Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

23.2.11

Viktor Orbán si Ungaria

Vecinii maghiari au o calitate, cand nu fac istorie, par ca ajung mai devreme ca noi la intalnirea cu istoria. Dupa prabusirea Imperiului Austro-Ungar, unii acolo au inceput sa teoretizeze despre comunism. Cand sovieticii au luat in primire centrul Europei, Stanga maghiara a putut sa orchestreze Revolta din 1956, ale carei rezultate au pozitionat Ungaria din ce in ce mai bine, chiar in conditiile existentei trupelor sovietice pe teritoriul ei. De cand centrul Europei a fost luat in primire de Vest, Ungaria a continuat sa-si construiasca drumul ei (vezi relatiile cu Rusia sau pozitia fata de razboiul din fosta Iugoslavie) dupa cum s-a gandit mai bune.

Acum maghiarii sunt iarasi in avans. Orban le-a spus bancilor (care sunt straine ca si la noi) sa o lase mai incet cu chinuirea populatiei. Mai mult, cand i-au fost sugerate masuri de austeritate, tot Orban a spus ca banii sa vina din taxe mai mari de la fostele monopoluri nationale, acum preluate de Vest. Toate aceste 'populisme' ale lui Orban au fost calificate ca masuri ce vor duce la dezastru. Numai ca Ungaria nu numai ca-si vede de drum, gandindu-se la ce (i) se intampla, dar iata la ce se gandeste:

Parlamentul Ungariei va desemna 4 din cei 7 membri ai conducerii Bancii centrale



Parlamentul ungar a adoptat un act legislativ care modifica procedura de numire a membrilor comitetului de politica monetara de la Banca centrala, dand guvernului condus de Viktor Orban mai multa putere pentru a influenta politica monetara. Mandatul a patru din cei sapte membrii ai Comitetului de politica monetara ar urma sa expire la data de 1 martie 2011 si potrivit actualei legislatii, doi noi membrii ar urma sa fie desemnati de premierul Viktor Orban si ceilalti doi de guvernatorul NBH, András Simor. Insa cu 286 de voturi “pentru” si 60 “contra”, Legislativul de la Budapesta a adoptat o lege care confera Comisiei economice din Parlament (si indirect guvernului) dreptul de a-i numi pe cei patru membri externi ai comitetului de politica monetara de la Banca centrala, comitet din care mai fac parte guvernatorul si cei doi adjuncti ai sai. Anterior, guvernatorul Bancii Nationale a Ungariei, András Simor, a avertizat ca este posibila o reactie negativa din partea pietei daca guvernul este perceput ca avand puterea de a influenta politica monetara a bancii centrale. Guvernul condus de Orban vrea reducerea dobanzii de politica monetara pentru a stimula cresterea economica, in timp ce principalul obiectiv al Bancii centrale este mentinerea sub control a inflatiei.


Basescu&Isarescu ne-au jupuit de vii, actiunile Fondului proprietatea scad la bursa (pentru a putea fi mai ieftine pentru Vest), n-am facut decat sa ne supunem criminal de prosteste Vestului si mai greul inca nu s-a terminat.

Sa ne utam la Ungaria daca mintile noastre nu le mai putem folosi decat pentru rahatzeala! De 21 de ani nu facem decat sa vindem, sa ne indatoram, sa ne lasam distrati si sa ne umplem de datorii. basescu il va 'sacrifica' pe Boc, insa asta-i praf in ochii oamenilor sa nu-i trimita pe Basescu si isarescu la locurile lor, cazna-ua istoriei!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare