Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

22.8.05

O alta perspectiva asupra remanierii







Ce doare mafia?



Indiferent ca sunt dispute sau chiar certuri in coalitie important e ca se produc legile necesare curateniei in tzara. Recent, am asistat la contraatacul sistemului ticalosit la doua acte normative ce-i vizeaza hotziile: legea microintreprinderilor si cea a spitalelor.

De la 1 ianuarie 2006 Ionutz Popescu vrea sa impuna legislatia EU la microintreprinderi. Asta inseamna minimum 5 salariati (nu chiar 1 ca acum) si impozit pe profit de minimum 10% (nu 3% ca acum). Cine urla cel mai tare? Presarii si avocatii. Simplu: toti marii "hanalisti" ai massmediei dambovitzene erau platiti ca "microintreprinderi", pentru ca marile trusturi din domeniu "spargeau" colaboratorii intr-o puzderie de microintreprinderi ca sa nu plateasca impozite, asa cum a recunoscut cu cinism Hurezeanu la Realitatea TV, adaugand ca se vor supune caci asa e in EU, dar asta nu-i va face sa iubeasca puterea mai mult. Marile firme avocatesti, ca si cele de consiliere de tot soiul, procedau la fel. Or, ziaristii si avocatii sunt mana in mana cu politicienii si uite cum devine Ionutz Popescu "remaniabil" in toata presa. Numai ca Basescu a spus "veto" si Popescu ramane ministru mai departe, desi nashul Vladescu (nash la propriu al ultimei casatorii - a patra cred - a lui Tariceanu pandea postul si madam prim-ministru i-l promisese).

Cu spitalele e la fel, toata stabimea medicala nu vrea sa accepte ideea ca un manager adevarat trebuie sa stea minimum 8 ore in spital si sa faca management, nu sa semneze ca primarul. Lichidarea cumulului incredibil din domeniu - profesor universitar, sef de clinica, sef de spital, membru CAS, parlamentar chiar - ii face sa se solidarizeze pe toti jecmanitorii bugetului, indiferent de partid. D-aia acum Cinteza nu mai e bun si trebuie sa fie inlocuit cu tristul papagal Nicolaescu. Numai ca Basescu i-a trantit un "veto" cat toate zilele papagalului si vrea legea noua cu orice pret. Se prefigureaza un nou mare scandal cand la ministerul educatiei se va redacta legea care reglementeaza cumulul de-a dreptul nerusinat din invatamantul universitar, unde tot felul de nulitati cu spate politic predau si la 4-5 institutii de invatamant superior DE STAT, vlaguind bugetul studentilor care nu au loc in camine.

Asa ca batalia continua. Si atata timp cat se produc legi bune pentru tzara nu conteaza divergentele politice, caci mergem inainte spre Europa civilizata, chiar daca tarash-grapish.

Lucid

Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare