Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

6.6.15

Domnule Victor Ponta, aşa vă trebuie!



Ion Spânu

Cine spune că începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta EXACT ACUM vine doar ca urmare a cercetărilor DNA este ori naiv, ori manipulator. Mai degrabă, aş spune, cum făcea acum trei ani Monica Macovei, că asistăm la derularea unei „lovituri de stat”! Vreau însă să ne întoarcem în timp şi să vedem dacă nu cumva Victor Ponta chiar merită să vadă cu ochii lui de unde îi vin necazurile de acum.
Prima chestiune vizează numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al DNA. Ponta era în 2012 ministru interimar la Justiţie, iar Kovesi fusese deja trimisă la Bruxelles pentru a ocupa acolo o funcţie oarecare. Ca urmare a pactului cu Traian Băsescu, cei doi au decis ca unul să aleagă procurorul general şi celălalt şeful DNA. Consecinţa: Kovesi a fost chemată în ţară şi unsă şefa DNA, iar Tiberiu Niţu a fost numit procuror general.
În zadar l-a certat Crin Antonescu pentru această decizie, Victor Ponta zîmbea superior şi mîndru că, peste capul liberalilor, el participă la astfel de evenimente cruciale privind conducerea ţării! Ne amintim că acest moment a fost prima breşă în cadrul USL, mulţi analişti reproşîndu-i şi azi lui Crin Antonescu că nu a rupt atunci şi pe acest motiv alianţa dintre PSD şi PNL! Nu ştiu ce a crezut Victor Ponta atunci, că Laura Codruţa Kovesi îi va declara iubire, că va deveni protectorul său, că-i va cădea la piciore, dîndu-şi viaţa pentru a o salva pe a lui?
Ce-i spunea, de fapt, Crin Antonescu? În primul rînd că e imoral s-o numeşti pe Kovesi ca şefă a DNA, după ce ani de zile ai acuzat-o că e omul lui Băsescu şi că execută ordinele acestuia. Antonescu îi cerea să dea către electorat semnale de schimbare a felului în care este condusă ţara şi, implicit, a felului în care sînt numite persoanele în funcţiile de conducere importante! Mînat de la spate încă de pe atunci de pesedişti să candideze la prezidenţiale, Ponta a preferat să-i asculte pe aceştia şi să intre în conflict cu Crin Antonescu, grăbind astfel ruperea USL.
A vrut-o pe Kovesi la conducerea DNA? Iată că acum o are. A vrut să se convingă care este metoda ei de lucru? Iată că acum se convinge pe pielea lui. Toată lumea vede cu ochiul liber că începerea urmăririi penale faţă de Victor Ponta vine exact în ziua în care s-a depus moţiunea de cenzură a PNL, un demers sortit iniţial eşecului şi care acum, cu ajutorul DNA, începe să aibă o noimă. În acelaşi timp, scandalul Cazului Rarinca ajunsese atît de departe, încît scaunele Liviei Stanciu şi Codruţa Kovesi abia se mai ţineau în pioneze. Pe acest fond, era previzibil ca DNA să caute ceva spectaculos, astfel încît să domolească rostogolirea acestui uriaş bulgăre, or, cererea demisiei lui Ponta ca urmare a începerii urmăririi penale este o mană cerească, un subiect care va acoperi în întregime Cazul Rarinca în următoarele zile, poate chiar săptămîni, după care se va stinge de la sine.
Cineva ar putea să spună: adică ce voiai, domnule Spânu, să pună la DNA un cumnat sau un verişor pentru a-l proteja în faţa legii? Nici pe departe, numai că acum, indiferent de ce naiba o fi în dosarul acela al lui Şova, de ce rol şi rost o avea Ponta în acest caz, nimeni nu poate să creadă că felul în care este adus în faţa opiniei publice vine doar din cercetare! Şi spun asta pentru că, dacă Ponta are, într-adevăr, vreo vinovăţie, vine întrebarea: de ce aceiaşi procurori nu l-au anchetat încă de acum 7 ani pentru a împiedica numirea lui în mai multe funcţii ministeriale sau chiar aceea de prim-ministru? Nu cred o iotă în valoarea acestor acuzaţii, dar contează acest lucru pentru cineva? Ce, acum au descoperit faptele sale? Hai să fim serioşi!
Îmi displace felul acesta de lucru al DNA, în care, iată!, nişte „suspiciuni rezonabile” pot să arunce ţara într-o criză politică uriaşă, indiferent dacă Ponta îşi dă sau nu demisia! Dacă Ponta ar demisiona, PNL n-ar putea în veci să treacă vreun guvern prin Parlament, or, pentru a încerca, totuşi, acest dmers, liberalii ar trebui să înceapă un val uriaş de racolări, în care vor fi folosite serviciile, se vor scoate din sertare toate dosarele, astfel încît numărul „trădătorilor” să fie suficient pentru a avea o majoritate pentru o „soluţie imorală”, ca să cităm din clasici. Dacă Ponta nu va demisiona, toată reţeaua de agenţi din străinătate a PDL, cea care a scos capul în timpul Referendumului din 2012, va deveni foarte activă şi vom vedea în zilele următoare ştiri de genul: „Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie că...”„Le Monde zice că...”„În New York Times se scrie că...”, în aşa fel încît să se creeze impresia că întreaga lume îl vrea pe Ponta la închisoare! Nu ştia însă Victor Ponta că această reţea de agenţi, bine plătită în cei zece ani de către regimul Băsescu, a rămas în adormire? Atunci de ce a tolerat ca ea să fie întreţinută în continuare din banii statului? Sau credea că ea va veni în genunchi să i se închine lui?
Şi ultima chestiune. Ce rămîne acum din toată voioşia lui Ponta, cînd arunca pietrele înspre PNL-ul vechi, cel cu ajutorul căruia a devenit prim-ministru, afirmînd, în acelaşi timp, că el conduce ţara tot în formula USL, arătînd toată recunoştinţa către Tăriceanu? El ştia că nu este aşa, însă s-a crezut pe cai mari, avînd în spate o majoritate confortabilă şi o relaţie bună cu cel care l-a bătut măr la prezidenţiale. Astfel de naivităţi se plătesc, fie că eşti vinovat sau nu! De aceste lucruri, n-aveţi grijă!, se vor convinge toţi cei care vor urma la guvernarea ţării! Mai devreme sau mai tîrziu.
Nu numai că nu mă bucur de situaţia creată prin acest nou scandal, ba chiar sînt îngrijorat că, şi sub conducerea noului preşedinte, DNA-ul utilizează aceleaşi mijloace de a influenţa viaţa politică (ceea ce este total în afara democraţiei). Însă ce-şi face omul cu mîna lui... Cînd se bucura pe stadion că l-a debarcat pe Crin Antonescu, pesediştii îi urau „La mulţi ani!”. Acum, îi va auzi şi pe adversarii săi urîndu-i acelaşi lucru. Dar în altă parte. De aceea, în sinea mea, îmi vine să-i spun lui Victor Ponta: „Aşa vă trebuie! V-aţi dat singur pe mîna oamenilor lui Băsescu”.


peromaneste:  Am scris aici de mult ca V.V. Ponta a fost cel mai mare dusman, dupa Traian Basescu, al Stangii romanesti, sanselor romanesti de redresare,  al anti-basismului si al lui insusi pana la urma.  Iata ca latzul se scurteaza in jurul gatului acestui gugustiuc, care credea ca e mare combinator.  Problema pe care o intrevad este aceea a re-intrarii in linie dreapta a a Romaniei pe fagasul basist, adica destructurare, inrobire, decadere.  Rolul lui Johannis, acest om numit cu misie, este acela de Basescu sobru.




Sarabanda coincidenţelor sau ordin secret pe unitate?
Posted: 06/06/2015 by Contele de Saint Germain



Din păcate pentru el, dar mai ales pentru noi, Victor Ponta s-a dovedit un politician mediocru. I-am pus de-atâtea ori în mână cărţile câştigătoare împotriva lui Traian Băsescu şi a regimului său şi tot de-atâtea ori le-a jucat greşit şi a ratat.
Să ne reamintim:
1. A acceptat, fricos, poruncile lui Barosso când doar o lună dacă mai rezista am fi scăpat de Băsescu încă din toamna lui 2012. A fost ameninţat cu sancţiuni economice dure? Oare mai dure decât cele cu care Uniunea Europeană încearcă azi să înduplece Grecia? Nici vorbă. Guvernanţii greci, recent aleşi (cum se prefigura şi la noi, atunci, că alegerile vor fi câştigate cu o majoritate zdrobitoare de USL + Ponta + Antonescu) au decis să lupte pentru respectarea voinţei poporului lor, împotriva imperativului şi devastatorului tăvălug european şi iată, deja, au obţinut concesii spectaculoase faţă de situaţia chingilor cu care erau sufocaţi până la paralizie înainte. Poate ei vor fi sacrificaţi dar se pot mândri că au oferit poporului lor o gură de oxigen.
2. Într-un moment de victorie de etapă devastatoare asupra regimului Băsescu, după alegerile din decembrie 2012 adjudecate detaşat, nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să semneze pe şest, cu mortul ţinut prin perfuzii, un pact de coabitare ruşinos şi, în plus, să se lase păcălit copilăreşte la negocieri, să accepte numirea şefilor marilor parchete exact cum celălalt îşi dorise. Astfel ne-am pricopsit cu Alina Bica dar, mai ales, cu Codruţa Kovesi în fruntea trupelor luptei anticorupţie, ca fructe ale marii victorii useliste. Halucinant.
3. Văzut cu sacii în căruţă, premier şi (încă) bine plasat în sondajele de simpatie populară, s-a lăcomit să ciupească tot mai mult din puterea împărţită iniţial echitabil cu PNL-ul lui Crin Antonescu. Apoi, într-un gest de sinucigaşă infatuare, a sacrificat USL-ul la presiunea hulpavilor săi baroni locali, scoţându-l pe Crin Antonescu din lupta pentru Cotroceni şi văzându-se, deja, pe sine însuşi, preşedinte.

Au mai fost şi alte gafe de parcurs ale lui Victor Ponta, ca premier, dar mă opresc aici pentru că cele deja menţionate demonstrează îndeajuns limitele sale: laş, influenţabil, oportunist, versatil, fără filon patriotic, fără principii etice de la care să nu se abată.

Suficiente defecte de politician pentru a nu-i deplânge căderea iminentă şi pentru a nu-i sări în apărare. Deşi, după părerea mea, ceea ce i se întâmplă acum lui Victor Ponta este încă unul dintre jocurile murdare ale binomului SRI – DNA prin care clasa noastră politică este restructurată de forţe oculte, după o voinţă care nu are nimic de-a face cu democraţia ori interesul naţional.

În afară, însă, de scoaterea de pe şine a unui premier ce nu a fost capabil să se ridice la înălţimea aşteptărilor unui electorat de peste 70%, motiv pentru care nici nu merită să-l regretăm, apare şi un al doilea aspect, poate chiar mai grav decât primul: modul în care această deraiere a fost pusă la cale.

O sarabandă de “coincidenţe” a trebuit să se producă pentru a face posibilă situaţia de ieri, cu punerea sub acuzare a lui Victor Ponta de către DNA. Nişte presupuse abuzuri ale premierului, comise cu vreo 6 ani în urmă, sunt scoase de la naftalină exact în ziua depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva cabinetului Ponta. Şi exact în momentul în care scandalul Rarinca lua proporţii ameninţătoare pentru Kovesi – Stanciu. Şi exact în momentul în care 56 de judecători atacă CSM-ul. Şi exact în momentul în care Parlamentul refuză DNA-ului arestarea preventivă a lui Şova.

Mai mult decât atât: ca la ordin, preşedintele Iohannis reacţionează într-un timp record pentru el, după circa două ore, cerând demisia premierului, iar o mişcare “spontană” de protest este pusă pe picioare în paralel, pe Facebook, şi chiar reuşeşte să adune câteva sute de oameni, deja pregătiţi cu lozinci şi pancarte, pentru a manifesta în faţa clădirii guvernului. Nici discreta doamnă Kovesi nu lipseşte de la apelul pe unitate. Simte nevoia să asigure opinia publică de faptul că nu ar exista nicio legătură între acţiunea îndreptată împotriva lui Victor Ponta şi evenimentele – coincidenţă pe care eu le-am amintit mai sus. Procurorii ei sunt atât de afundaţi în dosare încât nici nu se uită la televizor să vadă ce se mai întâmplă prin republică. Pentru a fi mai convingătoare, doamna Kovesi a simţit nevoia să lanseze chiar şi o minciună uşor de demontat, cum că premierul fusese citat cu câteva zile înainte (şi nu în seara precedentă, prin telefon, cum avea să afirme domnul Ponta, punându-şi la dispoziţie listingul cu mesaje), asta deoarece şi dânsei, probabil, i se păreau “coincidenţele” prea gogonate.

Astfel de lucruri nu se pot suprapune întâmplător pentru a se atinge un scop atât de precis. Ele necesită organizare şi coordonare. Iar cheile manipulării unor majorităţi naïve de către minorităţi dedicate sunt deţinute de o singură şi tot mai monstruoasă instituţie: SRI.

Văzând miraculoasa mobilizare de ieri, pe Facebook, a protestatarilor anti-Ponta, mi-am adus aminte de o demonstraţie la fel de “spontană”, declanşată în seara alegerilor prezidenţiale în Bucureşti şi alte câteva oraşe din ţară. Dacă ar fi ieşit Ponta preşedinte, la diferenţă de un procent sau două, sunt sigur că revoluţia era pregătită şi alegerile ar fi fost invalidate pe motiv de vot defectuos în diasporă. Unde, deşi faţă de alegerile băsesciene votaseră de data asta un număr dublu de români, grupuri întregi de agitatori au reuşit, de o manieră profesionistă, să dea impresia unei mari fraude.

Este clar că vectorul Facebook (dar nu numai) a intrat de curând în arsenalul serviciilor secrete şi este folosit din plin pentru manipulare şi ordine la distanţă. Acea aşa zisă fundaţie care a lansat ieri, pe Facebook, apelul la mobilizare, a fost întrebată cumva, de autorităţi, dacă are aprobarea primăriei pentru acel miting? Ia să fi organizat un NGO de sub tutela PSD o astfel de ieşire în stradă anti Stanciu – Kovesi şi să vezi apoi amenzi, chemări la parchet, articole demascatoare în presă.

Să nu ne facem că nu înţelegem ce se petrece. O maşinărie infernală, pusă iniţial la punct de creierul de securist al lui Traian Băsescu, pentru a-i servi interesele dictatoriale, a scăpat acum de sub controlul zbirului ei primordial şi zburdă după bunul plac într-o frenezie nebună de acaparare totală a puterii. Nu ştiu dacă o mai poate opri cineva sau ceva înainte de producerea răului suprem: anihilarea totală a voinţei populare şi conducerea ţării de o mână de atotputernici fără scrupule.

Cât despre Klaus Iohannis, pare tot mai mult un instrument docil în mâna păpuşarilor ce-şi râd de acest popor. Ieşirile lui publice sunt unidirecţionate (pro tridentul abuzivo – represiv SRI – DNA – ICCJ) şi indiferente la soarta şi suferinţele omului de rând. Este dezolant ce se petrece, pentru că a rămâne indiferent la cazul Rarinca şi la protestul judecătorilor faţă de implicarea SRI în actul de justiţie reprezintă o nesocotire grosolană a fişei postului de preşedite.

Oare ce ne rezervă viitorul? Un guvern condus de şantajabilul Predoiu, secondat de şantajabilii Blaga şi Gorghiu, cu Sulfina Barbu şi Mihai Răzvan Ungureanu ca miniştrii reformatori şi cu Gheorghe Falcă şi Andreea Paul ca stâlpi ai renaşterii economice? Iar în nacela acestui dirijabil, gata oricând să explodeze, cu piloţii cascadori Coldea – Kovesi – Stanciu?

Doamne fereşte!

Chiar să nu existe nimeni în tabăra normalităţii care să aibă patriotism, viziune, spirit de sacrificiu, idei de salvare? Cineva care să scoată masele mute şi dezorganizate în stradă, să o apere pe Mariana Rarinca? Cineva care să deschidă o listă de adeziuni la protestul celor 56 de judecători, unde să poată semna sutele, poate miile de magistraţi care le împărtăşesc revolta şi dorinţa de dreptate? Cineva care să mobilizeze frustrarea mocnindă a majorităţii naïve şi de bună credinţă împotriva minorităţii în misiune?

Aşa se pare. Suntem condamnaţi să ne resemnăm sau să ne reinventăm. Pariez, cu adâncă tristeţe, pe resemnare! Asta e tot ce-mi inspiră, în momentul de faţă, flascul preşedinte ales.



peromaneste: Nu mi-este clar inca cine si cat e responsabil pentru spargerea USLului, acea solutie teoretica la impanarea din afara cu basisti a Romaniei.




Nu-mi place de Victor Ponta, dar nici nu îmi este dor de Cătălin Predoiu!
Ion Spânu


Klaus Iohannis a căzut deja în capcana Puterii. Împins de la spate de nerăbdarea celor din PNL, este acum pe punctul de a-şi pierde chiar capul, din moment ce afirmă cu seninătate că dacă Ponta nu-şi dă demisia, România ar intra în criză, cînd, de fapt, oricine intuieşte că abia odată cu demisia lui se intră în criză!

Se pare că preşedintele încă nu a înţeles că nu el, ca persoană, a cîştigat alegerile de anul trecut, ci teama electoratului ca întreaga Putere să nu fie în mîna unui singur partid, adică a PSD-ului. Şi acum ce doreşte, nu cumva exact lucrul de care ne temeam anul trecut, numai că Puterea întreagă ar trece în mîna acestui PNL care încă este o struţocămilă cu puternice trăsături băsiste.

Pe mine nu mă interesează dacă Ponta rămîne sau nu premier, dar mă înspăimîntă gîndul că am putea să acceptăm crearea unui asemenea precedent, în care simpla Ordonanţă de începere a urmăririi penale faţă de un politician ar fi folosită pentru a răsturna rezultatul unor alegeri parlamentare! Nu e de glumă cu astfel de lucruri, căci, în orice moment, democraţia ar fi suspendată de o eventuală complicitate între unii politicieni şi procurori, mai ales că, slavă, Domnului!, presa e plină de astfel de suspiciuni. Vrea domnul Iohannis să-i aducă la guvernare pe liberali şi să aibă un guvern al său? Foarte bine! E o moţiune de cenzură deja depusă în Parlament!

Klaus Iohannis lasă impresia că în 2012 nu a fost în ţară sau n-a fost interesat de evenimentele care se derulau atunci pe aici. Însă cele peste 8 milioane de oameni care au votat în acea vară la Referendum ştiu ce aveau atunci în minte: demiterea lui Traian Băsescu şi căderea regimului său! Voinţa lor a fost exprimată şi la alegerile locale şi parlamentare din acel an, cînd alianţa USL, formată din PSD şi PNL, a obţinut peste 65% din voturi, pulverizînd pur şi simplu PDL-ul, care, în tentativa lui de a rezista tăvălugului, îşi schimba mereu culoarea portocalie!

Or, acum, tot efortul său pare a fi readucerea la putere a PDL-ului, adică a regimului de care, cu chiu, cu vai, abia am scăpat! Nu cred că Iohannis ne crede pe toţi nişte naivi incurabili, căci unii s-au mai tratat între timp. Dumnealui se poartă, pe de o parte, ca şi cum ar fi devenit, în sfîrşit, membru PNL şi, pe de altă parte, ca şi cum ar crede că acest partid nou, format prin înghiţirea PDL, ar fi gata reformat şi pregătit să propună o politică nouă! Ce să facem? Să ne prefacem că ne-a fost extirpat creierul? Noi nu vedem că premierul desemnat de PNL este Cătălin Predoiu, fost ministru în toate cabinetele Boc, om legat prin sfori groase de afacerile socrului său cu Arin Stănescu şi Valeriu Stoica? Nu vedem că în prim-planul acestui nou PNL nu a apărut nici măcar o faţă nouă, un lider în care să spui că ai măcar puţină încredere? Mulţi dintre noi sîntem oameni în toată firea, cu copii care vor să trăiască într-o lume mai acătării şi ne crucim cînd vedem delirul verbal al Alinei Gorghiu, blonda lui Olteanu sau Voicu, descurcăreaţă nevoie mare în treburile vieţii obişnuite, pe care însuşi Iohannis ne-a vîrît-o pe gît. Să ne lăsăm pe mîna acestei fîşneţe şi să ne prefacem că nu ştim ce afaceri făcea firma sa cu întreprinderea condusă de taică-su?

Domnule Iohannis, fiţi, domne, om serios! Vi s-a dat o ţară pe mînă şi nu vă este permis să vă bateţi joc de ea! Înţeleg, îl urîţi pe Ponta, poate că şi unii dintre noi nu-l mai suportă de multă vreme, dar asta nu vă dă dreptul să călcaţi pe democraţia asta, sau ce naiba o fi la noi, ca şi cum v-aţi fi trezit în livada cu dude! Oricît de mult v-ar stat în gît cel care nu v-a acceptat ca vicepremier, oricît de arogant ar fi fost Ponta în campania electorală, nu e normal să vă folosiţi de DNA şi de Laura Codruţa Kovesi pentru a-l da jos şi a schimba majoritatea parlamentară. Acum sînteţi preşedinte, nu mai sînteţi colegul Alinei Gorghiu.

Am văzut cu toţii că, în cazul Rarinca, Klaus Iohannis a tăcut mîlc. Ne-am zis că, deh, şi aşa nu prea se omora dînsul cu vorbitul. Dar să ia acum de bază, pentru a crea o criză politică, tocmai un dosar care vine de la procurorii lui Kovesi, care au dus la arestarea unei femei nevinovate timp de 191 de zile pentru că a enervat-o pe „partenera” de la ÎCCJ, mi se pare o sfidare a bunului-simţ! Şi, dacă Ponta are probleme cu Justiţia, foarte bine!, să răspundă şi să plece din viaţa politică, însă cum este posibil ca aşa, din senin, să ne trezim că ni se bagă cu forţa pe gît „un guvern al lui Iohannis”, din care nici măcar nu ştim cine naiba o face parte. Or veni iarăşi Blaga, Anastase, Vass, Ialomiţianu? O veni Elena Băsescu sau poate chiar taică-su? Sau poate George Maior, că tot nu-l vor românii din SUA ca ambasador! Şi cine va susţine acest „guvern al lui Iohannis”? În mod cert, PUNR-ul lui Gabriel Oprea şi PMP-ul Elenei Udrea, căci altfel nu se poate constitui o majoritate care să susţină un guvern liberal!

Nu-mi place deloc Victor Ponta, dar nici nu îmi este dor de Cătălin Predoiu! Or, din toate declaraţiile lui Klaus Iohannis, vedem că asta ne aşteaptă, să readucă la putere aproape întreg regimul lui Băsescu! Dumnealui spune că „tinde să-şi păstreze promisiunile”, însă problema este faţă de cine au fost făcute, căci nu am dat nici măcar peste o ipostază în care Predoiu să fi fost dorit de cineva la Palatul Victoria, în afară de pedeliştii lui Băsescu. Lor le-a promis?

Cinci secunde de luciditate l-ar face pe Klaus Iohannis să înţeleagă că lucrurile nu sînt aşa de simple: adică pleacă Ponta, cade guvernul şi vin alţi 15 oameni la ministere. Chiar să nu-şi dea seama preşedintele că abia după ce se schimbă majoritatea parlamentară va începe balamucul: numirea celor 41 de prefecţi, schimbarea celor ce conduc instituţiile deconcentrate, a celor care conduc inspectoratele de învăţămînt etc. Ca să nu mai spunem că se va merge, ca de obicei, pînă la schimbarea femeilor de serviciu din toate instituţiile! Nimeni nu va putea opri acest tăvălug, căci mirosul bucatelor pierdute în 2012 încă n-a dispărut din nările pedeliştilor.

Asta vrea preşedintele Klaus Iohannis? Nu era normal să-i pună la treabă pe cei din PNL, să facă o opoziţie puternică la PSD, propunînd un guvern în faţa căruia să spunem toţi „Jos pălăria”? Şi, dacă nu pot să schimbe actuala majoritate parlamentară printr-o moţiune de cenzură, măcar să ne dea speranţa că la anul vom avea, în sfîrşit, o guvernare care să ne facă viaţa mai bună. Forţarea lucrurilor acum, încălcînd regulile elementare ale democraţiei, s-ar putea să le taie şi la anul şansa de a trece la ciolan.

Şi ar mai fi ceva. Klaus Iohannis ar trebui să fugă ca dracul de tămîie de orice asemănare cu Traian Băsescu, or, domnia sa se pare că nu vede cît de mult seamănă acţiunea acesta referitoare la Ponta cu efortul uriaş şi constant al fostului preşedinte de a-l debarca pe Călin Popescu Tăriceanu din aceeaşi funcţie de prim-ministru! Pentru toate strategiile sale subterane, Doina Cornea l-a numit „Vicleanul”, într-un interviu pe care mi l-a acordat în 2007. Vrea domnul Iohannis să i se pună şi dumnealui aceeaşi etichetă? Trebuie să recunoaştem, nici măcar Traian Băsescu n-a îndrăznit să folosească procurorii pentru a-i forţa mîna lui Tăriceanu să demisioneze, deşi, cu Monica Macovei, Daniel Morar şi aceeaşi Codruţa Kovesi, ar fi fost nevoie doar să pocnească din degete!

P.S. Numai faptul că PMP a organizat un miting anti-Ponta pentru aducerea la guvernare a liberalilor mă înspăimîntă. Poate că vede şi Klaus Iohannis ale cui jocuri le face fără să-şi dea seama. Eu, să vă spun drept, abia aştept să le văd braţ la braţ pe Elena Udrea şi Alina Gorghiu!

peromaneste: Acum ca devine clar, romanii fie creaza o alternativa, fie se continua pe pilot automat. Aia de tocmai v-ati luat tzara inapoi, va stiu/cred de sinceri pe cei mai multi, dar fiind plecati cu plu... de acasa, n-aveati de unde sa stiti mai bine.


Da click aici ca sa vezi totul!

3 comentarii:

Gavrila spunea...


Tinta nu-i Ponta ci guvernul, PSD-ul, ce trebuie inlocuit cu ghici cine, cu fostii prezenti, Sper ca primul ministru sa se tina tare in fata atacului rinocerilor – e in joc insasi sansa Romaniei, Daca va reusi, va trebui neaparat sa amendeze codul penal si sa curete justitia de basism.

Valy spunea...


Spanule PNL-ul in care credeam multi nu mai e de mult.E un partid ticalosit,devenit mai rau decat PSD-ul.Macar PSD-ul nu a incercat sa dinamiteze sistemul democratic,respectand regulile jocului.Acest PNL nu mai e PNL(multi liberali autentici fie au fost dati afara,fie au demisionat,fie epurati de justitie,fie au fost trasi pe linie moarta) ci o ramasita a acestuia peste care a venit PDL-ul cu toti penalii sai necercetati de ,,justitia independenta,,.Cazul Ponta tras de par are dupa parerea mea legatura cu nevoia d-nei Kovesi de a-si asigura un nou mandat la DNA anul viitor (pesedistii nu ar mai nominaliza-o e clar),suprapusa peste nevoia de a elimina din dezbaterea publica cazul Rarinca si de a se scormoni in furnicarul de la CSM (vezi cazul erata). Cat despre Johannis,devine tot mai clar ca acesta a dat mana cu sistemul securist,inghitind pe nemestecate gogosile ce i se aduc de diversi intermediari din sistem.Fara sa cunoasca prea bine constitutia,arogant,plin de el,Johannis seamana tot mai mult cu Basescu,de fapt o continuare a regimului lui.La naiba,cum sa faci ordine in tara cu oamenii lui Basescu,ramasi intangibili?Cred ca are si ceva vulnerabilitati penale pe care si SRI si DNA le stiu.Altfel nu-mi explic convertirea lui relativ rapida la interesele sistemului securist.El nu-si da seama ca voit sau prost sfatuit,in necunostiinta de cauza,poate fi complice la o lovitura de stat si s-ar putea sa suporte consecintele penale ale acestui gest. El trebuie sa se situeze deasupra partidelor,sa fie mediator,asa cum scrie la constitutie si nu sa fie partizanul uneia din parti.Daca modelul sau de presedinte este abuzivul Basescu, care a facut ce-a vrut cu constitutia,rastalmacita de gasca penala de la CCR (vezi erata),eu zic s-o dam dracului de republica si sa restauram de urgenta monarhia!

Va Imbatati Cu Apa Neanalizata spunea...


Va imbatati cu apa rece, vinul e la crama din Scovistea . Maine, daca vrea seful mare, si Kovesi, si Coldea, si Berceanu, si Videanu, si Boc ......... si toti ....sunt arestati pe bune si cu probe beton. Deci fugiti de crama Scrovistea , povestea nu s-a terminat......

Google
 

Postări populare