Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

4.2.17

Blogger invitat: Luminita Arhire

REPUBLICA MACOVEI ȘI SUPUȘII EI BENEVOLI

Istoria dezastrelor din România ultimului deceniu este străbătută de un fir roșu… dar nu e un fir roșu, ci e șuvița de sânge scursă constant de pe caninii doamnei Macovei , căci Monica Macovei e o carnasieră care s-a asigurat, din 2005 încoace, că are ce să sfâșie și că nu va muri de foame…Scurtă istorie, neromanțată:

Anul 2004 la final… când magia ultimelor alegeri prezidențiale se risipea mai ceva ca magia Crăciunului, Monica Macovei a fost numită Ministru de Justiție , la dorința lui Băsescu Traian, care i-a făcut oferta , prin telefon, în timp ce dânsa spăla vasele . Conform propriilor declarații , Macovei a plâns toată noaptea , chinuită de griji și responsabilități …

Anul 2005 …În urma unui audit cu clopoței, comandat către FREEDOM HOUSE, adică acel ONG unde toți sunt prietenii sau supușii lui Macovei, au fost revocați 18 șefi din PNA, și au fost numiți, în locul lor, adepți ai „sectei "macoviste. Lucrul poate că nu se putea realiza, fără modificarea brutală a Legilor Justiției, numită „reformă" , prin care toate numirile care contează în Justiție erau transferate în pixul președintelui. Iar Președintele a crezut, în acel moment , că i se pune în brațe o putere nemaivăzută. Dacă a fost sau nu a fost așa, o să vedem mai jos. Dar 2005 este și va rămâne anul inventării și, mai apoi, definirii MONSTRULUI.

Anul 2009… Monica Macovei devine europarlamentar și nu mai trebuie să se ascundă – odată cu externalizarea MONSTRULUI, cu legănarea lui pe genunchii europeni, România a pierdut războiul, dar încă nu și-a dat seama nici că a fost război, și nici că l-a pierdut. La sfârșit de an Mircea Geoană nu înțelege exact de ce nu s-a ales președinte, dar întâmplarea, privită la rece , ne arată că mecanismul MONSTRULUI era, la acea dată, perfect funcțional și implacabil.

Anul 2012… Referendum pentru demiterea lui Băsescu Traian ( care crede în continuare că PUTEREA e la el) … În Parlamentul European, Monica Macovei anunță că există date credibile că s-au fraudat 1 500 000 -2 000 000 de voturi… Departamentul de Stat ne urechează… Barosso ne face lista…ambasadele –acelea care finanțează, în mod obișnuit, FREEDOM HOUSE-ul prietenilor Monicăi, adică ambasada Franței, a Olandei, a Marii Britanii, și, evident, a Statelor Unite- sar în ajutor , toți acoperiții de sub umbrela ICR-ului patapievician scriu articole în draci pentru presa internațională… impresia este că toată planeta ne repudiază . Băsescu Traian crede cu sinceritate că această mobilizare planetară e doar pentru el. Când Referendumul sucombă prin ERATĂ, prima care anunță vestea bună de la fereastra unei toalete de la mansarda sediului de campanie a președintelui suspendat, este Monica Macovei, cea care se dovedește mai tare decât 7 400 000 de cetățeni dornici de schimbare.

Anul 2013… Ca să poată rămâne cuplată cu toate ventuzele și cheții la organismele internaționale, Monica Macovei inventează un partid, că altfel n-ar mai fi avut „vehicul" și propulsie. GDS-urile, FREEDOM-HOUSE-urile, 22-urile, toți pun umărul și Macovei se alege europarlamentar, din nou. Din Parlamentul European , fără ca nimeni s-o întrerupă vreodată, dânsa urlă despre lovituri de stat, fraude electorale, desființarea DNA și altele asemănătoare. Toate se petrec în România. Toate sunt din vina PSD, pur sau în combinație cu alte aprtide. Din când în când , statul de drept și democrația din această nefericită țară sunt în pericol din motiv de social-democrație și fosta ministresă se erijează în ultimul apărător al acestor valori. Ca de obicei, multe Viviane europene o cred …

Anul 2014, alegeri prezidențiale… Monica Macoveri devine CANDIDAT PENTRU CEA MAI ÎNALTĂ DEMNITATE ÎN STAT… citiți, încă o dată, prieteni, ultimele cuvinte pe care le-am scris … dânsa dorea să fie PREȘEDINTĂ a României…. iar Gabriel Liiceanu a luat-o în serios și a și votat-o … și Mircea Cărtărescu a votat-o… Iar după ce nu s-a ales, toți adepții ei au sfătuit simpatizanții și cetățenii exaltați de efectele anticorupției să pună ștampila pe Iohannis. Între cele două tururi de scrutin , MONSTRUL, îmbunătățit mult prin cooptarea Facebook-ului, a funcționat impecabil , dovedind, încă o dată că orice este perfectibil pe pământ, mai devreme sau mai târziu, se va perfecționa. Evident, Victor Ponta a pierdut alegerile.

Anul 2015… În ciuda faptului că e de mulți ani la Bruxelles, europarlamentara noastră numește ministrul cel mai important din Guvernul Cioloș, guvern a cărui naștere în convulsii sociale a avut un singur scop: ÎNCREMENIREA JUSTIȚIEI ÎN PROIECTUL MACOVEIC. La prima numire, deși Zgonea luptă ca un leu pentru ca să ajungă Guseth în cabinet, se întâmplă un accident: Guseth e, totuși, prea ineptă pentru ca „amănuntul" să poată fi trecut cu vederea. Dar, cum noaptea e un sfetnic bun, până dimineață Macovei o aduce pe Prună. De încredere și dânsa… Odată trecut acest hop, ca să nu-și iasă din mână, Monica Macovei îl numește ca Ministru al Fondurilor Europene pe purtătorul de livrea , Cristian Ghinea… în acest fel, se asigură, după opinia mea, că fondurile europene vor fi blocate total. Misiune îndeplinită.

Tot ceea ce vi s-a întâmplat rău, prieteni, în ultimul deceniu, o are , în text sau în subtext pe Monica Macovei… puteți să-i spuneți Soros… sau OCULTA… sau cuibul de reptilieni… sau cum vreți voi… dar nu vă prefaceți a nu observa că MONSTRUL e înfipt în viața voastră și că, de fapt, vă aflați în filmul MATRIX, atât că nu puteți să vă feriți de glonte, așa cum reușea Keanu Reeves…

Și acum, despre președinți și puterea lor reală. Basescu Traian așa a crezut timp de 10 ani că el e jupânul. Totul era în mâna lui . Până n-a mai fost președinte… atunci a observat că, indiferent dacă el mai are o oarecare imunitate, mai mult ironică, iubita lui, rudele lui și prietenii lui, nu au așa ceva.

MONSTRUL nu vrea să lucreze cu grupuri, pentru că , luați individual, oamenii sunt imprevizibili. EL vrea să lucreze cu UN SINGUR INDIVID, care e simplu de controlat și de strâns în menghină. Pe acela și-l face președinte… cu cât e mai prost, cu cât e mai canalie, cu cât e mai șantajabil, va fi, pentru MONSTRU, un excelent executant. Acestuia trebuie să-i asigure două mandate și i le va asigura. De altfel, toți cei agreați , pot fi recunoscuți după faptul că nu au niciodată doar un mandat, ci două , trei sau câte se poate, prin rotația amplă a cadrelor.

Tot ceea ce vedeți în ultimele zile în România este ce v-am descris eu mai sus. Ajunși aici, nu cred că se mai poate face ceva. Poate că , într-o zi , când vor mai crește, cei ce stau acum în stradă vor înțelege cum au participat benevol la acest carnagiu al democrației. Ieșirea din MATRIX va fi însă , atunci, imposibilă.

4 comentarii:

Radu Humor spunea...


Vreau să vă întreb dacă aţi văzut imaginile în care o beţivancă desfigurată de vicii şi de ură urla dement în Parlamentul European, mânjund nu numai imaginea unui partid, sau unor oameni politici, dar şi imaginea României !
Ce deosebire între mutanţi ca ea, Cristian Buşoi şi încă vreo doi şi maestrul Mircea Diaconu !?
P.S.
Cam tot ce s-a impus cu forţa se întoarce până la urmă şi asupra celor care au contribuit decisiv la producerea nedreptăţilor ! Dacă Punctul 8 de la Timişoara, de abolirea căruia se face vinovat în primul rând PSD ar fi fosr respectat, una ca M.M. n-ar fi ajuns niciodată să facă atâta rău în ţara asta prost făcută în care unii ca ei fac legi, în loc să pută, vorba bancului. De fapt , ca să fim sinceri, dacă nu put, duhnesc groaznic ! Şi nu numai din cauza mahmurelii….

trexsr spunea...

trexsr spune:
FEBRUARIE 3, 2017 LA 8:12 PM
Eu nu stiu cine a convins Guvernul ca primul pas care trebuie sa-l faca e unul atit de „in your face” si de controversat, fara sa pregateasca partenerii externi. Nu asa se exercita puterea. Lucrurile trebuiau facute gradual, in special pe subiectele sensitive.

Intai trebuia gasita o cale sa iti pui oameni in institutiile de forta. Asa, i-au asmutzit pe dusmanii lor puternici. Chiar daca erau oameni pusi de adversarul politic, se puteau gasi cai sa fie schimbati.

In acelasi timp, comisiile parlamentare pe care le conduc, puteau sa scoata la iveala abuzurile si sa transmita informatii ambsadelor si guvernelor partenere.

Puteau gradual sa schimbe legi in Parlament, si odata cu legile sa-si intareasca credibilitatea.

Exercitarea puterii intr-o democratie se face pas cu pas, si nu citez din Iohannis.

Parerea mea de rau, daca o sa cada acest guvern, este ca majoritatea romanilor ce au votat o schimbare, tot basism o sa manince pe paine, daca o sa-i lase procurorii sa manince. Asta va fo o chestie atit de traumatica, ca va cnduce intr-un context favorabil la un tip de dictatura. Mecanismele de forta, totalitare, exista deja in Romania, si ele pot fi folosite in alt tip de regim.

Dom’ne e simplu: ca sa linistesti strada si partenerii externi, ordonanta aia trebuie sa fie abrogata, si apoi trimisa ca text de lege in Parlament.

Ca sa cistigi un razboi, trebuie sa sti sa te repliezi intr-o batalie pe care ai inceput-o prost.

serbanfl spunea...Relațiile diplomatice semnificative sunt cele la nivel de stat.
Este de observant că, în alianțele pentru guvernare ale PSD cu un partid evaluat ca liberal, Ministerul de Externe a revint liberalilor. În 2012, când cu Referendumul, Marga „tura motoarele”, ieri Meleșcanu declara că materialul pentru o informare corectă a partenerilor externi n-a fost transmis pentru că necesită o traducere autorizată și asta o poate face numai Ministerul Justiției.
Privitor la relațiile diplomatice pe linie de familie politică este de remarcat că Partidul Socialist European sprijină PSD-ul condus de Dragnea exact cum a făcut-o și pe timpul când PSD-ul era condus de Ponta. Adică și atunci și acum Pașcu este Vicepreședinte al PE.
Nu pot să nu remarc faptul că un euro-parlamentar PSD, om cu inițiativă, a atrecut la poziția susținută de membrii Partidului Popular European. Faptul nu este surprinzător, dacă ne amintim că PD-ul, după ce a câștigat alegerile sub umbrela PSE, s-a dat cu puterea și-a trecut la PPE. Nu știu dacă PPE, care, într-un timp nu foarte îndepărtat, a racolat și PNL, după amintitul PD și mai vechea adoptare a PNȚ-ului , va avea răbdare să ia PSD-ul bucată cu bucată. În acest sens declar că aștept cu interes desfășuratea evenimentelor, mai ales după ce am văzut declarația la CNN a unui fost ministru al Guvernului Grindeanu, precum că n-a știut minic despre O.G. contestată Piața Victoriei.
O privire mai atentă asupra familei PSE mi-a relevt faptul că Președintele Fr.Hollande socialist de felul său, aflat în vizită în România, n-a dorit să se vadă și cu șeful PSD. Se pare că la sfârșitul secolului XX relațiile româno-franceze măcar mai funcționau pe ideea gintei latine – aflat în vizită la invitația conului Miluță, Președintele J.Chirac (conservator de felul său), a solicitat și o întrevedere cu Iliescu, deși coaliția la putere a încercat tot posibilul pentru a împiedica faptul.
Nu pot încheia postarea înainte de a puncta evenimentul apariției, printre manifestanții din Piața Victoriei, a doi români plecați de multi ani în străinătate, dar care au dorit să vină pentru a se alătura celor ce protestează. N-am fost perfect atent, dar unul dintre ei, parcă fata, a declarat că n-a mai fost în țară de 12 ani. (Ce-ți este și cu dorul ăsta de țară)
Partea interesantă, pentru mine, este că am impresia că unul dintre ei seamănă cu o fostă colegă de birou. Colega, într-un moment de sinceritate, ne-a lămurit cum a fost de a trecut la o altă religie – a apărut posibilitatea unei burse în străinătate pentru copilul ei, bursă oferită de o sectă ce nu prea avea prozeliți în România.
Ceea ce vreau să spun este că, ținând cont și de remarca unui commentator TV, privind participarea la manifestații a salariaților de la firmele străine, îmi sare în ochi similitudinea cu situația din 2015, când Ponta, evaluând corect situația și perfect conștient că n-are susținere (Dragnea și Zgonea + Oprea), a demisionat. ADICĂ ȘI ÎN 2015 ȘI ACUM SE PUNE PROBLEMA UNEI NOI REGLEMENTĂRI PRIVIND REDEVENȚELE.
Este adevărat că absurdul situației actuale este mult mai evident, deci, cu o mai deșteaptă comunicare, INTERNĂ ȘI EXTERNĂ, se poate câștiga bătălia. Da, dar are cine să o facă?!

trexsr spunea...


Eu inteleg ca daca stai si demonstrezi toata saptamina nu ai timp sa citesti, dar cititi domnilor ce a scris Grindeanu lui Junker si Timmermans. Stiu, e intensiv, cu termeni juridici si trimiteri la judecati ale unor foruri internationale de prestigiu, dar oamenii destepti citesc.

Slogan: Legea a fost cu dedicatie pentru Dragnea, si il scapa de raspundere penala in dosar
Realitate: Legea nu il scapa pe Dragnea de raspundere penala. In loc de doua capete de acuzare ramine unul, suficient ca sa fie condamnat daca e gasit vinovat

Slogan: Statul de drept a fost atacat, slabit, pentru ca a fost dezincriminat abuzul in serviciu.
Realitate: NIci ordonanta, nici proiectul de lege nu slabeste capacitatea procurorilor de a ancheta. In loc de „abuz in serviciu” pentru infractiunile sub 200000 lei, inculpatul poate fi judecat pentru furt. iar banii se pot recupera, daca se vrea

Nota: Lazar politizeaza cind spune ca „o sa ne rida (infractorii) in fata”. De fapt, el are un discurs public de ceva timp in care continua sa politizeze rolul institutiei ce o conduce si relatia cu alte institutii ale statului. Ca si doamna Kovesi de altfel, astazi ocupata cu dosare pentru membri ai guvernului si hartuirea jurnalistilor. Tipic NKVD-ist. Doar nu au inventat ei roata…represiunii, pardon am vrut sa spun a democratiei originale romanesti. Pacat pentru ei, pentru ca sunt ambii indivizi inteligenti, dar purtati pe valuri de mireasma puterii absolute.

Slogan: Ordonanta a fost data „pe sest”, in „toiul noptii”
Realitate: Si alte guverne au dat ordonante la ore tirzii. Nu s-a facut nimic pe furis.

Slogan: Nu a existat consultare publica
Realitate: A existat consultare publica spre deosebie de ordonanta Pruna de modificare a Codului Penal. Se putea insa discuta mai mult si lua o hotarire mai tarziu.

Slogan: Ordonanta de urgenta este neconstitutionala
Realitate: Guvernul are capacitatea legala sa emita ordonante conform Constituiei, inclusiv in domeniul justitiei. Au facut-o multe alte guverne anterioare. Mai mult, ordonanta implementeaza hotariri ale Curtii Constitutionale, ceea ce fostul guvern s-a emotionat sa o faca (stiind probabil cit de sensibil e subiectul au pasat-o „curajosi” noului guvern).

Realitatea este ca Presedintele a facut mult rau Romaniei implicindu-se in aceasta lupta politica, care nu este despre statul de drept. Are o responsabilitate directa in modul in care a informat partizan partenerii externi ai Romaniei, perturbind mesajele de la MAE, si aducind atingere semnificativa imaginii statului roman si a reputatiei sale de a fi fost un stat stabil in zona. Presedintele a escaladat un conflict politic intern in exteriorul tarii, probabil stiind ca ambasadele nu studiaza propunerile legislative, ci se infomreaza din presa si alte surse neoficiale, iar liderii din aceste tari preiau si ei de la ambasade. Un lant al slabiciunilor. Cine are timp sa studieze problematica din Romania, cind lumea este intr-o miscare tectonica continua?

Singurul lucru care se poate reprosa acestei puteri este ca nu a existat suficienta consultare (mai lunga), si ca ar fi fost mai democratic sa lasi Parlamentul sa dezbata si sa hotarasca. Dar e un subiect pe care il mulg puternic cei din opozitie, desi nici ai lor, cind au guvernat, nu au inaintat ordonante de urgenta in Parlament (ordonanta de creere a DNA de exemplu). Mai au vina ca nu au stiut sa comunice in interior si in exterior, inainte ca sa emita acele acte normative, stiind ca sunt controversate, si ignorindu-si oponentii politici.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/02/01/grindeanu-intr-o-scrisoare-catre-juncker-si-timmermans-reiterez-angajamentul-privind-continuarea-luptei-impotriva-coruptiei-22-36-25

Google
 

Postări populare