Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

23.7.11

...l-a deflorat dolarul si acum cauta leac?


mugur-isarescu-3-col, originally uploaded by simpaticu_x.

Băncile şi moneda Chinei, yuanul, sunt binevenite în România, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-un interviu acordat la Bucureşti agenţiei de presă chineze Xinhua, adăugând că se aşteaptă la intrarea instituţiilor chinezeşti pe piaţa locală în viitor, scrie Mediafax.ro.

"Am discutat de la începutul anilor '90 despre deschiderea de subsidiare în România de către băncile chineze. Mă aştept ca acest lucru să se întâmple în viitor", a spus Isărescu.

Autorităţile chineze au decis să depoziteze valută la BNR la începutul anilor '90, când în România nu exista suficientă valută, şi-a amintit Isărescu, adăugând că această politică a dovedit prietenia de durată dintre băncile naţionale ale celor două state.

"A fost un ajutor concret şi un gest prietenesc. Un prieten la nevoie se cunoaşte. Nu am uitat acest gest de prietenie", a spus el.

Agenţia chineză reaminteşte că România face eforturi să adopte euro în 2015.

Guvernatorul BNR a apreciat mesajul de încredere în euro exprimat de premierul chinez, Wen Jiabao, în timpul unui turneu de vizite în Europa, în luna iunie, fiind convins că acesta a reprezentat un sprijin pentru moneda europeană.

"China, ca putere economică şi comercială importantă la nivel global, a devenit şi o putere financiară, ca urmare a acumulării de rezerve valutare. În consecinţă, un mesaj de încredere în euro de la o putere financiară va ajuta, evident, euro", a declarat Isărescu.

Şeful BNR consideră că Uniunea Europeană va depăşi actuala criză a datoriilor.

"Poate că viitoare crize vor putea fi evitate atunci când moneda Chinei va juca un rol internaţional mai important. China este o putere economică şi comercială. Balanţa comercială a ţării înregistrează surplus. Yuanul va juca un rol mai important în sistemul monetar mondial. Atunci când yuanul va deveni o monedă pentru rezerve valutare la nivel internaţional, îl vom avea imediat în Trezoreria BNR", a adăugat el.

Isărescu susţine o cooperare financiară bilaterală mai strânsă.

"Actuala noastră colaborare se poate concentra asupra unor aspecte variate pentru rezolvarea crizei financiare internaţionale", a afirmat guvernatorul.

Totodată, Isărescu a lăudat rolul eficient şi constructiv al reprezentanţilor Chinei la Fondul Monetar Internaţional.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare