Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.11.05

Rocada Udrea




Presedintele Basescu o sacrifica pe Elena Udrea intr-o rocada a carei urmare ramane s-o aflam. Intre timp, ca o adevarata tovarasa de drum, d-na Udrea incearca sa redreseza balanta mediatica in (de-)favoarea celor care-l ataca pe Basescu. Iata extrase din ce scrie unul dintre cei vizati de d-na Udrea, nimeni altul decat Sorin Rosca Stanescu, intr-un editorial din Ziua de pe data de 1 noiembrie 2005:

[...] Laitmotivul tirului pe care Elena Udrea il lanseaza acum, cand s-a retras "un pas de la Cotroceni" este ca un grup de interese incearca din rasputeri sa contracareze ofensiva declansata de Traian Basescu impotriva coruptiei. Iar in epicentrul acesteia s-ar afla un singur om de afaceri. Dinu Patriciu. Care este sustinut, conform aceleiasi Elena Udrea, de urmatoarele publicatii: ZIUA, "Cotidianul", "Academia Catavencu" si "Gardianul". Si de Radio Guerrilla. Impreuna, om de afaceri si media, formeaza, in acceptiunea doamnei Udrea, grupul politic de interese. Care nu se prea stie bine ce vrea. Sa-l blocheze pe Basescu, tusandu-i imaginea de arhanghel? Sau sa-l termine politic intr-o maniera retroactiva? Pentru ca tot Elena Udrea, despre acelasi Patriciu, afirma ca s-a plasat, in calitatea sa de lider liberal, in permanenta pe pozitii politice ostile actualului presedinte. Inca inainte ca alegerile sa se fi desfasurat.
[...] sunt nominalizate in "grupul de interese" din capul doamnei Udrea si, probabil, al presedintelui Traian Basescu doar ZIUA si "Gardianul". Apoi, este vorba de "Cotidianul", "Academia Catavencu" si Radio Guerrilla. Pentru ca Dinu Patriciu, singurul om plasat in epicentrul acestor redutabile redactii, nu face parte din actionariatul nici uneia dintre ele. Si nici din vreun consiliu de administratie. Si nici nu stiu ca intre Dinu Patriciu si proprietarii publicatiilor ori postului de radio Guerrilla sa existe vreo relatie de tip comercial. Cat de mica.


Iata si comentariile acum


GGane din München Germania
Vai de capul vostru, va certati pe afaceri in loc sa va ocupati de politica

Cine face afaceri cu cine, cine a castigat mai mult, cine a inselat mai mult, cine este cine. Asta se petrece la presedentia Romaniei ? Si dv. domnilor ziaristi va avantati in aceste intrigi intre societatea corupta politica a Romaniei. Nu va ajunge cat ati luat si Basescu face cush in fata voastra. Rusie politicii romanesti, unde toate zarele in loc sa scrie evenimente politice ce intereseaza tzara se coupa cu acesti indivizi, acesti cativa inutili in politica romaneasca, niste indivizi ce nu au altceva in capul lor infierbantat de a avea averi in loc sa se ocupe de probleme arzatoare ale Romaniei. Numai in Romania este presa ocupata cu prioritate de aceste elemente corupte, parca numai ei exista in Romania.
Inca odata, vai de capul vostru. Aveti respect fata de poporul roman ? nu cred, nu aveti respect fata de nimeni si nimica si nici fata de voi insasi.
Halal.


costy din Germania
Nici un cuvintel nu-i scapa Dlui SRS despre telefonul premierului la maria sa Botos...
... pt. a-l ancheta corect pe dinache! Acest telefon spune destul, sefu,
va demasaca pe cei care v-ati propus sa-l "faceti" pe presedinte!
Sarmanul Basescu, fereste-me Doamne de "preteni", ca de fesedei
pot sa ma feresc si singur!

PS. Din acest moment va consider unul din pestii ce tre sa cada-n nada!


Marcu Arcasu din Berseva sau Haifa
In privinta lui SRS ......

Cunosc si eu una din afacerile murdare ale lui SRS : Firma de publicitate Beta Cons a carei retea de panouri (toate amplasate ilegal ) a scapat de demolare . Mai mult : bodyguarzi angajati de Beta Cons au demolat panourile publicitare ale firmelor concurent


lucid din Bucuresti
Romania activa, Romania viitorului....

.....cea care prin votul din decembrie trecut a reusit sa trimita banda pedeserista in opozitie trebuie sa se mobilizeze si sa arunce la groapa cu kkt a politicii si banda liberal-patricista. Oamenii cu coloana vertebrala, catzi or mai fi, din PNL trebuie sa scape urgent de gashca din buzunarul Rompetrol care-i conduce daca nu vor sa aiba soarta tzaranistilor si a lui Milica. Prin comportarea naucitoare de ieri cand intai a negat apoi, strans cu usa inregistrarii convorbirii (lucru normal, caci folosise firul roshu al secretelor de stat care inregistreaza automat orice utilizare a sa), a admis ca a vorbit cu Botosh ca sa se asigure ca "legea se aplica???!!!", daca ar mai avea un minim bun simtz Tariceanu ar demisiona urgent. Cum insa se incapatzaneaza "sa-si serveasca poporul(????!!!)", individul a dat ultima dovada, definitiva, ca nu este decat un pion al sistemului ticalosit pedeseristo-liberal pe care daca nu il rapunem nu avem ce cauta intr-o Europa civilizata. Vor urma dezvaluiri importante despre actionariatul din spatele mass-media (SOV, Voiculescu, Hrebe - care vrea si post TV acum, Patriciu+Sorin Marin Anonimu', Luca etc etc) care vor prezenta presa si audiovizualul - in marea lor majoritate - in adevarat lumina de componenta de baza a sistemului mafiot care sugruma Romania. Pacat de ziaristii onesti care sunt constransi economiceste sa apere interesele banditilor. Ar trebui sa se solidarizeze si sa refuze sa mai scrie la comanda ci sa apere adevarul si dreptatea. Si mai sunt pe tzeava date despre conturi blocate prin nenumarate coclauri ale lumii cu proprietari surpriza. Vom avea o toamna-iarna fierbinte.


G.B. din Bucuresti
Re: Romania activa, Romania viitorului....
lucid a scris:

> .....cea care prin votul din decembrie trecut a reusit sa trimita
> banda pedeserista in opozitie trebuie sa se mobilizeze si sa arunce
> la groapa cu kkt a politicii si banda liberal-patricista.
**********
Hai ca esti haios! Parol! Pai toata clasa politica ar trebui aruncata la groapa cu kk. Ceea ce incerci mata p-acilea se cheama judecata cu doua masuri. Ca sa vezi pedeii ce fecioare sunt, bineinteles, in frunte cu licuriciu' :))
***********
Oamenii cu
> coloana vertebrala, catzi or mai fi, din PNL trebuie sa scape urgent
> de gashca din buzunarul Rompetrol care-i conduce daca nu vor sa aiba
> soarta tzaranistilor si a lui Milica.
***********
Oameni cu coloana vertebrala nu exista prin meandrele politichiei dambovitzene. Poate ai vrut sa scrii nevertebrate :))
Da' sa stii ca cam asta-i scopu' matrozului ce licuriceste: spargerea PNL. Ia te uita ca-n decurs de cateva luni a sifonat imaginea PNL-ului prin demisia "de onoare" a lu' Mona Tzetze (pe care o "propune" la sefia camerei dep.) si prin demisia lu' blonda de la cabinetu' prezidentzial (care loveste tot in PNL prin acuzatiile aduse lui Tariceanu).
***********
Prin comportarea naucitoare de
> ieri cand intai a negat apoi, strans cu usa inregistrarii convorbirii
> (lucru normal, caci folosise firul roshu al secretelor de stat care
> inregistreaza automat orice utilizare a sa), a admis ca a vorbit cu
> Botosh ca sa se asigure ca "legea se aplica???!!!", daca ar
> mai avea un minim bun simtz Tariceanu ar demisiona urgent.
***********
:)))))))))))))))))) Ti-ai pierdut luciditatea :))
Pai cum ramane cu matrozu' care vorbea de grupuri de interese pe care nu le nominaliza? Da' cu telefonu' de amenintzare primit de la un important ziarist? Unde-s probele? Judecarea cu dublu standard.
***********
Cum insa se
> incapatzaneaza "sa-si serveasca poporul(????!!!)", individul
> a dat ultima dovada, definitiva, ca nu este decat un pion al
> sistemului ticalosit pedeseristo-liberal pe care daca nu il rapunem
> nu avem ce cauta intr-o Europa civilizata.
***********
Nu intzeleg de ce omitzi PD-ul din sistemu' ticalosit. Da' astia unde au trait pana acu'? In Sahara?
***********
Vor urma dezvaluiri
> importante despre actionariatul din spatele mass-media (SOV,
> Voiculescu, Hrebe - care vrea si post TV acum, Patriciu+Sorin Marin
> Anonimu', Luca etc etc) care vor prezenta presa si audiovizualul - in
> marea lor majoritate - in adevarat lumina de componenta de baza a
> sistemului mafiot care sugruma Romania.
Pacat de ziaristii onesti
> care sunt constransi economiceste sa apere interesele banditilor. Ar
> trebui sa se solidarizeze si sa refuze sa mai scrie la comanda ci sa
> apere adevarul si dreptatea. Si mai sunt pe tzeava date despre
> conturi blocate prin nenumarate coclauri ale lumii cu proprietari
> surpriza. Vom avea o toamna-iarna fierbinte.
>
***********
Monsher, asta nu-i lupta impotriva coruptziei, ci rafuiala intre hotzi!


diana-andreea din Bucuresti
Ieri l-am vazut pe Cristoiu....

Se "infoia" in penele-i mucilaginoase. Ne spunea tuturor: "Vedeti ? Ce bomba am amorsat ....". Si, in prostia lui gazetareasca se considera un fel de erou national... Tipic romanesc. Acum a explodat "Elena". Intr-o maniera lamentabila. Nu a adus nici un serviciu nimanui. Nici macar cocosului (si cel de acasa si cel de la Cotroceni !)... Dar a facut deliciul presei. Iar pentru orgoliul lui Cristoiu a fost excelent.... Maine ce ne mai pregateste, stimabilul ? Poate o comedie in direct chiar cu domnul Basescu... E bun, dom'le, ce mai tura-vura. La cat intelege romanasul nostru, Cristoiu este un geniu. Si asa va ramane si de-acum incolo daca saracia materiala si spirituala nu isi schimba domiciliul fortat din Romania.


eduard do din Brasov
oportunista udrea in cloaca politicii romanesti!

acest personaj a deconspirat starea politicii romanesti, o blonda bine maritata cu ceva relatii ( ale sotului ) se inscrie in PNL, ajunge undeva intr-o fonctie, iar dupa ce iese la iveala cat de subtire se prezinta d-na, demisioneaza de peste tot, si incepe improscarea cu noroi ...

bun personaj pentru un studiu de caz ...

mai rau este ca aceasta este cloaca in care se face politica Romaniei...

Concluzie: in Romania pentru a schimba ceva, cel mai mult ne lipsesc oamenii!


Anticomie din USA
Imaginea RO reflectata in femeile sale

Gargantua a scris:

> Dincolo de sagetile tipic feminine privitoare la
> vestimentatie si "fason", vine si artileria grea:
> necorespunzatoare profesional!

Sa stiti ca nu doar Gargantua a remarcat tinuta neprofesionala a fostei consiliere, demna de cea a unei receptioniste, sa clateasca retina impreuna cu mobila si decoratiile din receptie.

Un om de afaceri (barbat straight!) american, in timp ce elogia frumusetea romancelor, se plangea de lipsa de profesionalism a traducatoarelor, incepand cu vestimentatia f. sumara, menita sa distraga atentia de la discutii serioase; apoi, cand fac o greseala, sau nu gasesc un cuvant, cica izbucnesc intr-un ras sagalnic, menit de asemeni sa atraga atentia asupra lor.

E drept ca M-me Udrea e mult mai decorativa decat politiciene de trista amintire din iepoca de AU; dar nici imbracata ca la escort service de mana a 2-a nu prea tine. Puteti sa vi-o imaginati pe Regina Angliei, pe Prim Ministra de Bangladesh, sau chiar niste stewardese la la Air France sau British Airways astfel vestimentate? Pai pana si "fetele" madamei "Mayflower" se imbracau cu mai multa clasa, fiindca erau angajate sa "escorteze" senatori si alti VIP in locuri selecte gen Harvard Club, nu la intalniri de afaceri sau conventii politice in RO.


SHOFER PE TIR din palilula
Re: Imaginea RO reflectata in femeile sale

Romanii mai au in obicei sa nu-si rcunoasca niciodata greselile si sa le arunce in spatele altcuiva. Nu ar fi asta cea mai mare problema, daca ar invata din greselile facute.


Anticomie din USA
Role models: din lac in put!

OK, sunt dispusa sa n-o judec prea aspru pe M-me Udrea, fiindca nu a prea avut modele feminine in politica romaneasca pe care sa le emuleze; e clar ca a vrut sa se distanteze cat mai evident de raposata "savanta", si e clar ca a reusit sa cada in extrema cealalta.

Asa ca generatia urmatoare de politiciene pot invata din cele doua extreme: nici barbatoaie ca Leana sau Lina (sex-apeloase ptr. gustul lui ceasca, fiindca ii evocau romantismul tineretii de la Doftana cand era fetita lui Dej) dar nici sa faca concurenta neloiala traseistelor.


Katty din Växjö Suedia
Re: Role models: din lac in put!

Eu sint inclinata sa vad si partea buna a lucrurilor. Fara madam Udrea am mai fi stiut noi de telefonul lui Tariceanu ? Pai atunci Basescu sa-si umple Cotroceniul cu Udre si poate atunci vom avea cite o desconspirare pe saptamana. Atunci sa vezi lupta antioruptie !! Ca aia "una pe zi" de Matty.


PEROMANESTE
Pana una alta, nu putem spune daca ce fel de rocada este aceasta pe care a facut-o presedintele Basescu prin rotirea/schimbarea pozitiei d-nei Udrea. Numai timpul ne-o va spune...


Link recomandat: Basescu, Putin al Romaniei



Da click aici ca sa vezi totul!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bomba Udrea, pregatita in laboratoarele Luca-Vantu
Cele doua interviuri ale Elenei Udrea, care au dinamitat scena politica, au fost pregatite pas cu pas de firma de consultanta Red Apple, al carei director general este Horia Mihalcescu. Specialist in relatii publice (PR), acesta este purtatorul de cuvant al companiei Petromservice, infiintata de Liviu Luca sub atenta „consiliere financiara" a lui Sorin Ovidiu Vantu.

Actionariatele Red Apple si, respectiv, Petromservice sunt dominate de acelasi grup off-shore.

Oamenii lui Vantu. Imperiul financiar construit de Luca, in umbra lui Vantu, are un element comun: firma Comac Ltd., cu sediul in paradisul fiscal din Cipru. In jurul acesteia s-au dezvoltat o serie de alte societati profitabile, in care ii reintalnim pe multi dintre oamenii care au lucrat pentru Vantu in structura Gelsor/FNI. Printre acestia: Gheorge Ratiu, Lucian Boronea, Darius Golgojan, Mircea Solomon.

Oamenii lui Luca. Apropiatii lui Liviu Luca din organizatia sindicalo-patronala pe care acesta o conduce sunt si ei prezenti in schema. Cele mai concludente exemple: Horia Mihalcescu si Florin Bercea.

Elena Udrea a dinamitat scena politica la sfatul specialistilor unui petrogrup de interese

Interviurile Elenei Udrea care au aruncat in aer scena politica, in aceasta saptamana, au fost indelung pritocite cu ajutorul unei firme care ii are in spate pe Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca.

Fosta consiliera prezidentiala a lui Traian Basescu a beneficiat de consultanta de marketing politic de la firma Red Apple Communication International SRL, societate controlata indirect de cei doi oameni de afaceri.

Interesant este ca firma care s-a ingrijit de imaginea „blondei de la Cotroceni" publica frecvent analize si opinii in cotidianul „Ziua", publicatie detinuta de Petromservice-ul condus de Liviu Luca si manageriata de Sorin Rosca Stanescu, parte a grupului de interese infierat de Elena Udrea.

Jurnalista care i-a luat interviul fostei consiliere a lui Traian Basescu pentru „Jurnalul National", Oana Stancu, a declarat pe un post TV ca aceasta a beneficiat de serviciile unei firme de consultanta cu care a stabilit atat mesajul pe care dorea sa il transmita, cat si felul in care acesta trebuia sa ajunga la public.

Consilierea primita de Elena Udrea si-a dovedit eficienta pe toate planurile: premierul Calin Popescu-Tariceanu a fost aruncat in mijlocul celui mai mare scandal de la preluarea guvernului Aliantei, Udrea s-a bucurat de atentia mass-mediei, iar interviurile s-au facut pentru grupul media patronat de Dan Voiculescu, un adversar declarat al presedintelui Traian Basescu, dar si al lui Sorin Ovidiu Vantu.

„Ne-am intalnit de trei ori"

Inainte ca Elena Udrea sa acorde interviurile de la sfarsitul saptamanii trecute, fosta consiliera prezidentiala s-a sfatuit indeaproape cu un om de PR, directorul firmei Red Apple Communication International, Horia Mihalcescu. Totul a fost pregatit cu minutiozitate, din moment ce Udrea si Mihalcescu s-au intalnit de mai multe ori inainte de realizarea interviurilor.

„Eu o cunosc pe doamna Udrea, m-am intalnit cu dumneai de trei ori in ultima saptamana. De fapt, am facut o barfa, ca intre fete. Eu ma intalnesc cu o gramada de oameni cu care barfesc, mai vorbesc una, alta", a adaugat Mihalcescu. Acesta a tinut sa infirme ca intre firma pe care o conduce si Elena Udrea s-ar fi incheiat vreun contract de consiliere.

„M-a intrebat cum sa se imbrace"

Horia Mihalcescu a detaliat in ce au constat „barfele" schimbate cu Udrea. „Eu doar am incercat sa inteleg care poate fi finalul intregii povesti, strict legat de demisia dansei. E o prietena mai veche de-a mea, o cunosc de ani buni. Eu am incercat sa-i sugerez doamnei Udrea, cand a venit la Cotroceni, sa fie consiliata, dar dumneaei a spus ca se mai gandeste", a aratat Mihalcescu.

„Elena Udrea mi-a cerut parerea cum sa se imbrace, doar atat!", a spus Mihalcescu care nu a negat ca a avut intalniri si cu sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos.

Liviu Luca s-a aratat destul de iritat de intrebarile legate de posibila sa implicare indirecta in consilierea Elenei Udrea: „Mi se pare cel putin deplasat ceea ce faceti". Desi sunata de mai multe ori, Elena Udrea nu a putut fi totusi contactata pentru a-si prezenta un punct de vedere.

SOV: „Nu o cunosc pe Elena Udrea"

Sorin Ovidiu Vantu s-a aratat iritat cand l-am intrebat despre legaturile dintre el, oamenii care au lucrat pentru el si consilierea de marketing politic primita, de la o firma a grupului Luca-Petromservice, de catre Elena Udrea pentru interviurile care au dinamitat scena politica in ultima saptamana.

Rep: Domnule Vantu, ce legatura aveti dumneavoastra cu firma Comac Ltd.?
SOV: Alta intrebare.

Rep: Ce legatura aveti cu firmele Elbahold Ltd. si Fercell Ltd.?
SOV: Alta intrebare.

Rep: Astept mai intai un raspuns la aceste intrebari...
SOV: Despre firma Comac Ltd. am fost intrebat, in urma cu doua luni, si am dat un raspuns.

Rep: Dar nu l-ati dat la „EVZ". Astept un raspuns...
SOV: Nu am nici cea mai mica legatura cu acea firma, iar de celelalte doua nici nu am auzit.

Rep: Cum comentati faptul ca firmele in care Comac Ltd. este actionar are printre ceilalti actionari persoane fizice care au lucrat pentru dvs.?
SOV: Domnisoara, la mine, in companiile pe care le-am detinut, au lucrat cateva mii de oameni. Evident ca eu am incercat sa fac oferte de serviciu oamenilor valorosi din diverse domenii de activitate. Dupa ce am desfiintat companiile din Romania si am plecat cu businessul din Romania, oamenii acestia si-au gasit un alt loc de munca.

Rep: Nu este o coincidenta cam mare faptul ca, in toate aceste firme, se regasesc oameni care au lucrat candva pentru dvs.?
SOV: Am senzatia ca incercati sa ma bagati in acest scandal care e pe piata romaneasca si incercati sa ascundeti in spatele meu mari infractiuni care se intampla. Rugamintea mea ar fi sa nu ma deranjati cu aceste copilarii. Nu am niciun amestec nici cu Comac Ltd., nici cu alte persoane care sunt implicate in toata povestea asta.

Rep: Ati declarat ca ii oferiti consultanta financiara domnului Liviu Luca? In ce consta?
SOV: Domnisoara, la mine au apelat si apeleaza multe persoane si companii pentru a le oferi consultanta financiara. Sunt consultant financiar. In momentul in care mi se cere o solutie pentru un business, caut si gasesc solutii.

Rep: Aveti un contract semnat cu domnul Luca ?
SOV: Evident. Lucrez pe bani, nu pe vorbe.

Rep: Ce durata are acest contract?
SOV: Este pe termen nelimitat, dar pentru fiecare operatiune in parte se incheie un act aditional care cuprinde termenii financiari ce ii prevede. Si mai am o rugaminte la dvs. Nu ma amestecati in aceasta chestiune. Nu am treaba nici cu un domn, nici cu celalalt.

Nu inteleg de ce este nevoie sa fiu implicat in aceasta poveste. Nu ma amestecati in jocuri pe care nu le cunosc si nu imi apartin. Pe domnul Mihalcescu nu il cunosc. Nu o cunosc pe doamna Elena Udrea.

„Lorzii" off-shore, strategii din umbra ai blondei lui Traian Basescu

Nucleul grupului de firme Red Apple este o societate off-shore cu sediul in paradisul fiscal din Cipru. Este vorba despre Comac Ltd., care detine 50a din Red Apple Communication International SRL. In jurul Comac s-a construit un adevarat imperiu financiar ale carui radacini duc la Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu.

Comac Ltd. este actionarul majoritar (51%) al firmei Expresiv SA din Bucuresti. Acest fapt nu este deloc intamplator daca ne amintim ca Expresiv SA detine licenta FM pentru postul Radio Total. Pe site-ul oficial al Consiliului National al Audiovizualului, institutia care a emis licenta respectiva, se specifica faptul ca firma Comac Ltd.

este controlata de alte doua societati off-shore cipriote care isi impart in mod egal participatiile. Este vorba despre Fercell Limited (50%) si Elbahold Limited (50%). Recent, Elbahold Limited a devenit principalul actionar al companiei Petromservice, infiintata de sindicalistii din Petrom (FSLI), aflati de peste 15 ani sub conducerea influentului Liviu Luca.

Stapanul cipriot al Petromservice

Elbahold Limited controleaza 49,35% din Petromservice, in conditiile in care asociatia salariatilor din Petrom a ramas cu numai 25 de procente. Firma off-shore a inghit actiunile Petromservice imediat dupa ce angajatii Petrom au fost pusi sa semneze niste liste nominale ce au servit drept imputerniciri pentru Liviu Luca si apropiatii sai, care au pretins ca le „reprezinta drepturile".

Cert este ca putini membri de sindicat din Petrom stiu exact ce-au semnat. In plus, majoritatea habar n-are ca un off-shore din Cipru a devenit actionarul principal al companiei sindicatului. Restul actiunilor Petromservice, 25,65%, revine unor persoane fizice.

Si pentru ca lumea este plina de coincidente spectaculoase, mai trebuie sa stiti ca Petromservice controleaza si trustul de presa „Ziua", manageriat de Sorin Rosca Stanescu. Jurnalistul s-a aflat si el pe „lista" grupurilor de interese acuzate de Elena Udrea ca ar fi pus la cale campania media ce a inlaturat-o de la Palatul Cotroceni.

Brigada lui Vantu

Off-shore-ul cipriot Comac Ltd. controleaza 50% din firma Conservil SRL, in care este asociata direct cu FSLI, organizatia sindicalistilor din Petrom, condusa de Liviu Luca. Conservil are sediul chiar in cladirea Petrom, sucursala Ploiesti. Administratorul firmei este Gheorghe Ratiu, fostul sef al Directiei 1 din cadrul Securitatii.

Trecut in rezerva, Ratiu este unul dintre oamenii fideli ai lui Sorin Ovidiu Vantu, lucrand pentru acesta in Gelsor, numele sau fiind implicat si in cumparari de actiuni la Banca Religiilor. Interesant este ca Gheorghe Ratiu impreuna cu Sorin Ovidiu Vantu si Dan Andronic (strategul electoral al PSD) au fost, la un moment dat, asociati cu jurnalistul Ion Cristoiu in „Editura Ion Cristoiu".

Desi relatiile dintre Vantu si Cristoiu s-au racit intre timp, intamplator chiar acesta din urma a intervievat-o pe Elena Udrea la postul Antena 3.

O alta societate in care Comac Ltd. detine 80% din participatii este Accent Travels & Events SRL. Lucian Boronea, directorul general al acestei firme, este si el membru al „gruparii" lui Vantu. Boronea a fost manager al sucursalelor din SUA si Canada ale companiei Tarom, de unde a „zburat" direct la agentia de turism patronata de Vantu: Gelsor Travel&Tour.

Comac Ltd. mai este actionar la GM Invest, ai carui cenzori si administratori provin din Gelsor, compania infiintata de parintele FNI. Profilata pe activitati de brokeraj, GM Invest a fost „aruncata" de oamenii lui Vantu pe piata de capital, la scurt timp dupa ce Gelsor a fost suspendata de CNVM si declarata falimentara.

Printre apropiatii lui SOV implicati in activitatea firmei de brokeraj se numara Darius Golgojan si Mircea Solomon.

Prietenii mei, ziaristii...

Comac Ltd. face legea si in firmele CGR Media SRL si Print Multicolor SRL. Prima editeaza revista „Bilant", iar societatea off-shore este asociata direct cu sotii Carmen si Constantin Rudnitchi. In cea de-a doua, Comac Ltd. il are partener pe Daniel Condurache, fondatorul faimoasei reviste iesene „Opinia Studenteasca".

De altfel, prietenia lui Vantu cu ieseanul Condurache este de notorietate. In fine, caruselul firmelor controlate direct de Comac se incheie cu X-Oil, unde casuta postala din Cipru „se intalneste" cu Nipomici Ghenadie, un consultant financiar din Republica Moldova. Rolul de administrator al X-Oil este jucat de firma lui Florin Bercea, Publipetrosport.

Bercea este unul dintre locotenentii credinciosi ai lui Liviu Luca, fiind in acelasi timp si presedintele Ligii Asociatiilor Sportive din Petrom.

Anonim spunea...

Bomba Udrea, pregatita in laboratoarele Luca-Vantu


Cele doua interviuri ale Elenei Udrea, care au dinamitat scena politica, au fost pregatite pas cu pas de firma de consultanta Red Apple, al carei director general este Horia Mihalcescu. Specialist in relatii publice (PR), acesta este purtatorul de cuvant al companiei Petromservice, infiintata de Liviu Luca sub atenta „consiliere financiara" a lui Sorin Ovidiu Vantu.

Actionariatele Red Apple si, respectiv, Petromservice sunt dominate de acelasi grup off-shore.

Oamenii lui Vantu. Imperiul financiar construit de Luca, in umbra lui Vantu, are un element comun: firma Comac Ltd., cu sediul in paradisul fiscal din Cipru. In jurul acesteia s-au dezvoltat o serie de alte societati profitabile, in care ii reintalnim pe multi dintre oamenii care au lucrat pentru Vantu in structura Gelsor/FNI. Printre acestia: Gheorge Ratiu, Lucian Boronea, Darius Golgojan, Mircea Solomon.

Oamenii lui Luca. Apropiatii lui Liviu Luca din organizatia sindicalo-patronala pe care acesta o conduce sunt si ei prezenti in schema. Cele mai concludente exemple: Horia Mihalcescu si Florin Bercea.




Elena Udrea a dinamitat scena politica la sfatul specialistilor unui petrogrup de interese

Interviurile Elenei Udrea care au aruncat in aer scena politica, in aceasta saptamana, au fost indelung pritocite cu ajutorul unei firme care ii are in spate pe Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca.

Fosta consiliera prezidentiala a lui Traian Basescu a beneficiat de consultanta de marketing politic de la firma Red Apple Communication International SRL, societate controlata indirect de cei doi oameni de afaceri.

Interesant este ca firma care s-a ingrijit de imaginea „blondei de la Cotroceni" publica frecvent analize si opinii in cotidianul „Ziua", publicatie detinuta de Petromservice-ul condus de Liviu Luca si manageriata de Sorin Rosca Stanescu, parte a grupului de interese infierat de Elena Udrea.

Jurnalista care i-a luat interviul fostei consiliere a lui Traian Basescu pentru „Jurnalul National", Oana Stancu, a declarat pe un post TV ca aceasta a beneficiat de serviciile unei firme de consultanta cu care a stabilit atat mesajul pe care dorea sa il transmita, cat si felul in care acesta trebuia sa ajunga la public.

Consilierea primita de Elena Udrea si-a dovedit eficienta pe toate planurile: premierul Calin Popescu-Tariceanu a fost aruncat in mijlocul celui mai mare scandal de la preluarea guvernului Aliantei, Udrea s-a bucurat de atentia mass-mediei, iar interviurile s-au facut pentru grupul media patronat de Dan Voiculescu, un adversar declarat al presedintelui Traian Basescu, dar si al lui Sorin Ovidiu Vantu.

„Ne-am intalnit de trei ori"

Inainte ca Elena Udrea sa acorde interviurile de la sfarsitul saptamanii trecute, fosta consiliera prezidentiala s-a sfatuit indeaproape cu un om de PR, directorul firmei Red Apple Communication International, Horia Mihalcescu. Totul a fost pregatit cu minutiozitate, din moment ce Udrea si Mihalcescu s-au intalnit de mai multe ori inainte de realizarea interviurilor.

„Eu o cunosc pe doamna Udrea, m-am intalnit cu dumneai de trei ori in ultima saptamana. De fapt, am facut o barfa, ca intre fete. Eu ma intalnesc cu o gramada de oameni cu care barfesc, mai vorbesc una, alta", a adaugat Mihalcescu. Acesta a tinut sa infirme ca intre firma pe care o conduce si Elena Udrea s-ar fi incheiat vreun contract de consiliere.

„M-a intrebat cum sa se imbrace"

Horia Mihalcescu a detaliat in ce au constat „barfele" schimbate cu Udrea. „Eu doar am incercat sa inteleg care poate fi finalul intregii povesti, strict legat de demisia dansei. E o prietena mai veche de-a mea, o cunosc de ani buni. Eu am incercat sa-i sugerez doamnei Udrea, cand a venit la Cotroceni, sa fie consiliata, dar dumneaei a spus ca se mai gandeste", a aratat Mihalcescu.

„Elena Udrea mi-a cerut parerea cum sa se imbrace, doar atat!", a spus Mihalcescu care nu a negat ca a avut intalniri si cu sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos.

Liviu Luca s-a aratat destul de iritat de intrebarile legate de posibila sa implicare indirecta in consilierea Elenei Udrea: „Mi se pare cel putin deplasat ceea ce faceti". Desi sunata de mai multe ori, Elena Udrea nu a putut fi totusi contactata pentru a-si prezenta un punct de vedere.

SOV: „Nu o cunosc pe Elena Udrea"

Sorin Ovidiu Vantu s-a aratat iritat cand l-am intrebat despre legaturile dintre el, oamenii care au lucrat pentru el si consilierea de marketing politic primita, de la o firma a grupului Luca-Petromservice, de catre Elena Udrea pentru interviurile care au dinamitat scena politica in ultima saptamana.

Rep: Domnule Vantu, ce legatura aveti dumneavoastra cu firma Comac Ltd.?
SOV: Alta intrebare.

Rep: Ce legatura aveti cu firmele Elbahold Ltd. si Fercell Ltd.?
SOV: Alta intrebare.

Rep: Astept mai intai un raspuns la aceste intrebari...
SOV: Despre firma Comac Ltd. am fost intrebat, in urma cu doua luni, si am dat un raspuns.

Rep: Dar nu l-ati dat la „EVZ". Astept un raspuns...
SOV: Nu am nici cea mai mica legatura cu acea firma, iar de celelalte doua nici nu am auzit.

Rep: Cum comentati faptul ca firmele in care Comac Ltd. este actionar are printre ceilalti actionari persoane fizice care au lucrat pentru dvs.?
SOV: Domnisoara, la mine, in companiile pe care le-am detinut, au lucrat cateva mii de oameni. Evident ca eu am incercat sa fac oferte de serviciu oamenilor valorosi din diverse domenii de activitate. Dupa ce am desfiintat companiile din Romania si am plecat cu businessul din Romania, oamenii acestia si-au gasit un alt loc de munca.

Rep: Nu este o coincidenta cam mare faptul ca, in toate aceste firme, se regasesc oameni care au lucrat candva pentru dvs.?
SOV: Am senzatia ca incercati sa ma bagati in acest scandal care e pe piata romaneasca si incercati sa ascundeti in spatele meu mari infractiuni care se intampla. Rugamintea mea ar fi sa nu ma deranjati cu aceste copilarii. Nu am niciun amestec nici cu Comac Ltd., nici cu alte persoane care sunt implicate in toata povestea asta.

Rep: Ati declarat ca ii oferiti consultanta financiara domnului Liviu Luca? In ce consta?
SOV: Domnisoara, la mine au apelat si apeleaza multe persoane si companii pentru a le oferi consultanta financiara. Sunt consultant financiar. In momentul in care mi se cere o solutie pentru un business, caut si gasesc solutii.

Rep: Aveti un contract semnat cu domnul Luca ?
SOV: Evident. Lucrez pe bani, nu pe vorbe.

Rep: Ce durata are acest contract?
SOV: Este pe termen nelimitat, dar pentru fiecare operatiune in parte se incheie un act aditional care cuprinde termenii financiari ce ii prevede. Si mai am o rugaminte la dvs. Nu ma amestecati in aceasta chestiune. Nu am treaba nici cu un domn, nici cu celalalt.

Nu inteleg de ce este nevoie sa fiu implicat in aceasta poveste. Nu ma amestecati in jocuri pe care nu le cunosc si nu imi apartin. Pe domnul Mihalcescu nu il cunosc. Nu o cunosc pe doamna Elena Udrea.

„Lorzii" off-shore, strategii din umbra ai blondei lui Traian Basescu

Nucleul grupului de firme Red Apple este o societate off-shore cu sediul in paradisul fiscal din Cipru. Este vorba despre Comac Ltd., care detine 50a din Red Apple Communication International SRL. In jurul Comac s-a construit un adevarat imperiu financiar ale carui radacini duc la Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vantu.

Comac Ltd. este actionarul majoritar (51%) al firmei Expresiv SA din Bucuresti. Acest fapt nu este deloc intamplator daca ne amintim ca Expresiv SA detine licenta FM pentru postul Radio Total. Pe site-ul oficial al Consiliului National al Audiovizualului, institutia care a emis licenta respectiva, se specifica faptul ca firma Comac Ltd.

este controlata de alte doua societati off-shore cipriote care isi impart in mod egal participatiile. Este vorba despre Fercell Limited (50%) si Elbahold Limited (50%). Recent, Elbahold Limited a devenit principalul actionar al companiei Petromservice, infiintata de sindicalistii din Petrom (FSLI), aflati de peste 15 ani sub conducerea influentului Liviu Luca.

Stapanul cipriot al Petromservice

Elbahold Limited controleaza 49,35% din Petromservice, in conditiile in care asociatia salariatilor din Petrom a ramas cu numai 25 de procente. Firma off-shore a inghit actiunile Petromservice imediat dupa ce angajatii Petrom au fost pusi sa semneze niste liste nominale ce au servit drept imputerniciri pentru Liviu Luca si apropiatii sai, care au pretins ca le „reprezinta drepturile".

Cert este ca putini membri de sindicat din Petrom stiu exact ce-au semnat. In plus, majoritatea habar n-are ca un off-shore din Cipru a devenit actionarul principal al companiei sindicatului. Restul actiunilor Petromservice, 25,65%, revine unor persoane fizice.

Si pentru ca lumea este plina de coincidente spectaculoase, mai trebuie sa stiti ca Petromservice controleaza si trustul de presa „Ziua", manageriat de Sorin Rosca Stanescu. Jurnalistul s-a aflat si el pe „lista" grupurilor de interese acuzate de Elena Udrea ca ar fi pus la cale campania media ce a inlaturat-o de la Palatul Cotroceni.

Brigada lui Vantu

Off-shore-ul cipriot Comac Ltd. controleaza 50% din firma Conservil SRL, in care este asociata direct cu FSLI, organizatia sindicalistilor din Petrom, condusa de Liviu Luca. Conservil are sediul chiar in cladirea Petrom, sucursala Ploiesti. Administratorul firmei este Gheorghe Ratiu, fostul sef al Directiei 1 din cadrul Securitatii.

Trecut in rezerva, Ratiu este unul dintre oamenii fideli ai lui Sorin Ovidiu Vantu, lucrand pentru acesta in Gelsor, numele sau fiind implicat si in cumparari de actiuni la Banca Religiilor. Interesant este ca Gheorghe Ratiu impreuna cu Sorin Ovidiu Vantu si Dan Andronic (strategul electoral al PSD) au fost, la un moment dat, asociati cu jurnalistul Ion Cristoiu in „Editura Ion Cristoiu".

Desi relatiile dintre Vantu si Cristoiu s-au racit intre timp, intamplator chiar acesta din urma a intervievat-o pe Elena Udrea la postul Antena 3.

O alta societate in care Comac Ltd. detine 80% din participatii este Accent Travels & Events SRL. Lucian Boronea, directorul general al acestei firme, este si el membru al „gruparii" lui Vantu. Boronea a fost manager al sucursalelor din SUA si Canada ale companiei Tarom, de unde a „zburat" direct la agentia de turism patronata de Vantu: Gelsor Travel&Tour.

Comac Ltd. mai este actionar la GM Invest, ai carui cenzori si administratori provin din Gelsor, compania infiintata de parintele FNI. Profilata pe activitati de brokeraj, GM Invest a fost „aruncata" de oamenii lui Vantu pe piata de capital, la scurt timp dupa ce Gelsor a fost suspendata de CNVM si declarata falimentara.

Printre apropiatii lui SOV implicati in activitatea firmei de brokeraj se numara Darius Golgojan si Mircea Solomon.

Prietenii mei, ziaristii...

Comac Ltd. face legea si in firmele CGR Media SRL si Print Multicolor SRL. Prima editeaza revista „Bilant", iar societatea off-shore este asociata direct cu sotii Carmen si Constantin Rudnitchi. In cea de-a doua, Comac Ltd. il are partener pe Daniel Condurache, fondatorul faimoasei reviste iesene „Opinia Studenteasca".

De altfel, prietenia lui Vantu cu ieseanul Condurache este de notorietate. In fine, caruselul firmelor controlate direct de Comac se incheie cu X-Oil, unde casuta postala din Cipru „se intalneste" cu Nipomici Ghenadie, un consultant financiar din Republica Moldova. Rolul de administrator al X-Oil este jucat de firma lui Florin Bercea, Publipetrosport.

Bercea este unul dintre locotenentii credinciosi ai lui Liviu Luca, fiind in acelasi timp si presedintele Ligii Asociatiilor Sportive din Petrom.

Emilia Sercan, Mihai Munteanu, Catalin Prisacariu

Google
 

Postări populare