Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

24.8.05

...cum de am ajuns pana aici, ce anume este in spate?






De la: Oriana din Italia

Uite cum s-a construit marea moscheie de langa Vatican

In cursul unui interviu cu Giulio Andreotti (pe atunci seful guvernului italian), mi-a vorbit de cei-care-beau-numai-oranjade.

"Eeh...! Sigur sunt probleme... Acum sunt si cei-care-beau-numai-oranjade...".
"Si cine sunt cei-care-beau-oranjade, Andreotti?"
"Pai, musulmanii, nu?"
"Si ce vor cei-care-beau-oranjade?"
"O mare moschee la Roma"

Apoi cu tonul lui detasat si flegmatic mi-a povestit ca patru luni inainte de inceputul embargo-lui pe care ni l-au impus tarile din OPEC, Pio regele Arabiei Saudite a venit la Roma. Inecat in siroaie de oranjada si nu care cumva sa-i fi putut oferi o picatura de champagne or de moscatello s-a intalnit cu presedintele Republicii Giovanni Leone de la care a cerut permisul de a ridica o mare moscheie.

Si la asta eu m-am indignat.

"Andreotti ! Nu stiti ca in Arabia Saudita pe noi nu ne lasa sa ridicam nici macar o capellina or vreo dugheana crestina!?!".
"Eeh...!"
"In fond ce le trebuie la cei-care-beau-numai-oranjada, cu o mare moschee la Roma ? Sunt atat de putini musulmani in Italia !"
"Eeh...!"
"Nu cumva i-ati spus da ?!?"
"Eeh...!"
"Si Papa ce spune?!?"

Pe-atunci Papa era Montini, ma rog, Papa VI. Un tip caruia nu i-ar fi facut placere ca o mare moschee sa apara la Roma. Si i-am spus-o. Ii aminti; si faptul ca era tocmai Mahomed cel care vedea in capitala Crestinismului, la Roma, viitoarea capitala a Islamului. Dar la asta Andreotii nu-mi raspunse. Si nici nu mi-a explicat daca el era de acord sau nu cu ideea aceea. Terminand cu oftarile acelea care pareau sa-i goleasca plamanii a schimbat subiectul, si din pacate i-l schimbai si eu.

Dar senzatia aceea traita cu sibilinele lui "eeh...!" mi-au ramas intiparite. Cu senzatia ca in Italia, ba chiar in Europa Islamul pornise deja cu ceva enorm ca s-o faca lata. Si din exilul meu de ziarista continuai sa ma ocup de treaba asta, ca sa ajung sa aflu intr-o zi ca Andreotti reusise sa-l convinga pe reluctantul (Papa) Montini.

In barba principiului de reciprocitate primarul capitalei Roma facuse cadou Centrului Cultural Islamic trei hectare de teren ca sa poata ridica marea moscheie. Mai aflasem si ca din vointa Centrului Cultural Islamic, grijuliu ca sa exprime arhitectonic superioritatea-Islamului, arhitectul italian desenase un minaret de 80 de metri. Adica de doua ori mai mult decat toate cupolele si toate clopotele din Roma. Ca din aceasta cauza iesisera disensiuni atat de aspre incat cu foarte mare parere de rau bautorii de oranjade s-au multumit la urma cu un minaret de 39 de metri si 20 de centimetri...

Constructia, cum se stie, a durat multi ani. Cheltuielile fusesera sustinute 70% de Arabia Saudita. Restul de Egipt, de Maroc, de Iordania, de Kuwait, de Emiratele Arabe, de Bahrein, de Sultanatul Oman, de Yemen, de Malezia, de Indonezia, de Bangladesh, de Mauritania, de Senegal, de Sudan, de Turcia.

Prima piatra a fost pusa pe 11 dec. 1984 si pe 7 oct. 1985 palestinienii lui Abu Abbas si-au exprimat gratitudinea lor sechestrand vaporul de crociera "Achille Lauro" si asasinand un batran paralitic (pasagerul american de origine ebraica Leon Klinghoffer) aruncandu-l in mare cu tot cu scaunul cu roate.

Si inca insuficient, odata ce doua luni si jumatate mai tarziu palestinienii lui Abu Nidal (palestinieni asezati la Roma) au asaltat aeroportul Fiumicino cu rafale de mitraliere ucigand 16 persoane, ranind alti 80. In timp ce moscheea crestea, si de fapt, crestea cu ea si numarul de acei-care-beau-numai-oranjade. Cand in 1995 la inaugurarea cu solemna cerimonie, se vazuca sala si curtea nu ajungeau ca sa-i cuprinda pe toti. Papucii si sandalele alineate de-a lungul strazii ocupau tot perimetrul celor trei hectare in cadou.

Dar in acel moment aparusera si marea moschee din Paris, marea moschee din Bruxelles, marea moschee din Marseille. Aparusera marile si micile moschei din Londra, din Birmingham, Koeln, Hamburg, Strassbourg, Wiena, Copenhaga, Oslo, Stockholm, Madrid, Barcellona. Si in Andalusia era aproape gata marea moschee a Granadei. Ca si in Kazakistan. Ca si in Kirghizistan. Ca si in Turkmenistan, in Uzbekistan, in Tagikistan, unde cu banii Arabiei Saudite si ai Kuwaitului ai Libiei izbuncnise peste tot Renasterea Islamului abia cazut Zidul de la Berlin.

Intrebarea este: cum de am ajuns pana aici, ce anume este in spate?



PEROMANESTE:


Panta Rhei

Lumea in care traim nu e statica, indiferent de cat de mult ar (dis)place cuiva coordonatele in spatiu si timp. Sperantele celor (mai) multi care NU AU (bunastare materiala, justitie etc.) sunt dialectic legate de schimbarea lumii in care traim si care e modelata de cei care AU si o conduc. Suntem la punctul renegocierii contractului social la scara planetara.

Daca cel putin italienii (citeste vestul european) ar fi mentinut rate de natalitate la nivele macar de conservare, astazi nu s-ar gasi in pozitia de a accepta imigranti "incompatibili".

Pe de alta parte, cel putin sudul Italiei este indatorat genetic (si) arabilor. Asa ca...

Cat despre intrebarea de inchidere a mesajului tau, iat-o in alta forma si aici:
http://peromaneste.blogspot.com/2005/06/care-vor-mai-fi-parghiile-sua-din.html




Da click aici ca sa vezi totul!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo Oriana, bravo peromaneste! Voi la peromaneste ati mai scris despre demografie, iata linkul pentru altii:

http://peromaneste.blogspot.com/2005/07/o-strategie-demografica-lux-sau.html

peromaneste spunea...

De la: Oriana din Italia

problema natalitatii in Italia se datoreaza in primul rand radicalilor, de la ei am mostenit isprava asta cu avortul liber si stra-liber, apoi si-au dat de lucru si zeci de ani de intelectualoizi comunisti care au complectat dezastrul.
Si sa nu crezi ca as fi anti- avortista, dar desfraul asta s-a vazut ca a fost contropruducent.
Cat despre imigrati, de acord, dar sa vine din tarile europene care au mai multa nevoie, cu care nu avem absolut nici o problema ideologica. Ia zi-mi tu mie cate biserici s-au construit in Ita. in ultimii, sa zicem, 10 ani? : Zero
Analog, cate moschei s-au ridicat? Mii.
Sunt tari musulmane f. bogate, uite cele din Golful Persiei, de ce nu merg acolo musulmanii, ar gasi conditiile lor ideale, sharia, moschei, tot ce vor ei sa ni le bage noua pe gat, cu sila. Si n-o spun doar eu, o zic majoritatea italienilor si pina si intelectuali arabi din Italia. Ar trebui sa vii pe aici ca sa intelegi cum stau efectiv lucrurile.
Sa vina si ei, dar sa-mi respecte casa si ospitalitatea, nu sa mi-o intoarca cu ...-n sus.
Sudul Italiei, se stie ca sunt zone greu de adus la lumina, n-ai ce le face, ce vrei, cu atatea populatii ce-au trecut si ramas pe acolo, au un dna, sa zicem asa, cam tulbure, dar tot italieni raman, tot crestini sunt.
Ciao.





PEROMANESTE

Problema natalitatii scazute nu este numai italiana ci tipica oricarei societati dezvoltate (cel putin relativ la restul).

Intrebarea fara raspuns este de ce au tinut vesticii pe romani in afara granitelor in perioada 1990-2000? E vorba, desigur, de cei care ar fi vrut sa vina legal la munca/studii...

Cu bautorii de oranjada lucrurile nu le vom afla noi prea curand. Sa spunem doar ca le putem intui, fiecare dupa bias si educatie. Putem gandim ca banii incasati de arabi (in exces) pe petrolul lor aveau si ei un pret cand se intorceau in bancile vestice si uite asa...




De la: Oriana din Italia
"de ce au tinut vesticii pe romani in afara granitelor in perioada 1990-2000?


uita-te ce guverne erau la putere in perioada aceea, exact cele cara au incurajat imigratia salbatica, fara nici un criteriu- acum s-au trezit dupa ce boii au scapat din grajd, ma-ntelegi?
Dar sa stii ca guv. lui Berlusca a privilegiat puternic imigratia romanilor, personal sanitar, electronic si de asistenta personala, etc- in regula, adica cu permis de sedere.

Iar cu natalitatea la minimul istoric in Europa, e vina libertatii excesive in stilul de viata, puternic egoism, cariera, disctractii, moda, vacante si "fumuri" libertine, asta e in tineretul ns., plus o destrabalare generala fata de care societatea s-a resemnat, nu se mai indigneaza la nimic, legea nu mai functioneaza. Mai vine si criza economica, suntem in recesiune, o stiu si piterele, cu ce sa porneasca o familie de tineri?

Sigur ca la mijloc sunt conditionari de la bautorii de oranjade, ce sa ne mai ascundem dupa degete, deja au pus bine picioarele aici. Cand s-or trezi politicienii nostri cu muezinul la 5 dimineata peste tot, cum ii auzeam eu prin tarile arabe, o sa realizeze ce au facut, deja lumea a ajuns la saturatie.

Google
 

Postări populare