Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.2.08

SI OLIGARHII AU FANTEZII, NU-I ASA?





Joi seara la Antena 3,doamna Gabriela Firea a avut un regal prin participarea la emisiune a doi,sa le zicem oligarhi, dl.Felix (Voiculescu) si dl.Patriciu.

Sigur ma asteptam la o atitudine de ascundere si mistificare,dat fiind ofensiva anti-oligarhica a Excelentei Sale,Dl.Presedinte Basescu si de atacuri de tip "cutit os" asupra institutiei prezidentiale. Nu a fost tocmai asa dar, in privinta dlui Basescu cateva sageti otravite tot s-au lansat.

Dupa o pledorie,chipurile "docta" a dlui Voiculescu privind importanta oligarhiei in viata economica si politica,greu de inteles,dl.Patriciu,a carui personalitate de tip infantile a devenit proverbiala,a slobozit adevarurile si conceptia oligarhica asupra a ceea ce intelege un mare bancher ca trebuie sa fie politica in Romania si necesitatea unui complex politico-economic. Fara menajamente si cu exemple interpretate in stil propriu din Austria,dl.Patriciu vede politica romaneasca ca o simbioza intre oligarhi (sau cum ii numeste el mari contribuabili) si politicieni.
La un moment dat a fost atat de aproape de a nega importanta democratiei si alegerilor democrate incat s-a vazut clar ca tara trebuie condusa de politicieni buni(si unde ii putem gasi decat in PNL) si marii contribuabili(oligarhi) si aici,cu spiritual sau democratic,devenit proverbial,oligarhii(pardon,marii contribuabili) pot fi din orice partid. Iata ce ne pregateste noua dl.Felix cu al sau PC si dl.Patriciu (pluripartinic,PNL,PSD),care spune,din distractie,vrea sa-si faca un mare trust de presa.

Acuma ma intreb,oare dece asa mare inghesuiala a oamenilor de afaceri,a celor imbogatiti catre politica. O sa spuneti ca o fac din generozitate,adica pentru ca Dumnezeu a fost bun cu ei,acuma vor si ei sa devina "people servants" si sa fericeasca natiunea,cetatenii. Eu personal si, in jurul meu toti cu care am vorbit, nu credem acest lucru la actuala clasa politica. Timpul cand omul bogat era chemat la treburie statului,le rezolva si apoi pleca iar la treburile lui,a murit demult.
Lumea nu-i crede pe politicieni nici cand fac cruci massive,calugaresti in biserici la diferite ocazii. Acuma,ca orice este omenesc, se mai poate si gresi si sa punem in lumina proasta cativa generosi.Este posibil. Totusi aceasta avalansa de afaceristi cu vocatie altruista sociala,cu atata frica de procuratura si justitie,atata dorinta de imunitate si avantaje materiale de pe urma dormitului in parlament pare prea suspecta.

Este greu sa dai nume ,nu pentru ca sunt rare ,ci poate ca sunt prea multe.
Disperarea ,periculoasa pentru el,cu care Tariceanu vrea sa-l salveze pe prietenul de afaceri, este patetica,aproape ca iti vine sa plangi,la fel cum Nastase joaca rolul persecutatului. Si totusi,toti au un punct comun,desfiintarea parchetului sau tocirea unghiilor sale si ideea ca Basescu este singurul vinovat pentru ceea ce li se intampla. De fapt au dreptate,toate regimurile prezidentiale de pana acum nu le-a deranjat comportamentul argentofil. Ei,vezi doamne,sunt buni,generosi dar tenebrosul Basescu vrea sa-i termine pe acesti ingerasi. Ajutati-i,doamne,cat sunt de nedreptatiti. Ce lume ar fi fara Basescu,Moraru si mai ales fara Monica. Raiul pe pamant,iar democratia ar prospera. Incai,bunastarea si progresul ar prospera iar taranii ar sburda pe la sate,vorba unui clasic.

Dar asa Basescu?

In medicina se spune uneori ca prin comportamentul bonavului acesta aproape isi scuipa diagnosticul.Parafrazand,Felix si Patriciu si-au scuipat conceptiile politice care stau la baza unui viitor(cred ei) regim oligarchic,in care ,spunea candva Patriciu,primul ministru sa vina in fiecare dimineata la el,pe balcon, la o cafea si sa stabileasca impreuna ce politica sa faca in ziua respectiva.

Alex Pandrea


Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare