Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

1.3.05

Bravo Traiane!

Se discuta atat de mult despre 'revolutia portocalie' din Ucraina fara insa a se pune intr-un context mai larg--de catre noi romanii in special.

Sa ne amintim cum si de unde a venit Putin la putere: pe fondul nemultumirilor crescande cu etern ebriatul Eltin se gaseste un tip care a avut ceva success in institutiilor democratice (primaria St. Petersburg) in timp/dupa ce facuse parte din structura de securitate a statului. La putere fiind, Putin s-a descotorosit de elementele jenante puterii si asta nu fara sprijinul/acordul popular si al (inoitelor) fortelor de securitate.

La Kiev s-a operat din nou, ca si cum, dupa un scenariu care a inclus suportul fortelor de securitate. Aportul acestora este clar si documentat.

Deci, in realitate, avem de-a face (si) cu revolte paralele si in surdina ale inteligentei active din tarile respective.

In Romania, intrebarea devine, cand si cum vor fi operat fortele de securitate (ale trecutului si mai ales prezentului) pentru a inscrie tara pe linia modernitatii istorice? Referinta nu este abstracta sau retorica. Este vorba de coruptia care a atins totul dela omul de servici pe scara pana la oamenii cabinetelor ministeriale.

Initiativa Basescu de a include combaterea coruptiei, se pare dincolo de retorica, printre privilegiatele directii ale unei strategii nationale de aparare este de aceea binevenita si de mult asteptata. Este timpul ca cei din aparatele de putere si protectie a puterii statului roman sa-si faca si treaba caci altfel riscam prea mult: corabia se va duce la fund cu sobolani cu tot!

Nota Bene: Inteligenta activa este definita ca opusul inteligenteii reflective. Cea de-a doua forma este asignata--de obicei, ca in realitate au fost colaboratori si (de) acolo--mediilor intelectual-universitare. In aceste medii inteligenta e mai degraba reflectivs decat activa. Pe cand responsabilitatea mai binelui in Romania este numai implicita, citeste cetateneasca, pentru inteligenta reactiva, mai binele este datorie de servici a inteligentei active. Bineinteles, cu conditia sa fie si inteligenti...

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare