Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

14.2.06

Averea sau Legea?




Presedintele Basescu a provocat o despartire a apelor pe care fostul presedinte Iliescu a evitat-o in 2,5 mandate de unitate nationala. Este vorba de actiunile justitiei, suportate moral si nu numai de la Cotroceni, impotriva coruptiei. La acest moment, aliantele devin clare pana la nivelul jurnalistilor care altfel sar ca arsi cand vine vorba de a-i acuza de vreun interes sau partinire.

Un caz reprezentativ este cel al d-lui Ion Cristoiu. Om de presa cu istorie si intelect, Cristoiu trece acum de la a-i tine partea lui Iliescu (nici nu era greu cand atatia votau pentru el) la a le tine partea celor care sunt sub vizorul legii. Iata aici un fragment din "Bolsevismul pe internet" publicat de Ion Cristoiu in Jurnalul National:
Sub titlul Bolsevizarea Romaniei incercam, in editorialul de vineri, 10 februarie 2006, sa avertizez asupra unui pericol care pandeste Romania de azi. Si anume ca locul luptei impotriva dusmanului de clasa sa-l ia lupta impotriva coruptiei.

Lupta de clasa din anii ’50 justifica totul. Inclusiv gravele ilegalitati, si marile crime ale comunismului stalinist au fost posibile numai dupa ce s-a inoculat romanilor ura de clasa. De mai mult timp, istorici de postav incearca sa ne convinga ca marii politicieni interbelici au fost bociti de poporul roman la condamnarea pe nedrept. Nici vorba. Am studiat ca nimeni altul presa anilor 1945-1955. Scrisorile prin care oamenii muncii cereau moarte chiaburilor, mosierilor, burghezilor, exploatatorilor in general, nu erau inventate. Autorii erau sinceri in ura lor. O ura creata si intretinuta chiar de politicienii de la putere. De liderii comunisti.

Nu exagerez spunand ca un risc asemanator e continut si in transformarea luptei impotriva coruptiei intr-un fel de lupta impotriva dusmanului de clasa.

Avertismentul meu va fi parut unor politicieni si oameni de afaceri exagerat. Acestora le recomand sa parcurga cele 230 de reactii de pe internet la editorialul meu Bolsevizarea Romaniei (postate pana ieri la pranz). Se vor nelinisti nitel vazand ca pentru marea majoritate a celor care iscalesc (cu pseudonim, fireste) comentariile, statutul de drept e o splendida inutilitate. Pentru anonimii de pe Forum (si aici e semnalul de pericol, in anonimatul sub care se ascund persoane reale, capabile sa puna mana pe ghioage si topoare) se scot din discutie nevoia unei judecati corecte si cerinta unei anchete respectand riguros procedurile. Cand vine vorba de corupti sau, ca sa fiu mai precis, de cei suspectati de coruptie, bravii nostri romani, despre care ne iluzionam ca au devenit cetateni europeni, n-au decat o solutie: executia in piata publica!
peromaneste: Cum ar putea cineva sa fie de acord cu ce spune Cristoiu? De exemplu, ce nu precizeaza jurnalistul Cristoiu este ca multe din averile de acum au fost facute ilegal, ceea ce nu e deloc clar ca ar fi fost cazul cu cele de pana in 1945...

Ion Cristoiu mai adauga, de la el condei, ca scrisorile de ura ale proletarilor erau autentice. Pentru cei care pot s-o faca, ar fi bine sa-si intrebe parintii sau bunicii daca s-au vaitat de felul in care se facusera averile de pana in 1945 si daca au facut-o in scris. Daca am afla cum a determinat Cristoiu natura scrisorilor de infierare, am ajunge cu toti mai destepti. Asa, hai sa spunem ca dl Cristoiu nu e tocmai convingator. Noroc ca domnia sa, pe timpul cand era responsabil cu EvZ, ne asigura de veridicitatea relatorilor despre gainile cu pui vii samd...

De dragul argumentului, daca d-l Cristoiu vrea s-o dea pe stanga, de ce ar fi averile de acum mai permise decat cele din 1945? Sa ne intelegem, problema de acum este cu averea sau cu legea?


Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare