Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

26.11.12

Guy Verhofstadt: UE, atmosferă de bazar turcesc

Guy Verhofstadt este cel care a fost contracandidatul lui Jose Manuel Barroso acum câţiva ani pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Comisiei Europene. Cunoscut ca unul dintre cei mai eficienţi oficiali europeni, Verhofstadt s-a remarcat în ultimii ani prin criticile sale dure la adresa actualei echipe de la Comisia Europeană şi de la Consiliul European. A fost distins în 2002 cu „Vision pour l'Europe Award”, iar în 2010 publica o carte în care venea cu un proiect alternativ de salvare a Uniunii Europene din criză, bazat de investiţii flexibile şi pe crearea de oportunităţi de afaceri în toată Europa, fără să fie nevoie de politici de austeritate. Bineînţeles că actuala echipă de la Comisia Europeană a ignorat sugestiile lansateîn cartea lui Verhofstadt, intitulată „Să ieşim din criză: Cum Europa poate salva lumea” (Sortir de crise: Comment l'Europe peut sauver le monde).

Cum vi s-au părut discuţiile privind bugetul UE? Veşti triste pentru statele membre UE?

Nu e nimic dramatic sau trist. Toată această dispută pe marginea bugetului european este doar ridicolă. Vorbim de o reducere totală de aproape 100 de miliarde de euro, pe când bugetul unei singure ţări din UE este de peste 6.000 de miliarde de euro, deci de cincizeci de ori mai mare o decât bugetul comun al europenilor. Atunci, despre ce vorbim? Cea mai bună soluţie este să punem resursele şi politicile naţionale la nivel european.

Van Rompuy voia să taie din fondurile necesare statelor, dar nu voia să taie din cheltuielile administrative ale instituţiilor europene. Vi se pare normal?

De ce să nu tăiem de la cheltuielile administrative? Avem de trei ori mai mulţi diplomaţi decât au Statele Unite, avem de patru ori mai mulţi militari decât au americanii. Cee ce vedeţi aici este o simplă confruntare clasică şi irealistă între diverse simboluri şi ifose naţionale. Fiecare lider al unui stat naţional din UE vrea să se întoarcă acasă şi să declare populist: „Am fost acolo, m-am bătut pentru ţara mea, şi am câştigat. Am obţinut mai multe fonduri, am obţinut mai multe subsidii, am tăiat de la alţii mai mulţi bani etc.”. În 2006, tot la negocierile privind bugetul UE, pentru că fiecare stat membru din vremea aceea venea cu pretenţiile sale, am avut peste 40 de excepţii trecute în proiectul de buget. Fiecare stat care voia să fie exceptat de la nişte tăieri, era menţionat cu nişte excepţii în proiect. Probabil, acum vor fi tot vreo 40 de excepţii, dacă nu chiar mai multe. Asta ca să trăim cu impresia că le dăm satisfacţie tuturor.

Şi dacă nu se va ajunge la un acord în aceste zile? La ce ne putem aştepta?

Nu trebuie să dramatizăm discuţiile de azi. Cred că discuţiile de săptămâna viitoare privind proiectul de uniune fiscală şi bancară vor fi mult mai importante decât cele de astăzi. Însă un eşec al negocierilor de azi va fi un semnal negativ pentru pieţele financiare internaţionale. O să dăm satisfacţie unor speculatori că nu suntem capabili să ne stabilim un buget. Dacă există un punct pozitiv în toată cearta de asta pe buget este faptul că nimeni nu a îndraznit să atace ideea de alimentare a bugetului UE din resurse proprii. Dacă vă mai aduceţi aminte, încă de acum câţiva ani am propus o altă arhitectură a bugetului UE. Îl vom alimenta cu resurse proprii care vin direct de la cetăţean către UE: banii din TVA, banii din taxa pe tranzacţia financiară. La acest capitol nimeni nu a fost împotrivă. Ceea ce înseamnă că, de acum înainte, bugetele naţionale vor fi degrevate, contribuţiile naţionale la bugetul UE vor scădea drastic şi vor fi treptat înlocuite prin banii obţinuţi din aceste resurse proprii. Astfel, vom pune capăt acestei atmosfere de bazar turcesc pe care o trăim azi în Uniunea Europeană.

__________________________

Verhofstadt



albert keller
UE - Constructie ecletica in care popoare de culturi si dezvoltare economica diferita sa fac ca functioneaza. Tarile cele mai sarace din Estul Europei se bucura de statutul de milogi levantini printre pantofii de lux ai granzilor aroganti. Cetatenii romani nu au dobindit nici macar dreptul elementar la munca dupa ce si-au deschis prematur pietele gunoaielor din Vest, care venite la pret de dumping au ruinat economia nationala. Entitatile politice alese pentru a apara interesele Romaniei la Brussels s-au dovedit a fi primate zapacite de dinamica si puterea financiara a cancelariilor vestice, cancelarii care in agresivitatea si egoismul lor au distrus mai mult decit au construit. Germania sub comanda marxistei Angela Merkel se hraneste cu iluzia leadershipului UE dar asta nu va tine o vesnicie atita timp cit UK ramine in stand-by si nu adera la Euro. Franta incearca sa gaseasca o formula de echilibru si armonie intre politica interna si cea europeana dar cu rezultate modeste. Traian Basescu se simte mai potent la Brussels sub fusta lui Merkel decit acasa sub potopul de blesteme. Bugetul UE se va vota in atmosfera Tribunalului de la Magdenburg unde urla toti si nu asculta nimeni. Nori negri sa intrezaresc la orizontul european.




aurora
L-ati obsevat pe perdantul national in "discutile" cu ceilalti? Dadea din miini, din picioare, din coada, le explica cu sirg, stia el mai bine totul, se dadea mare, degajat si zimbaret. Nu am observat ca macar un singur "interlocutor" de-al lui sa vorbeasa iar el sa asculte. Respectivii se uitau la el ca la un papusache intors cu cheita.Iar acum nu spune ce s-a decis, de fapt.Cit mai e lasat personajul acesta sa isi bata joc de tara si de popor?



Dracu gol
Eu am vazut nenumarati insi care in fata scaunului pe care il ravneau promiteau marea cu sarea.Odata asezat augustul kour in jiltul buclucas,gandurile o luau razna,promisiunile erau inversate de nici maicuta mea(Talpa Iadului)nu le mai putea pricepe.Stau acum si ma intreb,care or fi ascunsele resorturi ce modifica atat de lesne gandurile clocite in cap.Inclin sa cred ca doar trecatorul confort al kourului.O sa mai verific!




pentru junii turci
oricum europa era o vaca




La Vanguardia Shots [GROUP] Guy Verhofstadt by Pietro Naj-Oleari

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare