Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

27.7.12

Dialog despre documentul Dogaru cu Peter Gluck

Documentul Dogaru


Dialog despre documentul Dogaru cu Peter Gluck, (de) pe blogul Gabrielei Cretu:

   peromaneste  


Peter, eu n-am motive inca sa cer deVictorizarea, doar vreau sa spun ca PSD-ul ar face mai bine sa aiba si alternative; doar asa-i sta bine omului precaut, cu rezerve. 


Cat despre ‘documentul Dogaru’, ce sa zic? Nu l-am citit inca; de aceea as fi mai prudent, stiind ce interpretare poate naste lectura selectiva. Daca ar fi sa fie adevarate ‘acuzele’ ce i se aduc, intreb si eu: Institutiile cu pricina sunt ele independente sau uneltele lui Basescu? Pai daca erau independente, Videanu si clica ar fi fost cel putin in ancheta.  De fapt, indica-mi dumneata, te rog, un caz de pradaciune majora pe care l-au instrumentat astia si a rezultat in condamnare!   


Pe cine pacalim cu gluma asta de independenta a justitiei? Pana si in SUA, sistemul judiciar se inclina dupa cum bate vantul la Casa Alba–acum, Republicanii inca avand inca un ascendent, cel mai vizibil in Curtea Suprema. Adica cine numeste, alege! Sa mergem mai departe, chemarea in justitie de catre suedezi a lui Asange si decizia britanicilor de a-l extrada, a fost si aia justa? Sau ce face Tribunalul International, cel putin in problemele post-Iugoslave, ti se pare just?    


Peter Gluck 

 Draga Dinica, De ce nu citesti documentul? Din pacate este un caz de blasfemie politica, te vei convinge. 


 Daca troika USL avea pic de minte stia ca sunt unele subiecte care nici macar nu se discuta, dar orice ar spune Ponta ei si-au dat acordul de principiu. Nucleul tare al societatii civile cu care au discutat sunt militarii carora li s-a taiat din privilegii si ei nu se poate glumi. Dogaru a confirmat ca Ponta &Co stiau ce semneaza. 


 Ca justitia nu e nicaieri perfecta- e un adevar dar nu un motiv ca s-o dai pe mana unor grupuri. Problema post-jugoslava merita o discutie separata, dupa referendum. Cu sau fara Basescu, documentul asta va avea un impact semnificativ, merita studiat. 
Peter   


peromaneste 


 Draga Peter, iata ca am parcurs documentul cu pricina si nu vad cauza de scandal. Dupa mine, cine se irita de al doilea Obiectiv Imediat (pagina 2), n-a citit cu atentie preambulul si/sau nu traieste in Romania. 


 Cine poate contesta ca sub regimul Basescu n-au fost incalcate grav drepturile fundamentale ale omului in Romania (incluzand: dreptul la munca, la sanatate si invatamant)? Mai mult, n-a sarit Executivul calul cand s-a folosit de Legislativ ca de o simpla stampila aplicata pentru legitimarea aposteriori a ordonantelor executivului? 


 Daca noii tovarasi aveau o problema cu oreintarea prea pe stanga a treburilor in Romania, ca expresie deja afirmata in Constitutie a vechilor tovarasi, de ce n-au procedat cum era constitutional prin amendarea Constitutiei? Nu, Basescu primea ordine, le dicta mai departe Bocului si uite asa s-a distrus STATUL. 


 La un nivel si mai rafinat al analizei, unde in lumea noastra avem de-a face cu atatea structuri de aplicare a justitiei ca in Romania? Toata lista asta de abrevieri, ANI, DNA, CNSAS etc, nu si-ar gasi un loc firesc al justitiei? De ce trebuie sa apelam la structuri paralele/suprapuse in care actorii cheie sunt nominalizati de un singur om, Basescu? Pentru a combate mai eficient coruptia sau pentru a asmuti monopolul de violenta al Statului impotriva adversarilor lui Basescu? Pentru a da raspunsul la ultima intrebare, e nevoie de un traitor in Romania, care statistic va spune ca a doua varianta este raspunsul. 


 Da, ma astept ca documentul asta sa aiba un impact semnificativ, este incheiat intre unii care vor puterea si un segment reprezentativ al societatii civile. De fapt, gradul de reprezentativitate al societatii civile de catre co-semnatarii nepolitici este infinit mai mare decat ceea ce s-a impus ca voce a societatii civile (de exemplu, GDS).   


 Dpdv strict al documentului, gasesc nefericita intrarea lui in scena acum. Ridica cu ceva decibeli nivelul de zgomot/confuzie. In rest, abia astept ca semnatarii lui sa-l puna in aplicare imediat dupa demiterea lui Basescu. Intr-adevar, cine nu vrea restabilirea drepturilor omului in Romania?




Polichinelle masque de Commedia
documentul Dogaru este si el un secret al lui Vasilache/Polichinelle--daca nu cumva, careva vede inca o faţă a lui Bă'secu




  Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

Un comentariu:

peromaneste spunea...

Peter Gluck A spus:
Draga Dinica, iti multumesc pentru prezentarea opiniei tale.
Nu ramane decat un singur lucru- sa lasam “the Wisdom of Crowds”
sa graiasca. In fond, fiecare cetatean procedeaza cum vrea, nici pedeleii
nu-l pot impiedica si nici useleii nu-l pot trimite cu forta la vot si
nu-l pot obliga sa puna stampila pe DA sau pe NU.
Ne revedem pe 30 iulie!
Peter



Dinica peromaneste A spus:
Draga Peter, ‘wisdom of crowds’ este de multe ori gresit aplicata, daca nu voit se instrumenteaza acest mecanism pentru un folos sau altul.

Pentru a ilustra cu exemplu major si de data relativ recenta, Unde este intelepciunea gloatei in pietele de capital?

Reflexivitatea turmei este limita intelepciunii celor multi.

Google
 

Postări populare