Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

4.4.13

Scrisoare deschisa pentru Victor Ponta




Domnule Victor Ponta, preşedinte al PSD şi prim ministru al Guvernului,




Acţiunea Dumneavoastră politică de după alegerile parlamentare şi apropierea Congresului PSD m-au determinat să vă adresez această scrisoare deschisă. Ea reprezintă singurul mijloc real pe care-l am la dispoziţie şi prin care înţeleg să-mi fac datoria ca simplu membru al PSD şi ca cetăţean român.
Voi începe cu concluzia demersului meu: vă solicit să vă retrageţi din funcţia de prim ministru al Guvernului României şi să nu mai candidaţi pentru un nou mandat de preşedinte al PSD la Congresul ce se apropie. Nu pentru că nu aţi avea dreptul statutar, ci pentru a evita o situaţie similară cu cea creată la precedentul Congres de Mircea Geoană, care ar aduce mari deservicii partidului.
Vă prezint în continuare câteva dintre argumentele majore care susţin solicitarea mea.
Este de notorietate faptul că votul masiv obţinut de USL la alegeri a fost în mare măsură anti-Băsescu, personaj devenit odios la populaţie, dar şi pro-USL. Tot de notorietate este şi faptul că majoritatea covârşitoare a electoratului a crezut că viitoarea putere executivă şi legislativă va face ”dreptate până la capăt” şi va relansa economia românească grav afectată de incompetenţa şi corupţia camarilei lui Băsescu. Ce a primit până în prezent electoratul care ne-a acordat încrederea ?
Lăsând la o parte episodul penibil legat de numirile la Parchete şi DNA, ”dreptate până la capăt” devine pe zi ce trece ”muşamalizare până la capăt”. Dacă numai jumătate din energia şi timpul acordate luptei pentru controlul Justiţiei ar fi fost utilizate pentru măsuri de relansare economică, cu siguranţă că azi începeau să se întrevadă şi primele rezultate. Dacă vreţi cu adevărat ”dreptate până la capăt”, pentru ce faceţi uz de toate mijloacele permise şi nepermise ca, alături de Băsescu, să controlaţi Justiţia ? Aveţi probleme personale legate de Codul Penal ? Au asemenea probleme prieteni ai Dumneavoastră sau membri ai familiei ? Aţi făcut vreo înţelegere verbală sau scrisă cu Băsescu ca hoţii deghizaţi în politicieni să scape de braţul Legii ? Sunteţi şantajabil ? Răspunsul, care decurge logic din declaraţiile şi deciziile Dumneavoastră, pare a fi: ”DA”.
Deputatul PNL Ludovic Orban v-a pus ieri eticheta ”Ponta=Băsescu” şi atunci mi-am amintit că groparul Referendumului de demitere a preşedintelui României, fostul ministru de Interne şi liderul grupului de colaboratori ai lui Băsescu din Cluj, Ioan Rus, a fost desemnat acum câteva zile să fie ales vicepreşedinte al partidului la apropiatul Congres. Ştiţi Dumneavoastră, ”grupul de la Cluj”, cel care i-a făcut propagandă electorală publică lui EBA, dar mai ales lui Elena Udrea împotriva lui Blaga, înaintea Convenţiei PDL. Mi-am mai adus aminte că socrul Dumneavoastră, senatorul şi liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, este şi el un foarte apropiat prieten şi colaborator al lui Ioan Rus şi al echipei din Cluj. Este acelaşi Ilie Sârbu care a cerut să nu mai fie văzută fotografia lui Ion Iliescu la grupul parlamentar al PSD din Senat. Poate vă mai aduceţi aminte de Ion Iliescu ! Este preşedintele-fondator şi de onoare al partidului, cel pe care îl folosiţi la diverse ocazii festive drept aliat de faţadă, dar căruia nu prea îi mai răspundeţi la telefon şi de ale cărui păreri nu mai ţineţi seama.
Mi-am mai amintit de naşul fiului Dumneavoastră, Gabriel Oprea, un alt colaborator al portocaliilor, fără de care Traian Băsescu n-ar fi putut să-şi bată joc de români. Acelaşi pentru care abuzul în serviciu, ridicarea în grad militar a clientelei politice băsiste, a fost răsplătită cu un post de vicepremier în actualul Cabinet.
Mi-am mai amintit de aşa-zisul pact de coabitare semnat cu Băsescu într-un soi de clandestinate uşor de înţeles. Lumea n-a votat USL-ul ca să colaboraţi Dumneavoastră cu Băsescu, ci dimpotrivă, ca să-l neutralizaţi prin mijloace legale şi constituţionale.
Mi-am mai amintit şi de un alt pact clandestin, semnat tot fără mandat şi fără ştirea oamenilor, prin care UDMR urma să fie cooptat la guvernare, acelaşi UDMR fără de care Băsescu ar fi fost demis la Referendum. Pentru asta am câştigat alegerile, acesta este mandatul acordat de popor, domnule preşedinte al PSD ? Vreţi UDMR în Guvern ? Nicio problemă, dar consultaţi şi electoratul nostru dacă vrea aşa ceva, pentru că nu se va putea pune niciodată semnul egal între PSD şi părerile personale ale lui Victor Ponta.
De la alegeri încoace, există totuşi un capitol la care aveţi rezultate cu adevărat remarcabile: prezenţa seară de seară la diverse televiziuni. De parcă pentru asta ne-a ales lumea: să vă admire vecinii şi familia într-o telenovelă ”live”. Cu atâtea televiziuni pe cap, când să mai aveţi vreme şi pentru biata economie a României ?
Domnule preşedinte al PSD,
Mai sunt puţine zile până la Congresul PSD şi parcă vă aud spunând: ”V-am promis victoria şi m-am ţinut de cuvânt, deci, merit un nou mandat, merit încrederea Dumneavoastră”. Victoria USL în alegeri este departe de a fi meritul Dumneavoastră. Este meritul multor membri simpli ai PSD şi PNL care au înţeles să-şi facă datoria, este şi meritul lui Traian Băsescu care i-a disperat pe români. După alegeri, pus să vă faceţi datoria, pentru care ne-a fost acordată încrederea, s-a văzut că ”împăratul e gol”, că a ajuns la conducerea PSD nu datorită unor merite politice sau profesionale, ci printr-o conjunctură unică şi absolut întâmplătoare.
Ar fi nedrept ca majoritatea onestă a membrilor PSD să fie etichetată după prestaţia Dumneavoastră ca premier şi preşedinte de partid. Nu cred că vreun membru simplu al PSD s-ar bucura să i se spună vreodată: ” Pentru ce se mai fac alegeri, pentru ce v-am votat psd-iştilor, dacă tot Băsescu ne conduce prin intermediul vostru ? Tot respectul pentru PNL, care face tot posibilul pentru electoratul său de dreapta ! Când oare ne vom pune şi noi în slujba electoratului nostru de stânga ?
Nu m-ar surprinde de fel dacă vor urma represalii sau atacuri la adresa mea. Amatorilor de asemenea exerciţii le spun că persoana mea e prea puţin importantă şi, oricât m-aţi desfiinţa pe mine, fondul problemei rămâne. El se rezolvă constructiv şi nu prin eliminarea celui care aduce vestea proastă.


Andrei Alexandru,Membru PSD
(Fost consilier politic al preşedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu şi fost purtător de cuvânt timp de opt ani al fostului preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu)





peromaneste: Ponta e un baiat, era sa scriu pisoi, influentabil. E nevoie ca societatea civila sa inteleaga ca inainte de a capitula angajamentul civic are datoria de a-l influenta pe Ponta, la fel cum o fac Ba'secu si EUropenii neocoloniali. Mai mult, PSDistii de asemenea trebuie sa inteleaga ca baiatul asta le va trage cota in jos la nivelul PDLului, asa ca ar trebui izolat de Partid si Parlament--in alte cuvinte, ar trebui sa lupte sa le convinga pe acestea exact asa cu se lupta cu noi sa-i convinga pe stapani.

Sa ne amintim ca tontelul asta fara caracter, numit Ponta in acte, si l-a asumat si pe clujeanul iredentist Rus, la fel cum isi asuma pe cei din grupul nominat impreuna cu Kovesi.

P.S. Daca ai oameni cu vulnerabilitati (de ex, dosare, plagiate samd) e bine sa-i nu-i pui in fatza.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare