Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.11.05

semne ale functionarii democratiei







Nastase contra Statutului minoritatilor


Adrian Nastase, seful Camerei deputatilor (inca) in exercitiu, a amanat pentru o saptamana decizia Biroului Permanent referitoare la solicitarea premierului Calin Popescu Tariceanu care a cerut, luni, dezbaterea proiectului legii privind Statutul minoritatilor nationale in procedura de urgenta.

Dupa finalizarea sedintei Biroului, Nastase a declarat:
Am dat termen Guvernului o saptamana pentru a completa proiectul cu aceste tabele de concordanta, sa ne arate care sunt standardele europene pe care trebuie sa le introducem in materie de minoritati si in ce masura solutiile din proiectul de lege merg pe aceste cerinte ale UE

Replica reprezentantul UDMR in Biroul Permanent, Kelemen Hunor, a fost ca, pana acum, nu s-a discutat niciodata in conducerea Camerei daca anumite proiecte de lege au tabele de concordanta.


Considerand si postarea noastra "Inca una, de la cei mai nelipsiti la guvernare din ultimii 15 ani", iata ca democratia functioneaza in... Romania si asta in folosul cetatenilor!

Permiteti-mi sa clarific:
1) Am spus ca UDMR-ul si-a vandut votul puterii pentru atingerea obiectivelor sale etnice si asta in detrimentul obiectivelor nationale economice si politice;
2) D-l Nastase, daca era la putere astazi, cel mai probabil sprijinea initiativa UDMR;
3) PSD-ul fiind in opozitie, functioneaza in parametrii democratici si iata ca-i ofera UDMR-ului un semnal politic cum ca ar trebui sa se ocupe si de altceva decat obiectivele-i etnice!

Foarte bune si imbucuratoare aceste semne ale functionarii democratiei, chiar si indirect, in folosul Romaniei!

Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Romanul din Chisinau versus romanul din Cluj


Ardelenii sau plins intotdeauna ca sunt nedreptatiti de catre politica bucuresteana , si cred ca pe buna dreptate si nu ma mira sa constat ca ardelenii de la Cluj au scos un manifest "M-am saturat de Romania".
Si noi ceilalti ne-am cam saturat de politica smechereasca bucuresteana care nedreptateste provincia ptr a creea un spatiu superior celorlalti romani cu numele Bucuresti .
Si moldovenii si oltenii si poate si drobogenii au avut uneori sentimentul delasarii impus de bucuresti , dar au tacut si au incercat sa faca cunoscut nemultumirea lor numai in mediul politic fara sa iasa in public .
Nu-i de vina Romania ca am avut parte de Iliescu , ci noi toti n-am stiut cum sa-l combatem , am oferit odata credit politic acestui om si ne-a dezamagit , am stiut cu totii ca este cu o mentalitate bolsevica si ca un om care apuca 50 de ani in comunism nu va fi niciodata un democrat , ptr ca nu poate intelege un sistem in care nu a fost educat , deci ne-a incurcat 15 ani dezvoltarea tarii .
Totusi ardelenii au benefiaciat de mai multa investitie decit restul tarii , cindva sau plins ca nu li se accepta accesul la politica tarii si imi amintesc ca au avut destui reprezentati , clujeanul Radu Sirbu de cum a ajuns la Bucuresti prima grija a fost cum sa vinda litoralul , apoi au mai avut ministerul apararii , finantele , deci au avut acces la politica mare a tarii si totusi au fost la fel ca bucurestenii , fara prea mari diferente .
Astazi am auzit ca orasul Cluj s-a maghiarizat , ce usor isi pierd ardelenii identitatea si isi uita limba nationala si cind ma gindesc la romanul din Chisinau care de 60 de ani traieste sub ocupatioa rusa si totusi nu si-au uitat limba si cultura din care fac parte , si totusi clujenii sau maghiarizat , ba mai mult am auzit ca nu poti cere un bilet de tren in gara din Cluj in limba romana ca nu-ti raspunde nimeni .
Clujul nu este sub ocupatie maghiara si totusi au uitat limba romana , si noi ceilalti ne-am saturat de politica Bucurestului dar nu dam cu Romania de pamint si incercam sa-i facem pe politicienii dimboviteni sa inteleaga ca trebuie sa traim impreuna .
O romanie fara olteni sau ardeleni , moldoveni sau dobrogeni este ca un trup schilodit , este nevoie de voi ardelenilor , la fel cum avem nevoie si de moldovenii din Chisinau sau de oltenii din Craiova sau dobrogeani toti formam ceea ce se numeste astazi Romania , altfel vom ajunge sa fim minoritari in propria tara .

Google
 

Postări populare