Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

20.4.13

Strict Autentic: Marcus despre ce Se Intampla In Tara Coabitarii


soldier fly larvae, originally uploaded by cgrantham.



Asa cum ma laudam, ca orice cioara care-si preaslaveste puii, in capitolul “Despre mine” al acestui blog :”Altufelu’ am o familie pe care o iubesc si ma iubeste, posesoarea celei mai valoroase comori din lume, doua fete cucuiete, frumoase si foc de destepte.”, dintre care una, cea mica, actualmente lucreaza la o televiziune locala unde, printre altele, este producatorul, realizatorul si gazda unei emisiuni pe teme economice.
Motiv de mandrie pentru paunul din mine care, abuzat sexual de grijile bugetului familiei, tot mai violentat de valoarea facturilor lunare care trebuiesc achitate, bulversat de pretul gigacaloriei in urbea natala (care ar justifica aducerea agentului termic in regim de urgenta de pe planeta Uranus) si increzator in libertatea si independenta presei in minunatul stat de drept basist, deunazi am avut urmatorul dialog cu a mica:
– Auzi ma, tata, daca tot ai tu emisiunea aia pe teme economice de ce nu inviti la una din editii si pe stabii de la RADET sa-i intrebi cum se face ca noi platim cel mai mare pret al gigacaloriei din toata tarisoara asta, chit ca o mare parte din agentul termic este furnizat d’acilea de la doi pasi, prin gazele extrase din Marea Neagra? Cred ca tot concitadinu’ tomitan ar fi interesat de niste raspunsuri in acest sens.
– Pai, nu putem, tata!
– De ce, printeso?
– Simplu, daca dam in RADET, dam in primar care este si seful PSD pe judet, dam in primar, dam in patronul nostru care este subordonat primarului pe linie de partid. Pricepi cum vine schema? Pricep, dar nu inteleg, ma rog, asta este. Dar uite, am alt subiect tare. Il stii pe vecinu’ de la unu. Fii atenta ce-a patit omu’. Cu vreo luna in urma a primit de la Fisc o instiintarte cum ca are de plata impozit pentru o masina pe care de fapt el a vandut-o cu acte in regula in anul 1987. Mergand la Fisc sa lamureasca problema, Fiscul l-a trimis initial la Politie sa aduca o dovada, dovada care n-a valorat nimic atunci cand omu’, dupa ce-a pierdut vreo doua zile la Politie, le-a adus-o. I s-a explicat ca daca asa apare in actele lor, n-are ce face trebuie sa plateasca impozitul altfel il executa silit. Singura solutie ar mai fi o hotarare judecatoreasca definitiva. Zis si facut, vecinul a dat fiscul in judecata si apoi a venit la mine spunandu-mi ca judecatoarea i-a cerut declaratii de la vecini si cunoscuti din care sa reiasa ca omu’ nu a condus si nu a parcat in fata blocului niciun mijloc de trasport personal in toata aceasta perioada. I-am dat declaratia respectiva, dar ma gandeam ca ar fi interesanta o emisiune cu astia de la Fisc pe care sa-i intrebi cum este posibil asa ceva in tara in care evaziunea fiscala este rege si papa o treime din bugetul national.
– Pai, nici asta nu se poate!
– De ce, tot primaru’?
– Nu, chiar Fiscu’ da ordin in banca si ne blocheaza conturile, tu chiar nu vrei sa mai contribui si eu la bugetul familiei?
– Valeu, nu, tata, lauda-i, fata tatii, poate te lipesti si de vreo prima!
Si atunci, va intreb eu, iubiti compatrioti cum sa nu fii mandru ca traiesti in tara coabitarii si a armoniei depline intre mult iubitii nostri lideri, indiferent de culoarea lor politica

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare