Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

4.3.05

Comentariul la editorialul lui Rosca Stanescu din Ziua 4 martie 2005

Completare trimisa la rubrica de comentarii la editorialul "Cea mai buna aparare e atacul! Sau o politica reactiva?" semnat de dl Rosca Stanescu in Ziua din vineri, 4 martie 2005:

Domnuele Rosca Stanescu, va inteleg demersul pe care-l faceti in scopul de a ne invita la reflectie. Din punctul dvs. de vedere, ceea ce spuneti, poate fi adevarat sau nu din motiv ca este exprimat intr-un mod retoric si totul este pus in forma unei intrebari/ipoteze. Din punctul Presedintelui Basescu se schimba putin lucrurile. Daca Presedintele Romaniei nu s-ar fi intalnit cu Premierul Blair as fi spus ca aveam de-a face din nou cu una din formulele sale, oarecum colocviale si exprimate in pripa. Considerand insa ca se apropie vizita d-lui Basescu in SUA, probabil ca stie domnia sa ceva ce noi vom afla numai cu timpul!

Pe de alta parte, as dori sa adresez si eu cititorului rubricii dvs. cu urmatoarele intrebari:
1) Daca stii ca cineva ti-o coace, astepti lovitura sau actionezi?
2) Romania va deveni ea insasi tinta a terorismului si a unor atacuri indreptate impotriva intereselor anglo-americane. In alte cuvinte, Bucurestiul se afla mult mai aproape de Teheran si Damasc decat Londra sau Washington DC.

In speranta ca fiecare intelege noua miza a jocului, sper numai ca nu vor fi multi aceia care vor fi luati pe nepregatite. Si atentie mare ca pregatirea inseamna cheltuieli neproductive pe securitate. Sper ca Presedintele Basescu sa poata deconta parte din aceste cheltuieli acolo unde astfel de sume n-ar pune probleme nivelului de trai.

flachi dela http://peromaneste.blogspot.com

P.S. Dati-mi voie sa nu fiu pe de-a'ntregul de acord cu citatul din Culianu folosit de dvs. ca motto. De multe ori cei mari merg pe intuitie si nu pe cine site ce planuri. Asa cum strategii americani militari o tot declara dela a doua intrare in Irak, orice strategie dinaintea luptei se duce de rapa cu ocazia primul foc de pusca. flachi

Nota Bene: Pentru a accesa editorialul d-lui Stanescu, click aici!

Un comentariu:

peromaneste spunea...

Al 11-lea comentariu adaugat la acest editorial:

belicozitate inteleg, dar pe ce te bazezi?

Ma intreb cati din cititorii cotidianului Ziua sunt reprezentati de opiniile exprimate despre editorialul d-lui Rosca Stanescu din 4 martie 2005...

E bine oare ca noi sa ne aia in pene de o declaratie a Presedintelui Basescu, fara a-i stii acoperirea SI costurile?

E bine ca victorii asa de mici, ca aceea a Stelei sau aceea presupusa din tonul Presedintelui, sa ne bucure asa de tare? Si daca da, ce spune asta de conditia in care ne aflam ca indivizi si natiune? Probabil ca am fost prea mult timp 'jos' si acum avem cumva posiilitatea de a ne catapulta in al 9-lea cer?

Bun ce-o fi daca vine in folosul tau Romanie!

Google
 

Postări populare