Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

20.4.13

Scrisorile deschise continua: Scrisoare deschisă către tata socru al PSD


Muzzling the media in Romania, originally uploaded by setimes.
Senatorul Valer Marian tulbură petrecerea politică de realegere a lui Victor Ponta

"Preasfinţia voastră politică,

Timp de patru ani v-am purtat respect şi am manifestat loialitate faţă de dumneavoastră, dar în ultimele luni am observat, atât eu cât şi alţi colegi din Senat şi din PSD, o mutaţie comportamentala si implicit caracterială, bruscă şi urâtă. Am vazut că şi dvs. o susţineţi pe Laura Codruţa Kovesi fostul procuror general al României, pentru funcţia de procuror şef al DNA. Am vazut că aţi încercat să puneţi beţe în roate constituirii unei comisii speciale de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Am constatat (pe pielea mea) că marţi, 16 aprilie 2013, aţi încercat, cu concursul purtătorului de cuvânt al grupului senatorial al PSD şi al unui vicepreşedinte PSD al Senatului, să mă obstrucţionaţi să prezint declaraţia politica intitulată „Procurorul şef Morar, sluga preaplecată şi avocatul principal al preşedintelui Basescu”. Aţi încercat cu câtva timp în urmă să mă convingeţi aluziv să nu-l mai critic pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, motivând că acesta ar fi trecut de partea noastră.
> În şedinţa de plen a Senatului din 8 aprilie 2013, a fost votată hotărârea de constituire a comisiei de anchetă în cazul Bârsan, în pofida opoziţiei celor care aveau SRI-ul în suflet sau în spate. Cu ocazia respectivă, preşedintele Senatului a solicitat tuturor liderilor de grup să nominalizeze membri propuşi în această comisie. Întrucât nu eraţi prezent în sală, au făcut nominalizările celorlalte grupuri politice, timp în care doi vicelideri ai grupului PSD, senatorii Alexandru Cordoş şi Florin Constantinescu, s-au consultat cu colegii prezenţi şi au întocmit o listă cu propunerile PSD, pe care m-au înscris primul. După câteva minute aţi apărut în sala de plen, unde v-a fost prezentată lista, şi aţi prezentat propunerile PSD. Subsemnatul nu am fost nominalizat , iar ulterior cei doi vicelideri mi-au spus că le pare rău că am fost tăiat de pe listă. Cu câteva săptămâni înainte mi-aţi spus dvs. că vă pare rău că, deşi m-aţi propus membru în Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, preşedintele Victor Ponta nu a spus nici DA nici BA, iar ulterior a apărut un alt nume în locul meu (fost strungar la bază, absolvent întârziat, la fără frecvenţă, al unei facultăţi obscure de drept).
> Sunt membru al Ligii luptătorilor din decembrie 1989 (fără certificat) şi atunci am luptat, inclusiv cu arma în mână, pentru eliminarea unui clan odios şi a unei camarile nătânge şi inculte, parvenite şi pupincuriste. Atunci mi-am jurat că nu o să mai accept niciodată în viaţa mea vreo tendinţă dictatorială sau autoritaristă, în care promovarea politică sau profesională să se facă pe bază de clan, soţie, socrie, năşie, veresie, linguşeală, fanariotism, clientelism ş.a. Mi-am jurat că nu o să mai accept un regim personal şi cu atât mai puţin unul familial, cum a fost dictatura lui Ceauşescu.
> Astăzi constat cu tristeţe că de mai an, după victoriile electorale din 2012, aproape toate hotărârile importante pentru PSD nu se mai iau în forurile conducătoare ale PSD, respectiv în Biroul Permanent Naţional, în Comitetul Executiv Naţional sau în Consiliul Naţional, cum se întâmpla în perioada foştilor lideri Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, şi cum se întâmplă la celelalte partide parlamentare democrate si consacrate (PNL, PDL, UDMR).
> La fel, nu se mai discută şi nu mai iau hotărâri în grupurile parlamentare ale PSD. Hotărârile cele mai importante, inclusiv ungerea de miniştri sau de şefi de agenţii, sunt luate de preşedintele premier Victor Ponta cu socrul senator Ilie Sârbu, cu soţia europarlamentar Daciana Ponta şi cu naşul director George Maior de la SRI. Acestea se iau de regulă la masa vegetală de duminică de la vila dvs. din Bucureşti sau din casa dvs. de vacanţă de la Breaza. La unele hotărâri sunt consultaţi şi amicii juni turciţi Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu, Cristian Rizea şi Dan Şova (pe care i-aţi etichetat, într-o discuţie în grup, „puţoii ăia de la Rin Grand Hotel, care-l fac pe Victor să piardă zile şi nopţi, făcând legi, constituţii şi guverne, cu sticla de whisky într-o mână şi cu trabucul în cealaltă, în timp ce Victor nu bea, fiind vegetarian) sau consilierii personali Ovidiu Miculescu şi Vlad Stoica. Restul partidului nu mai contează. Sau nu mai există. Totuşi PSD nu se reduce numai la şi nu se traduce Ponta, Sârbu, Daciana.
Pe de altă parte, majoritatea liderilor şi membrilor PSD nu va accepta proiectul de cumetrie personală şi transatlantică ca naşul Maior să devină în curând nr. 2 în partid şi potenţial candidat pentru funcţia de preşedinte al României ori pentru cea de premier.
> Nu sunt supărat pe dvs. pentru că în al doilea mandat nu mi-aţi dat nicio funcţie în grupul senatorial al PSD sau în comisiile parlamentare. Pentru că aşa, cum mi-aţi spus şi dumneavoastră, nu v-am cerut niciodată vreo funcţie. Nu sunt supărat nici pentru că am pierdut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, autoturismul şi biroul din dotare. Pentru că, orişicum, nu m-am prea folosit de ele. Nu sunt supărat nici pentru că ginerele dumneavoastră m-a tăiat de pe lista propunerilor pentru Comisia pentru revizuirea Constituţiei, întrucât o să am posibilitatea să-mi spun cuvântul în plenul Senatului (unde nu mă puteţi tăia şi de la microfon). Nu sunt supărat pentru că dvs. m-aţi tăiat de pe lista de propuneri pentru Comisia specială de anchetă în cazul Bârsan, întrucât o să pot colabora cu aceasta ca voluntar (mai ales că mi-au fost desconspirate recent două cârtiţe dragi SRI şi SIE de la grefa CEDO). Nu sunt supărat nici pentru că, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, a trebuit să renunţ la funcţia de preşedinte al acesteia, deşi toate cele 65 de organizaţii locale ale PSD au adoptat rezoluţii privind susţinerea candidaturii mele pentru un nou mandat, iar în plenul conferinţei, la propunerea primarilor social-democraţi, mi s-a acordat un vot unanim de încredere. Mi-am zis în sinea mea ardeleană că probabil aceasta este recompensa sau compensaţia pe care mi-o acordă conducerea superioară a partidului pentru că în nefasta perioadă 2010– 2012, când foarte puţini din PSD îndrăzneau să crâcnească, am luptat cu armele parlamentare (declaraţii politice, interpelări, întrebări) cu preşedintele bandit Traian Băsescu şi cu camarila sa din serviciile secrete (şefii SRI, SPP, STS, DGIPI), DNA (procurorul şef Daniel Morar), Parchetul General (procurorul general Laura Codruţa Kovesi), ANI (Cătălin Macovei şi Horia Georgescu), Ministerul Administraţiei si Internelor (ministrul Traian Igaş), ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (Elena Udrea). Sau, m-am gândit că poate aceasta este recompensa sau compensaţia pentru faptul că, sub conducerea mea, Organizaţia Judeţeana Satu Mare a PSD a reuşit cele mai bune rezultate din istoria sa, la alegerile locale din iunie 2012, cand USL a obţinut funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului Satu Mare, precum si cel mai mare număr de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni, după monopolizarea timp de 12 ani a conducerii administraţiei locale de către UDMR (care s-a bazat pe electoratul maghiar, cu o pondere de 38-40% din cadrul populaţiei judeţului). Am sesizat însă cu tristeţe că preferaţi liderii judeţeni care vă toarnă în pahar şi în buzunar, cum este cazul unora din Sud sau din Banat.
> M-am supărat şi revoltat însă în sinea mea când, înainte de alegerile parlamentare, mi-aţi spus că generalul Florian Coldea, primul –adjunct al directorului SRI, a trecut de partea noastră, dându-mi de înţeles că n-ar trebui să-l mai atac prin declaraţii sau interpelări. M-am supărat şi revoltat, la fel, când recent aţi perorat pe un post de televiziune că fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi este cea mai bună variantă pentru funcţia de procuror şef al DNA.
M-am supărat şi m-am revoltat când am aflat că aţi afirmat în anturajul dvs. că fostul preşedinte social-democrat Ion Iliescu trebuie ţinut la distanţă, iar fostul lider Adrian Năstase trebuie ţinut în închisoare cel puţin până după Congresul PSD (programat în data de 19-20 aprilie 2013).
> M-am supărat şi m-am revoltat în urmă cu câteva saptamâni, când m-ați întrebat, cam scortos, ce căuta jurnalistul Ovidiu Ohanesian în sala de şedințe a Grupului senatorial al PSD, de parcă sala ar fi fost mosia dvs, iar Ohanesian ar fi fost un
proscris şi primul consilier parlamentar care a trecut pe acolo.V-am răspuns că l-am angajat de aproape trei ani consilier la cabinetul meu senatorial şi că venise să îşi reînnoiasca legitimația, însă ați răbufnit că, în urmă cu 5-6 ani, jurnalistul Ohanesian ar fi publicat o ştire în care sustinea că Victor Ponta ar fi fost racolat de un serviciu secret, respectiv de SIE.
> Cel mai mult m-a supărat şi revoltat însă faptul că, deşi a trecut aproape un an de la preluarea guvernării de către USL, anturajul dvs. nu a acordat prioritate sau preeminență problemelor importante ale ţării şi nevoilor vitale ale oamenilor
(simpli, de afaceri, de cultură ş.a.). În locul vânării principalilor vinovaţi de dezastrul ţării şi de umilirea şi sărăcirea românilor, şi in detrimentul soluţionării problemelor economice şi sociale, aţi acordat prioritate şi preeminenţă goanei după sinecuri şi grijii personale şi instituţionale pentru umplerea propriului portofel. Şi codrul (alias directorul general Romsilva, Adrian
Crăciunescu) şi asfaltul (alias ex-ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi) şi energia (alias ministrul Constantin Niţă) şi unele judeţe (Giurgiu, Timiş, s.a) vorbesc. Şi m-a supărat şi m-a revoltat mult şi faptul că, după alegerile parlamentare din decembrie 2012, aţi fost mentorul pactului nefast de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, după ce, după
alegerile parlamentare din noiembrie 2008, dvs. şi preşedintele Băsescu aţi fost artizanii pactului nociv şi eşuat de guvernare dintre PSD şi PNL. Orizontul de aşteptare al românilor a fost şi este foarte mare faţă de USL, dar, din păcate, după un an de guvernare, şi numărul nemulţumiţilor de USL este mare: tineri, vârstnici, muncitori, agricultori şi intelectuali, preoţi şi militari, oameni de afaceri şi oameni de cultură.
> Chiar daca aţi avut parte de un congres unanim, triumfalist şi „victorios” şi probabil vă credeţi pe cele mai înalte culmi ale gloriei şi puterii politice, reveniţi-vă, pentru că nu este totul pierdut. Reveniţi la gânduri şi la fapte mai bune faţă de semenii ce şi-au pus speranţa într-o bună şi dreaptă guvernare a USL!
Faceţi dreptate până la capăt! Promovaţi competenţa profesională şi integritatea morală! Puneţi interesul public si interesul naţional înaintea propriilor interese! Nu vă aplecaţi în faţa înaltelor porţi doar cu gândul şi frica la propria carieră politică! Să nu dăm frâu total burgheziei din noi şi cosmopolismului de aiurea. Să încercăm să facem o societate nouă, mai bună şi mai
dreaptă, din care să eliminăm tarele comunismului totalitar şi tarele capitalismului barbar şi în care să conveargă ce a fost bun în sistemul socialist cu ceea ce este bun în sistemul capitalist, în concordie cu principiile umanismului şi creştinismului. Nu mai avem voie sa înşelam încrederea şi speranţa românilor. Altfel, este foarte posibil ca, mai curând decât credeţi, să apară şi
în Romania o reacţie şi o mişcare mai radicală, o Mişcare Socială şi Natională, de genul Syriza, care a învins anul trecut în Grecia atât stânga social-democrată (PASOK) cât şi dreapta conservatoare (Noua Democraţie), succesul său neaşteptat fiind titrat de la Financial Times la Financiarul la modul „Syriza, partidul care a uimit şi zguduit Europa”.
> Închei cu speranţa că nu aţi fost contaminat total de microbii politici dâmboviţeni, având în vedere originile dvs. bănăţene şi după ce cu niciun deceniu în urmă eraţi un apropiat al Grupului ardelean de la Cluj.

> Bucureşti, Senator
> 20.04.2013 Valer Marian

PS1: Cu două săptămâni în urmă, v-am trimis un e-mail prin care v-am transmis principalele motive pentru care, conform unor discuţii purtate în lumea politică şi în lumea serviciilor secrete, aţi fi şantajabili din partea preşedintelui Băsescu şi dvs. şi ginerele dvs. Nu mi-aţi răspuns, nici măcar nu mi-aţi mulţumit.
Am pregătit între timp şi a doua scrisoare deschisă către preşedintele PSD Victor Ponta, intitulată „Victoraş, ai grijă de copii?!”. Trebuie să recunosc că am plagiat-o pe tovarăşa academician doctor docent de tristă amintire, Elena Ceauşescu, acestea fiind ultimele cuvinte pe care i le-a adresat generalului Victor Stănculescu, după ce a urcat împreună cu Nicolae Ceauşescu în elicopterul chemat pe sediul CC al PCR pentru a-i salva de frica mulţimii revoltate. Ţin să precizez că nu este vorba de copiii preşedintelui Ponta, cărora le doresc tot binele din lume şi sunt sigur că reprezintă principala dvs. preocupare în calitate de bunic. Scrisoarea mea se referă la copiii Securităţii din politică, administraţie şi economie, precum şi la copiile Securităţii din actualele servicii secrete. Inclusiv la cei şi la cele din umbră sau din lumea fantomelor. Românii vor afla și motivele pentru care sunt șantajați anumiți politicieni de frunte ai țării de către președintele Traian Băsescu și camarila sa : apartenență la servicii secrete, scandaluri familiale, relații homosexuale, relații sexuale cu prostituate minore, implicare în acte de fraudă sau de corupție, ș.a.

> PS2: Săptămâna trecută m-a căutat la cabinetul parlamentar un preot pensionar din judeţul meu care mi-a spus că v-a fost coleg de seminar teologic şi m-a atenţionat să fiu atent la caracterul dumneavoastră pentru că, în timpul şcolii bisericeşti, aveaţi obiceiul să le intraţi colegilor sub piele, să vă puneţi bine cu toţi, să le daţi chiar de mâncare şi de băut pentru, că proveneaţi dintr-o familie mai avută, iar apoi turnaţi tot ce spuneau directorului seminarului. Ar fi interesant şi util să ne spuneţi cine este directorul la care ne turnaţi acum.
> PS3: Zece gărzi tunse scurt sau rase pe cap (skinheads) ale președinteluipremier Victor Ponta mi-au interzis astăzi accesul în perimetrul de vot de la congresul PSD, motivând că au ordin de sus și spunându-mi că nu pot să spună de la cine, când le-am cerut să-mi explice care sunt motivele și cine este persoana care a dat dispoziție în acest sens. Episodul a fost filmat de consilierul meu locotenentul Gheorghe Alexandru și a provocat mirarea mai multor delegați, inclusiv a unor colegi parlamentari, în condițiile în care m-am prezentat, eram primul înscris pe lista de delegați a Organizației județene Satu Mare a PSD, aveam ecusonul de delegat la gât și insigna de senator pe reverul sacoului, și le-am prezentat mandatul de vot, cartea de identitate și legitimația de senator. Probabil că Ponta s-a speriat după ce alaltăieri am anunțat într-o conferință de presă că voi încerca să iau cuvântul la acest Congres. Orișicum, nu intenționam să votez pentru funcția de președinte al PSD, ci doar pentru funcțiile de vicepreședinți. În urma acestui episod, fără precedent în analele PSD și ale tinerei democrații autohtone, Ponta nu mai reprezintă pentru mine mare lucru. În ultimile luni am aflat motivele pentru care, după cum mi-ați mărturisit mie și altor colegi de la Satu Mare cu câțiva ani în urmă, nu ați fost de acord la început să vă devină ginere și ați cedat doar după doi ani de plânsete ale fiicei și soției dvs. Acum îmi explic pe deplin afirmația unui alt naș celebru al ginerelui dvs., generalul reevaluat vicepremier Gabriel Oprea : „Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu”. Mai curând de cât crede, Ponta va trebui să dea seama în fața gărzilor naționale autentice în rândurile cărora a fost declarat deja proscris.
Senatorul PSD Valer Marian impiedicat sa voteze la Congresul PSD

14 comentarii:

anamaria spunea...


asa cum am spus acest tonta si clanul lui de mafioti este mai periculos decat basescu,care este la apusul carierei politice dar acest pardalnic mic titulescu este la inceput de drum si este tanar si are nevoie de multi ani sa ramana la conducere pt.a-si aranja si copii,pt.ca acum sunt prea mici.

jos palaria spunea...


de mult sunt semnale ca taicas parinte sarbu joaca dupa cum ii canta serviciile. in 2008 se putea naste USL la guvernare a venit pdl si psd, tratative care spuneti ca demarase cu 6 luni inaintea alegerilor???cu voia si dispozitia cui??in senat detineti functia de lider. nu e cam mult si batator la ochi??faceti si desfaceti, inlocuiti principiile cu trepadsusii, valorile cu yesmenii, barbatii cu fustele, multi se simt marginalizatti, izolati, sacrificati pt a face loc celor ce executa ordinele.pai ce vechime are firea dei-ati dat 3 titluri> senatorpsd, sotul pandele la unpr, vicepresedinte PSD, DUPA CCITEVA LUNI VECHIME SI PURTATOR DE VORBE??!!!la institutiile subordonate controlului parlamentar veniti cu liste si nume in numele partidului. nu intrebati, nu consultati, nu dialogati cu colegii senatori, de parca PSD a devenit bun pt cumetri, nasi, rude gr I-IV, iar pe iliescu l-ati marginalizat o buna pregatire, nu-l ascultati, nu-l consultati desi ati venit in psd in 1993.relatiile strinse cu ascunse cu basescu si serviciile va fac culpabil, desi aveti carisma, logica, echilibru si muschii fetzei nu se misca??!!credem ca nu aduceti cu aceasta conceptie si comportament, servicii , nici partidului, nici presedintelui. mai meditati si va schimbati sau veti fi schimbat intr-un partid democratic.jos palaria.

anna spunea...


Cine oare nu e deranjat de aceasta nefasta familiuta?Ponta se da mare,dar atele le trage popa Sarbu.El face si desface treburile in PSD.Nu se poate sa nu va duceti aminte de tot ce a facut popa ca sa-l inlature pe Geoana de la Senat cu minciuni pe care nu le-a lamurit nici azi ,desi atunci a luat ultima sansa a PSD de a se opune lui base.Popa a promis solemn ca nu mai candideaza niciodata si a facut-o cu o crasa nesimtire.Acum asteapta s-o bage iar pe fie-sa,-nesarata Daciana_inodora,incolora ,insipida-in PE,folosind smecheria listei.DE,acolo e munca putina spre deloc pe bani multi.Ati vazut doar ce eficienta -ha,ha,ha-e tipa,ca si cand n-ar exista.Oconcureaza puternic pe Eba.

Amy - Casta Securista spunea...


Politica Damboviteana, F.Coldea a trecut de partrea noastra ! FAPTUITORUL Coldea a cutreierat Infinitul de galaxii relationate de securitate militieneasca si a aterizat pe PSD cand tinea Vanghelie discurs despre tatuaje pe produse leguminoase de sera. De la Caragiale si pana azi nu s-a schimbat nimic in afara de nume. Ticalosia a ramas, crescand direct proportional cu numarul ei de purtatori.

Pontaie spunea...


Pontaie e un clovn.Ce e ala clovn? CLOVN s. m. 1. artist comic de circ; paiață, saltimbanc. 2. (fig.) cel care distrează pe alții prin bufoneriile sale.Psd-ul inca se mai crede mare.Alegatorii,cei 7.5(8.5) milioane scuipati in fata de potaie vor demonstra ca nu mai e mare si il vor trimite dupa pdl.

d-aquino spunea...


N-a zis Popa Sapca, atunci cind s-a facut guvernarea PDL - PSD ca el este artizanul acestei struto-camile?

MATRIX spunea...


Ponta , mesaj "cifrat" pentru organizatiile PSD din tara: "Fiti pregatiti in orice moment sa preluati tot " Lucrarile congresului SRI au luat sfarsit. Nu s-au inregistrat victime colaterale . Misiunea a fost indeplinita cu succes. Micutul Che a fost reales cu unanimitate de voturi electronice si electrostatice . Un sobor de preoti sub acoperire au oficiat sfanta liturghie conform noului statut . Masa , dansul si felicitarile la cantina Grivita Rosie Dupa ce si-a vazut congresul botezat , ginerele preafericitului Sarbu trage semnalul de alarma in plina viteza a rapidului USL. Carlanul a transmis un mesaj "cifrat" pentru organizatiile PSD din tara " PSD şi PNL merg SEPARAT la europarlamentare. " . In organizatiile teritoriale mesajul a fost transmis de ceva timp. : "Fiti pregatiti in orice moment sa preluati tot " . Tensiunea intre liberali si pesedisti e in continua crestere la nivel local. Se asteptau semnalele clare pentru fractura. Acum cand gasca infractionala de la Cluj controlata si reprezentata la varf de Ilie Sarbu si tradatorul Ioan Rus s-a instalat cu succes in fruntea PSD , vor ataca frontal spre multumirea nasului de la Cotroceni si grupurilor din servicii care ii mai sustin in demersul tradarii nationale pe care l-au declansat.

mishulescu spunea...


Faceti-va un alt partid din cei care au ramas pe metereze impotriva mafiotului sef de la Cotroceni. Luati-l si pe Antonescu si pe cei din echipa lui , verificati-i pe toti, sa nu poata fi nimeni santajat si sunt absolut sigur ca la urma- toarele alegeri sau poate chiar inainte, o sa preluati puterea. Creati un nucleu dur, extraordinar, din oameni foarte hotarati , fara pete , nefripturisti , cinstiti si curajosi, ce sunt capabili sa mearga pana la capat. Nu trebuie sa fie neaparat cunoscuti, deoarece in tara asta l-i s-au facut uriase nedreptati multor oameni de valoare si patrioti adevarati , ce doresc cu toata fiinta lor ca acest popor si aceasta frumoasa tara sa nu mai fie capusata de scursuri ale societatii , de mafioti si criminali. Pentru ca tot un soi de criminal te numesti daca de exemplu nu i-ai pedepsit pe tortionarii detinutilor politici , ba mai mult , le-ai oferit pensii uriase si protectie politica.Inseamna ca esti de acord cu ce au facut si esti complice cu ei. De asta spun, Romania are multi oameni de valoare, aduceti-i in fata si veti lua la alegeri 80 %. Asa sa va ajute Dumnezeu !

Marcus spunea...

Daca Pedeleu Nu E, Nu-i Bai, E Pesedeu Plus Oamenii Lui Tontulescu!

Motto:
Un guzgan mic rozaliu,
Durduliu si cam chefliu
Preaslaveste pe diliu
Confirmad ca e candriu.

Nu ne mai facem bine ca popor decat cu zeama de clopot si alifie de lopata in situatia in care, dupa toata mascarada asta cu coabitarea, vom continua sa legitimam maimutoii astia de-si zic politicieni prin votul nostru. Oricat de curva ar fi politica, si este, asa ceva numai la casa de nebuni poti intalni. Pe modelul lui Oprisan care, la momentul semnarii protocolului dintre PSD si PDL in anul 2008, batea niste cruci de zicei ca-i un sobor de preoti reunit pentru sfintirea unui lift, preslavindu-l totodata pe barbatul de stat si superomul politic Basescu Traian, pentru ca numai noua luni sa-l injure din nou mai abitir decat birjarii interbelici, guzganul portocaliu ,Hrebenciuc, santajat probabil de Merkel, Barosso, Banca Mondiala, FMI si DNA c omite astfel de afirmatii de intors stomcaul pe dos: “Basescu face bine si cu suflet”. Si continua in ritmul asta sa-i ridice osanale belzebutului de ti se scoala parul in cap ca la filmele horror auzind ce-i poate bese mintea marelui eximbarligator pesedist.
Acum ca Micul Tontulescu si-a scos artileria propagandist-papagaliceasca sa incerce sa prosteasca poporu’ cu televizoru’ in ceea ce priveste imbecilitatea comisa de el prin acceptarea unei intelegeri cu Uciga-l Toaca, poate ar mai inghiti ciupitu’, dar sa auzi un pesedist de calibru excuscrului rozaliu cantand imnuri si ode “capodoperului” din capul statului, asta chiar tine de patologic. Oamenii astia n-au pic de caracter, mandrie, orgoliu, personalitate etc sunt pur si simplu niste muhaiele in mainile carora Dumnezeu si-a batut joc de un popor punand destinele acestuia la mezat.
Ma gandeam sa-i aduc aminte rozaliului cum isi batea joc Videanu de “Viorache” la numaratoarea voturilor pentru prezidentiale sau cum ne spunea chiar el despre Basescu cu subiect si predicat ca-i un betiv nenorocit.Dar, m-am razgandit. Nu ai cui sa te adresezi cu apel la uzul ratiunii. Imbecilul tot imbecil crapa indiferent de cate eforturi ar face cei din jurul lui sa-l aduca pe linia de plutire.
Sunt curios cam ce actiuni de proslavire mai are in vedere echipa de osanalisti pupinbasisti ai lui Ponttatrop pentru a-i alina basescului suferinta cauzata de divortul live de pedeleu.
Pentru ca daca pedeleu nu este, nu-i bai, este pesedeu!

Cornel Nistorescu spunea...

PSD - un congres însiropat

Victor Ponta și partidul său se pot lăuda cu cel mai dulceag congres dintr-o perioadă dramatică pentru România. Într-un fel, congresul de vineri și de sâmbătă a fost o întâlnire politică paralelă cu realitatea din preajmă. Optimism, unitate, solidaritate, aplauze, gratulări, felicitări, mulțumiri etc.

În rest, congresul n-a folosit decât pentru a consfinți ascensiunea echipei de tineri din jurul premierului. Şi mai ales a lui Liviu Dragnea, cel care a devenit, după Victor Ponta, cel mai important om în partid. În acelașii timp, congresul a validat și ascensiunea altor cârlani care n-au excelat prin cine știe ce performanțe (Robert Negoiță, Nicolae Bănicoiu etc), toți apropiați ai președintelui-premier, mai degrabă oameni de alai decât stâlpi de nădejde ai socialiștilor români. Marian Vanghelie a rămas același personaj pitoresc din primul rând al partidului, semn că generațiile se schimbă, dar pitoreștii cu gura mare rămân la locul lor.

Singura competiție reală (fără a fi însă un conflict tensionat) a fost cea pentru postul de vicepreședinte regional în viitoarea regiune sud-est. Competiția între Marian Oprișan și Nicușor Constantinescu, indiferent cât mult a rulat ea pe televiziuni, nu a fost suficientă pentru a face miza unui congres cu asemenea pretenții. Faptul că toți ceilalți vicepreședinți sunt vicepreședinții acestui partid nu are darul de a surprinde pe nimeni. Şi nici nu depășește limitele unei știri corecte. De fapt, știrea cea mai importantă de la Congesul PSD poate fi considerată chiar absența oricărei știri importante. N-a fost lansat un proiect de țară, nu avem de-a face cu un program de care să ne legăm cine știe ce speranțe, nu au fost lansați oameni care să schimbe partidul și țara. Vizita lui Adrian Năstase a fost mai degrabă o pată de culoare în care patetismul a depășit cotele discursurilor precedente sau următoare. Un fel de vibrație umană din solidaritate a adiat peste sală deși, din afară, pentru ne-pesediști și chiar ne-politici, aplaudatul în picioare a arătat net diferit.

Unii aplaudau de parcă intra un erou de la Termopile, în vreme ce telespectatorii se uitau ca la întoarcerea unui deținut aplaudat pentru ce n-a fost prins. Atât de diferite au fost accepțiunile acestor secvențe încât mulți dintre cei care au privit congresul la televizor au fost obligați să se întrebe: -Oare ce fel de PSD urmează?

Ce ne-a mai arătat Congresul PSD? Că partidul socialiștilor români este dominat net și necruțător de Victor Ponta, exact ca PNL de Crin Antonescu. Că președintele PSD în momentele de mare încărcătură emoțională vorbește pitoresc-nefericit, cu secvențe demne de Mircea Geoană. Imaginea aceea cu ”eu vreau să fiu peștele cel mare și rapid” s-ar potrivi mai degrabă într-un film de groază american. Sau într-un cântec de dragoste lansat de Super Bulă!
Una peste alta, PSD-ul a avut un congres de fixare într-o formulă, o reuniune dulceagă, aproape însiropată din care n-a răbufnit decât vocea senatorului Valer Marian. Din păcate, a lipsit raportarea la situația din România zilelor noastre, semn că PSD-ul, ca și altădată, are momente în care își este suficient sieși.

Ponta-penal spunea...


Fraudarea rezultatului Referendumului prin impunerea, prin Rus, a setului de liste electorale false, cu 18,3 mil votanti in locul setului correct cu 15,7 mil. Proba penala se regaseste pe site-ul BEC, STATISTICI, documente, Situatia, centralizatorul defalcat pe judete al celor doua seturi de liste, cel fals si cel correct, semnat de chestorul Manoloiu. Mai mult, in scrisoarea nr. 6897/01.08/2012 oficiala transmisa de AEP catre PSD, presedinta Patru explica cine sunt cele 2,6 milioane falsuri:”persoane varstnice disparute de la domiciliu si despre care nu mai exista informatii, existand o puternica prezumtie ca acestea nu ar mai fi in viata; persoane majore disparute de la domiciliu si despre care nu mai exista informatii, dar a caror varsta nu poate duce la prezumarea decesului; persoane care au parasit tara, cu sau fara forme legale, atat inainte de anul 1990, cat si dupa aceasta data, despre a caror capacitate electorala nu mai exista informatii (spre exemplu. Persoanele de etnie germana- sasi, svabi, cetateni romani care au parasit tara dupa accederea la Uniunea Europeana, al caror deces nu a fost comunicat autoritatilor romane etc.)”. Pentru cine nu-I clar ? Procurorul special Iacob, ne spune cand se judeca procesul chestorului Manoloiu, inlaturat din functie, sic!, din cauza semnalarii fraudei ? Sa vedem si noi rechizitoriu.

Este ofiter sub acoperire al unui serviciu secret, lucru sugerat clar de Traian Basescu, public. In aceasta calitate nu poate face politica caci incalca dispozitiile art 36 din legea 14/92 care interzice aceasta activitate. Prin incalcarea dispozitiilor acestei legi, Victor Ponta se face vinovat de subminarea ordinii de drept, constitutionale, in Romania pedepsita de dispozitiile cod penal referitoare la Siguranta Nationala. Cine-l intreaba de sanatate pe acest papitzoi penal ?

Fara dubii, Ponta a savarsit un plagiat grosolan, aratat clar de generalul puscariabil, sub acoperire, Turcitu in mai multe emisiuni. Plagiatul a fost musamalizat in mod tipic romanesc. La fel s-a intamplat si cu plagiatul lui Kovesi la fel musamalizat, dealtfel existand o intelegere intre acesti doi pentru asistenta in materie. E acceptabil ca intr-o tara civilizata ca Prim Ministru sa fie plagiator ? Nu. Trebuie facuta public aceasta problema grava in tarile vestice, in primul rand cele din UE ? Da. Cine o face ?

albert keller spunea...


Diaspora formata din fripturisti galagiosi cu ifose intectuale hraniti de Icereul lui Patapievici, penticostali si alti asa zisi pocaiti extrem de vocali care se inchina banului castigat usor din afaceri cu tatarul Basescu si pozeaza in anticomunisti. William Branza este portdrapelul acestor capuse abjecte. Romanii ortodocsi sint dezbinati datorita preotilor cu epoleti sub sutana si lipsei de interes pentru mizeriile establishmentului politic mioritic post decembrist. Schimbarea in bine poate veni exclusiv cu sprijinul maselor de romani din tara aflati la limita rabdarii si avind lideri deasupra oricaror suspiciuni cum sint Valer Marian, Ion Stan, Ioan Ghise si lt. Gheorghe Alexandru care a salvat onoarea armatei romane sufocata de generali si colonei basisti facuti la apelul bocancilor de catre izmenarul Gabriel Oprea.

zorro spunea...

Bai neneee!.......tare de tot scrisoarea asta a senatorului PSD d-ul VALER MARIAN catre raspopitul ILIE SARBU,socrul premierului PONTA!......aceasta scrisoare ,dupa mine este scrisa cu sufletul ,pentru binele PSD-ului,daca vrea sa inteleaga PONTA!.....cert este ca a inceput sa se practice relatiile de clan ,cumetrie,nepotism etc. si NU este bine!.....se uita ce a facut PSD intre 2000-2004,cand devenise o "casta" ,totul se invartea in jurul lui NASTASE,ducand la pierderea alegerilor din 2004!......mie mi se pare ca acelasi traseu il parcurge acum PSD-ul condus de PONTA si socrul sau SARBU!.....senatorul VALER MARIAN are tot dreptul sa puna intrebari lui PONTA si SARBU,de ce oare se supara acestia?......inseamna ca ascund ceva ,ce noi NU stim si este grav!......SARBU ,cred si eu ca-i omul de legatura intre ginerele lui, PONTA si BASESCU....la propunerea lui s-a semnat acel pact de coabitare ,noaptea la miezul noptii ca "mafiotii"!.....BASESCU sigur ii are cu ceva la mana!........cand le "arata pisica neagra" eu cred ca PONTA si SARBU tremura de frica ,nu alta!.......pacat de PSD ,pentru ca ,daca indeparteaza de nucleul partidului ,oameni ca VALER MARIAN sigur in scurt timp ,va avea de pierdut mult,poporul nu-i prost!......un pensionar ,care dupa mine acest SARBU ar trebui sa stea mai in spatele partidului ,mai ales ca-i socrul premierului!.....

albert keller spunea...


Mi-e Frica !!! Lt. Gheorghe Alexandru are singur Putere de Lovire cit o Divizie de securisti basisti. Prezenta lui in uniforma armatei romane in P-ta Universitatii a dus la rasturnarea guvernului fanariot basist. Faptul ca dl. senator Valer Marian se inconjoara de romani cu asemenea probitate morala ne scuteste de orice suspiciuni. Precedentul creiat de dl. deputat Ion Stan care pentru vina de a-si iubi tara si interesele romanilor a fost aruncat in strada de catre Gibonul asiatic Ponta ne dumireste despre ce se intimpla la Victoria si Cotroceni - Sodoma si Gomora establishmentul politic mioritic. Evlaviosul Ilie Sirbu ar trebui sa se consulte serios cu Adrian Nastase - eminenta psd proaspat scoasa la lumina soarelui din adincul Ocnei - pentru a-l convinge pe Gibon sa-si dea demisia in timp ultil. Mi-e frica de ideea unui razboi civil si desprinderea Transilvaniei de Romania.

Google
 

Postări populare