Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.10.05

Cititorii peromaneste sunt mai buni decat si-ar dori "serviciile"

Iata un comentariu postat de "mserj" la http://peromaneste.blogspot.com/2005/09/interviu-srs-cu-pacepa-reactii.html




Demult vreau sa-mi exprim opiniile vis a vis de acest articol si de comentariile facute la articol.
Referitor la Pacepa , acesta e un tradator . Un gunoi uman. I-am citit cartea sa "Orizonturi rosii", n-am cum sa verific tot ce-a scris el acolo, dar cu o minciuna l-am prins. Si daca e una probabil sunt mai multe. Omul avea atata venin impotriva lui ceausescu incat facea orice ca sa-l nimiceasca, dupa ce a dezertat. Verbal ma refer.Probabil avea atata venin pt ca atatia ani a fost pupincuristul lui ceausescu, dupa ce mai inainte fusese al lui dej. Acum e al americanilor, ca deh, cine si-a facut cariera asa , asta stie sa faca ; asta daca intr-adevar pacepa mai traieste, ca de cand a dezertat sunt 27 de ani, a trecut ceva timp.
Nu ca ceausescu nu a fost un gunoi , dar pacepa nu e cu nimic mai presus decat ceausescu. Intentionat le scriu numele cu litere mici. Asadar eu l-am prins pe pacepa cu minciuna cand acesta se referea la accidentul produs la aterizarea avionului care ducea in urss o delegatie a pcr,pe cand ministru de externe era grigore preoteasa (cu a carui fiica a fost casatorit adrian nastase) . La acest accident produs la aterizarea avionului , ceausescu a fost usor ranit - pacepa zice in cartea sa ca nici vorba sa fi fost ceusescu ranit, se lauda numai. Intr-adevar ceausescu a fost usor ranit, am citit despre acest accident intr-un numar al revistei "Magazin istoric", numar aparut dupa revolutie . Dupa acest accident s-a si constituit o flotila de aeronave care sa transporte delegatiile oficiale romane in afara tarii, pana atunci delegatiile erau transportate cu aeronave sovietice pilotate de sovietici.
Asadar pacepa a mintit aici. In finalul cartii , cand expune el ce s-a intamplat in seara dinaintea dezertarii, citim cum scoate el de sub parchetul unei incaperi din locuinta sa o legitimatie de membru al asociatiei Amicii Statelor Unite. Si vedem cum ca pecepa dintotdeauna a aspirat la libertate si democratie, de ti se face scarba de cate debiteaza el acolo. Adica securistul imputit aspira la libertate si democratie, e chipurile un exponent asuprit al acestor idealuri. Daca chestia cum ca el a fost membru al acelei asociatii e adevarata, inseamna ca "amicii americani" din ambasada SUA in RSR si-au supravegheat membrii respectivei asociatii chiar dupa ce aceasta nu a mai functionat in tara,adica dupa instaurarea regimului cominist, asa ca orice serviciu de informatii care nu-si abandoneaza contactele. Si o data ajuns in structurile sistemului national de aparare, individul pacepa a fost contactat de americani si daca nu a colaborat de bunavoie o fi fost santajat tocmai cu apartenenta la asociatia respectiva. Care apartenenta daca scapase cumva la verificarile efectuate asupra lui pacepa cand acesta a intrat in serviciu, era acum probabil in cazul in care serviciul afla de acest lucru, puctul terminus al activitatii lui in serviciul roman. Sau oricum l-ar fi tinut numai pt intoxicarea americanilor cu informatii. Acestea bineinteles ca-s supozitiile mele. Oricum pacepa nu e nici un fel de erou, e un rebut uman.
O sa ma refer acum la comentarii. Intai la comentariile G B -ului si-apoi ale generalului Bolintin cica
Vis a vis de ce spune dl G B cum ca securistii majoritatea ar fi fost selectati nu pe pile, ci pe criterii severe, criteriile acestea severe erau in primul rand turnatoria si iar turnatoria. Probabil ca prioritari erau cei care veneau din familii de securisti si activisti, iar apoi turnatorii. Un om inteligent si onest nu avea nici o sansa pt a fi admis in serviciile de informatii daca pe alt criteriu decat acestea doua. Si din pacate dupa revolutie nu s-a schimbat nimic in modul de selectie al cadrelor serviciilor de informatii. Tot din familiile lucratorilor in servicii si din turnatori sau familii de turnatori se selecteaza cadrele. Ideea cum ca exista o securitate pana in 64 si alta din 64 nu stiu cat e de valabila. Oricum, daca securistii au lucrat pt tara, au lucrat in interesele tarii au lucrat in masura in care aceste interese convergeau cu ale partidului si ale loor personal. NU exista nici o diferenta intre politrusi si securisti. Era cred o trecere continua politruci -securisti si securisti -politruci.
Iar "inteligentii" din servicii care dupa 89 au intrat in afaceri, au intrat cu banii poporului si ar fi trebuit sa faca afacerile in interesul poporului. Se vede cat de inteligenti si patrioti sunt , putem vedea ce forta economica are azi Romania. Au distrus si devalizat cat s-a putut, pt ca fara ajutor din interior niciodata din afara nu s-ar fi putut realiza dezastrul actual din tara. Uitati-va la muncitori si intelectuali si uitati-va la lucratorii din siguranta nationala. La nivelul de trai pe care il au unii si ceilalti. Acum ma refer si la ce spunea dl general Bolintin - presupun ca nu-si da numele real, daca intr-adevar cel care a semnat Bolintin e un general. Aveam aici o descriere idilica a unui general care a iesit acum 10 ani la pensie si care in tot serviciul sau a actionat numai pt binele tarii , nu a facut politie politica, etc etc etc. Vedeti mai sus cum se intra in serviciile de informatii. Familii de lucratori din sistemul de aparare ,turnatori sau familii de turnatori.Asadar dl general onestitate a intrat in serviciu pe una din aceste 3 cai de adevarata transparenta si onestitate. Apoi , avansarea in grade si functii in sistemul de aparare se facea in totalitate pe cinste , verticalitate si calitati intelectuale deosebite. Asa e ? Eu sunt sigur ca nici un om daca e onest , nici acum in 2005 , nu va accede intr-o functie sau nu va lua un grad mai inalt in vreun serviciu din sistemul de aparare, daca nu e murdarit cu ceva. Ce sa mai vorbim de perioada dinainte de revolutie sau imediat urmatoare revolutiei. Ma indoiesc profund de faptul ca dl general ar vrea sa iasa adevarul la lumina .
Sa nu se mai ascunda lucratorii din serviciile de informatii dupa deviza ca ei au slujit tara, nu partidul. Au slujit tara in masura in care aceasta era privita ca o feuda a sistemului slujit de ei. Poporul in nici un caz nu l-au slujit, eventual partea poporului de aceeasi teapa cu ei : turnatorii si cei care nu aveau urma de cinste. Pensiile si salariile pe care ei le au sunt mita pe care ei o primesc lunar pt toate nedreptatile pe care ei le-au facut in serviciul prestat. Tara nu poate fi separata fara popor, daca nu e popor nu e nici tara. Sau e tara nimanui. Daca slujesti poporul esti solidar cu el, nu exploatator.
Problema care se pune in zilele noastre nu mai e de oranduire, ca e comunista sau capitalista, ca aia sunt mai buni, ba ceilalti au fost mai buni. Problema care se pune e de moralitate. Si asta a fost intotdeauna problema care s-a pus in lume. Daca vrei sa iei furi munca semenului tau si sa-l nedreptatesti sau daca nu vrei sa faci asta.
Din pacate nedreptatitii dintr-un sistem tind sa idealizeze sistemul alternativ in care ei nu traiesc. Deja m-am indepartat de subiect, ma opresc aici





Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare