Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

8.7.13

Blogger invitat, Gabriela Nicolescu, despre noul proiect de Constitutie

Aparent, oponenta lui Basescu fata de actuala propunere de modificare a Constitutiei poate da un indiciu sigur ca modificarea este utila si benefica, atata vreme cat am invatat ca mai toate propunerile lui Basescu au fost acte clare in defavoarea unui interes romanesc. Este o capcana greu de ocolit daca majoritatea de 7,4 milioane nu va accepta cateva nuantari:
  1. ·         Regionalizarea propusa de USL satisface nevoile baronilor avuti in vedere de a  dispune mai lesne  de fonduri suplimentare europene  pentru ei si partid; puterea politica in aceasta acceptiune se consolideaza si perpetueaza. Cine e la start va face jocurile. Regionalizarea este convenabila si maghiarilor, asa cum se stipuleaza de altfel in postarea anterioara a d-lui Turlea, poate nu in varianta vehiculata (pentru adormit suspiciunile), dar ca parte dintr-un plan intins pe decenii si urmarit cu minutiozitate de maghiarii din tara si afara. Regionalizarea convine Comisiei Europene in vederea indeplinirii schemei federalizarii treptate si  complete a actualelor state membre.Tema regionalizarii sustinuta puternic de Basescu,  Ponta si Dragnea sub lozinca “descentralizarii si debirocratizarii, a dezvoltarii uniforme a localitatilor” aduce de fapt un lant birocratic si fiscal suplimentar. Aceleasi fonduri europene s-ar putea obtine si pe actualele regiuni de dezvoltare, daca ar fi proiecte valabile, asa cum fostul comisar Orban ne-a si marturisit. Daca mai adaugam si faptul ca nu se stipuleaza clar ci doar se banuieste ca regiunile vor fi ordonatori de credite (si judetele nu e clar ce vor fi) si ca regiunile vor trata bugete direct cu Bruxellul in schimbul cedarii atributiilor in mai toate domeniile, cu exceptia invatamantului, sanatatii-se aude ca si ordinea publica si apararea au idei de restructurare de atributii- atunci putem conchide ca regionalizarea este o faza premergatoare si sigura de renuntare la suveranitate si disolutie statala.
  2. ·         Propunerile BNR vin sa intareasca acest lucru prin cele doua idei de baza: 1. BNR in timp va ceda din prerogativele sale monetare Bancii Central Europene (bag seama ca si hotararea privind momentul introducerii euro) si 2,  Romania va inainta spre aprobare conform pactului fiscal proiectul de buget Comisiei Europene si spre stiinta Parlamentului Romaniei. Cu alte cuvinte, politica bugetara, fiscala si monetara ne vor ajuta altii s-o facem, noi fiind atentionati  “spre stiinta”.
  3. ·         In sfarsit, majoritatea de 7,4 milioane va trebui sa inteleaga ca opunandu-se lui Basescu si votand noile propuneri de modificare Constitutiei ii va da in mana lui Basescu cel mai puternic atu: acela ca el s-a opus acestei forme care abia apoi va fi explicata in cele rele ale ei, rezultand ca el a fost de fapt un bun roman.  Daca se vor intelege aceste lucruri si noua Constitutie nu va fi votata, nu trebuie sa fii considerat nationalist  in sensul notiunii folosite in anii `90 pentru protejarea minoritatii maghiare, ci pur si simplu trebuie sa vrei sa-ti asumi in continuarea statutul de roman.  Ceea ce Basescu, de coniventa cu destui USL-isti  se pare ca au renuntat de mut, in cadrul unui plan gandit de altii, mereu de altii…




Romania


peromaneste:  Intradevar, ar fi o mare greseala sa voteze simplistic, de exemplu bazat pe ce place sau displace cuiva.  Romanii ar trebui in primul rand sa ceara ca varianta supusa la vot sa fie discutata public pentru o jumatate de an, abia dupa aceea sa mearga la vot, in cunostinta de cauza.  Altfel se risca introducerea acelui Cal Tr-o/a-ian care va distruge Romania.

E interesanta urmatoarea vizita a lui Hollande la Bucuresti, imediat inainte de 14 iulie, Ziua Frantei.  Trebuie precizat faptul ca Romania s-a aflat intr-o pozitie nenorocita cu Franta, cam fara intrerupere dela venirea lui Mitterand la putere.

De asemenea, Ponta a fost primit la Beijing cu mare pompa, iar Rusia isi schimba tonul.  E clar ca lumea se rearanjeaza, americanii s-au intors catre Pacific, iar EUropa trebuie sa stranga randurile.  De exemplu, SUA propun EUropei un tratat de liber schimb, iar rusii detin inca vreo cateva atuuri regionale.

Care ar fi relevanta acestui context?  Aceste schimbari la nivel mare pot lua atentia de pe Romania, iar votul impotriva unei Constitutii anti-romanesti sa fie respectat mai mult decat cel impotriva lui Ba'secu.




Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

exemplu de furaciune spunea...

http://www.cotidianul.ro/nadasul-un-sat-furat-cu-biserica-si-cu-cimitir-cu-tot-217633/

Google
 

Postări populare