Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.8.05

Ping-Pong cu generalul de securitate in rezerva Horia BolintinDe la: gen_bolintin_h

Multi intelectuali exacerbeaza tratamentul Securitatii cu privire la persoanele lor.
Sa ne lamurim:

Eu in 53 am intrat in Securitate. Si va dau cuvantul meu ca am fost scarbit de tratamentul la care erau supusi detinutii politici. Recunosc ca pana in 65 am fost martor la niste lucruri orible. nu am participat la abrutizarea detinutilor.Sunt o fire slaba cand vine vorba de violenta de orice fel.pot sa spun cu mana pe inima ca nu am schelete ingropate in constiinta.

Am intrat in securitate din dorinta de a lucra in reteaua de agenti, in spionaj, nu sa maltratezi amarati. odata cu venirea lui Ceausescu la carma partidului si a Statului, lucrurile s-au schimbat. Majoritatea detinutilor au fost eliberati, ne-am distantat de Moscova, si am inceput sa ne cladim ca serviciu de informatii profesionist si suveran.

Recunosc faptul ca politia politica a continuat, mai voalat, prin Directia I a C.S.S. Insa, aceasta directie nu s-a mai ocupat de torturi, batai, crime etc.A avut insa rolul activ de a supraveghea elementele reactionare ce se opuneau regimului. daca o luati la rece, pana si serviciile americane de informatii au directii de politie politica, care sprijina actualul regim politic. Atata timp cat aceste servicii nu degenereaza in violenta si represiune, totul e in regula. dar oamenii sunt cum sunt... profesionistii sunt rari si lucruri regretabile se intampla.

Nu contest faptul ca dl.Goma a primit un tratament reprobabil, dar acesta a fost aplicat de anumiti ofiteri, cel mai probabil de la D I, si nu trebuie amestecate borcanele( sau directiile).

Pe langa disidentii de prim-rang, putini la numar, s-au aciuat si indivizi dornici de afirmare, daca nu prin forte proprii, macar prin publicitate. si ce alt mod mai convenabil, decat cel de victima a regimului, dar in special a securitatii.
Si s-a creat acest mit al securitatii asupritoare!

Da, eram omniprezenti, eram la curent cu totul, dar nu noi am asuprit De aceasta s-au ocupat partidul si militia.rolul DI era de strangere de informatii si prezentarea lor la organele abilitate. noi ne faceam treaba la rece: atata timp cat cetateanul lucra impotriva oranduirii, trebuia tinut in evidenta; cand depasea limita impusa de legile de atunci ale statului, era trimis in cercetare si parchetul, militia samd isi faceau treaba. munca noastra era in principal SRANGEREA DE INFORMATII.si dpdv profesional, C.S.S. facea o treaba ireprosabila. scopurile in care erau folosite de partid...asta e alta poveste.

Recunosc cu oarecare tristete ca multi dintre colegii mei (fosti) au folosit Securitatea ca o trambulina catre bunastarea capitalista, uzitand de functiile lor, de informatii, de relatii, de cunoasterea pietei capitaliste(in secial cei din directia mea) pentru a-si servii propriile interese sau pe cele de clica.
V-as ruga sa nu ne mai bagati pe toti in aceeasi oala.

Unii din noi chiar am iesit la pensie! Pentru altii insa e valabila zicala" un spion nu se retrage niciodata" eu am considerat in 1994 ca ar fi cazul sa ies la pensie.definitiv.

dupa ce am instruit noua generatie( asa cum a facut si cea regalista a lui cristescu cu noi) am considerat misiunea mea incheiata.si nu imi pare rau ca am facut acest lucru.Consider ca acei colegi ai mei care au prins gustul capitalismului "decadent" sunt niste oameni pierduti, avizi si inconstienti. ar trebui sa lase tara sa continue nestingherita pe calea ce a apucat-o, fara interferente si piedici din trecut.
astea sunt cateva din gandurile unui securist de moda...medie. vremea mea a trecut categoric. eu macar am taria sa accept acest lucru.
pana acum n-am dorit sa povestesc decat nepotului meu aceste lucruri.pare fascinat de ele.mi-e totusi frica sa fac unele dezvaluiri.deocamdata.am fost chemat si la televiziuna, dar am refuzat.
am vrut o batranete linistita, fara scandal.dar poate a venit timpul sa ma implic, dar mai din umbra. as avea multe de lamurit. daca cineva e interesat de anumite lucruri in care eu pot oferi explicatii. as dori ca macar acum sa sterg unele pete de pe epoletii mei . astept intrebarile dvs.
Sa traiti!
Cu respect,
G-ral.Maj.Horia Bolintin


De la: synd

Re: Multi intelectuali exacerbeaza tratamentul Securitatii cu privire la persoanele lor.
Sa ne lamurim:

Implicare Dvs. reala, domnule Horia Bolintin, in clarificarea trecutului nu prea indepartat depinde, in ultima instanta, de faptul:

1. daca va simtiti realmente roman
2. daca considerati ca informatiile de care dispuneti Dvs. sunt relevante.

In caz afirmativ, nimic nu va impiedica sa contribuiti, asa cum deja vi s-a sugerat azi pe forum, la clarificarea unui trecut tragic pentru istoria neamului romanesc.

Synd
(un refugiat politic)De la: Otavian Mihaescu din germania
Re: Multi intelectuali exacerbeaza tratamentul Securitatii cu privire la persoanele lor.
Sa ne lamurim:

Da! Si eu sutin a se face lumina odata cu perioadele. Este clar ca pâna în "64" este vorba de o perioada plina de atrocitati, barbarisme iar dupa "64" metodele s-au mai imblânzit.
Salut postarea Dl Grl Maj H.Bolintin si, cred ca este bine venit sa nu trcem la atacuri murdare, acuze emotinale. Pentru ca nu chair toti care posteaza azi pe internet au avut si de suferit, dimpotriva au sutinut regimul si colaborat chair cu organele, as zisi sobolani.

Din pacate asemena spovedani gen GRL H.B. vin prea târziu si, pe alocuri doreste oferi o fateta umna, justificata a abuzurilor, disturgerilor care s-au facut Rom^naiei, din care nici azi nu iesim la liman!
GRESIT si Tedentios se pune problema!

Securitatea avea posibilitatea a rasturana regimul ceusist la timp, evitând macar varsarea de sânge din dec 89, manevra KGB Gorby-Ilici, macar daca erau atât de nationalisti si buni, cum lasa a se crede, sabotau la timp planul Gorby -Iliescu, DNSTR. Nu aceptau sa ramânem ultimi in Europa privind descatusarea si cu vieti omenesti, ba si mai mult incinerarea cadavrelor de la Timisoara, este capacul pus pe oribila securitate.

în alta ordine de idei dupa 89, nu sutineau pe Ileiscu, mineriadele si tot ce a urmat, ducând Ro la sapa de lemn. La o privire -analiza la rece a sistemului comunist-securist din est, observam ca Ro are o particularitate, care trebuei spus nu face cinste. S-a întrecut în atrocitati si abuzuri, lasitate si suüpunere-camelonism majoritatea fostelor tari ex comunsite! As ca îmi este greu sa dau crezare în toalitate idei ca am avut o securitate nationalista, ce s-a distantat de Moscova, atunci de ce asmeanrile sunt atât de izbitoare pâna în zilele noastre, da pâna azi în 2005!
Sunt multe de spus, ma opresc!De la: Bruno

hmmm


Domnule General (sic!),
Initial am spus sa va ignor, pentru ca nu cred in existenta dvs. reala, mai curand cred ca e o farsa a unui forumist mai vechi dornic de glumite.
Veniti, postati un mesaj, nu raspundeti la nimeni, desi spuneti ca asteptati intrebarile ... doar aruncati vorbele si atat.
Totusi hai sa comentam cele scrise de dvs si sa incercam niste intrebari (retorice) ...

gen_bolintin_h a scris:
"Eu in 53am intrat in Securitate. Si va dau cuvantul meu ca am fost scarbit de tratamentul la care erau supusi detinutii politici. Recunosc ca pana in 65 am fost martor la niste lucruri orible. nu am participat la abrutizarea detinutilor.Sunt o fire slaba cand vine vorba de violenta de orice fel.pot sa spun cu mana pe inima ca nu am schelete ingropate in constiinta."

Am indoieli ca o fire slaba avea ce cauta in securitate, inclusiv in spionaj.
Daca spuneti ca ati fost martor la "abrutizarea detinutilor" si ca ati fost "scarbit" ce masuri ati luat, nu cu acei nenorociti ci cu dvs. si ceea ce vroiati de la viata? Cum ati mai putut fi exponentul unui asemenea sistem?
De ce nu ati "defectat" ca Pacepa?
Acele "schelete ingropate in constiinta" ar trebui sa le aveti domnule pentru ca neinterventia nu va absolva de vina, moral macar daca nu penal.

"Am intrat in securitate din dorinta de a lucra in reteaua de agenti, in spionaj, nu sa maltratezi amarati. odata cu venirea lui Ceausescu la carma partidului si a Statului, lucrurile s-au schimbat."

Ne puteti da amanunte despre munca dvs, misiunile pe care le aveati? Binenteles nu amanunte care ar leza statul roman, dar asa in mare despre ce a fost vorba.

" Recunosc faptul ca politia politica a continuat, mai voalat, prin Directia I a C.S.S. Insa, aceasta directie nu s-a mai ocupat de torturi, batai, crime etc.A avut insa rolul activ de a supraveghea elementele reactionare ce se opuneau regimului. daca o luati la rece, pana si serviciile americane de informatii au directii de politie politica, care sprijina actualul regim politic. Si s-a creat acest mit al securitatii asupritoare! Da, eram omniprezenti, eram la curent cu totul, dar nu noi am asuprit De aceasta s-au ocupat partidul si militia.rolul DI era de strangere de informatii si prezentarea lor la organele abilitate. noi ne faceam treaba la rece: atata timp cat cetateanul lucra impotriva oranduirii, trebuia tinut in evidenta; cand depasea limita impusa de legile de atunci ale statului, era trimis in cercetare si parchetul, militia samd isi faceau treaba. munca noastra era in principal SRANGEREA DE INFORMATII.si dpdv profesional, C.S.S. facea o treaba ireprosabila. scopurile in care erau folosite de partid...asta e alta poveste."

Domnule mintiti cu nerusinare. Nu va ocupati numai cu strangerea de informatii. Fostii detinuti politici sau dizidenti erau urmariti si trebuiau sa dea lunar, cel putin, o declaratie la securitate, nu la militie, nu la parchet ci la securitate. Ce intelegeti prin "treaba ireprosabila" ? Faptul ca respectivul nu putea nici sa stea in pat cu nevasta-sa fara ca voi sa nu stiti? Asta e treaba ireprosabila pe care o faceati?

"pana acum n-am dorit sa povestesc decat nepotului meu aceste lucruri.pare fascinat de ele.mi-e totusi frica sa fac unele dezvaluiri.deocamdata.am fost chemat si la televiziuna, dar am refuzat."

Iar ii trageti cu televiziunea, ati mai spus asta si data trecuta.

"am vrut o batranete linistita, fara scandal.dar poate a venit timpul sa ma implic, dar mai din umbra. as avea multe de lamurit. daca cineva e interesat de anumite lucruri in care eu pot oferi explicatii. as dori ca macar acum sa sterg unele pete de pe epoletii mei . astept intrebarile dvs."

Implicati-va daca vreti sa muriti cu constiinta impacata. Ce pot sa va mai faca dvs? Spuneti toate ticalosiile facute de colegii dvs., redati-le linistea celor care au avut de indurat din cauza unora ca dvs.

Nenorocitul de Plesita a fost la OTV si a facut balci acolo. Inafara de a isi plati niste polite lui Trita Fanita si gen Stanculescu nu a mai spus nimic.
Mergeti la OTV, Diaconescu va asteapta cu bratele deschise. Dormiti toata ziua ca sa puteti rezista pana dimineata ca probabil aveti multe de povestit.


De la: gen_bolintin_h din Bucuresti

Domnilor,comunicam sau imi pierd timpul?Nu am chef nici timp de mistouri .am facut sau nu bine ca am venit la dvs?

Eu la Dan Diaconescu nu calc, nici in ultimul stadiu de scleroza,sa fie clar. si eu l-am urmarit pe Gen. Plesita, si desi mi-a fost superior direct si am avut respectul cuvenit pentru domnia sa , am fost stanjenit de aparitia sa la TV.
Eu sunt obisnuit cu lucrul din spatele paravanului. Daca dvs nu discutati cu mine decat daca ma vedeti la tv, atunci o incheiem aici si acum. Eu nu am ajuns sa fiu luat la misto de nimeni, si nici nu voi fi in fata unei tari intregi. Daca intr-adevar va intereseaza culisele serviciului meu, atat cat pot sa va spun, va rog sa ma contactati. Ar fi placerea si obligatia mea sa fac lumina,atat cat se poate.
Si as mai cere unor baieti de aici sa fie ceva mai respectuosi, ca nu stiu ei cine sunt eu, cu ce m-am ocupat, ce am facut rau sau bine. daca incepem asa cu acuzatii, nu ajungem nicaieri.
am lucrat 40 de ani in contraspionaj, ascultati si la mine; luati-ma mai usurel, poate daca ma tratati cu minimum de respect, reactionez si eu bine si cine stie ce descoperim impreuna.
daca preferati sa fiti mistocari, inseamna ca nu am nimerit bine, si ceea ce va intereseaza nu e acumularea de informatii, ci insulta si calomnia.
Daca asta vreti, eu ma retrag linistit , asa cum am stat pana acum. si sa ma anuntati si pe mine cand o sa iasa la voi in comunicarea aceasta un general de Securitate slobod la gura.

sa traiti.

G-ral Bolintin

De la: lucid din Bucuresti

Puteti raspunde la cateva chestiuni concrete?


1. Ieri ziceati ca ati facut contraspionaj economic fiind in DIE. Absurd, CIul pe profil economic se facea doar in tara la DSS. Puteati face in DIE ori spionaj economic ori protectia informativa (sa nu tradeze) a celor ce lucrau in comertzul exterior. Deci ce ati facut de fapt?
2. Care e pozitia dumneavoastra fata de transferul integral al arhivei securitatii cu cladire cu tot la CNSAS pentru a putea fi cunoscuta de toti contribuablii din banii carora traieste bine de tot SRIul, folosindu-se sistemul dublului sigiliu si arbitrandu-se la dosarele ce inca pot privi siguranta nationala?
Daca imi raspundeti concret merita poate sa mai discutam, tot asa pe cazuri concrete.

De la: gen_bolintin_h

Re: Puteti raspunde la cateva chestiuni concrete? da


:

{La punctul 1] aici aveti ceva informatii, observ. da , contraspionajul economic nu era 100% specific DIE. dar, fiind un serviciu separat de celelalte, si avand importanta care am avut-o, ganditi-va ca era logic sa avem si noi proprii anticorpi. nu eram un serviciu mare, ci un departament. informatiile false de-afara treceau si pe la noi. noi le studiam si hotaram ce facem cu ele.unele treceau, altele erau oprite. eram cu ochii si pe proprii agenti, pentru a preveni defectiunea sau scurgerea de informatii.
agentilor dubli noi le furnizam informatii false in mod voit si stateam cu ochii pe ei. bine, nu eram de capul nostru, se mai ocupau si altii de contraspionaj. noi insa eram anticorpii domestici ai DIE. o sa revin asupra subiectului, deoarece vad ca exista nedumeriri.

in legatura cu punctul 2, eu cred ca baietii nostri, din proprie initiativa,ar trebui sa faca o triere in dosare.nu prea agreez ideea ca un om dinafara serviciului sa aiba pe mana anumite dosare.
Domnilor, dosarele astea nu sunt o gluma! sunt multe lucruri inca foarte fierbinti in acele dosare. nici un serviciu mondial( CIA, FSB, MOSSAD,ETC) nu deschide dosare asa la cerere. cel putin nu toate dosarele. acest lucru ar da peste cap serviciul.
Pe langa politie politica, Securitatea a lucrat puternic pe acumularea de informatii utile tarii. multe si acum utile. daca un neprofesionist ar avea acces la informatii, sigur multe s-ar scurge.
E vina si a baietilor de la SRI ca nu au colaborat mai bine. Ar fi trebuit
sa-i dezvaluie pe aceia ce abuzau de functia lor, pe cei ce s-au folosit de informatii pentru scopuri personale, etc. sa curete padurea de uscaturi.
nu sunt sigur daca imi intelegeti motivele.sunt de acord ca multe dosare ar trebui deschise.dar, cei mai avizati ptr. acesr lucru sunt profesionistii. Sa presupunem ca un cetatean, ajuns acum intr-un consiliu ce ne studiaza arhivele, a avut inainte de 89 relatii cu o putere straina, furnizand informatii in detrimentul statului, nu neaparat al partidului, caci indiferent de regim, poporul este acelasi, si el o incaseaza. noi poate ne-am prins de lucrul asta si acum el vrea sa acceseze dosarul pentru a si-l epura. Sunt multe probleme ce trebuie dezbatute. nu e totul asa de simplu ca "da" sau "nu"

in cazul lui pacepa, e trist ca un tradator ce a vandut informatii pe bani grei si apoi a fugit sa-si salveze pielea(caci eram pe urmele lui) a ajuns idol anticomunist . cineva ieri il asemna lui claus von stauffenberg. pdaca pacepa era ucis in tara de regim, si murea sarac, poate si noi din securitate ii apreciam curajul. pacepa nu a dorit sa destabilileze comunismul,s-a folosit de functie si de faptul ca era un mare lingau sa acumuleze bogatie si sa vanda tara fara scrupule.

sper ca pentru inceput am reusit sa ma ridic la asteptari. sper sa comunicam si mai concret in viitor.

Cu respect,

gen. Bolintin

De la: Tom Sawyer

Re: Domnilor,comunicam sau imi pierd timpul?Nu am chef nici timp de mistouri .am facut sau nu bine ca am venit la dvs?


Ne puteti explica diferenta dintre cele doua citate de mai jos?

Postarea dumneavoastra de ieri:

"eu sunt general in rezerva de 10 ani,si pana la retragere am activat in D.I.E. al C.S.S. unde timp de 30 de ani am slujit tara si implicit regimul(pentru noi insa tara a fost mai presus, cum am dovedit-o in dec.1989) "

Postarea dumneavoastra de azi:

"am lucrat 40 de ani in contraspionaj"

As vrea sa mai adaug ca va admir sincer cunostintele de ortografie si punctuatie. N-am vazut multi forumisti sa foloseasca corect ";". Iar pentru cineva cu o varsta in jur de 70 de ani va descurcati minunat cu un calculator. Complimente!

De la: gen_bolintin_h din Bucuresti

Lamurire


am implinit in august anul trecut 70 de ani si poate alunec in senilitate.imi cer scuze pentru neconcordanta dintre postari: de 40 de ani lucrez in cadrul Securitatii si de 30 de ani in Contraspionaj economic extern.adica perioadele 53-64, respectiv 65-94.


am studii de drept si economie. Din 1984 lucrez cu computerele, fie romanesti, fie straine. aveam si copiatoare si faxuri si telefoane cu mai multe linii. dar sa fim seriosi... v-am spus ca eram serviciu de prim-rang.
De la: synd (...@aol.com)Dupa calculele mele sumare, dl. Horia Bolintin - pana la proba contrarie nu am nici un motiv sa ma indoiesc de autenticitatea datelor furnizate si identitatea declinata -, ar trebui sa fie cu mult peste varsta de saptezeci ani!

Fii atent, te rog, la urmatorul pasaj : "dupa ce am instruit noua generatie( asa cum a facut si cea regalista a lui cristescu cu noi) am considerat misiunea mea incheiata.si nu imi pare rau ca am facut acest lucru." Or, este bine stiut ca "cristescu", fostul sef al serviciului de contraspionaj roman in timpul maresalului Antonescu a fost condamnat la moarte in anul 1946, pedeapsa fiindu-i apoi comutata. Daca dl. H. Bolintin a fost instruit in timpul lui Cristescu,asa dupa cum rezulta din citatul de mai sus, atunci el avea inca inainte de 1944, varsta de douazecei an!.

Independent de identitatea reala a acestei persoane, am senzatia ca dl. Bolintin cunoaste multe detalii, este dispus sa le afirme si ar fi bine ca noi, toti, sa-i acordam atentia cuvenita si respectul necesar varstei afirmate!

De la: gen_bolintin_h din Bucuresti

nu Cristescu personal ne-a instruit, ci oamenii lui,ai Sigurantei.mai mult am invatat de la ei decat de la rusi.sa mai aflati un lucru: politia politica sub comunism a fost parfum fata de cea indurata de comunisti din partea Sigurantei in anii interbelici. sa fim obiectivi, macar in aceasta privinta.

De la: synd

Re: nu Cristescu personal ne-a instruit, ci oamenii lui,ai Sigurantei.mai mult am invatat de la ei decat de la rusi.


Va multumesc pentru raspunsuri, mai ales cel cu referire la gen. Pacepa, domnule Bolintin. Natural, nu Cristescu personal s-a ocupat de instruirea cadrelor, ci oamenii sai. Totusi, multi, daca nu marea majoritate a oamenilor lui Cristescu, au fost pusi pe liber dupa '45. Unii, dispusi sa colaboreze cu comunistii, au trecut pe partea opusa a baricadei si au supravietuit. Deduc, deci, ca "ucenicia" ati facut-o la sfarsitului anilor '40.

In legatura cu comunismul, imi permit sa va atrag atentia ca acest sistem pe care inca, dupa cat mi se pare, il aparati, a fost strain neamului romanesc. El a fost importat, adus de tancurile sovietice. La aceasta data, numarul comunistilor din Romania nu depasea cifra de 900 oameni, dintre care multi nu au fost etnici romani. Securitatea, mai ales "polititia politica", instrumentul principal de opresiune al sistemului comunist din Romania, s-a comportat in consecinta fata de membrii acestui popor. Aprecierea fata de aceasta institutie este valabila si pentru perioada de dupa 1964. Crimele la adresa poporului roman au continuat pana in anul 1989. Un sistem politic nu se poate identifica niciodata cu statul. Statul este peren, sistemele politice sunt perisabile. Securitatea a aparat sistemul comunist din Romania.

Acum, permiteti-mi o intrebare: ce stiti si ce puteti afirma despre RADU!De la: gen_bolintin_h din Bucuresti


nimic.
De la: synd

Re: nimic.


Domnule Bolintin,

Permiteti-mi, mai intai, sa va fac un compliment: datorita Dvs. mi-am luat , la acest sfarsit de saptama, concediu, pentru a putea fi permanent in fata monitorului!

Acum, referitor la R.A.D.U. : mai multi membrii proeminenti ai exilului romanesc (ma refer aici, desigur, la refugiatii politici) au decedat in conditii misterioase si inexplicabile incepand cu mijlocul anilor '70 (nu voi cita deocamdata nume). Pe unii dintre ei i-am cunoscut personal, altii mi-au fost apropiati. Toti acestia au murit de un tip de cancer rar, dar comun persoanelor amintite. Cercurile avizate si presa internationala au presupus, in lipsa unor probe exacte, ca acesti dizidenti romani au fost iradiati. R.A.D.U. este numele prescurtat al acestui tip de aparat de iradiere, care ar fi fost folosit de securitate impotriva dizidentilor romani.

Este acest R.A.D.U. o himera sau a fost o realitate???


De la: gen_bolintin_h din Bucuresti


s-au infaptuit multe lucruri reprobabile si imi cer scuze in numele serviciului victimelor reale.Dar..


nu ne tratati pe toti in acelasi fel.poate eu sunt mai patat decat altii.altii sunt mult mai patati decat mine.si altii...ascultati atent la ce am de zis. eu nu sunt gen.Plesita, nu am nevoie de publicitate. daca dati dovada de respect si rabdare veti afla multe.
si inca ceva: unii din voi au stofa de agenti.sunt foarte atenti si bine informati. dar asta nu inseamna ca stiti ceva...


De la: bbbb

Re: s-au infaptuit multe lucruri reprobabile si imi cer scuze in numele serviciului victimelor reale.
Dar..

Ne puteti spune care considerati ca este cea mai grava "pata " a dvs. ?
De la: gen_bolintin_h din Bucuresti

n-as dori sa incep cu asta.mai incolo poate.ce pot sa zic e ca am si eu petele mele si imi pare bine ca asa ma destainui
o sa ajung si la petele mele, ca n-as vrea sa mor cu ele pe suflet.
sunt crestin ortodox, nepracticant, putin liber cugetator, cum spunea Ion Iliescu.N-am fost la sluba de duminica decat de 2-3 ori in viata mea pana in acest moment, si asta pe la varsta adolescentei, dar cred in puterea spirituala si in acel dumnezeu spiritual. Animal sa fi doar sa treci prin viata asta crezandu-te planul superior al fiintei. Am 3 infarcturi la activ si cred ca de-al patrulea nu mai trec. vreau sa ma impac cu mine si cu lumea.
vreau sa spun ce pot.poate nu mai am ce sa risc acum.si chiar daca ar fi asa...numai la televiziune nu calcDe la: gen_bolintin_h din Bucuresti


Re: d-le general Bolintin. In legatura cu serviciile de azi:

Am activat in SRI inca 4 ani dupa evenimente. bineinteles , am fost retrogradat dpdv al functiei, la fel patind si mai toti colegii mei, si in cele din urma am fosti retrasi.Misiunea noastra a fost sa instruim cat puteam, sa facem o trecere de la sistemul nostru la cel nou. Dar multi au ajuns in posturi mari nu datorita competentelor profesionale ci datorita unui "spate" puternic.Si astfel serviciul a fost viciat . Ca sa dau un exemplu: un subordonat de al meu. cu grad de maior in 1990, a ajuns in 1997 general plin, ce nu am putut eu sa ajung in 40 de ani.
in ultimii ani insa lucrurile intra in fagasul normal specific serviciilor de informatii.ofiterii tineri devin profesionisti capabili sa actioneze in noile situatii oferite de situatia mondiala. sper sa nu se piardape drum.De la: Bruno din Iasi

Plesita a spus ca dl.Culianu a murit de moarte buna. Dvs ce stiti de asta dl. general?

Dar de iradierea lui Dej de catre rusi?
De la: gen_bolintin_h din Bucuresti


Dej a fost iradiat de rusi...involuntar.

Dej tinea pe o etajera in biroul sau un cadou de la SOVROM-ul de exploatare a uraniului, o bucata de minereu, daruita de reprezentanti rusi ai trustului. s-ar putea ca acesta sa fie vinovat.
Insa, suntem indreptatiti sa credem ca rusii nu l-au avut la suflet pe Dej. Chemat la Moscova la o reuniune, dej a refuzat, motivand ca este indispus. in locul sau a plecat ca sef de delegatie Chivu Stoica . interesant a fost faptul ca pe aeroportul Moscova, avionul a avut un accident si a murit ministrul de externe, Preoteasa grigore. serviciile de interventii sovietice intarziau sa apara la locul accidentului. astfel, Stoica , mai puternic, a scos singur mai multi membri ai delegatiei din aparatul de zbor.aceasta era o istorie binecunoscuta la acel moment.se intampla prin 57 parca.
Dupa moartea lui Dej( care s-ar putea sa fie chiar naturala) si venirea lui Ceausescu ca secretar general, investigatia privind cauza mortii lui Dej a fost clasata. eu eram inca tanar in servicii la acel moment, iar mai tarziu nu m-a mai preocupat subiectul. Cat despre moartea lui Petru Culianu, o sa revin cu alta ocazie.sa-mi aduceti aminte.

BolintinDe la: CALUGARUL din usa

Din dosarul SRI al generalului Horia Bolintin - Pe cine crezi ca duci , gagiule ?


S.R.I.

AHIVA CADRE SUPERIOARE

DOSAR NZ29H349-2005

NUME : G-ral.Maj.Horia Bolintin
SERVICIU : FILAJE
PAROLA DE SERVICIU : Mistretul

DATA : 26 ianuarie 1984

MISIUNE DE SERVICIU : Actiunea "Imprastierea"

NOTA INFORMATIVA

Loc de desfasurare : Alimentara , Piatza Amzei.

Ora : 7:45 am
Scop misiune : Anihalare proteste anticomuniste in ziua de sarbatorire nationala a nasterii conducatorului mult iubit si mult stimat. A se vedea anexa R-IO-90.

Detalii loc de desfasurare : Coada la produse alimentare : brinza Fagaras , cafea import Inka.

Numar persoane : estimativ 168 adulti , 23 adolescenti , 15 copii.

Componenta etnica : 82,56 % romani , 17.44 % tigani.

Agitator filat : Margarit C-tin (porecla cartier : trascau)

Slogan anticomunist folosit : Dati cite une ca sa ajunga la toti.

Injurii anticomuniste folosite : Gitii mamii voastre de nehaliti.

Penetrare populatie (masurat in grade de disperare pe scala 1-10) : 9.98

Actiune luata pt. linistire : Hai domnule ca e destula si ajunge la toti , am vorbit eu cu Maricica vinzatoarea.

Rezultat : linistire populatie (masurata in grade de disperare) 7.88.

Reluare agitatie , ora 9:57.

Agitator : Gica Bita (porecla de cartier : Nu ; cod folosit : G.B.)

Slogan folosit : Ce dracu� se misca asa de incet ? Si aia cu copilul in brate n-a fost acolo , mortii mamii ei.

Penetrate populatie : 9.99.

Actiune luata pentru linistire : Nu va mai agitati c-o sa apucati.

Raspuns agitatoare G.B. : Da , o sa apucam ce-atirna.

Actiune luata : reperata , impachetata , transportata , arhivata beci de serviciu pentru vindecare.

Propunere tratament conform procedurii OP-98 � GH : socuri electrice , batut talpi , masaje cu saci de nisip , muzica patriotica 198 decibelitzi 48 ore continuu.

Acceptat si indosariat

O.S. Luminare Mititelu
Lt. Col.
26-01-1984

+++++++++++++

S.R.I.

AHIVA CADRE SUPERIOARE

DOSAR NZ29H349-2005

NUME : G-ral.Maj.Horia Bolintin
SERVICIU : FILAJE
PAROLA DE SERVICIU : Mistretul

DATA : 26 ianuarie 1984

MISIUNE DE SERVICIU : Actiunea �Imprastierea�

NOTA INFORMATIVA

Loc de desfasurare : Cartier Plumbuita (vecinatate Fabrica de sapun Stela) coada butelii.

Ora : 10:44 a.m.

Scop misiune : Anihalare proteste anticomuniste in ziua de sarbatorire nationala a nasterii conducatorului mult iubit si mult stimat. A se vedea anexa R-IO-90.

Detalii loc de desfasurare : coada la butelii gaz metan. Timp asteptare : a 4 zi.

Numar persoane : estimativ 666 adulti , 110 adolescenti , 66 copii.

Componenta etnica : 91,13 % romani , 8,87 % altii.

Agitator filat : Claudiu Lucaci (porecla cartier : california)

Slogan anticomunist folosit : Aici murim , sa-mi bag (cuvint transferat in anexa YU-017).

Penetrare populatie (masurat in grade de disperare pe scala 1-10) : 10.

Actiune luata pt. linistire : Puschea pe limba ta.

Rezultat : linistire populatie (masurata in grade de disperare) : 1,04.

Actiune luata : reperata , impachetata , transportata , arhivat beci de serviciu pentru vindecare.

Propunere tratament conform procedurii OP-067 � ORT POPA : socuri electrice , batut testicole cu creion cu guma chinezesc seria HB , masaje cu saci de nisip , vizionare telejurnale continuu 12 zile , spalat creier , racolat pentru a fi trimis in scop de serviciu consulat romanesc SUA cu parola : sanchi.

Acceptat si indosariat

O.S. Luminare Mititelu
Lt. Col.
26-01-1984De la: synd

Re: Din dosarul SRI al generalului Horia Bolintin - Pe cine crezi ca duci , gagiule ?Care este scopul acestei postari, Calugare??? Dl. Bolintin a afirmat ca are "pete" si ca, ulterior, va scrie si despre ele!

Doresti sa-l reduci la tacere??? Cui foloseste...???De la: gen_bolintin_h din Bucuresti
.
nu l-am avut la inima nici pe ceausescu, si nici partidul.Chiar credeti ca noua convenea cand venea la noi un politruc sa ne spuna ca suntem la cheremul partidului si al secretarului general?
sa ne spuna ca partidul e tara? niste imbuibati analfabeti, care au facut in 3 luni "facultatea" la St. Gheorghiu...ne faceau noua morala.
si dupa fuga lui pacepa, tot pe noi ne-au tras la raspundere, ca doar nu era vina secretarului general care l-a tinul la san. ne ne-au mai promovat ami de zile, nu ne-au mai marit salariile...si mai aveau pretantia sa aparam regimul in dec. 89! la unii ne ajunsese si ne-am retras. altii si-au gasit vocatia in capitalism si au prosperat.
Odata am placat din sala de la un congres, sa ma odihnesc in masina, ca avusesem o petrecere cu o seara inainte. cineva m-a turnat si am fost tras la raspundere, taindu-mi din salariu. dupa aceea, am sta la toate congresele.
Cultul ne-a scos din minti si pe multi dintre noi.devenise insuportabil.si partidul devenise anacronic. asa ca in 89 lucrurile au decurs de la sine.regimul a cazut. daca erau trimise trupele USLA in toata tara, noi nu mai vb. acum. asa ca si securitatea are anumite merite
asta ca o divagatie
sa revenim la treburile noastre.De la: gen_bolintin_h din Bucuresti

Haideti sa vorbim concret. dati-mi subiectele care va intereseaza prin postare, si eu voi raspunde punctual la fiecare.E bine? s-ar putea sa dureze totusi ceva timp pana va raspund, ca deja am obosit in fata monitorului. dar daca am facut imprudenta sa incep, am datoria sa continui.

Bolintin
De la: Gargantua

Re: Haideti sa vorbim concret. dati-mi subiectele care va intereseaza prin postare, si eu voi raspunde punctual la fiecare.


D-le General,
As dori sa stiu ce structuri ale fostei Securitati (insemnand oameni, relatii, influenta) se mai afla in posturi cheie din administratie si justitie si
in fruntea unor companii private puternice. Ma intereseaza informatii concrete (sunt sigur ca le aveti): nume, functii etc.
Din trecut, m-ar interesa cum erau supravegheati fostii detinuti politici dupa eliberare si in ce masura puteau ei sa fie lichidati de Securitate, in caz ca incercau sa emigreze sau sa intreprinda alte actiuni indezirabile pentru regim.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
De la: gen_bolintin_h din Bucuresti

Pot sa va spun ca am raspunsul la aceste intrebari, dar va rog sa imi dati o adresa electronica ptr a vi le comunica.


De la: +

Intrebare pentru Dl Bolintin


Dl Bolintin: eu o sa va intreb ceva concret ce nu scrie pe internet. Daca atzi facut intr-adevar parte din fratzie o sa-mi putetzi raspunde. Deci: care era numele ofitzerului care raspunde de securitatea l flotilei lui Ceuasescu ( helicoptere,avioane) in perioada 70-80 (sau 82) ce grad avea si de unde era originar ? Poate nu stitzi de unde era , se adimte, dar numele si gradul trebuie sa-l stitzi .
Cu sanatate,
Kolea .De la: CALUGARUL din usa

Bolintine ! iti mai aduci aminte ?


Tovarase general , permiteti sa raportez,

Sunt Mãturicã Ciprian , purtãtor de cod secret de serviciu : corcodel , cel pe care d-strã l-at avansat în functia de sergent major , cunoscut si sub numele de tamajor. M-am folosit de serviciul domnului cãlugãrul pentru a fi sigur cã scrisorica mea va ajunge la destinatie , dumnealui fiind porta voce a securitãtii romane , virgine , aceea care a fost formatã de bunul nostru tovarãs Alexandru Draghici în 1952 si pe care o pãstrãm nealteratã fiind obligati , pentru moment , sã actionam în clandestinitate. Deocamdatã , pâna trece valul si vom fi din nou ce-am fost.

Îmi pare rãu cã nu vã mai aduceti aminte de cel ce vã cumpãra salam Bucuresti de la Vinatorul , franzelã de 2lei si 20 de bani împreunã cu iaurtul de 65 de bani aproape în fiecare dimineatã. Veniti acum ca sã vã curãtati de petele trecutului uitând cã sunteti încã un om de nãdejde care trebuie sã tacã si sã punã umãrul la supravietuirea tovarãsilor care luptã pentru reântregirea serviciilor. Luati exemplu celora care muncesc cu râvnã pentru refacerea întreprinderii noastre , cum este tovarãsul Bãsescu , Nãstase , Tãriceanu , ce mai ? Tot guvernul , senatul si camera. Vi-l mai amintiti pe Achim Victor - cãpitan MI, Directia I. zis 'Bibibcul' pe vremea când mergeati la filaj cu el pentru cazul Goma când ati semnat acea notã informativã cu sursa 'Ruxandra' când scriitorul a vorbit ceva cu niste scriitori ? Aud ? Sau când ati fost la Marea Neagrã în concediu , de sanchi , la 2 Mai ca sã-l filati tot pe Goma , de unde ati fãcut o notã raport privind discutiile în ascuns a unor scriitori ? Ati uitat când ati semnat nota informativã trimisã de Bula M. , capitan, sef serviciu MI, Directia III care la 21 iunie 1972 vã prezenta discutia dintre ambasadorul RFG la Bucuresti, Erwin Wickert, si o sursã a Securitãtii, discutie privitoare la Paul Goma ? Ai ? dar de prietenul d-stra de pahar Anastasiu Gabriel . lt.-col. , sef serviciu , DSS , Directia I , care v-a bãgat sub nas , la o palincã , nota informativã cu material ce continea filajul fatã de Doina Cornea ? Ai ? Nu cu el ati apropbat publicarea în occident a unei scrisori 'anonime' prin care sã fie compromis Vasile Gavrilescu ? Ai ? Ai uitat ? Dar cu 'sarpele' de la Sibiu , pe numele lui adevarat Andre Mihail , colonel , Seful Securitãtii Sibiu , cãruia i-ati dat ordine precise în cazul 'Eterul' ? Aud ? Dar de Ardeleanu Ioan , colonelul pe care l-ai înjurat birjereste la telefon când cu scandalul de la IMMR unde anticomunistul Filip Iulius a facut ce-a facut ? Nu l-ati bestelit d-stra în sedintã de partid pe Ardelean V. de la secu Bucuresti în privinta raportului de excludere din reteaua informativã pentru ca a fost prins regulându-se cu o fufã ce scrisese la Europa Libera o scrisoare ? Dar de Goran N. , cãpitan MAI , care v-a trimis o paleasca de informare despre Ion Gusetescu care I-a spus sursei Schmidt : 'rusii nu-i vor ajunge pe americani nici peste 200 de ani' ? Aud ? Sã nu-mi spuneti mie cã nu-l cunoasteti pe Goran Ghoerghe , maior , Directia cercetãri penale , care în 1985 era lt. Col. , seful Securitãtii Maramures care vã scria aceastã notã : 'Cu ocazia recentei convocãri de învãtãmânt profesional , toti ofiterii de contraspionaj au restudiat programul de mãsuri în privinta 'Eterul' si în cadrul dezbaterilor s-a constatat cã prevederile acestuia au fost însusite în bune conditiuni' , adicã era vorba de dosarul de urmãrire informativã a lui Filip Iulius. Aud ? O-ho-hoo , dar de Grigoras Teodor , maior , Serviciul 2 , Directia de securitate si gardã , care în decembrie 1989 v-a înmânat sã semnati Planul de mãsuri pentru actiunea Cristal-'90 ? Ai ? Sã mai continui ? Nu ? Nu mai vreti ? Pãi vezi mãi mistretule ? Se poate asa ceva ? Ce-ti spuneam io mai în urmã cu fro douajdeani ? Mâna revolutiei e lungã si ajunge pâna si în ismenele tale , bibicule. Ia , fã tu stânga-mprejur si tai-o de-aici cã pe urmã te chem la raport si-ti fac o notã informativã de-ti va cade pãrul de pe pcioare. Bagã-ti mintile în cap. Comunismu' n-a murit , mistretule , ci doar doarme cã era prea obosit. Dar când se va scula , nu va mai rãmâne cataroi pe cataroi din capitalismu' ãsta de carton.

Traiasca lupta între picioare !
(stii tu ce-i aia ' mucles !)
De la: +

Re: Bolintine ! Baaaaa, Maturica ..


ce dreac facusi de te lua C-istu-n colimator si ai spalat putina ? Te-ai trezit si tu si vrei o decoratzie ca pentru Pacepa ??! Hai ca esti de ras.Da`, ia zi ma, aduceai si restul de la iaurt ? Sau il üpastrai sa-ti iei Natzionale ? Acu te facushi calugar ? Sti tu cum le spuneam la astia , asa ca tine ? Nu-tzi zic ca nici asta nu meritzi. Sti ce itzi mai ramane ? .....


De la: CALUGARUL din usa

Re: Calugarul - G.V.


gheorghe vlasceanu a scris:

"Cred ca putini de pe ulita asta pot sti adevarul unor lucruri intimplate. Cind sistemul naste monstri tarele caracterelor dau peste margini si genereaza adevarate atrocitati. Judecarea lor ulterior cutumiara moralei e o forma de alinare dar individul victima ramine mutilat pentru o viata, cit mai are. Nesimtirea si complicitatea la aceasta trebuie condamnate pentru ca acceptate devin normalitatea in care ne zbatem. Asta e tristul adevar ca nu putem muri toti dintr-odata si sa lasam tinerii, curati, intr-o tara curata. Zbaterea unora, ca o coada de sarpe pina la asfintit, e o forma de boala agresiva, chemata paranoia. Nu boala trebuie condamnata ci clipele de ratiune in care atrocitatea culpabila revine autorului. Procesul comunismului e o utopie. Oamenii sunt cei care raspund pentru fapte chiar daca sistemul chiar i-a instigat la acesta. Numai cei iresponsabili au vrut o putere calcind pe cadavre. Ei merita pedeapsa, nu ca o razbunare, ci ca o echilibrare a raului facut.
Te inteleg, Calugare si numai Dumnezeul poate judeca prin ceea ce ne da fiecaruia.
Oamenii adevarati ramin oameni. Ipocrizia e o forma agresiva care nu absolva nimic. Trebuie condamnata, chiar daca e vorba de suistem sau individ. Numai spovedania publica aduce acea iertare la care ne cheama Domnul. Iar cei ce pot ierta, merita demnitatea de a fi. Cei iertati nu au decit alternativa spasirii si multumirii ca mai traiesc printre noi.
Te inteleg, Calugare, omule om. "

------------------------------------------------------

Dupa cincisprezece ani de la uciderea tinerilor care nu aveau habar ce se intimpla , sa vezi cum clovni ca acest gheneral Horia (daca o fi adevarat , ceea ce eu nu cred ab-so-lut deloc) vin si vomita iertari in public ma face sa rid cu gura pina la urechi. Ce vorbesti dumeata de spovedanie publica , nene Gigele ? L-ai vazut pe Draghici dupa revolutie ? Un moshulica simpatic , amarit , fotografia nevinovatiei. Dar pe citi i-a trims dincolo ? Nu , nene Gigele ! Atita timp cit acesti nemernici sunt si acum aciuitzi in toate pozitiile vietii politice , sociale si economice , nu pot sa cred o iota din gargarele unuia si a a ltuia cind se arata lumii cu o fata umana , de oameni spasiti si , ca si generalii procesului de la Nurnberg , spunind ca ei nu au facut altceva decit sa execute niste ordine. La acesti oameni nu se poate aplica iertarea crestina ci numai iertarea prin suferinta privarii de libertate. Asa ? Oricine poate sa apara , ca si acest bibic de Horia , si sa ne vrajeasca cu palavre de doi bani iar noi sa-l credem. Nu am decit o singura varianta pentru acesti nemernici : bulaul ! Scurt pe doi. Au fost mii de oameni care au avut curajul sa spuna nu , acolo unde munceau sau traiau. Acesti ingeri ai groazei au stat acolo formind aparatul cel mai opresiv cunoscut in istoria omenirii rupind la oase , scotzind dintii , omorind in cel mai bestial mod cu putinta pe cei care aveau o singura vina : aceea de a se incapatina sa ramina oameni. Nu am mila pentru acesti zoo-oameni , nene Gigele , iar in fata unora care vin cu baloane de sapun cum ca nu toti in securitate au facut faradelegi le transmit un sincer : huuoooooo ! In securitate si femeile de la cantina erau BESTII. Nu accept nici un fel de replica. Pardon !
De la: synd (...@aol.com)

Domnule Bolintin...
nu-mi voi petrece (sic!) chiar toata ziua in fata monitorului. Mai ales ca raspunsurile Dvs. la intrebari concrete, si au fost multe, sunt admirabile (???). Ceea ce ati afirmat pana acum nu aduce absolut nimic nou, fata de putinul care-l cunoastem toti.

Oricum, daca aveti varsta si starea de sanatate mentionate, va doresc sanatate. Epoletii Dvs. raman insa in continuare patati...


Synd


De la: gen_bolintin_h din Bucuresti


D-le synd,abia am inceput comunicarea si toata lumea vrea raspunsuri imediate.daca nu vroiam, nu incepeam, asa ca


daca ati avea putina rabdare.
Majoritatea colegilor dvs. m-au si catalogat intr-un mod mizerabil.
Poate va produc scarba, dar eu am totusi respect pentru gradele mele.Majoritatea nu cred in existenta mea. miros un fel de paranoia fata de persoana mea. lasand la o parte insultele.probabil in loc sa aflati anumite lucruri preferati sa bajbaiti in putinul pe care credeti ca-l cunoasteti. multi mi-au sugerat sa ma retrag de pe forum.sunt obisnuit cu un anumit grad de respect si i-as ruga pe baieti sa respecte macar varsta mea, daca nu gradele. Dumneata si inca vreo doi baieti m-ati tratat acceptabil, chiar frumos, si as fi dorit sa mai discutam, dar multi vad ca nu va impartasesc dorinta.
sunt slabit, am o varsta totusi, dar am incercat sa mai clarific lucrurile.imi trebuie mai mult timp sa-mi adun amintirile si ideile. e asa o graba ptr dvs? eu ar trebui sa ma grabesc.puteti sa ma intelegeti? o sa incerc sa raspund la cateva intrebari.

BolintinDe la: gen_bolintin_h din Bucuresti

Nu cred ca mi-ati inteles cadrul de activitate.Dupa defectia lui Pacepa, Securitatea a incasat-o, recunosc.
Pe Doicaru l-au trimis la turism, desi nu avea nici o vina. Am cheltuit milioane cu restructurarea. Am rechemat sute de diplomati, atasati, agenti, am schimbat cea mai mare parte a structurii din DIE.Dar ne-a facut mai puternici. in fiecare directie a aparut un departament de contra-informatii. S-au restructurat directiile din temelii.Directia a 3-a de contraspionaj avea oameni peste tot.Nu se vroia repetarea unei erori cum a fost Pacepa.S-au schimbat de multe ori structurile si denumirile si functiile directiilor, dar niciodata de anvergura celor din 79.
Eu am fost ofiter de contra-informatii in cadrul DIE din acel moment, fiind detasat de la Directia 3. Atributiile mi-au fost alterate, dar principalul meu obiectiv era spionarea spionilor. Majoritatea colegilor mei nu au stiut la acel moment ca eu ii am sub lupa. Stiau acest lucru numai superiorul meu direct, Ministrul-adjunct si Ministrul de stat Vlad, seful D.S.S. Nici macar Ministrul de interne Postelnicu nu avea acces la informatii referitoare la situatia departamentului meu.Acest lucru din vina sa, deoarece atunci cand a fost seful C.S.S. a facut o cutuma din faptul ca Ministrul de interne nu se amesteca in treburile C.S.S.. apoi, cand CSS a trecut in subordinea M.I.,cutuma a fost respectata in continuare.
Seful D.S.S. raspundea direct in fata Presedintelui Consiliului de Stat.
Acestea ca sa lamuresc cate ceva din atributiile mele si ale superiorilor mei.
Bolintin


De la: gen_bolintin_h


REVENIREDomnilor,

In ultimele 2 zile m-a cuprins un sentiment dubios, necunoscut mie pana la acest moment, si inadmisibil oricarui ofiter profesionist de informatii: remuscarea.
Nu stiu sigur daca asa se numeste, sau e doar invidie fata de fostii mei colegi care au ajuns mai bine decat mine, sau daca e o incercare umila a constiintei mele de a "face dretate".Un lucru este cert: de cand imi fac procese de constiinta, nu prea mai am liniste.
Nu am fost un fanatic al regimului comunist. As putea sa spun ca m-a incantat sistemul socialist si principiile sale, sansele pe care le oferea oricui. Eu, spre exemplu, nu cred ca as fi avut sanse sa termin o facultate in regimul regalist, daramite doua, cate am facut in timpul Republicii.
Asadar, depinde si de substratul omului cand abordeaza o ideologie. Niciodata nu am prea inteles cum mi se explicau disidentii; vedeau ca tara o duce bine, ca toata lumea are de lucru, nu puteau oare sa lase ambitia de afirmare la o parte si sa intre in joc? Nu, ei vroiau o intoarcere la regalitate! Ce ne-a oferit noua monarhia? O oligarhie mai mizerabila decat cea pe care o atribuiti PCR, o patura de milioane de tarani care traiau sub limita subzistentei si o tara slaba si inutila, atat pe plan national cat si international.
Sunt scarbit de subiectivismul si vasalitatea cu care tratati subiectele care va ofera o rezerva nelimitata de otrava.
Cineva spunea ca socialismul nu este propriu poporului roman. Asa este, socialismul e ceva comun umanitatii, si noi asta am aparat.
Mai mult, monarhia este ceva fals in istoria noastra. Noi nu am avut domnii ereditare, ci , de fapt domnii erau alesi. Fapt ce apartine doctrinei republicane.
Din aceste motive aparam ideologia socialista.
Am incercat sa fac o punte de conciliere, dar pe dvs. nu va intereseaza decat sa improscati cu acuze si sa va elogiati idolii. Sincer, imi provocati scarba! E cert ca nu am ce sa discut cu astfel de persoane refractare. Am totusi un mare respect pentru functia pe care am ocupat-otimp de 15 ani si am ajuns la concluzia ca nu datorez nimanui nici un fel de scuze sau explicatii. Mai ales dupa felul in care am fost tratat de niste indivizi care habar n-au ce inseamna si ce presupune functia de general de securitate.n-am fost niciodata tratat in toata viata si activitatea mea cu o asa lipsa de respect! Cum am intrat pe acest forum otravit am si fost etichetat ca un criminal si un tortionar.
Am ajuns la concluzia ca nici nu va intereseaza ce as fi avut de spus, ci doar sa va improscati veninul asupra unui ofiter de securitate.
Sa ma anuntati cand o sa mai vina la dvs. un general de Securitate sa se confeseze. Noroc cu colegii mei, care m-au consiliat bine in aceasta privinta.Imi pare nespus de bine ca nu am declarat lucruri care ne-ar fi incriminat pe mine si colegii mei. Pentru ce, ca sa fiu tarat prin mocirla? Tot ce am pe suflet voi povesti nepotului meu, sa ma judece el, nu o adunatura de animale.Mi s-a propus, sarcastic, sa scriu o carte. N-am nevoie. O sa iau tot ce stiu cu mine in mormant! Sper sa nu acorde SRI-ul drept de cercetare asupra arhivelor noastre in veci de veci! Sa ramaneti doar cu povestile si supozitiile voastre de doi lei.
Noi ne-am facut treaba asa cum a servit mai bine tarii. Voi cu ce va puteti mandri? Cu vorbarie de 2 lei? Noi am tacut si am facut. Am avut o putere ce imi lipseste acum si careia ii duc dorul.Ce v-as fi pus cu botu pe labe.Da oricum nu aveti nici o putere.Ai nostri inca va tin in frau fara ca voi sa stiti. ce caraghiosi imi pareti acum. Nici nu stiu ce am vazut in voi cand am incercat sa fac prostia aia. Cred ca mi-a slabit capacitatea de stapanire de sine.Noroc cu colegii mei.Da intr-adevar suntem o fratie si eu era sa-mi tradez fratii.Sa-i dau pe mana unor coate goale.Si chiar o faceam daca erati mai receptivi.Bine ca am fost luminat in timp util.
Asta imi trebuia mie acum la 70 de ani, balamuc. Mai bine stau locului si am grija de mine si de familie, sa imi mentin starea de sanatate.am remarcat faptul ca epoletii mei nu-s chiar atat de murdari incat sa ma alarmez, inca mai luceste firul de aur pe stele, dovada ca lucrurile glorioase care le-am infaptuit pentru tara sunt mai mari decat un simplu individ.
Nu am nici un fel de remuscare cu privire la modul in care am actionat de-a lungul carierei mele.mi-am facut datoria de profesionist in serviciul tarii.am trecut fara a clipi peste oricine statea in calea dezvoltarii Republicii, fie din tara, fie de peste hotare. Si pentru asta voi fi judecat de urmasii ce vor scrie istoria obiectiva a neamului, si nu de niste reactionari domestici sau externi, aflati in slujba imperialismului, fie el american sau de orice alta origine.

G-ral Maj.in cadrul DIE a DSS al MI,

(r) Horia Dumitru Bolintin


De la: gen_bolintin_h


Re: REVENIRE.Dupa cum am spus si ieri si cum am reluat si azi, nu sunt si nu am fost comunist.Sunt socialist. Exista o diferenta. Socialismul ofera aceleasi sanse tuturor, indiferent de deosebire, dpdv economic, social, poate chiar si politic, in anumite limite.Comunismul incearca o uniformizare fortata si nenaturala a omenirii. Socialismul uniformizeaza, cat se poate, averea,si nu capacitatea individului.Cel putin ideologic, exista diferente, daca nu practic.
Dumneavoastra, o spun sincer, ati fost cel mai primitor ins de pe forum, si datorita comportamentul dvs. permisiv, echidistant si deschis am crezut pentru cateva momente in coabitare.
Noi doi suntem foarte diferiti. Poate din aceasta cauza, dar si pentru ca erati deschis la dialog si dornic de a afla lucruri intrinsece activitatii sistemului de informatii, am acceptat o deschidere si eventual un dialog.
Au mai fost doi domni, Jan Dinu si Bruno, care asemenea dvs. pareau intr-adevar dornici sa cunoasca anumite probleme, si carora le apreciez atitudinea.
Sa imi cer scuze astazi pentru cine am fost si ce am facut acum 20-30 de ani ar fi inutil.Ceea ce doream era sa lamuresc conditiile in care s-au petrecut lucrurile de atunci.
unora de pe forum li se parea ciudat ca un general de securitate de 70 de ani sa intre in legatura cu ei in acest mod. unii chiar mi-au contestat existenta. Ce pot sa le raspund e ca toata viata mi-am trait-o adaptandu-ma si ramanand la curent cu innoirile, cu informatia.
Le inteleg frustrarea si respingerea, dar am fost cine am fost si nu rezolv nimic turnandu-mi cenusa in cap, acceptand insultele repetate. Ieri noapte am avut un puseu de tensiune si nu cred ca ar fi intelept din partea mea sa continui in felul acesta.Orice om pune deasupra oricarui lucru supravietuirea individuala, desi unii au incercat sa ne invete altfel.
In mesajul de mai devreme am avut o atitudine intransigenta pe care o recunosc ca fiind a mea.Am adoptat o pozitie drastica, invocand o putere ce de mult nu o mai am.In ochii dvs. oi fi un gunoi, dar cand dvs. nu stiati ce e cu lumea asta, eu activam in functii de mare raspundere. Si am fost cineva, si nu pot safiu calcat in picioare. Asa ca am raspuns cu aceeasi moneda celor ce m-au atacat. Am aparat si regimul ce m-a sustinut. Am realizat ca, condamnandu-l, ma desfiintez, deoarece fara acel sprijin politic nu ajungeam ce am fost.
Au fost multi "prizonieri" interni ai sistemului, dar ne-am resemnat cu gandul ca avem o datorie fata de tara. Uneori viata in "nomenclatura" e mai dificila decat ca cea de simplu cetatean.E o lupta. Orice slabiciune era considerata incompetenta.Si astfel am devenit niste masinarii de temut, cu o precizie de invidiat. Asta a fost, ce a ramas, nu mai stiu; un pustiu de ura si razbunare poate.
Din aceste motive nu mai pot sa continui.Mi-ar manca ultimii ani din viata aceasta rascolire . Am tacut pana acum,o sa tac si de acum incolo, si de acolo pe vecie.Cand ajungi la finalul "carierei", incepi sa o iei pe aratura, nu stii ce sa faci, ce e mai bine. Am inteles ca nu pot ca tocmai acum sa sar din barca.e vorba aceea "lupu-si schimba parul, dar naravul ba".E greu dupa 40 de ani sa ma restructurez din temelii, daca nu chiar imposibil.
In sfarsit, acum lupta mea e cu mine.Nu vreau sa fie spectatori la finalul unui general ravasit.Blestemele imi sunt suficiente. Cu bine.
BolintinDe la: neamtu tiganu din nemtia

D-le general Bolintin...permiteti-mi si mie..


Probabil va n-o sa mai postati da sunt sigur ca veti mai arunca o privire.

Stiti care a fost ghinionu D-voastra? Ca nu ati avut ocazia sa traiti intro societate vestica civilizata..poate atunci v-ati fi dat semana de diferenta dintre sisteme...Io am trait in amindoua...am ajuns la capitalisti relativ tirziu si totusi prin munca, inteligenta am ajuns sa-mi cistig o piine alba si sa fiu respectat. Nimeni nu a intrebat ce dosar am..Am avut proiecte cu Romania, nimeni nu ma suspectat atita timp cit mi-am facut treaba la obicet bazindu-ma pe date asa cum trebuie s-o faca un inginer.

Nu mai departe decit politetea de zi cu zi, v-ar fi aratat diferenta dintre sisteme..Marele nostru sef maninca la cantina cu noi (comunizm?), deschide unsa femeii de serviciu si o saluta...ati facut D-voastra asa ceva cindva.

O societate bazata pe suspiciune si pe premiza vinovatiei asa cum a fost cea pe care ati aparat-o e sortita pieirii.

Daca aveti chef v-as putea io si ceilalti baieti din forum sa va povesteasca cum e p-aici. Da sa fim clari nici aceasta societate nu-i perfecta!Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hai sa fim seriosi, auzi, cica Securitatea se ocupa "doar de stringere de informatii"

Asta poate doar serviciile de contra ( economice, spionaj, informaţii militare)


Hai, sa zicem ca Serviciul de securitate şi gardă ne futea la icre mai mult pe noi membrii de partid si-l pazea pe decedatu'


Da cu Serviciul Cercetări Penale cum ramine, aia nu redactau si ei
actele de acuzare ale mitocanilor, dupa caz, de infunda omu'puscaria
fiindca spunea cite un banc la coada la carne?

Google
 

Postări populare