cazuri de atentii si intervenii personale...

Europenii, daca n-ar fi contienti de retorismul lui Basescu, probabil ar indica pe fostul premier Nastase ca un oficial corupt din Romania. Atat timp cand oficialli dela Bruxelles extrapoleaza imaginea 'omului lor' atat la intreaga populatie cat si la noua putere, ele fac de fapt un deserviciu tuturor. Pentru observatorul atent, UE isi face un deserviciu ei insisi prin semnalul pe care pare sa-l trimita: cei din'ainte erau baieti buni cu care se putea lucra, astia noi sunt imprevizibili cu corectitudinea lor...

Presedintele Basescu are intradevar de facut un joc la limita in care trebuie sa aleaga cat de aproape/departe sa stea de o America de Nord vs. Europa de Vest, entitati aflate intr-un curs de separare. Tot ce speram este ca va obtine rezultate maxime!

Pentru a accesa editorialul Red Apple cu titlul Intre sabia FMI si fantoma anticipatelor click aici. din Ziua (7 martie 2005)

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare