Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

26.9.16

vin alegerile, pleaca alesii, nu vor fi re/alegeri

Gabi Cretu
Yesterday at 4:42am · 
Popor roman, fii destept! Urmează vremuri grele!
Nu asculta doar ce ti se spune! Gandeste-te la ce ti se ascunde!
Deschiderea campaniei s-a facut cu o mare manipulare, am afirmat! 
Măiastră manipulare, recunosc!
Raspund celor care m-au întrebat de ce spun asta.
1. A încercat sa prezinte abuzatorul drept abuzat si viceversa! 
Un procuror incompetent sau rau intenționat trimite Senatului o sesizare - nefiltrată insa de superiori, care o creditează - privind suspiciuni de "ucidere din culpa", adica o infractiune de drept comun. 
Suspiciunea privește o persoana care nu are imunitate penală, deci începerea urmăririi nu necesita cererea Senatului. Constitutia prevede cererea parlamentului pentru începerea urmăririi doar pentru faptele in exercițiul funcției ministeriale (ordine, decizii, contracte, etc.); infracțiunile in trafic nu sunt.
DNA, ca parchet specializat, se ocupa doar de faptele de corupție si cele conexe lor; infracțiunile in trafic nu sunt in aceasta categorie. 
A venit cine nu trebuie, la institutia nepotrivita!
Pentru suspiciunea unei fapte in exercițiul funcțiunii, adica abuz in serviciu, cererea de începere a urmăririi in cazul Gigina era facuta din februarie si a fost votata cu cvasi-unanimitate.
2. A incercat sa-i prezinte drept corupti pe cei care citesc ce voteaza si sunt curajoși si integri - sau macar au una dintre calități; pe cei fricoși, controlabili si indiferenti la ce voteaza, i-a prezentat drept curați si corecți. Vedeti asta in felul in care au fost tratati cei presupuși ca au votat contra, respectiv pentru! Cine si cum a votat, nu știe nimeni, caci votul a fost secret.
3. Apararea legii si Constitutiei a ajuns sa fie considerata o eroare iar încălcarea lor, un merit. Mai mult, s-au facut presiuni pentru anularea votului, desi orice vot imperativ este nul! Scrie in Constitutie!
4. A incercat chiar sa-l spele oarecum pe Gabriel Oprea, devenit mai uman si responsabil; asta, pe seama instituției in care a jucat mereu strâmb, dupa cum ii cerea "interesul național", nu mandatul alegătorilor si alianțele. 
Demisia sa este absolut inutila; ca fost ministru, nu are imunitate penală pentru fapte care nu au ținut de exercitarea funcției. Ca senator, nu avea deloc.
Gestul de a le lua apararea celor care au respins cererea de începere a urmăririi - vedeti articolul de pe Hotnews - lasa sa se înțeleagă ca acestia au votat din mila, solidaritate omeneasca sau frica. Nu, s-a votat respectarea Constitutiei/legii, ignorând persoana! Sau in ciuda persoanei. Nu este obiectul de activitate al Senatului sa judece oamenii, ci sa reprezinte cetatenii in judecarea faptelor si legilor!
5. Președintele, care are funcția de mediator intre puteri, s-a poziționat explicit de o parte, si a fost laudat, desi reacția fireasca ar fi fost sa i se atragă atenția ca-si încalca mandatul.
6. A facut Senatul complice la toata manipularea din care el a ieșit prost, desi a decis bine. Acceptarea sesizării si punerea ei pe agenda plenului este rezultat al unei erori a comisiei juridice, care nu a respins sesizarea ca nefiind de competenta părților implicate din start, ci s-a supus automat. E de întrebat cum s-a analizat in comisia de specialitate, daca nu s-au vazut lucruri pe care le poate vedea orice persoana cu interes...
QED

Comments
George Serban
George Serban Corect! Am asistat la demersul unui procuror care, daca nu-i corupt politic, e categoric ... "bun de dat afara". Iar Senatul, cel putin de aceasta data, a procedat absolut corect, in ciuda primatelor care au votat "pentru" intr-o irationala si perversa foame de a ajunge la guvernare, cu aceleasi lichele, in frunte.

Andrei Cosmin
Andrei Cosmin Sunteti la putere din 2012, aveati toate armele cu care sa opriti aceste abuzuri. 

De ce ar trebui sa cred eu ca daca va votez acum - de data asta chiar le veti opri?

PSD-ul a tradat interesele romanilor in toate momentele importante, incepand cu suspendarea lui Basescu. In loc sa valideze referendumul in parlament si sa-l dea afara, Ponta s-a dus la Bruxelles si s-a intors cu foaia de parcurs de acolo.

Sigur, o sa spuneti ca "nu s-a putut". Pai si daca va votez, asa o sa spuneti si dupa alegerile astea ca "nu se poate".

Avem nevoie de o conducere nationalista. Ca in Rusia, ca in Polonia sau ca in Ungaria. Oameni de fier care sa se opuna intereselor straine.

Ciprian Danciu
Ciprian Danciu Iata de ce, in ciuda diferentelor de opinie pe multe subiecte, in ciuda faptului ca face parte din PSD, un partid pe care...sa spunem nu-l simpatizez, pentru a fi delicat in exprimare, o indragesc pe doamna Cretu. Inca o data imi exprim regretul pentru ca nu ati reusit sa accedeti la o functie de vice in PSD, fiind vorba, din punctul meu de vedere, de schimbarea ''fetei'' partidelor in general....

George Serban
George Serban Domnule, Andrei Cosmin, mi-e greu sa nu fiu de acord, cu scepticismul dumneavoastra. M-am gandit, de multe ori, la ceea ce ati scris acum. Gandindu-ma, avand in minte ceea ce s-a intamplat in noiembrie 2015 dar si cu doar cateva zile in urma, am inteles un lucru.
Am participat la toate manifestatiile de protest, incepand din 2012. Toate au fost manifestatii "contra" incalcarii democratiei. As participa, cu si mai mult entuziasm, la actiuni "pentru" sustinere a credintei mele. Ma gandesc ca oamenii aceia, dintre care am facut si eu parte odata, ar putea avea nevoie sa simta si sustinerea Strazii atunci cand echilibrul democratiei devine fragil.

Urkon Elemer
Urkon Elemer Acum vad la tv. ca un deputat a decedat de cancre,dupawww.noua-medicina-germanica.ro nici nu exista cancer,doar organizmul vrea sa-si rezolve o trauma emotionala printr-o boala fizica,daca omul nu a avut capacitatea sa-o rezolve dinainte altfel.

Babet Crenguta
Babet Crenguta Punctul 6. Nu e nimeni tras la răspundere pentru eroarea comisiei juridice? În alte zone s-ar numi neglijență la locul de muncă și persoanele vinovate sancționate...

Gabi Cretu
Gabi Cretu E comisie parlamentara. Deciziile se iau prin vot. Nu s-a pus problema inca pentru ca nu a mai fost plen de cand a izbucnit scandalul si au fost multe reactii la cald, negândite... De abia maine revine comisia in sedinta de lucru..


Dan Pachiţu
Dan Pachiţu Păi cum să se analizeze? Cu ochii închiși, cum trebuie să facă Justiția.

Katarina Schengen Del Rey
Katarina Schengen Del Rey Eu v-am spus ca acest eveniment nu a fost o eroare ci un cui gandit sa atraga asemenea reactii.

Mihai Calin
Mihai Calin Doamnă de ce nu ați vorbit înainte și nu după război ?

Gabi Cretu
Gabi Cretu Razboi?! Care razboi?! Un fapt nerecomandabil dar solutionabil a fost folosit de un grup de interese care voia putina destabilizare si sa lovească in parlament, dupa ce acesta s-a petrecut. Altfel, in linii mari, ca nu avea nimeni premoniții despre ce anume "acuzații" se vor formula, exact acest lucru s-a spus si la plen. S-a facut si propunerea sa fie trimis înapoi dosarul, fara supunere la vot, ca nu are competenta DNA... Președintele de sedinta a decis ca trebuie supus la vot, daca s-a ajuns la plen... Si a ieșit ce a ieșit.

Hurezanu Sabin Daniel
Hurezanu Sabin Daniel Buna ziua, distinsa doamna!
Nu stiu daca intentionat sau nu, nu vreti sa vedeti "realitatea" .
De 27 ani actualul PSD, a fost la conducerea acestei tari, ROMANIA....
Din ce a fost si ce à ajuns aceasta tara, este strigator la cer.
Partidul, condus initial de tradatorul Ilici, iar acum de penalul Dragnea, a pus tara pe butuci.
Acum vreti sa vina din nou la guvernare...
Pentru à face ce? Sa continue dezastrul tari?
Cred ca iubesc adevarul.
Nu am mai intalnit un parlament cu atatia penali in componenta sa si mai presus de lege ca la noi.
Apropo, singura institutie abilitata "in lumea civilizata", este justitia reprezentata de JUDECATORI.
 
Sever Avramoiu
Sever Avramoiu a fost la conducere mai putin perioadele cat nu a fost

Doina Sacareanu
Doina Sacareanu 27 ani a fost psd -ul la guvernare ??? In ce tara ati trait ???


Sever Avramoiu
Sever Avramoiu am avut aceeasi perceptie despre neincadrarea incidentului de trafic in fapte in exercitiul functiunii , m-am repliat ; practic , un ministru e e aproape tot timpul in exercitiul functiunii ; pentru restul LIKE


Gabi Cretu
Gabi Cretu E tot timpul persoana publica. Raspunde politic pentru toate faptele sale. Aici e vorba de răspunderea penală. Nu cred ca, daca-si maltratează soția sau conduce mașina personală cu 1oo de km in localitate si accidentează pe cineva, trebuie sa decida Parlamentul daca sa fie urmărit penal sau sancționat infracțional.

Sever Avramoiu
Sever Avramoiu In cazul savarsirii de catre membrii Guvernului a unor infractiuni in exercitiul functiei lor, altele decat cele prevazute la art. 8, se aplica pedeapsa prevazuta de legea penala pentru acele infractiuni. . Ieri am apucat si am postat aceeasi chestie cu implicarea de pomana a Parlamentului , am revenit .

Gabi Cretu
Gabi Cretu Articolul 23/2, va rog!http://www.dreptonline.ro/.../lege_responsabilitate...
Lege privind responsabilitatea ministeriala, legea 115/1999 republicata in 2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 200 din 23/03/2007
DREPTONLINE.RO

Sever Avramoiu
Sever Avramoiu nu sunt carcotas de profesie si am fost plecat , altminteri raspundeam pe loc :decizia 270/2008 a CCR

Gabi Cretu
Gabi Cretu Dar decizia este pentru fapte in exercițiul funcțiunii, nu pentru restul faptelor de natura penală pe care un om le poate face... Daca citim ca atunci cand majoritatea din Parlament refuza fugim la presedinte, care-i are alta opinie politica, justificam chiar riscul pe care garantiile tin sa-l previna...

Sever Avramoiu
Sever Avramoiu aici e problema ( nu in chestia cu presedintele , tra-la-la ) , ministrul in deplasare se afla in exercitiul functiunii E greu de departajat actiunile lui ca individ de actiunile functiei pe care o exercita . Suntem perfect de acord cu separarea puterilor ( de fapt checks and balances , dar nu e cazul aici ) Fara atari garantii , activitatea guvernului ar fi imposibila . Pana si amaratii aia de comunisti francezi au o imunitate ministeriala . E greu de explicat la giboni .

Gabi Cretu
Gabi Cretu Sever Avramoiu , nu! E in timpul activitatii. Funcția de ministru e definita, totusi... A te deplasa dintr-un loc in altul nu face parte dintre notele specifice funcției!!! E definitoriu ceea ce e specific, nu ceea ce e gen indepartat. Ca el poate sa mănânce, la un dineu, in timpul activitatii. Daca se îneacă, se îneacă in exercițiul funcției?! Toti comesenii, inclusiv chelnerii, se pot ineca... Dar nu vreau sa desfiintez garantiile, doamne ferește, zic si eu ca liber cugetatoarea... Dar garanția ministeriala era ca sa permită noul, schimbarea, adica sa facem distincție intre decizia de oportunitate (care trebuie luată, chiar daca se dovedește proasta, pentru o parte) si încălcările legii in vigoare deja. Sa inteleg ca trebuie păstrat filtrul si pentru actiuni strict personale, in ideea ca pot fi folosite ca presiuni politice, santaj?! Pai, suntem deja nebuni! Separarea si cooperarea loiala intre puteri au fost gândite pentru societati normale la cap. Parchetele sunt parte a executivului, in teorie! A statului, oricum. Nici nu e vorba de bătălie si pastrarea echilibrului intre puteri, ci daca puterile se autodistrug. Dar aici e o mare problema. Inseamna ca puteri nelegitime se afla in spatele părților din stat care ar vrea sa distrugă statul, declansand lupte ilicite.

Diana Popa
Diana Popa Atat timp cat beneficiaza de coloana oficiala, cred ca e clar in ce categorie il postam

Gabi Cretu
Gabi Cretu Și daca-i violează secretara în timpul programului de lucru, în birou, consideram ca e nevoie de cerere a parlamentului pentru ca e în exercițiul funcției! ? Funcția poate fi, eventual, circumstanță agravanta.
Diana Popa
Diana Popa Practic uciderea din culpa este un efect al abuzului de putere. De asta lumea se revolta. Ca astfel de efecte apar si vor aparea in viitor

Diana Popa
Diana Popa Iar in speta cu violul, depinde cine ocupa rolurile de autor, instigator sau complice

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Gabi Cretu: Cum admite si George Serban, lumea s-a saturat de lichelele, din orice parte ar fi ele, cu care Parlamentul este prea plin, oricum cu 200 exemplare peste "norma"; explodeza mamaliga de atata coruptie, minciuna, incompetenta, aroganta, subiectul Gabriel Oprea este depasit demult, iar guvernarea prin frica nu mai functioneaza. Alesii neamului se comporta de parca ar fi unsii lui Dumnezeu pe viata, norma plina in Parlament pana la pensia anticipata, mai egalii intre egali, rupti de realitatea Romaniei pe care nici nu o cunosc, dar o conduc.

Gabi Cretu
Gabi Cretu Câți aleși cunoașteți!? Cu nume și prenume și pe viu!? Am mai întrebat odată și nu mi s-a răspuns. Parlamentul nu guvernează. Sa nu încurcăm lucrurile. Sau erați solidara cu parlamentarii înfricoșați! ? Cu certitudine, compoziția parlamentului poate fi mai buna. Și cultura politica a cetățenilor. .. Am scris despre ăsta de m-am plictisit...

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Gabi Cretu Cunosc, din pacate, parlamentari de toata rusinea si cred ca si dv.; si eu m-am plictisit sa citesc atata despre Bau! Bau-ul! care sta sa ne manance pe toti sau ce-a mai ramas din noi dupa ce am fost luati la goana de cei care faceau legilesi de cei care le aprobau. Poate ar fi fost mai util sa va acceptati erorile si sa va asumati raspunderile, in mod sigur romanii ar fi fost mai putin dezbinati. Cum am mai spus, ce ati avut de demonstrat am vazut si simtit fara urma de bucurie si nu ne-a mai ramas mare speranta.

Gabi Cretu
Gabi Cretu Nume, prenume, vot impotriva. Dar de la asta, la campania împotriva parlamentului e treaba lunga. Și, dacă vor fi mai putini, și vor fi, rămân sau intra cei de toată lauda!?

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Gabi Cretu Daca ne uitam la fiecare copac, pierdem din vedere padurea in intregimea ei. Rezultatele conteaza. Sau dezastrul pe care l-au produs. Repet, cred ca ar fi fost mai utila onestitatea, recunoasterea erorilor si asumarea lor si renuntarea la reteaua de pile, cunostinte, relatii de care te impiedici prin toata Romania, unde meritocratia nu isi avea locul. Dar asta ar fi insemnat sa doresti sa faci ceva bun pentru romani, nu numai pentru casta/clica, iar aici nu ma refer la Dv

Gabi Cretu
Gabi Cretu Sunt mii de legi si reglementări bolul necesare si utile si bune! Si pentru cei multi. Dar daca ati lasat parlamentul captiv celor putini, de ce va plângeți?! Fara încredere din partea populației si cetateni care sa voteze masiv cu stânga, crede cineva ca e usor sa schimbi legi care-s impuse de cei care controlează si puterea economică si instrumentele de forța?! Mi se pare ca ne cam dam cu parerea de la televizor, iertare! Dar nu iese nimeni in strada cand Camera de Comerț Romano-Americana vine cu cele 240 de amendamente la Codul Fiscal pe care "mediul de afaceri" le cere.... Suntem rai, fricoși, lichele! Așteptam pe cei buni, curajoși si cinstiti sa -si promoveze interesele! Si sa ocupe (democratic) Parlamentul. Doar ca experiența mea imi arata ca orice inoire a mărit numarul celor îngeri, destepti, frumosi si care nu au nimic in comun cu interesul public!!! Il au bine cu cel al celor care i-au vârât in parlamnet.

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Gabi Cretu In parte, sunt de acord, insa de balastul partidului dv trebuie sa va scuturati singuri, iar acei putini ar fi fost util sa va sustineti unii pe altii, nu mai suntem in '89 cand ne-au plimbat de colo-colo sa aparam... Manipularile or fi ele mai fine in ultima vreme, dar si noi am mai crescut si mai ales ne-am sau/si neam saturat.


Gabi Cretu
Gabi Cretu Apropo de "norma". În orice democrație, sau măcar tara care mimeaza asta, se stabilește limita minima a numărului pentru ca parlamentul sa fie reprezentativ pentru diversitatea intereselor legitime și cetățenilor. Altfel, un număr mai mare îl face mai reprezentativ. Doar în dictaturi se cere un parlament mic și manevrabil, în care sa intre doar cei ce "trebuie". Al nostru, dacă cunosc puțin tara ăsta, nu e deloc surprinzător pentru cum funcționează societatea... :(

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Cantitate vs calitate, urmarile sunt vizibile pentru cine doreste sa le accepte asa cum sunt.

Mioara Petrescu
Mioara Petrescu Propun un parlament cu 19 milioane de parlamentari , asa fiecare vom fi reprezentati de noi insine , daca respectam criteriul de reprezentativitate enuntat :) :(

Gabi Cretu
Gabi Cretu Asta se intampla atunci cand sunt decizii fundamentale - schimbarea Constitutiei - si se organizeaza referendum. Nu vad de unde ironia. Doar ca pentru toate deciziile curente si pentru posibilitatea reala de lucru pe texte si dezbatere, o limita se stabileste. Ceea ce am spus este ca nu mărimea e problema. Si cum se stabileste "calitatea"!? Ca in democratie, sistemul de selectie este cel al alegerilor. Stabileste Mioara pentru Gheorghe, ca Gheorghe nu intelege ce inseamna oameni de calitate?!

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Opusul alesilor, iar meritocratia nu rimeaza cu Romania.

Gabi Cretu
Gabi Cretu Nu va iluzionati! Meritul se stabilește în funcție de criterii. Puterea nu e legata de merit, ci de stabilirea criteriilor... Altfel, întrebarea ar fi: ce fel de merite/calități ar trebui sa aibă un ales pentru a conveni alegătorului!? Și ce face alegătorul când alesul sau, deștept, frumos, harnic și seara devreme acasă, propune o lege prin care se desființează drepturi pentru care el a muncit o viață. Politica se face cu toți oamenii, așa cum sunt ei. Alegerea se face după valori și programe! Altfel, chiar devine puțin jignitor. .. Intre aleșii actuali sunt oameni excepționali și sunt lichele, sunt inovatori și persoane cuminți care își fac treaba. Mai sunt și unii ajunși din întâmplare și mulți infiltrati. Opusul cui sa fie!?

Silvia Dumitrache
Silvia Dumitrache Imposturii cocotate si cu mot.



Gabi Cretu
Gabi Cretu Si-a prezentat demisia Gabriel Oprea. Nu in plen , la microfon, regulamentar, ci a depus o hârtie la BP. Demisia e cu data de 1 Octombrie. Se mai mișca ceva pana atunci sau, ca un militar ce este, asteapta sa se termine luna?!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare