Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

7.11.05

Franta, de la seductie la abandon



S din Franta
Ce si cum...

Ce se intampla in suburbiile din nordul Parisului este rezultatul unei politici duse de 30 de ani si anume de "curatire" a capitalei de saraci in general si emigranti in particular. S-au construit in zonele respective cartiere cu blocuri turn si blocuri bara si unde se propuneau apartamente de 4-5 camere (100-120 m2) pentru chirii de 2-300 Euro/luna stiind ca in Paris, la pretul asta n-ai nici macar o camera de bona de 8m2.
Ca sa le dea ocupatie, au construit terenuri de sport si adevarul ese ca au iesit talente gramada, Thiery Henry, Anelka, din nordul Parisului, Zinade sintr-un cartie similar la Marseille, etc.
Dar la nici un politician nu i-a trecut prin cap sa propuna si locuri de munca...Au crezut ca oferindu-le un RMI de 500 Euro/luna + alocatii pentru copii + ajutoare pentru locuinte + securitate sociala +++, baietii o sa-si petreaca ziua privind la televizor. S-au inselat, s-a dezvoltat in cartierele respective o delicventa atroce, traficul de droguri fiind principala activitate a tinerilor din cartier, cartiere devenite in acelasi timp un fel stat in stat, conduse de bande de tineri mai mult sau mai putin salbaticiti.
Masini se ard mai tot timpul in zonele respective, mai ales cand cante o astfel de canalie isi pierde viata (urmarit de politie sau chiar in batai intre bande rivale). Doar ca de aceasta data, dorind sa castige capital politic, Sarkozy, Ministrul de interne, s-a dus la fata locului facand declaratii idioate. Rezultatul a fost cam acelasi in momentul in care Sharon a aparut pe explanada moscheilor declansand ultima intifada. Noaptea trecuta a fost cumplit, se pare ca au ars vre-o 900 de masini. Cand te gandesti sunt practic masinile lor (veri, cumnati, etc).
In Paris in schimb, viata continua ca inainte. E ca si cum la scara Romaniei, s-ar intampla la Bolintin sau chiar la Slobozia.
In opinia mea, politia nu intervine pt a nu pune gaz pe foc. Aresteaza pe cei prinsi in flagrant delict, 200 noaptea trecuta, aproape 500 in total. Puscarie (2 luni) pe loc, iar cei n-au nationalitatea franceza risca sa se trezeasca la sfarsit in patria muma chiar daca sunt nascuti in Franta.
Fereasca Dumnezeu sa apara victime umane (o batrana handicapata a trecut printre urechile acului). o sa bage armata pe ei.


lucid din Bucuresti
ce se intampla in Franta

Sper sa nu ma mai cenzureze ca ieri. Am prins inceputul la Lyon, acum 8 zile, chestia cu cei doi adolescenti negri curentati in transformator. Toata lumea spunea ca e o mare problema SOCIALA, generata de lipsa joburilor si agravata de criminalitatea gen droguri si prostitutie. Nu are mai nimic de-a face cu islamismul, dar cei care au inceput sa manipuleze ciocnirile urmaresc, ca la biliard, tocmai scoaterea islamistilor in fata. Aseara, strigand Allah Akbar, tocmai islamicii declarati au fost cei ce au restabilit ordinea si au ajutat politia, intarindu-si astfel rolul de potential lideri ai emigrantilor. Cineva vrea sa profite de revolta cu cauze sociale si sa o indrepte impotriva echipei lui Chirac speriind opinia publica cu islamofascistii, precum Stalin odinioara cu fascistii si imperialistii occidentali tinea in shah Europa intreaga. Se repeta pare-se scenariul lui mai 1968, cand discipolii noului Marx Marcuse condusi de recent pripasitull in hexagon Daniel Cohn-Bendit (azi primar verde la Stuttgart) au vrut sa-i dea o lectie lui De Gaulle pentru afacerea cu fregatele de la Brest si retragerea din comandamentul NATO. Si azi aceleasi doua state ca in 1968 sunt stanjenite in jocurile lor mondializante de politica de demnitate europeana a Frantei. Si incearca sa manipuleze, aproape sigur, ca pe studenti in 1968. Iar cum paralel in lume a aparut calduroasa primire a lui Bush in Argentina si scandalul inchisorile CIA e straveziu de ce e nevoie de demonstarea pericolului islamofascist in Europa. Numai ca oamenii pe batranul continent judeca cu propriile capete si nu se lasa antrenati intr-un conflict cu islamul din care nu crestinii profita . Asa ca toti oamenii cu cap din Europa trebuie sa se comporte ca in fata unei probleme SOCIALE care trebuie rezolvata prin dialog si concesii si sa nu cada in capcana celor care vor sa-si mascheze dorintele de stapanire a lumii intr-un asazis conflict in care vor sa compromita crestinismul si civilizatia europeana.


toni din Bucuresti
Re: ce se intampla in Franta

E interesanta explicatia si chiar credibila intr-o oarecare masura . Si noi am avut experiente asemantoare cu Piata Universitati si apoi vestita mineriada care a plantat flori .

Apar cateva intrebari :
1) Daca este montata de CIA, de ce n-au reusit serviciile secrete franceze sa dejoace povestea organizata chiar pe teritoriul lor?
2) Cine sunt cei care constituie masa de manevra? Simplul fapt ca exista o masa de manevra formata din imigranti insemna ca trebuie schimbata politica de imigratie .

In rest ai dreptate , povestea cu islamofascistii e buna de adormit copiii .



PEROMANESTE
E mai greu sa te exprimi inteligent despre ce se intampla in Franta acestor zile neffind de-al locului. Pana se vor fi risipit fumul si ura, sa lasam faptele sa-si urmeze cursul.
La momentul acesta, as da mai multa atentie disputei din sanul dreptei franceze, ai carei actori sunt de ceva timp: Sarkozy, ministrul de interne, vs. Chirac & Villepin, presedintele & prim ministrul. Pe de-o parte Sarkozy abordeaza situatia cu duritate verbala, pe de alta, ceilalti doi printr-o pasivitate suspecta. Pana la urma, aceasta este confruntarea surda a celor doua tabere, care par a sta in expectativa pana ce electoratul francez va decide care dintre cele doua tabere ale dreptei are 'dreptate'. In timpul asta, stanga franceza nu prea poate spune/face mare lucru si asta si din motiv ca ei sunt considerati ca prietenii de acasa ai celor din afara legii zilele astea.
In ceea ce priveste teoria implicarii altor democratii occidentale in toate treaba, mai trebuiesc si ceva date. Am spus-o aici ca de fapt Franta si SUA se aflau intr-un razboi din care numai focurile armelor lipseau. A merge insa pana la a acuza SUA de aceasta situatie este cel putin prematur.
Si ca veni vorba de SUA, pentru crime grave, (mai ales) unuia (nascut in strainatate) i se poate ridica cetatenia americana - asta inseamna ca cel in culpa nu se va putea folosi de sistemul juridic american, poate fi explulzat, incarcerat etc. In cazul lui Padilla, unul nascut in SUA, i s-au suspendat drepturile cetatenesti asociate cu cetatenia americana, chiar daca a fost nascut in SUA. Asa ca excesivitatea americana, netestata in timp decoamdata, s-ar putea extinde. Numai sa nu le spuna nimeni francezilor ca nu le-a venit ideea aceasta intai lor si cu atat mai putin ca ar fi deja in vigoare in State.
Chiar cu ceva tristete, ne putem aminti cum acum 15 ani trebuia sa traversezi pe partea cealalta a trotuarului de la Ambasada Frantei in Bucuresti, dar sa mai ceri si o viza...
De restul, mai bine-i lasam pe ai nostri romani de pretutindeni sa ne spuna ce si cum la comentarii!





Da click aici ca sa vezi totul!

36 de comentarii:

peromaneste spunea...

roy din Israel
Re: lucid


Violentza asta are desigur la baza ei un substrat social insa ea poate cu usurintza aluneca pe o alta panta (s-au vazut deja semne).

Esti insa foarte voalat si nu e clar despre ce state vorbesti. Eu presupun ca te referi la Rusia si USA care au sezizat cetatzenii lor sa nu se afle in ANUMITE partzi ale Parisului in momentele de fatza. Aceste avertismente le numesti manipulatzii contra "politicii de demnitate europeana a Frantzei".

In cazul cand presupunerea mea este justa, eu zic ca nu e vorba de nici o manipulatzie.

Nu cred ca locurile respective sant potrivit de vizitat acum (de altfel nici in timpuri obisnuite, nu-i o mare fericire sa treci pe acolo - eu am nimerit prin doua suburbii din astea acum catziva ani si am sters-o de acolo rapid. Deasemeni ziarele au mai scris ca inainte de aceste violentze, politzia franceza nu punea piciorul si masina pe acolo - ghici de ce).

In USA se obisnuieste sa se dea avertismente cetatzenilor lor la fiecare pips mic - si asta s-a intamplat de nenumarate ori cand au fost probleme in Israel.

In ultimul an, autoritatzile israeliene au inceput sa dea si ele avertismente de regiuni periculoase, chiar daca inca nu s-a intamplat nimic in respectivele regiuni! - si asta numai in baza de informatzii provenite de la serviciile de securitate.

Eu cred ca orice cetatzean american ar putea da in judecata statul pretinzand ca este datoria statului sa-l protejeze si sa-l anuntze de pericole. La ei se da in judecata chiar daca oamenii cad pe o coaja de banana, si poate asta ar fi motivul pentru care se dau astfel de avertismente.

In tot cazul - sa legi asta de manipulatzii politice (chiar daca nu e vorba de cele doua state, ci de altele) mi se pare putzin cam exagerat.



S din FRanta
Re: ce se intampla in Franta


Nu-i nimic organizat...a pocnit si gata. Crezi ca risca CIA sa-si bage coada ? Ar fi debil. In plus au si francezii servicii secrete...totusi.
Cat despre stanga care ar face valuri si ar pune gaz pe foc iar te inseli. Majoritatea localitatilor atinse au primari comunisti si socialisti.
Cat despre islam ai perfecta dreptate...liderii religiosi incearca sa-i calmeze. Doar ca lepadaturile respective n-au calcat niciodata intr-o moschee, beau si se drogheaza ca niste gauri, singura chesti "islamica" fiind ca nu mananca carne de porc.
Nu-i nici prima si nici ultima oara cand se intampla astfel de chestii in Nordul Parisului. Cea din momentul de fata s-a ocupat Sarkozy sa o mediatizeze.
Si inca o chestie...nu-i vorba de emigranti. Sunt copii de emigranti, in general francezi sau lenesi care n-au cerut naturalizarea. Toti sunt nascuti in Franta.


radumarian din Franta
De ce arde Parisul...


Raman perplex citind in ziarele din Franta si din Romania cum ziaristii, sociologii si politicienii incearca sa explice de ce tinerii din banlieu dau foc la masini, la cladiri, etc!Cauzele astea : somaj, discriminare, integrare...sunt FALSE!!!Persoanele care sustin asta sunt total rupte de realitate si se bazeaza pa cifre statistice seci in care ei cred ca rezida adevarul.Nu este asa, doamnelor si domnilor!
Cauzele sunt urmatoarele:
1.Imensa greseala a stangii politice franceze care in ultimii 20 de ani a deschis larg portile imigrarii pentru cei din Africa ( in special pentru Maghreb...negrii sunt mai cuminti ).In plus au cazat toata aceasta multime de oameni in "cité-uri" adica intr-un fel de cartiere de 5000-20000 de oameni unde rar, foarte rar gasesti un francez de origine.Eu unul, doar daca mi-as pierde mintile as accepta sa locuiesc acolo fie ea chiria cat de mica...
2.A doua cauza, datorata tot stangii franceze, este ajutorul mult prea mare pe care statul il ofera persoanelor "defavorizate"!Ce inseamna o persoana defavorizata in Franta? Inseamna si persoana care NU vrea sa munceasca.Locuri de munca exista destule...Din tinerii astia "discriminati" care dau foc la masini nici macar unul nu ar accepta sa munceasca pentru 1000-1200 de euro. Daca ii propui asa ceva vei primi urmatorul raspuns : "T'es fou toi? Nick t'a mere pour 1000 euros!" Pai nu-i asa, domnilor?Nu-i mai bine sa vinzi un drog si sa castigi de 10 ori mai mult?Nu-i mai bine sa-ti dea statul 450 euro RMI sau 800 somaj si sa stai acasa? Este mai bine...Stiti cati copii "fac" imigrantii acestia?Minim 4, pe cand un francez sadea are 2! Cunosc cazul unui "imigrant" care are 8 copii, nu a muncit nimic in Franta si are Mercedes nou cumparat numai din ajutoarele pe care le primeste de la stat pentru copii.Sau altul care nu si-a platit chiria la stat de 8 ani - neputand fi dat afara din cauza numarului mare de copii pe care ii are - insa destul de inteligent de a pune deoparte banii datorati statului (HLM) si asi cumpara un mic pavilion pe langa Paris!
3.Pedepsele mult prea mici pe care legile franceze le prevad.Sunt convins ca multi din acesti incendiatori vor scapa cu pedepse de cateva luni cu suspendare ( avec sourci ).Un exemplu: in Franta poti sa conduci fara permis foarte linistit...daca ai rarul ghinion sa te opreasca politia scapi cu 3 luni cu suspendare.Asta la a doua sau a treia abatere!!In schimb eu daca am trecut pe rosu si mai "prind" si-un radar pot spune adio permisului si implicit locului de munca! 4.Diferentele culturale, mentalitatile total diferite sunt o a patra cauza.Ce frumoase cuvinte sunt acestea: diversitate, integrare, multiculturalism...He,he,he, cand vine un "divers" si-un "cult" din asta si-ti da foc la bunul tau iti piere tot cheful sa crezi in semnificatia acestor cuvinte.Credeti dumneavoastra, doamnelor si domnilor, ca reusiti sa integrati un tip care nu numai ca habar nu are cine este sau ce a scris un Corneille, Hugo, Rimbaud dar care nici macar nu-si cunoaste cultura lui originara ?
Parerea mea personala este ca Franta va reusi sa potoleasca pana la urma aceasta "revolta" dar nu va reusi sa inlature cauzele REALE! Chiar daca vad la tele si citesc ca se anunta dezbateri in parlament pentru a se ajunge la o solutie durabila in aceasta privinta, sunt pesimist!Ei nu pot face nimic...drepturile omului, chestia asta cu diversitatea culturala, integrarea, cu "France, terre d'asile" ii va impiedica sa faca ceva.Acesti ticalosi incendiatori nu sunt absolut deloc discriminati!!Si sunt someri pentru ca NU VOR SA MUNCEASCA! Ba din contra, sunt discriminati pozitiv!!Ce tampenie chestia asta, ce imensa prostie!
Sincer va spun, sunt trist.Franta pe care o iubesc, cultura franceza nu va mai fi aceeasi in viitor.La actualul ritm de crestere demografic al imigrantilor africani si maghrebieni, din 10% in prezent vor ajunge la 50% in 2050!Este incredibil, nu? Ce va fi Franta atunci?
In incheiere,ca sa indulcesc putin tonul, tin sa precizez ca nu am nimic personal cu cetatenii de origine araba, chiar daca masina mea a ars in garajul de la Aulnay-sous-Bois.Putin imi pasa, asigurarea plateste!Dar este pacat ca din cauza a 10% din imigrantii astia sa se ajunga la culpabilizarea intregii comunitati.Marea majoritate sunt oameni corecti. Pai nu? Si romanii sunt corecti, dar datorita acelorasi 10% de hoti, cersetori suntem rau priviti aici in Franta.Bucurati-va ca in Romania Ferentari-ul este paradis in comparatie cu anumite cartiere din Saint-Denis sau d'ailleurs!Si trageti invatamintele necesare din ceea ce se intampla in Franta!Rommi nostri sunt niste ingerasi in comparatie cu astia de aici...din fericire pentru Romania.
Nevasta-mea zice sa inchei si sa am grija sa nu fiu acuzat de rasism, delict ce se pedepseste in Franta.Ar fi culmea sa raman si cu masina arsa si sa fiu si expulzat.Imi sunt dragi oamenii, indiferent de culoarea pielii sau origine, caci sunt crestin!Dar sincer, trebuie sa fac mari eforturi ca sa respect un hot, un incendiator, un incult!Macar sa-l respect, ca de iubit nu ma poate obliga nimeni sa-l iubesc



Roxana din Franta

Agence
International
Afin de généraliser l'enseignement de la langue anglaise dans les écoles publiques du pays, "l'ambassade des Etats-Unis d'Alger a remis un don de 14 millions de dollars au ministère de l'Education algérien", rapporte le quotidien Le Jeune Indépendant. Ce don servira essentiellement à financer des séjours d'experts américains, qui viendront régulièrement en Algérie pour améliorer les compétences
nationales et former les auteurs de livres scolaires ainsi que les concepteurs de programmes.

"C'est l'objet de la convention de partenariat scolaire signée le 1er novembre à Alger. Cette convention vise également à renforcer l'utilisation des nouvelles technologies de l'information dans les écoles algériennes", poursuit le quotidien. Le ministre de l'Education algérien, cosignataire de l'accord, en a profité pour rappeler que des efforts considérables ont été fournis pour doter en matériel informatique l'ensemble des lycées du pays. "Ce partenariat entre les deux pays est le premier du genre, il souligne le développement continu des relations bilatérales", a indiqué pour sa part l'ambassadeur des Etats-Unis, Richard W. Erdman.

Acum sînteti convinsi de " acordurile bilaterale "? Cine credeti ca a facut acesta " donatie " pentru învatamîntul algerian cînd în Statele Unite americanul de rînd economiseste o viata întreaga pentru educatia copiilor lor? Cînd este vorba de politica Casei Dalbe, nu cred în coincidente, mai ales cînd ambasadorul se ocupa personal...




S din Franta
Concluzie la ora aperitivului...


De ce atata patima cand vine vorba de Franta ?
Pentru ca Franta a fost, este si ramane o mare putere mondiala.
Amerlocii (atentie, nu romanii din America ci gainile tinute de cioc cu o pendula in fata ochilor) ii doresc pieirea pentru ca este poate singura tara capabila sa zica NU ciocoilor vremurilor noi de la Casa Alba.
Israelienii, pentru ca au fost printre putinii care s-au opus exactiunilor din teritoriile ocupate. In Franta traiesc sute de mii de evrei, si traiesc foarte bine. Multi au plecat in Israel, unde au ramas "ortodocsii". Cei ce au dorit sa traiasca in civilizatie si securitate s-au intors. Si multi altii au venit.
Europenii patimasi (in special cei din Germania) pentru ca Europa e condusa politic de Franta, ca Europa este construita asa cum vor francezii.
Iar incultii din intreaga lume, din complex fata de spiritualitatea franceza.
N-are sens ca cei plecati in lume "la munca" indiferent de actuala pozitie sociala sa se agite pe aceasta tema. Obiectivul lor este contul bancar si mai putin restul. Gelozia ca intr-o tara din lumea asta exista posibilitatea de a castiga si TRAI in acelasi timp le depaseste capacitatile mentale.
Vive la France, vive l'Europe, vive la Roumanie !




Pinkie din Franta

OAMENII CER DEMISIA LUI SARKOZY
care i-a jignit facindu'i gunoaie !!!
Au promis ca vor pune foc pîna ce Sarko pleaca !

Au pus foc la masini, institutii de'ale statului, unor comerturi care desi s-au instalat in zone defavorizate pt facilitati fiscale APOI nu au angajat pe cei care locuiesc pe acolo pe motiv de culoare .

Nu sunt de acord cu aceste acte antisociale dar ash vrea sa nu-l mai vad pe magarul asta de Sarkozy. Voi habar nu aveti cum se poarta slugile lui de cînd au unda verde de la nazistul asta !


Serp i Molot

Actele criminale, antisociale , la care se livreaza bandele de derbedei din Franta , sint ORGANIZATE SI DIRIJATE.
S-au gasit depozite intregi cu bombe incendiare , deci totul a fost si este premeditat
Asemenea acte nu sint intimplatoare , ele se raspindesc nu numai in Franta , dar si in Germania , poate si in celelalte tari europene.
De ce Franta ? De ce Germania ?
Poate pentru ca aceste doua tari au constituit baza europeana contra razboiului din Irak .
Cine are interesul sa provoace aceste tulburari sociale in Europa , si astfel sa arunce si Europa intr-un razboi religios , impotriva Islamului ?
Acum se doreste si amplificarea urii europenilor impotriva a tot ce-i arab, cresterea sentimentului rasist al europenilor impotriva cetatenilor de origine araba si africana, precum si aruncarea cu orice pret in acest razboi izraelieni versus musulmani a tuturor tarilor crestine , inclusiv a Frantei si Germaniei.


Roxana din Franta
Sa arda tot...


...si dupa ce se va termina o sa vedem replica francezilor. Francezii s-au saturat sa întretina cu banii lor tot felul de trîntori aciuiti prin anii '80 care exploateaza
sistemul social si sensibilitatea francezului la mizerie. Arabi, africani si evrei din Magreb proaspat instalati, toata lumea acasa la ei daca sistemul nu le convine. Sînt foarte putini cei care traiesc dintr-o munca cinstita. S-au înghesuit cu totii la portile Parisului si prospera din tot felul de traficuri sau comerturi la marginea legalitatii. Si cînd nu trafica nimic, munca lor este sa citeasca toata presa si sa-si stabileasca platforme ideologice pentru tot felul de actiuni de protest. Nu platesc impozite, nu-si platesc chiria, nu-si platesc electricitatea dar, circula în Mercedes si sînt îmbracati în " marci" . Si francezul în toata afacerea asta nu are dreptul sa spuna nimic. Imediat i se da cu linia peste degete: este rasist, xenofob,etc., tu nu ai dreptul decît sa-ti platesti impozitul , sa consumi ce-ti mai ramîne si sa fii politic corect. De cînd sînt în Franta am vazut tot felul de programe pentru aceste cartiere care au costat miliarde. Numai favoruri: permis de conducere gratuit, (francezi trebuie sa deburseze 2000 de euro), alocatie pentru regimente de copii, alocatie pentru parinte izolat, alocatie pentru locuinta, alocatie pentru instalare, alocatie pentru vacante în tara de origina, alocatii peste tot. De unde? Si în definitiv, pentru ce rezultate?


lucid din Bucuresti
prea multe tacuri in acest joc de biliard


Unul e sigur cel al celor ce-i vor capul lui Sarkozy, lansat imprudent prea devreme intr-o confruntare muschiuloasa. Celelalte se vor devoala incet-incet in zilele urmatoare. Relevanta este recomandarea State Department-ului de a se renunta la calatoriile la Paris caci, vezi Doamne, trenul de la Roissy spre Ile de la Cite trece prin Saint Denis ( ca nu opreste acolo nu se sufla o vorba, dar oamenii lui Bush gandesc in logica cowboy de trenuri atacate de Winnetou cu apashii lui). Faptul ca autorii incendiilor sunt de cele mai multe ori necunoscuti, ca s-au identificat copii de 10 ani care arunca molotoave si un depozit de fabricat cockteilurile arata ca exista diversi papushari in spate. Grava este insa abordarea extremista si manipulatoare de genul "imigrantii islamici" care ataca Europa. Mai neicushorilor, astia nu e emigranti, e cetateni francezi cu acte in regula, nascuti si crescuti in Franta (acum se deconteaza politzele Imperiului colonial francez si, la Londra, a le celui britanic). Ca sunt "des crapules", derebedei si huligani e altceva, d-astia exista si "albi" si "crestini" o droaie. La fel "tinerii turci" din Germania e buergeri germani cu acte in regula, unii fiind chiar la a treia generatie nascuta in Deutschland. Si in Italia e cam la fel, desi in nord cel putin spaima macaronarilor sunt balcanicii (albanezii mai ales), dar si moldoromanii. Asa ca propaganda de tip razboi al civilizatiilor nu este numai falsa dar si criminala privitor la viitorul unei Europe model de convietuire pasnica, dar in cadru legal riguros, a tuturor nationalitatilor si religiilor.
Iar pentru cei orbitzi de ura, le recomand sa citeasca extraordinara stire privind transplantul la un adolescent evreu bolnav al inimii baiatului palestinian ucis din eroare acum cateva zile de un soldat israelian speriat vazandu-l cu ceva ce arata a arma automata (alt caz tragic cand nevinovatii platesc ura celor maturi). Declaratia de donare a inimii lui Ahmed cel de 12 ani facuta de tatal sau indurerat este un adevarat semnal ca oamenii pot ramane OAMENI chiar in mijlocul unui asemenea conflict. Sunt tare curios ce atitudine va adopta cand se va maturiza tanarul evreu cu inima palestiniana. Pacat ca o astfel de stire nu sta pe prima pagina a ziarelor, numai astfel ne mai putem pastra umanitatea de fiinte facute dupa chipul si asemanarea Lui.


George-Felix
Re: prea multe tacuri in acest joc de biliard - quatsch!


Pai asta e problema frate. Ce inseamna sa fii francez? Doar sa ai pasaport? Sau mai trebe si sa stii limba, sa accepti si sa respecti legile, si sa te integrezi in societate?

Ca baietii astai au pasaportul.., dar limba nu o stiu, Frante o urasc, civilizatia euro-atlantica ii dezgusta, integrati in societate nu sunt.., samd. Sunt ei francezi? Sunt ei cetateni in sensul lui Rousseau? Au ei vreun contract cu statul?

Exact asta e problema care s-a pus in Anglia, acum in Franta si mai asteapta si altii.., ca in numele multiculturalismului au creat orase de ghetto-uri.., si populatia ghetoizata actioneaza ghetoizat.
Daca ii obliga sa invete limba franceza, sa respecte civilizatia europeana samd.., si anume daca faceau asta acum 3 generatii.., alta era problema.

Asa. s-a trezit cu intifada in mijlocul Europei..,

Felix



lucid din Bucuresti
Re: parlez francais - prea multe tacuri in acest joc de biliard - quatsch!


Te asigur ca ABSOLUT TOTZI derbedeii astia vorbesc perfect limba franceza si nu au nici urma de islamism in ei ci si-au insusit la perfectie toate semnele "civilizatiei" vestice, cum ar fi blugii, sepcile de baseball (dar si batele), hands freeurile, hiphopul, alcoolul (ei da, alcoolul), drogurile si "fetitzele". Acum cateva zile i-am vazut pe "viu" in Lyon, oras in care s-au stabilit o multime de algerieni fideli Frantei in anii 60, si nu se deosebesc cu nimic de derbedeii de acelasi tip din sudul Italiei sau Spaniei, "europeni" sadea. La fel e situatia turcilor tineri in Germania, toti vorbind nemteste si comportandu-se ca ceilalti tineri, minus frustrarile SOCIALE bine cunoscute. Europa e la ora adevarului: ori se dovedeste ca intotdeuana portdrapelul civilizatiei ori ne intoarcem la barbaria adusa in Orientul Mijlociu de pesrte ocean.


PANTAGRUEL
Re: Fals,mon ami


Incendiatorii, majoritatea tineri si nemultumiti, nu sunt francezi. Pot sa se fi nascut acolo, sa aiba pasaport, sa vorbeasca limba, toate astea palesc in fata adevaratei lor patrii, fie cea de origine Africa fie a si mai marii patrii: Religia.Aceste 2 patrii nu ii dezamagesc, mai mult sunt mandri de apartenenta la ele. Franta adoptiva e doar o mama vitrega, si nici odata nu o vor iubi ca pe o proprie mama. Numai acceptand aceasta REALITATE,se poate porni mai departe.


lucid din Bucuresti
Re: Daca nu ai fost la fata locului...Fals,mon ami


PANTAGRUEL poti sa judeci si asa. Numai ca doar LA FATA LOCULUI poti vedea ca e vorba de un tineret care IN ABSOLUTA MAJORITATE nu are nimic de-a face cu islamul sau cu Africa (sau Caraibele, caci sunt si din astia o groaza), ba din contra, batjocoresc din plin pe fostii lor "compatrioti" ramasi peste mare. Nenorocirea este ca se simt respinsi si nu mai au incredere in identitatea de FRANCEZI pe care o au oficial dar nu o pot pune in practica. Asa ca Europa trebuie sa aleaga: ori Liberte, Egalite, Fraternite pe bune, ori barbaria razboiului intre civilizatii de tip neocons. E simplu dar trebuie decis repede.


George-Felix
Re: parlez francais - lucid, nu e chiar asa


Nu e chiar asa. De 5 ani sunt in Germania, am facut si seminarii cu studentii, si am inceput sa ma prind ce si cum.

Majoritatea celor neintegrati NU STIU bine nemteste. Nu respecta valorile civilizatiei euro-atlantice. Exact asta e o problema, ca si dupa generatii de stat aici nu isi dau copii la gradinitza si aia mici intra la scoala fara sa stie boaba nemteste. Landurile care au multi turci au note proaste la testele PISA samd..,

Felix


adrianbmw
....- prea multe tacuri in acest joc de biliard - quatsch!/......!


Domnule Lucid,sunt convins ca in alte domenii esti un doct, dar in ceea ce priveste integrarea strainilor in societatile europene....se vede ca nu cunosti problema.
Ai auzit de taierea in zona vaginala a sute de fete tinere(musulmane) din FRANTA?
Ai auzit de casatorii-obligatorii aranjate de parinti?!Ai auzit de "societati paralele", pe care toti intelectualii Europei de Vest le observa abia acum??Bat campii cu totii?
Problema este ca pe musulmani nu poti sa-i integrezi,cel putin nu cum s-a crezut pana acum....Trebuiesc cautate alte cai.....respectand legile democratiei.
In ceea ce priveste "turcii germani", iar nu cunosti subiectul: acum(!) se fac cursuri obligatorii cu femeile turce (care sunt nascute in Germania-sic!) ca sa invete ABC-ul limbii germane, sa poata cere o paine!!Nici nu se incearca sa le scoata din broboade sau salvari....Copiii de musulmani au un imam venit din Turcia, care le spune la minorii lor ca germanii sunt .....fara Dumnezeu,rai,nespalati, s.a.m.d.,iar baietii de turci epateaza-in interviuri TV- prin manifestari ostile fata de fete in general,care nici "nu au voie sa ....gandeasca"!!Exista filmari,benzi imprimate cu tiradele antivestice...
Ce sa facem, sa inchidem ochii si sa spunem ca tot tineretul e la fel, fie francez -ateist,german-ateist sau musulman??Cunosti dumneata tineretul german, de afirmi ca toti sunt la fel??
Problema este lasitatea societatilor occidentale fata de orice problema legata de emigranti(din varii motive)......Pentru ca nu pot pune mereu vina pe "imperialismul american",francezii nu mai au nici o reteta de-a rezolva probleme strigente!Chiar daca pui vina pe americani si pentru inclinatia Turnului din Pisa, ai rezolvat neputinta ta?!

Adrian TR


Bumerang
Re: Re:....- prea multe tacuri in acest joc de biliard - quatsch!/......!


Adriane, franceza este limba oficiala sau de uz in multe dintre fostele colonii franceze. Deci situatia din Franta nu este comparabila cu cea din Germania din acest pdv. Sigur ca limba este primul pas in calea integrarii. Insa, asa cum ai remarcat si tu, aceasta integrare nu a fost dorita de catre statele occidentale. E prea usor sa dai vina dupa 40 de ani pe emigranti, dupa ce in acest timp nu i-ai ajutat cu nimic, si le-ai si aratat tot timpul fatis sau ascuns, ca sunt cetateni de "mana a doua". Se stie bine ca africanii si turcii, cu mici exceptii, lucreaza pe bani putini si fac munca de jos. Mai trist este insa ca oferta de locuri de munca in aceasta categorie scade anual. Si ce te faci acum cu sutele de mii de emigranti de geneatie a doua si a treia, care nu gasesc de lucru, si care sunt facuti de cacao la televizor de catre ministrul de interne la modul general?
Inca acum 15 ani, cand am ajuns eu in Germania, nimeni nu ar fi avut curajul sa faca o propunere in scopul de a oferi ore de religie musulmana la scoala, sub ciontrolul statului. Ar fi fost o revolta. Religie musulmana in Germania crestina pe banii contribuabilului german? Ca sa nu mai vorbesc de cursuri de limba. Faptul ca red neck-ul german nu s-a gandit la urmari, mi se pare oarecum normal. Insa ce au facut politicienii? Ei nu au gandit? Ba da, dar era mai simplu sa dai apa la moara prostului decat sa-i deschizi si lui ochii!

PS Apropos, dupa noua lege, Papa si-a pierdut cetatenia germana! Pentru ca a dobandit o alta, cea a statului Vatican, fara sa fi cerut in prealabil aprobare. Asta este un exemplu pt. sovinsmul occidental, care face legi fara sa gandeasca. Si asta numai de frica ca nu cumva turcii care devin cetateni germani, si care au trebuit sa renunte la cetatenia Turca pt. asata, sa n-o poata redobandi. De parca pasaportul te face fidel unei tari, si nu felul in care esti privit si primit in acea tara.

peromaneste spunea...

A Year of Living Dangerously
Remember Theo van Gogh, and shudder for the future.

BY FRANCIS FUKUYAMA


One year ago today, the Dutch filmmaker Theo van Gogh had his throat ritually slit by Mohamed Bouyeri, a Muslim born in Holland who spoke fluent Dutch. This event has totally transformed Dutch politics, leading to stepped-up police controls that have now virtually shut off new immigration there. Together with the July 7 bombings in London (also perpetrated by second generation Muslims who were British citizens), this event should also change dramatically our view of the nature of the threat from radical Islamism.

We have tended to see jihadist terrorism as something produced in dysfunctional parts of the world, such as Afghanistan, Pakistan or the Middle East, and exported to Western countries. Protecting ourselves is a matter either of walling ourselves off, or, for the Bush administration, going "over there" and trying to fix the problem at its source by promoting democracy.

There is good reason for thinking, however, that a critical source of contemporary radical Islamism lies not in the Middle East, but in Western Europe. In addition to Bouyeri and the London bombers, the March 11 Madrid bombers and ringleaders of the September 11 attacks such as Mohamed Atta were radicalized in Europe. In the Netherlands, where upwards of 6% of the population is Muslim, there is plenty of radicalism despite the fact that Holland is both modern and democratic. And there exists no option for walling the Netherlands off from this problem.

We profoundly misunderstand contemporary Islamist ideology when we see it as an assertion of traditional Muslim values or culture. In a traditional Muslim country, your religious identity is not a matter of choice; you receive it, along with your social status, customs and habits, even your future marriage partner, from your social environment. In such a society there is no confusion as to who you are, since your identity is given to you and sanctioned by all of the society's institutions, from the family to the mosque to the state.

The same is not true for a Muslim who lives as an immigrant in a suburb of Amsterdam or Paris. All of a sudden, your identity is up for grabs; you have seemingly infinite choices in deciding how far you want to try to integrate into the surrounding, non-Muslim society. In his book "Globalized Islam" (2004), the French scholar Olivier Roy argues persuasively that contemporary radicalism is precisely the product of the "deterritorialization" of Islam, which strips Muslim identity of all of the social supports it receives in a traditional Muslim society.

The identity problem is particularly severe for second- and third-generation children of immigrants. They grow up outside the traditional culture of their parents, but unlike most newcomers to the United States, few feel truly accepted by the surrounding society.

Contemporary Europeans downplay national identity in favor of an open, tolerant, "post-national" Europeanness. But the Dutch, Germans, French and others all retain a strong sense of their national identity, and, to differing degrees, it is one that is not accessible to people coming from Turkey, Morocco or Pakistan. Integration is further inhibited by the fact that rigid European labor laws have made low-skill jobs hard to find for recent immigrants or their children. A significant proportion of immigrants are on welfare, meaning that they do not have the dignity of contributing through their labor to the surrounding society. They and their children understand themselves as outsiders.

It is in this context that someone like Osama bin Laden appears, offering young converts a universalistic, pure version of Islam that has been stripped of its local saints, customs and traditions. Radical Islamism tells them exactly who they are--respected members of a global Muslim umma to which they can belong despite their lives in lands of unbelief. Religion is no longer supported, as in a true Muslim society, through conformity to a host of external social customs and observances; rather it is more a question of inward belief. Hence Mr. Roy's comparison of modern Islamism to the Protestant Reformation, which similarly turned religion inward and stripped it of its external rituals and social supports.

If this is in fact an accurate description of an important source of radicalism, several conclusions follow. First, the challenge that Islamism represents is not a strange and unfamiliar one. Rapid transition to modernity has long spawned radicalization; we have seen the exact same forms of alienation among those young people who in earlier generations became anarchists, Bolsheviks, fascists or members of the Bader-Meinhof gang. The ideology changes but the underlying psychology does not.

Further, radical Islamism is as much a product of modernization and globalization as it is a religious phenomenon; it would not be nearly as intense if Muslims could not travel, surf the Web, or become otherwise disconnected from their culture. This means that "fixing" the Middle East by bringing modernization and democracy to countries like Egypt and Saudi Arabia will not solve the terrorism problem, but may in the short run make the problem worse. Democracy and modernization in the Muslim world are desirable for their own sake, but we will continue to have a big problem with terrorism in Europe regardless of what happens there.

The real challenge for democracy lies in Europe, where the problem is an internal one of integrating large numbers of angry young Muslims and doing so in a way that does not provoke an even angrier backlash from right-wing populists. Two things need to happen: First, countries like Holland and Britain need to reverse the counterproductive multiculturalist policies that sheltered radicalism, and crack down on extremists. But second, they also need to reformulate their definitions of national identity to be more accepting of people from non-Western backgrounds.

The first has already begun to happen. In recent months, both the Dutch and British have in fact come to an overdue recognition that the old version of multiculturalism they formerly practiced was dangerous and counterproductive. Liberal tolerance was interpreted as respect not for the rights of individuals, but of groups, some of whom were themselves intolerant (by, for example, dictating whom their daughters could befriend or marry). Out of a misplaced sense of respect for other cultures, Muslims minorities were left to regulate their own behavior, an attitude which dovetailed with a traditional European corporatist approaches to social organization. In Holland, where the state supports separate Catholic, Protestant and socialist schools, it was easy enough to add a Muslim "pillar" that quickly turned into a ghetto disconnected from the surrounding society.

New policies to reduce the separateness of the Muslim community, like laws discouraging the importation of brides from the Middle East, have been put in place in the Netherlands. The Dutch and British police have been given new powers to monitor, detain and expel inflammatory clerics. But the much more difficult problem remains of fashioning a national identity that will connect citizens of all religions and ethnicities in a common democratic culture, as the American creed has served to unite new immigrants to the United States.

Since van Gogh's murder, the Dutch have embarked on a vigorous and often impolitic debate on what it means to be Dutch, with some demanding of immigrants not just an ability to speak Dutch, but a detailed knowledge of Dutch history and culture that many Dutch people do not have themselves. But national identity has to be a source of inclusion, not exclusion; nor can it be based, contrary to the assertion of the gay Dutch politician Pym Fortuyn who was assassinated in 2003, on endless tolerance and valuelessness. The Dutch have at least broken through the stifling barrier of political correctness that has prevented most other European countries from even beginning a discussion of the interconnected issues of identity, culture and immigration. But getting the national identity question right is a delicate and elusive task.

Many Europeans assert that the American melting pot cannot be transported to European soil. Identity there remains rooted in blood, soil and ancient shared memory. This may be true, but if so, democracy in Europe will be in big trouble in the future as Muslims become an ever larger percentage of the population. And since Europe is today one of the main battlegrounds of the war on terrorism, this reality will matter for the rest of us as well.

Mr. Fukuyama is professor of international political economy at Johns Hopkins and chairman of the editorial board of The American Interest.

Ar trebui adaugat ca Fukuyama nu e un neocon.

peromaneste spunea...

Mai ales daca ai ceva de spus, ai considerat vreodata sa devii membru al forumului peromaneste?

http://groups.yahoo.com/group/peromaneste/

Anonim spunea...

Fapt "divers"

In Toulouse arde deja un bus...

peromaneste spunea...

Synd, chiar daca motivele-i origina(l/r)e sunt inca neclare, tarashenia deja se autointretine! Ma intreb cat va mai vrea Chirac/Villepin sa-l faca de cacao pe Sarkozy. Un motiv pentru care nu as fi intervenit in forta (armata) ar fi sa aflu cine-i in spatele copiilor de 10 ani...

Anonim spunea...

Sarkozy si incendiatorii



In oras se incendiaza case. Toti burghezii dorm cu frica piromanilor, nimeni nu mai deschide usa decat pentru a se strecura la serviciu si inapoi. Domnul si doamna Biedermann ("Cumsecadescu") la fel. Pana cand la poarta lor bat doi straini care le cer adapost: doi amarati, morti de foame, dar elocventi si persuasivi. Doi marginali, pe care omenoasa si fricoasa familie nu ii poate respinge. Din una in alta, ei se instaleaza ca la ei acasa, incep sa transporte canistre in pod, iar cand totul devine evident, cer si un chibrit, pe care Biedermann nu poate sa li-l refuze. Casa ia foc, sirene, pompieri, politie, Biedermanii ard pasnic: soseste si un intelectual, "Dr. phil.", care citeste un discurs lung, din care nu se desluseste nici un cuvant in afara concluziei: "Ich distanziere mich..." - "Eu ma distantez". Cam acesta e subiectul piesei "Biedermann und die Brandstifter" (Biedermann si incendiatorii), in care Max Frisch descrie, printr-o parabola, preluarea puterii de catre Hitler.

Dar piesa aceasta, mai actuala ca niciodata, se aplica foarte bine Europei actuale, populata de Biedermann si fratii sai, in care incendiatorii s-au insinuat incet, incet, reusind pana la urma sa o transforme intr-un butoi cu pulbere. Incendiile s-au declansat deja la Madrid, la Londra, la Paris. Ultimul episod, siderant, este mini-razboiul purtat de bande inarmate in suburbiile Parisului, dar si in numeroase alte orase franceze (Evreux, Lille, Avignon, Toulouse, Strasbourg etc.). De unsprezece zile, Franta traieste neputincioasa teroarea bandelor de tineri delincventi de origine africana, care au incendiat pana in prezent peste 3.500 de masini, zeci de scoli, gradinite, magazine, si au ranit sute de pompieri si politisti.

Acesti tineri musulmani, negri si arabi, nu sunt imigranti. Bunicii lor erau, parintii lor poate, ei s-au nascut francezi, cunosc doar Franta, vorbesc doar franceza. Ei au studiat la scolile Republicii laice si egalitare, unde "Dr. phil", institutorul scolit in mai 1968, libertarianul si anarhistul devenit temelie a establishment-ului multirasial si multicultural i-a invatat vocabularul victimismului recept. Ei, micii traficanti de droguri, micii huligani de cartier si chiulangii cu opt clase, micii racketi si spargatori - ei sunt victimele societatii rasiste, patriarhale, capitaliste. Ei sunt victima lui Biedermann, victima politiei.

Se poate crede ca luptele de strada din Paris (care au ajuns noaptea trecuta in centrul orasului) opun un tineret disperat de saracie si somaj unei politii rasiste si violente, careia satrapul sef Nicolas Sarkozy, ministrul de interne si probabil presedintele Frantei in 2007, i-a dat mana libera pentru reprimarea "tinerilor". Asa ne invata intelectualii, mai toti scoliti la scoala lui Mao si Trotki, care umplu pana la greata ecranele televizoarelor si coloanele ziarelor. In realitate, derbedeii din cartiere, numiti pudic de presa corecta politic "les jeunes", sunt organizati in bande, multi avand arme de foc si neezitand sa traga nu doar asupra politistilor inarmati, ci si asupra pompierilor veniti sa stinga incendiile.

Derbedeii iesiti pe strazi puteau fi auziti strigand "Allah akbar", ca teroristii kamikadze. Ei traiesc mai bine decat parintii lor, oameni simpli si cumsecade fugiti din cauza saraciei, si care muncesc din greu. Jobul acestor huligani e traficul, talharia, proxenetismul sau... jihadul. Imbracati cu adidasi si treninguri de marca, fiecare costand peste 100 euro (uniforma infractorului de cartier), tinerii acestia nu sunt nevoiasi. Somajul si delincventa nu sunt rezultatul discriminarii rasiale, cum se zice atat de des, ci o situatie asumata, o vocatie. Am predat timp de sase ani in Franta, la universitati din Paris si din departamentele limitrofe, si am avut nenumarati studenti de origine magrebina sau subsahariana. Multi dintre acestia aveau rezultate mai bune decat studentii din cartierele bogate ale Parisului. Am intalnit sute de functionari arabi sau negri; am fost consultat de dentisti sau generalisti arabi si negri, la fel de buni ca si colegii lor albi; am mers de nenumarate ori cu autobuze, taxiuri sau metrouri conduse de oameni de origine africana. Din milioanele de francezi de origine africana, cea mai mare parte muncesc, iar handicapul originii este adesea un stimulent pentru cei ambitiosi si harnici. Dar discursul stangist general ii victimizeaza magnanim atat pe cei care au reusit, printr-un adevarat "success story", sa scape de mizeria Africii si sa munceasca intr-o tara bogata si civilizata, cat si pe derbedeii inflamati de jihad si de ura rasiala si sociala. Dupa ce i-au hranit de mici pe acesti copii de origine africana cu ura anticolonialista, anticapitalista, antiburgheza, antieuropeana care constituie baza invatamantului francez, intelectualii nostri antirasisti si antiimperialisti "se distanteaza". In loc sa-i invete pe tineri disciplina, patriotismul, sarguinta, respectul - valori centrale in scoala europeana pana in mai 1968 - maretii ideologi hraniti cu Lacan, Derrida si Foucault ii invata pe elevi cum sa spulbere tabuurile, cum sa deconstruiasca adevaratele valori, cum sa se emancipeze de constrangerile familiale, cum sa fie "liberi", cum sa dea foc la baraca. Iar cand incendiul a izbucnit, cand burghezul arde impreuna cu burgheza lui, vin si ei sa-si citeasca litania, sa se distanteze. Un singur om, in Franta dreptomista, bienpense-ista, multi-culti are curajul sa spuna lucrurilor pe nume: Nicolas Sarkozy. De aceea nu-i de mirare ca in aceste zile, cand golanii dau foc la cartiere in strigate de "Allah e mare", dusmanul public numarul unu al presei rosii este Nicolas Sarkozy - singurul care nu se distanteaza.


Adrian Papahagi

Anonim spunea...

adica Republica i-a educat pe acesti tineri...
Din contra, d-le Papahagi, Republica a fost neputincioasa... profesorii care se aflau pe baricade ?n '68 n-au reusit sa le transmita nici valori, nici non-valori. Cauza e ?n mediul social si familial al acestor rataciti. Parintii lor - prima generatie de imigranti, veniti cu bocceaua din Africa- si-au pierdut autoritatea si respectul in fata lor datorita slabiciunii pozitiei lor ?n peisajul social francez. C?nd tatal detine o slujba prost platita si sensibila la orice schimbare de climat economic, iar mama a fost mereu casnica si abia daca vorbeste franceza (nu e rar ?n familiile arabe), progenitura cauta legaturi mai puternice. Si primii care ?i ofera o oarecare siguranta ?i sunt semenii, copii de imigranti din aceeasi suburbie. Scoala si familia sunt reduse la zero din start; cauza? pozitia sociala!

Si daca exista at?t de multi africani care si-au gasit locul ?n Franta, sa acceptam ca exista si rateuri sociale produse de discriminare!

Anonim spunea...

Synd, chiar daca motivele-i origina(l/r)e sunt inca neclare,
tarashenia deja se autointretine! Ma intreb cat va mai vrea Chirac/Villepin sa-l faca de cacao pe Sarkozy. Un motiv pentru care
nu as fi intervenit in forta (armata) ar fi sa aflu cine-i in spatele copiilor de 10 ani...



O intrebare buna, peromaneste! As vrea sa cunosc si eu raspunsul!

In circumstantele actuale, singura solutie mi se pare a fi, fara a incerca macar sa fiu "profet", Sarkozy! Ce se intampla in Franta nu mai are nimic comun cu democratia si cu valorile europene. Nu pot exista justificari la crime si la vandalism! Dialogul social inseamna cu totul altceva, chiar daca, acest dialog, se pare ca a fost neglijat condamnabil de guvernanti!

Repet deci: toti cei implicati in aceste atacuri si in asasinatul respectiv si care nu detin cetateania franceza, trebuie expediati... de unde au venit! Ab damit!

peromaneste spunea...

neamtu tiganu din nemtia

Un alt punct de vedere.

Numai asa ca exercitiu va propun un alt punct de vedere.

Nu vi se pare ca tineretu de astazi nu are o "filozofie", nu are un sistem de valori? Sa fim intelesi nu vreau sa discut daca acest sistem de valori e bun sau nu ci pur si simplu daca acesta exista.

Pe vremea mea a fost Hippy, nu pot spune ca era bun sau rau, mie-mi placea, da parca aveai ceva de care sa te sprijini, Make love not war. Mai tirziu au aparut alte curente, Punk sau mai stiu io ce.

Am impresia ca azi tineretu nu are pur si simplu nimic pe care sa se sprijine, le lipseste entuziasmu...







synd din Germania

Re: Un alt punct de vedere.


Gluma-i buna, NT! Cum sa aiba tineretul un sistem de valori, atunci cand nici parintii lor nu-l prea au! Au desfiintat cam tot ceea ce putea oferi, la nevoie, un reper moral sau etic... Vezi si arhiva acestui forum!

Care-i solutia? Pentru cei care nu au cetatenia UE, pur si simplu, ab damit...







Katty din Växjö Suedia

Re: Un alt punct de vedere.



Tineretul de azi din toata lumea este stresat si nu vede viitorul in culori optimiste. De unde vrei sa-si mai ia entuziasmul cind ei nu stiu ce vor face de la o zi la alta. ? Roata se invirte din ce in ce mai repede si tmpul devine din ce in ce mai scump. Sintem foarte aproape de limia de rezistenta psihica a individului mediu.
Nici de visat nu mai e timp ca pe vremuri si fara vise devii un robot.

Nu saracia omoara ci lipsa de speranta si de viziune





ingineru din Vancouver

Re: Un alt punct de vedere... corect ! Da' sa stii ca s-a muncit mult la asta...

... adica la distrugerea vechilor sisteme de valori (bune sau rele)... cam o generatie intreaga. A inceput cu un nou model educational care promoveaza "relativismul moral"... adica nu mai exista bine si rau, destept si prost, alb si negru, ci doar "altfel" si diferite nuante de gri.
Fenomenul (ori persoana) vizat(a) fiind "altfel", nu te poti pronunta direct (pro sau contra sa) ci trebuie doar sa il (o) accepti ca atare. De aici si pana la filozofia de viata tip "totul este acceptat" (everything goes) nu e decat un singur pas... care a fost facut de mult.

Daca totul este permis, orice scuza (oricat de ridicola) este acceptabila, si orice comportament (oricat de anti-social) devine doar o forma (ne-criticabila) de exprimare a personalitatii, e usor sa devii blazat si descurajat. In ce sa mai crezi ? Pt. ce sa te mai zbati ? Combina o morala seculara mai "elastica", ca niciodata, cu continua si rapida depreciere a sentimentului religios crestin (impreuna cu setul sau de valori) si vei ajunge destul de repede la situatia pe care o descrii. Cand nu mai crezi in nimic, e foarte greu sa gasesti ceva in care sa te sprijini, sau care sa-ti stimuleze entuziasmul.

Personal, inclin sa cred ca noul curent pro-conservator din Am. de Nord (care-i scandalizeaza atat de tare pe europeni...:-), reprezinta o reactie instinctiva impotriva acestei de stari de spirit (si de fapt). Un curent nu atat politic (multe din ideile dragi tuturor politicienilor locali, cum ar fi globalizarea ori multiculturalismul, sunt respinse de populatie) cat social. Un fel de intoarcere la origini, la vremuri (percepute ca fiind) mai simple si mai fericite, la un sistem de valori mai clar definit, si la o societate in care cei mai multi stiu ce au de facut in viata. Doar o opinie... :-)







Golanul din Canada

Re: Un alt punct de vedere... Ce vorbeam eu cu tata, cind eram mic...

... exact acelasi lucru. Ca tineretu' din ziua de azi i-a luat Dumnezeu mintile, cu sexu', drogurile, pletele, evazatzii, bautura, tzigari... Pe vremea noastra noi eram... si aveam.... si faceam.... si ne purtam... (pe la sfirsitul anilor '60). De la bunici am aflat ca la fel stergeau strabuncii cu ei pa gios.







neamtu tiganu din nemtia

Re: Un alt punct de vedere... Ce vorbeam eu cu tata, cind eram mic...Golane

N-ai inteles ce vroiam sa zic. Am trait sexu, evazatii, bautura, tigaile, mai putin drogurile, pe linga muzica rock, pe linga flori si pace, da a fost ceva ce ne apartinea noua, tinerilor, era ceva poate o forma de protest impotriva babacilor da era ceva care ne unea pa noi tinerii. Aveam ca sa zic asa o platforma.

Cei de azi am impresia ca nu au aceasta platforma, a lor, parca au luat de la noi babalicii niste filozofii nespecifice tineretului si anume, bani, chestii de marca si... si...

Am facut destule prostii in tinerete de care nu-mi pare rau, da aveam in ciuda conditiilor de atunci o incredere in viitor, un optimism, o veselie pur si simplu chef de viata.







Pacuraras din Valea Ciorii

Foarte corect Katty...

Ai atins una din cauze..Timpul social si proiectiile de viitor...
Incertitudine in crestere..Adica atunci cand nu poti proiecta un scop de viitor cu o probabilitate rezonabila se intampla ca prezentul isi pierde una dintre cauze - Viitorul.
Pare o tautologie dar nu e.
Cand ai un tel in viitor si exista o probabilitate de a fi atins, atunci viitorul iti determina prezentul...Cand incertitudinea e prea mare si proiectiile de viitor nu pot fi trasate, atunci prezentul e determinat doar de trecut..
Si mai e bineinteles vorba de viteza de curgere a timpului subiectiv si de iluzia imortalitatii...Ca sa te simti asa trebe sa uiti trecutul pentru a trai doar in prezent.Semper idem..

Anonim spunea...

Cornul abundentei si cercul vicios.

Franta este tara de vis a puturosului prin definitie. Persoana care n-a muncit in viata ei, beneficiaza de ajutoare de insertie incredibile. De exemplu, in periferiile revoltei, cartierele respective care sunt identice cu ale noastre cartiere muncitoresti, au apartamente pentru familii "numeroase"... 4-5 cmere, cu o chirie de 2-300 euro /luna, cand in Paris o camera de 8m2 ajunge la 4-500 (ma repet, scuze). Aceste chirii sunt fictive, acoperite fiind de ajutorul "pentru locuinta". In plus, fiecare copil are dreptul la o alocatie si cand stim ca jumatate din cei 10-12 copii locuiesc la bunici, in Africa de nord sau cea neagra, putem avea o idee de reveniturile unei familii normale din zona. Sa nu uitam "securitatea sociala" - sanatate, gratuita + Revenitul minim de insertie (450 euro/luna), ++++ inclusiv 40 de bilete de autobuz, metrou (sa se poata misca sa-si gaseasca locuri de munca) + tichete alimentare, de fapt cecuri in alb valabile in toate supermarketurile. Copii in scoli au cantina la 1 euro/zi (cand nu e gratis) si sunt prioritari in fata copiilor celor ce muncesc (care platesc 5-6 Euro) pentru ca parintii trebuie sa aiba timp sa caute de lucru ?! In crese, prioritari sunt copii "defavorizatilor", vezi doamne, cei ce muncesc au bani sa angajeze o doica (in jur de 600 Euro/luna). Daca in plus "defavorizatul" mai face doua-trei zugraveli sau ajuta un vacin sa se mute, ajunge la un vanit mediu lunar de 3-4000 de euro/luna. Pai cine are chef sa munceasca pe 1000 (salariu minim pe economie) in fabrica, sa se scoale la 7 dimineata, sa plece la munca la 8 si sa se intoarca la 18 ???
Acesti copii care astazi dau foc la masini vin din astfel de familii (majoritare in cartierele respective). In spatele lor nu stau islamisti, americani sau alte bazaconii ci stau caizii acestor cartiere, sefi de bande a caror ocupatie este traficul de droguri. Un pusti la 13 ani e traficantul ideal, legislatia nu te lasa sa-l atingi. Unul "dezghetat" ajunge sa aduca 5-6 000 de euro pe luna suplimentar acasa, de unde si viata in belsug a batranilor din Mali, Senegal sau Tunisia.
Telul lor (a caizilor) e sa transforme aceste cartiere intr-un fel de zone libere, fara politie, fara drept, in care sa faca ceea ce doresc. Din pacate, in unele cartiere au reusit.
Cercul vicios vine din aceasta abundenta pentru "defavorizati". Cum poti face un tanar traficant care la 18 ani circula in ultimul BMW decapotabil sa invete o meserie si sa lucreze intr-o fabrica de la 8 la 18 ???

Anonim spunea...

Hai ca azi mi-atzi placut !




Asha, asha, mai dati-i la gioale lu' Sarkosy ca merita !

Am auzit pe cineva acum cîteva zile la TV
spunînd ca defapt chinezii au luat pîinea imigrantilor astora
care s-au rasculat.

Asta e adevarul, globalizarea cam ia pîinea de la gura
tzarilor prea îmbuibate si o mai da celor carora le e foame.
Cei mai defavorizati resimt primii RECESIUNEA.

Extinderea Europei, creserea pretului petrolului,
nu ajuta cu nimic.
Stati cuminti la locurile voastre si aveti un pic de respect
pt ei, macar pt faptul ca ei cînd iau suturi în fund
au putere sa se revolte,voi nu.

Anonim spunea...

Recreatia s-a terminat si raspunsul lui Villepin...

este mai mult decît clar: STARE DE URGENTA.
De ce a scos primul ministru legea din 3 aprilie 1955 ? Simplu. Mesajul acestei legi plina de simboluri... este adresata marelui americanofil Bouteflika, presedintele Algeriei,
care de 12 zile nu sufla un cuvînt. El care de obicei nu înceteaza sa dea lectii de morala Frantei. Nu mi-ar fi trecut prin cap sa scot o
astfel de lege de la naftalina. Trebuie sa recunosc ca Villepin este nascut diplomat.

Mesajul este mai mult decît clar: pe teritoriul meu eu fac ordine si nu permit intruziunea si provocarile venite din Alger. S-a terminat joaca cu Tribunalele Civile. Cei care vor fi surprinsi dînd foc la bunurile publice se vor face condamnati de un tribunal militar: doi ani de închisoare, amenda penala cuprinsa între 1000 - 30 000 euros, privarea
de nationalitate si interzicerea teritoriului.
Vreau sa-i vad acum daca Algeria le convine mai mult decît Franta...
Asa ca presa americana s-a bucurat degeaba cînd declara ca " Chirac, l'ami de Saddam est foutu". Complicitatea lui Bouteflika via Casa Dalba este evidenta. A instiga tulburari în aceste cartiere facînd amalgamul cu ce se petrece în Irak si Israel, este sa încerci sa plasezi Franta într-un conflict pe care Presedintele nu-l doreste. Madame Rice care declara în 2003 ca Franta trebuie pedepsita o sa-si mai puna înca odata pofta în cui. Cruciatii Ordinului Moral si-au ambalat antenele în camionete si au parasit suburbiile Parisului. Spectacolul s-a terminat.

Anonim spunea...

Hai, lasa pastilele deoparte.

Daca tot cautzi vinovatzi in exterior (nu ma mira...la frantzuzoi intotdeauna altzii sant vinovatzi), mai bine uita-te in directzia Iranului si a Syriei care au anumite probleme cu Frantza si sant maestre in afaceri din astea.

Cat despre starea de urgentza, o sa ajute ca ventuzele la mort. O sa-i bage la zdup pe doua luni. Wow... ce dur e de de Vulpoi.

Anonim spunea...

Re: Recreatia s-a terminat si raspunsul lui Villepin...

Oops! Roxanica, ce-i cu tine? Lasi political correctness deoparte si dai in fabrici si uzine? Ti-au mai spus unii forumisti ca in spatele discursului tau curatzel zace un chilian de prima mana... hehehe... se pare ca erau right on the money, honey!

S-acum ca ai venit in sfarsit acasa, niste comentarii la fel de "politically incorrect":

- ma bucur sa vad ca te-ai prins (sau recunosti in sfarsit) in ce divizie joaca Franta: in B! Alaturi de Algeria si Turcia. :) Atata va este putirintza... n-ai ce-i face.
- dragalashul de Villepin, ca si Sarko, sunt niste incompetenti. A trebuit sa moara un om pana sa-si aduca aminte de legea aia. Asa trebuia facut dupa 2-3 zile de scandal, nu dupa aproape 2 saptamani. Insa mai bine mai tarziu decat niciodata.
- de bagat in puscarie, OK. De platit ceva.... de unde? N-o sa strangeti 10000 de euro de la toti cei o mie de arestati, daramite 30,000 de la unu singur.
- deportari? Pe cine, soro? Cei mai multi scandalagii sunt francezi, nascuti in Franta.... n-au alta cetatenie! Daca le-o iei, tare mi-e teama ca va trebui sa-i aruncati in Mediterana.
- despre presa americana, stii tu ceva, da' nu prea bine. Voi aveti impresia ca numai suporterii lui Bush au un cui impotriva voastra, insa nu-i adevarat: toti au. Ca s-au saturat toti sa va vada dand lectii tuturor, condamnand modelul anglo-saxon de cate ori puteti, propunand in schimb modelul francez. Model care, iata, a aratat de ce-i in stare.
- mai mult, cam toti au ras de voi zilele astea, nu numai americanii. Stii de ce? Aroganta franceza. Faimoasa peste mari si tari. Mai tii minte cand la Saint Etienne pe stadion francezii ne-au numit "tzigani"? Lucru care nu ni s-a intamplat in Olanda, Cehia sau Italia. De ce?
- in final, un sfat: desi cred ca mai degraba v-ati taia o mana decat sa luati ceva de la americani, invatati de la ei cum trebuie integrati imigrantii. Si, mai ales, cum se comporta americanii cu ei. Nu-i perfecta America, insa merge pe drumul cel bun... spre deosebire de Franta.

Anonim spunea...

Acum vre-o 15 ani locuiam un apartament la Porte de Pantin, Bobigny.
Un vecin, nord african, 3 neveste, 11 copii, care nu-si mai platea chiria de vre-o cativa ani si nimeni nu-i putea face nimic. In timpul zilei toti copii erau in strada. Seara, ca sa se poata culca toti, scoteau mobilele pe hol ca sa aiba unde intinde saltelele. De copii aia nu se ocupa practic nimeni. Ca se duceau sau nu la scoala iarasi nu interesa pe nimeni. Tatal era de dimineata pana seara in bistroul de la coltul strazii.
Din pacate, astfel de familii locuiesc in cartierele in care arde. Si de toate neamurile...africani, asiatici, albi. Si-au gasit distractia preferata.
Azi am fost la Stains...acum 2 zile la Aulnay. Nu stiu unde le ascund, dar eu inca n-am vazut masini arse decat la televizor.

Anonim spunea...

nu asculta nimeni oricum

astia se roaga la toti sfintii sa ii scape de apocalipsa musulmana. ce importanta are ca de fapt nu se intampla nimic la paris. de ce sa te asculte cand lor le convine mai mult versiunea apocaliptica "ca sa se invete francezii minte"? nu au de ce sa asculte logica atunci cand le convine mai mult lipsa de gandire. asta este politica azi. mai nou vad ca mass media spune ca in franta sunt doar lepenisti in cartierele albe si comunisti in cartierele negre. ii doare in fund pe ei ca jignesc oamenii normali care nu sunt nici lepenisti burjois nici exclusi. se vinde ziarul? se vinde. si se vinde doar vanzand gaini cu pui vii. modelul "libertatea" s-a impus peste tot.:)

Anonim spunea...

Re: nu asculta nimeni oricum

Oricum se stinge, si mai importante vor fi comentariile si analizele de dupa evenimente. Atunci se va spune clar ce si cum a fost.
Agitatia unora e inutila. Spera si ei.

Anonim spunea...

Pt. Sobru:

"Agitatia unora e inutila. Spera si ei."
-----------------------------------
Corect. Atatzia behaie de vreo 10 zile pe forumuri si sar-ntr-un picior de bucurie ca oaile kapiate. Io am zis ca nu-i frumos sa se bucure de raul altuia, ca roata istoriei se intoarce adesea, da' vaz ca n-ai cu cine discuta.
Cat despre problema musulmana, unii se fac ca nu-nteleg un lucru simplu ca bonjour: Europa Nu-i America de Nord (sau vorba lu' Base: iarna nu-i ca vara). In Europa, nationalismele sunt inradacinate, nu vor disparea niciodata. Imigrantii nu sunt integrati, ci exclusi; si ei, si copiii lor, si nepotii lor. Asta ca sa nu mai vorbim de problema teritoriului (limitat) si de cea a locurilor de munca (extrem de putine)... In State, Canada, Australia e loc berechet, iar nationalismul nu-i asa de pregnant ca in Europa. Integrarea se face in mod aproape natural (cu deosebiri intre cele trei tari), iar generatia a doua si a treia sunt deja americani, canadieni, australieni. Ma rog, n-ai cu cine discuta... lasa-i sa vada numai ce vor si sa se bucure ca prostu' cand si-a vazut kooru-n oglinda...:)

Anonim spunea...

Starea de urgenta in Franta devine o realitate!

Am sperat sa se termine cu "provocarile saracilor" din suburbiile marilor orase franceze....Am sperat sa nu fie victime omenesti.....
Ma simt un francez care imi fac ganduri despre viitorul Uniunii Europene....
"Starea de urgenta",am citit intr-un ziar german, a fost doar o data aplicata in istoria moderna si contemporana franceza: in timpul razboiului din Algeria, dar numai in Algeria!! Azi, aceasta lege se aplica pe teritoriul Frantei....

Sunt ingrijorat.Inseamna ca situatia a scapat de sub controlul autoritatilor statului! Inseamna ca situatia este mai tensionata decat o descriu teribilistii de ziaristi!
In Stuttgart , o treime din populatia orasului(560 de mii de loc.)sunt veniti din 80 de tari......Germanii nu mai fac copii,iar musulmanii fac (in medie , dupa statistici)4 copiii /femeie......Nu trebuie sa-mi fac ganduri?!
Si nu mi-as face , daca nu as fi un crestin.....

Fiecare om trebuie sa se bucure de drepturile omului,fiecare, dar NIMENI NU TREBUIE SA SE BUCURE DE LIBERTATE, daca nu recunoaste si respecta Constitutia Frantei sau a Germaniei!Cine pune in pericol democratia, acela trebuie pedepsit aspru!Altfel democratia nu va fi imuna la loviturile permanente ale "saracilor"si nu va rezista la infinit!....

"Starea de urgenta" mai tradeaza, pe langa neputinta autoritatilor franceze de a aplica legea (lasa fata de toate abaterile de la Constitutie)si innoirea legilor, la realitati noi ! Multe legi sunt de pe timpul lui Napoleon(in Germania , de pe timpul lui Bismarck!).Intre timp, 15% din populatiile celor doua tari, reprezinta musulmanii....Ce se asteapta?
Aceste lupte de strada(unii au comentat la TV germana "un razboi civil")sunt doar incercari timide de a verifica unitatea Europei,de a verifica granitele rabdarii autoritatilor,de a verifica tactici de lupta urbana!

Dar cand incercarile nu vor mai fi timide,cand ele vor fi organizate in toata Europa de Vest,cand musulmanii nu vor reprezenta 15% ci 30, sau 40% din populatia locala, atunci va fi, fara indoiala prea tarziu pentru a stopa un razboi civil!In fond ne putem preda si fara lupta.....Lasitatea unora e strigatoare la cer!
Integrarea nu este o strada cu sens unic,iar Europa , au aratat aceste evenimente si declaratiile de ieri ale politicienilor , nu au raspuns la toate provocarile prezentului.Dar la provocarile de maine?!

Poate viitorul apartine musulmanilor......Dupa ritmul constructiilor de moschei din Europa.......
Viitorul apartine mereu speciei care se imulteste cel mai rapid si care se adapteaza cel mai repede la noile conditii de viata....
De ce sa fie pentru om altfel?!
O zi buna tuturor!

Iisuse Hristoase, fiul lui Dumezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

Adrian TR

Anonim spunea...

Re: Starea de urgenta in Franta devine o realitate!

Adrian,

cred ca ai descris foarte bine ce ne poate astepta in viitor. Si eu am aceeasi parere despre 'cocnirea civilizatiilor' care nu este altceva decat o lupta intre specii umane diferite care au un metabolism si un set de informatii diferite. IN vreme ce vest dar si est europenii au ajunst la un nivel al dezvoltarii speciei care din diferite motive ii determina sa nu mai perpetueze specia, desi beneficiaza de mai multe resurse in acest scop, populatiile africane si asiatice au ramas la un nivel 'inferior' de dezvoltare care, cu resurse mult mai putine, ii determina sa perpetueze specia cu acceasi inversunare cu care o facea si acum 4-500 ani. Din acest punct de vedere, cred ca trebuie sa fie puse intrebari grave in legatura cu ce inseamna evolutia civilizatiei de vreme ce ea duce la autoextinctie si ce s-ar mai putea face la acest moment pentru a impiedica istoria viitoare care din acest punct de vedere este aproape clara, la nivelul calculelor matematice si statistice, nu? Adica, nu as vrea sa ma trezesc la pensie intr-o Europa musulmana care imi cere mie, roman crestin sa ader la religia si la preceptele musulmane in caz contrar fiindu-mi retrasa pensia sau poate si mai rau.

Pe de alta parte, eu cred ca lucrurile vor evolua mult mai repede intr-un razboi mondial care va constitui pretextul rezolvarii problemei intr-un mod mai putin atent cu drepturile omului. Asa cum merg lucrurile acum cu celulele terorirste infiltrate in inima civilizatiilor occidentale, este aproape imposibil de impiedicat un eveniment major intr-unul din marile orase occidentale daca nu chiar americane care va constituie scanteia razboiului care va genera un alt set de ideologii, asa cum al doilea razboi mondial a generat un alt set diferit de cel existent pana in acel moment.

Anonim spunea...

?

Ai tradus un interviu al lui Le Pen din presa germana ?
Daca da, ai uitat sa pui ghilimelele. Daca nu... traiesti degeaba.

O zi buna !

Anonim spunea...

Occidentul - subminat iarasi din interior!

Cum se repeta istoria... Pe timpuri, Imperiul Roman, stramosul Uniunii Europene de azi, ajunsese la un extraordinar grad de civilizatie si cultura. Dar atacurile barbare nu-i dadeau pace. Epocile de expansionism se razbunau. Pentru a se apara, romanii au asezat trupe formate din barbari la granite. Pentru ca acesti barbari "romanizati" isi iubeau mai mult radacinile decat Imperiul, ei se aliau adesea cu fratii lor, atacand in valuri Roma.
Occidentul de azi (UE) nu pare a fi invatat din lectiile trecutului. Crezandu-i in continuare "specii inferioare", el ii tolereaza in interiorul sau pe reprezentantii culturilor ne-europene, care nutresc o adanca ura fata de opresorii stramosilor lor. Evenimentele din Franta, care ameninta sa se extinda in Uniunea Europeana, sunt dovada repetarii istoriei.

PS: este interesant exemplul Frantei, care a fost cel mai galagios adversar al SUA cand acestea au declansat razboiul impotriva terorismului islamic. Urmeaza Germania?

Anonim spunea...

Amesteci problemele. Ce are razboiul din Irak care este clar o agresiune cu problemele interne ale Frantei ?

Anonim spunea...

L'homme pressé

De titlul romanului lui Paul Morand mi-aduce aminte Sarkozy.
Doar de titlu.
Când l-am vazut prima oara pe platourile de televiziune, excelenta impresie.
Un om activ, stiind sa vorbeasca, decis, zâmbitor, bun în polemica, cadru de nadejde a formatiilor de dreapta.
Faptul ca era fiu de imigrant, un plus, un punct pozitiv de care nu se ferea, pe care îl sublinia cu o oarecare mândrie.

Cu timpul si-a lasat însa vizibile trasaturile - multor oameni politici - dar care la el se observau prea bine.
Ambitia, devenita arivism, si schimbarile de prietenii, devenita metoda.
Dupa ce s-a îndepartat de Chirac sustinând un alt candidat la presidentie, de îndata ce si-a pierdut pariul se vedea limpede, si se discuta in presa, cum se caznea sa "fie iertat" de învingator.
Dupa ce a stat câtva timp în semi-obscuritatea vietii politice, a fost reintegrat în guvern cu o functie importanta.

Si acolo graba a devenit din nou transparenta: s-a batut sa fie seful partidului, în care calitate nu prea mai avea dreptul sa faca parte din guvern,zbatându-se si dupa multe dificultati sa fie si la partid, si la guvernamânt.
Ca sef al partidului si-a început campania pentru treapta cea mai înalta în administratie. Luptând ca în partid el sa aiba cea mai mare influenta si partidul sa desemneze...candidatul la prezidentiale.

Iar ca ministru de interne, paradoxuri..tot cu gândul la electiuni.
Cine a fost autorul ideii "discriminarii pozitive" ?. Termen ambiguu în fata logicii, ca daca este pozitiva pentru unii devine negativa pentru ceilalti. Dar asociata cu dreptul la vot al imigrantilor cauta, nu-i asa, sa pescuiasca "moult sympathies" în cartierele asa zis dificile.
Idee care a fost de altfel respinsa.
Ca apoi, ca sa "echilibreze balantza", cine a spus vorbele cu care a aprins suburbiile, vorbe pe care cei ce le-au gasit jignitoare faceau parte tocmai din cei pe care vroia sa-i protejeze prin asa numita "discriminare pozitiva" ?.
Da, dar acum vroia sa pescuiasca larg, într-un evantai electoral mergând pâna la extrema dreapta.

Grea viata de politician, când esti prea grabit.

Anonim spunea...

Usoare semne de intrebare, totusi...

Pe de o parte, fiind vorba - ipotetic, de ce nu ? - de o clasica diversiune straniera (sa zicem doar atat), menita a baga Frantei independente, orgolioase si nealiniate la Campania de pe Frontul de Est-Sud-Est, mortul anarhiei afro-islamo-asiatice in propria-i casa (cu scopul de a radicaliza opinia publica franceza si a o indrepta contra anarhistilor, dar si ai politicii impaciuitoriste a guvernantilor sai), pare totusi, in aceasta ipoteza, cu totul improbabil ca serviciile de siguranta din Hexagon, printre cele mai performante din lume, sa nu se prinda imediat de "facatura", ceea ce-ar pune si mai mult gaz pe focul relatiilor deja bine incinse dintre "Vechea Europa" si... Pe de alta parte, nu ne putem retine uimirea ca tinerii piromani de ultima ora, sau cei ce stau in spatele lor si sunt poate de buna-credinta, cumva, nu pricep totusi cat rau fac cauzei arabo-afro-islamice cu aceasta odioasa mascarada...; exact ca "escadroanele mortii" pro-al-Queda, care, din contra, prin oripilarea opiniei publice, par sa serveasca tocmai cauza opusa intentiilor apasat declarate...(??) Nu gasiti ca e ceva putred in Danemarca, si tocmai acum, in preajma Noului Babilon...?

Cu stima,
Gracian Manastire-Piciorus

Anonim spunea...

Draga S

Mie nu mi-e teama de nimic, in afara de bunul Dumnezeu, pentru ca nu sunt precum scrie in Biblie ca trebuie sa fim.Chiar daca am datorii(pentru o casa)tot mai ajut pe unii la inundatii sau pe altii la un cutremur.Niciodata nu m-am intrebat daca cei pe care ii ajut sunt crestini sau evrei sau musulmani........

Mie nu mi-e frica de arabi(cei "cativa")pentru ca baiatul meu termina liceul anul acesta,iar fetele sunt deja la liceu....Copiii nostri vor fi supercalificati(chiar daca sunt " blonzi cu ochi albastrii"; de unde stii?)
Mie mi-e teama-si inca n-ai inteles- de "democratia " musulmana,care oriunde in lume, este altceva decat democratia noastra europeana......
ce drepturi ale omului sa astept de la un regim musulman?Poate se schimba si ei,dar daca domnul Traian Ungureanu are dreptate-si are!-atunci va trebui sa asteptam cam 400 de ani pana cand musulmanii vor fi ca noi......Uite un citat : "O parte a lumii traieste in 2005,ba chiar, in cazul Americii,mai tarziu.O alta parte traieste intr-o taietura de timp diferita:poate 1500, poate 1700, in nici un caz mai tarziu,in nici un caz in era moderna.Cu alte cuvinte,Occidentul si Islamul sunt simultane fara a fi contemporane.Aflam astfel,ca lumea nu imparte locuri, la bordul aceleiasi nave.
Nici macar ceea ce numim , cu un cuvant, Occident nu locuieste intr-o singura fanta temporala." Traian Ungureanu,"Razboiul timpurilor" din revista "Idei in dialog"Ultima lui fraza din acest citat, mi se pare ca o fraza din gura oracolului din Delfi(Delphi; Delphoi-greaca veche)......O fi profet , acest Traian Ungureanu...
Nimanui nu-i e frica de musulmani,insa cine doreste, ca european, sa fie condus de musulmani?! Eu nu sunt rasist,dar cum sa privesc lumea contemporana cand toata civilizatia vestica este amenintata in insasi structura ei?Intr-o revista germana apare pe prima coperta titlul "Krieg gegen die freie Welt" (Razboi impotriva lumii libere"-revista Focus)
Eu iau nota de realitate,fara sa devin populist,fara putinta de a gasi fie si o singura solutie!
O seara placuta!

Adrian TR

Anonim spunea...

adriane, tot respectul, dar tu privesti prin sticla de la tv, noi prin aia de la geam

tu ai o impresie formata exclusiv prin presa. ei, banuiesc ca s stie cateva sute de indivizi in paris in timp ce si eu circa 100. ei, de la noi se vede mai calm si mai liniste. stai linistit ca nu e nimeni in pericol major. poate democratia care devine papusa mediatica. un om prost informat cat ar fi el de destept nu poate trage decat concluzii gresite. o fi S sau eu mai prosti ca ceilalti de pe forum dar nu pornim de la premise gresite.

Anonim spunea...

Draga adrianbmw

Prefer sa fac abstractie de frica de Dumnezeu, copii cu ochi albastri, etc. Eu personal nu traiesc din din ceea ce citesc nici din ceea ce vad la TV (a propos, n-am televizor). Prefer sa traiesc in realitate. Am prieteni, vecini, cunostinte, colaboratori, clienti de toate natiile si originile...americani, arabi, suedezi, bulgari, francezi, etc.
Te asigur ca nimeni nu incearca sa-si impuna in Franta sau in Europa propria sa cultura sau credinta, Frica de a trai intr-o "democratie musulmana" nu-i justificata pentru ca nimeni nu doreste acest lucru, nici macar musulmanii. Ca doar n-au emigrat ca romanul in Republica Moldova, nu ?
Citatele, titlurile ziarelor si revistelor sunt una...realitatea este alta. Si la urma urmei, daca nu ti-o placea in Germania peste 10 ani, cine te opreste sa te cari in Danemarca, China, sau in alta parte ?

Anonim spunea...

Re: Draga S

In Izrael traiesc actualmente un milion de musulmani/ arabi, si nici nu se simte acest lucru... E o deosebire ca de la cer la pamant intre acesti arabi si palestinienii de la doi pasi... Toata fractura se petrece datorita nivelelor diferite de dezvoltare economica, nu de civilizatie... O populatie saraca, fie ea musulmana, mozaica, ortodoxa sau bahaista, poate fi usor manipulata de orice parte interesata, ca sa spunem asa, astfel incat sa fie diabolizata la maximum ori lansata impotriva "inamicului"... In anumite conditii, orice om e in stare de orice... Ba chiar - orice popor, fie el si civilizatul popor german, caruia inteleg ca-i apartineti... E suficient sa-l amagesti cu un Fhurer si cu o "mitologie a secolului 20" (sau 21...), dupa care fandacsia e gata...

Cu stima,
Gracian Manastire-Piciorus

Anonim spunea...

Sarkozy iar a spart ecranul !

Dupa ce ca a dat foc periferiilor marilor orase franceze prin declaratii detonatoare, Dl ministru de interne se vrea un fel de Horty francez.
A cerut prefectilor ca toate persoanele retinute, care n-au acte in regula sau sunt "doar" rezidenti sa fie expulzate. Expulzate unde ? In tarile in care s-au nascut parintii lor ? Dupa ce a scos copii in strada, incearca sa scoata parintii. E si asta o metoda de a aduna voturi, doar ca cele ale lui Le Pen si de Villiers nu depasesc 5%.
Sarkozy n-a inteles nimic. In cartierele respective e nevoie de bani pentru asociatiile cetatenesti, pentru formarea de mediatori, pentru crearea de centre de formare profesionala, pentru aducerea de intreprinderi care sa creeze locuri de munca, de facilitati fiscale pentru intreprinderile ce accepta sa formeze si sa angajeze tineri in dificultate, sa creeze locuinte demne, sa transforme intr-o societate o asocietatea ce exista in acest moment. Esti singurul mod de a impune respectul valorilor republicane si a evita alte confruntari, chiar religioase.

Anonim spunea...

Sangele apa nu se face !

Acum vre-o doua seri discutam in curtea imobilului cu un vecin, pictor de profesie, de ceea ce se intampla in periferia Parisului. El crede (si majoritatea francezilor cred ca el) ca solutia este de a deschide aceste cartiere spre lume, de a dezvolta o viata culturala, sportiva, profesionala, scolara, mult mai importanta, deci investitii mult mai importante. Un alt vecin, sârb de origine, foarte simpatic dealtfel ne spune : "stiti care-i unica solutie ?...La matraque", adica CIOMAGUL.
Remarc pe acest forum ca o mare parte din participanti au aceiasi opinie. Ma intreb eu...oare dupa ani si ani de frica bastonului in Romania comunista am ramas atat de obsedati incat sa ridicam astazi, in secolul XXI, ciomagul la rang unica solutie ? Oare expresia "bataia e rupta din rai" exista doar in limba romana ? Oare faptul ca traim de ani si ani in lumi civilizate n-a contribuit deloc sa ne scoata ciomagul din cap ?
Cand mai citesc pe unii care cred ca orbii in virtutea torturii, ma intreb in ce lume traiesc ? Epoca de piatra ? Mai vin si cu exemple debile "daca familia ti-ar fi rapita, nu l-ai tortura pe rapitor sa-ti spuna unde se afla ..." si alte bazaconii. Pai din 100 de interogati sub tortura, 100 pot recunoaste ca l-au ucis pe Kenedy.
Cred eu, daca dorim sa iesim din lumea a treia, atat spiritual cat si economic, trebuie sa ne obisnuim sa gandim altfel decat asa cum ne-au invatat bunicii sau parintii. Cu atat mai mult cu cat ei au trait in alte secole.

Anonim spunea...

Re: S

Mda... bazaconii.... parca nu s-a intamplat. Ai auzit de notziunea "bomba care ticaie"?

In alta ordine de idei, poate ne spui ce crezi despre viitorul Frantzei, oare nu va deveni musulmana in cateva decenii si daca nu, prin ce metode va reusi sa impiedice asta? Dar daca va deveni musulmana, cum itzi imaginezi viatza atunci?
--------------

Anonim spunea...

roy Frantza musulmana.. S

Nici eu nu am crezut ca o sa vad duminica 30 octombrie la Lyon doua splendide catedrale gotice centrale pline la slujba de seara (peste 200 credinciosi in fiecare). Si erau si multi africani si mulatri. Iar pentru toata maghrebimea e doar o moschee destul de modesta intr-o zona mai laterala spre aeroport. Asa ca nu va mai faceti griji, Frantza profunda ramane crestina chiar daca - asa cum scria in biserici - de peste o suta de ani preotii nu traiesc decat din ce le dau credinciosii. Daca extrapolam natalitatea musulmanilor putem sa gandim la fel si ca Israelul va fi musulmanizat in cateva zeci de ani, daca evreii americani nu prea se inghesuie sa vina acolo.

Anonim spunea...

Re: Sangele apa nu se face !



O idee foarte buna si de bun simt are sarbul vostru . Sper ca esti suficient de inteligent sa-ti dai seama ca nu e nici o legatura intre ce se intampla in Romania pe vremea comunistilor si ce se intampla acum in Franta .

Sunt curios care este opinia francezului de rand . Ce spun sondajele ? Bineinteles , in cazul fericit in care se vor dat publicitatii .

Pana la urma fiecare om are un instinct de conservare si cand instinctul nu mai functioneaza , individul piere . La fel e si cu un popor . Daca propaganda de stanga a amortit atat de tare instinctele sanatoase ale natiunii poate ca francezii merita ceea ce li se intmpla .

P.S.
Sper ca esti si suficient de inteligent sa faci deosebirea intre "ciomag" si tortura .

Anonim spunea...

Jay Leno

1.Din ce in ce mai putine masini sunt arse. Asta inseamna ca situatia este "under control"? No, inseamna ca "they ran out of cars".

2. La vestea ca Franta va deporta raufacatorii, ilegali sau legali:
Finally, France is sending troops to Iraq. Better late than never.

Anonim spunea...

What Makes Someone French?
By CRAIG S. SMITH

PARIS, Nov. 10 - Semou Diouf, holding a pipe in one hand and a cigarette in the other, stood amid the noisy games of checkers and cards in the dingy ground-floor common room of a crowded tenement building and pondered the question of why he feels French.

"I was born in Senegal when it was part of France," he said before putting the pipe in his mouth. "I speak French, my wife is French and I was educated in France." The problem, he added after pulling the pipe out of his mouth again, "is the French don't think I'm French."

That, in a nutshell, is what lies at the heart of the unrest that has swept France in the past two weeks: millions of French citizens, whether immigrants or the offspring of immigrants, feel rejected by traditional French society, which has resisted adjusting a vision of itself forged in fires of the French Revolution. The concept of French identity remains rooted deep in the country's centuries-old culture, and a significant portion of the population has yet to accept the increasingly multiethnic makeup of the nation. Put simply, being French, for many people, remains a baguette-and-beret affair.

Though many countries aspire to ensure equality among their citizens and fall short, the case is complicated in France by a secular ideal that refuses to recognize ethnic and religious differences in the public domain. All citizens are French, end of story, the government insists, a lofty position that, nonetheless, has allowed discrimination to thrive.

France's Constitution guarantees equality to all, but that has long been interpreted to mean that ethnic or religious differences are not the purview of the state. The result is that no one looks at such differences to track growing inequalities and so discrimination is easy to hide.

"People have it in their head that surveying by race or religion is bad, it's dirty, it's something reserved for Americans and that we shouldn't do it here," said Yazid Sabeg, the only prominent Frenchman of Arab descent at the head of a publicly listed French company. "But without statistics to look at, how can we measure the problem?"

Mr. Sabeg was born in Algeria when it was French territory and moved to France with his family as an infant. His father worked as a laborer and later a mechanic to put him through a Jesuit boarding school, and he went on to earn a Ph.D. at the Sorbonne.

He scoffs at the notion of a French identity based on what he believes is a fiction of equal rights and France's reluctance to engage in debate about the gap between ideals and reality. "France doesn't know how to manage diversity," he said. "It doesn't want to accept the consequences of a multiethnic society."

Like most French schoolchildren, he was taught that his ancestors were Gauls and that "in 732, Charles Martel, the Mayor of the Palace, repelled the Arabs in Poitiers."

French leaders admit failings but insist they are working to bring equality to all citizens and have embarked on an oblique public debate about what it means to be French. But that debate is still bounded by fidelity to ideals of the French Republic. President Jacques Chirac told reporters at Élysée Palace on Thursday that the government "hasn't been fast enough" in addressing the problems of discrimination, but that, "no matter what our origins, we are all children of the Republic."

Further to the political right, the debate has taken on another cast: the far-right National Front party released a computer-generated video on its Web site this week that showed Paris in flames. "Immigration, explosion in the suburbs ... Le Pen foretold it," the banner over the video reads, referring to the party's patriarch, Jean-Marie Le Pen.

The idea behind France's republican ideal was that by officially ignoring ethnic differences in favor of a transcendent French identity, the country would avoid the stratification of society that existed before the French Revolution or the fragmentation that it now sees in multicultural models like the United States. But the French model, never updated, has failed, critics say. "France always talks about avoiding ghettoization, but it has already happened," Mr. Sabeg said, adding that people are separated in the housing projects, in their schools and in their heads.

The country's colonial legacy has only deepened that alienation. Rachid Arhab, one of the only well-known minority broadcast journalists in France, says that he lives with the resentments touched off by the bloody war of independence that Algeria won against France in 1962. "Unconsciously, for many French, I'm a reminder of the war," he said, adding, "now they see images of second-generation Algerian children in the streets burning cars and buildings, and that brings out the resentment even more."

Mr. Arhab himself is a study in the country's ambivalence toward what it means to be French. He was born in Algeria when the country was French territory and so was born French. He moved to France as an infant, but lost his French citizenship when he was 8 in the wake of the Algerian war - like many French-Arabs from Algeria, his parents didn't understand that they had to apply to retain their citizenship in France. Mr. Arhab didn't become a French citizen again until 1992. Yet he said, "I feel profoundly French."

But even the language of identity has its barbs. Mr. Arhab said that when he hears people refer to him as French "of Algerian origin," it carries with it the subtext that he is not really French.

He said earlier generations like himself have had it easier than the frustrated youths in the housing projects today, because his generation had closer ties to their homelands. "When someone says to me, 'you're not French,' I can take refuge in my origins," he said, "but the young can't do that."

Most second-generation Muslim immigrants are generally no more observant than young French Catholics. But the legacy of discrimination creates the conditions for young people who feel neither French nor North African to seek an identity in Islam - often anti-Western, political Islam.

"I've known discrimination all of my life," Mr. Sabeg said, adding that the prejudices only grew stronger the more prominent he became. In 1991, he led a group of investors in taking over CS Communication and Systémes, a publicly listed company that he now runs. When he applied to the government to become a defense contractor, a ministry official told him, "You're called Sabeg, that's a problem for us," meaning that he was of Algerian descent.

Rumors soon began circulating that he was an Algerian spy. It took him three years to win his first contract from the Defense Ministry. He never found out who was behind the rumors. "It's like a snake, you see the tail as it disappears, but never the head," Mr. Sabeg said, adding that the rumors continue.

So far, the government's efforts to reach out to minority ethnic youth have been half-hearted, constrained by the republican ideals that have turned affirmative action into a taboo. But private efforts are beginning, skirting the rules.

Karim Zeribi, a former soccer player and political adviser, said a study he carried out earlier this year found that résumés sent out with traditionally French names got responses 50 times higher than those with North African or African names. In the wake of the study, Mr. Zeribi established an agency in April called Act for Citizenship, which canvasses minority neighborhoods for qualified job candidates and markets them to corporations.

"We want to create a network for these people where there is none," Mr. Zeribi said. Still, he said, his young candidates are regularly asked if they are practicing Muslims when they are interviewed for jobs.

Google
 

Postări populare