Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

11.12.12

Dela stanga pentru Ponta

crossroads

Vot de blam cu avertisment pentru Băsescu


Victoria USL, de la parlamentarele de duminică, a fost şi este, zdrobitoare. O victorie împotriva unui conglomerat neomogen, împotriva vremii dar, mai ales, împotriva lui Băsescu. A fost un vot de defulare a nemuţumirii faţă de un preşedinte rămas fără legitimitate după referendumul din vară.
A fost şi un vot – sancţiune pentru liderii PDL, consideraţi vinovaţi de “genocidul social” din ultimii ani şi care, în alegeri, au ales drumul “spre Vest” sau “spre Est”, precum acei conducători din al doilea război mondial plecaţi în America de Sud.
După votul de duminică, Băsescu rămâne şi mai izolat, atât în plan intern cât şi în plan extern.
El nu a înţeles că în SUA nu a câştigat candidatul care sugera întoarcerea la perioada Războiului Rece şi că Rusia sau China sunt parteneri strategici pentru SUA – chiar mai importanţi decât România.
Doctrina manicheistă – ori SUA şi UE ori Rusia şi China dovedeşte incapacitatea lui Băsescu de a se ocupa de politica externă a României, în secolul 21.
România, după 1989, a făcut opţiunile fundamentale – în perioada Iliescu, Constantinescu timp de 15 ani – întrând în NATO şi în UE fără “impulsurile” lui Băsescu şi înainte ca el să fie preşedinte. Cu acelaşi tip de abordare simplificatoare, ne-am confruntat în perioada 2001-2004: ori NATO ori UE. Am arătat atunci că noi nu vrem ori/ori, ci vreau şi/şi, NATO şi UE fiind pentru noi proiecte complementare.
Cred că acum, având o identitate clară, opţiuni fundamentale exprimate, România nu poate merge pe formulele nostalgice ale Războiului Rece doar pentru ca Băsescu să-şi arate “fidelitatea” personală faţă de “licurici”, plătindu-şi datoriile din vară pe seama tuturor cetăţenilor.
De altfel, românii i-au arătat, duminică, lui Băsescu că nu-i interesează mesajul că el este “mai catolic decât Papa”.
Aşa că el ORI înţelege avertismentul ăsta, ORI ajunge la referendumul popular.



Rezultatul votului de duminică a fost o confirmare a opţiunii electoratului pentru USL. Acest rezultat – umilitor pentru ARD – dovedeşte 1) falimentul PDL, ca partid de guvernare; 2) inconsistenţa proiectului de alianţă cu grupările Neamţu şi Ungureanu şi mai ales, 3) atitudinea electoratului faţă de regimul Băsescu.
Societatea românească s-a săturat de manipulările lui demagogice – comunişti/anticomunişti; securişti/antisecurişti; occidentali/antioccidentali; bugetari/salariaţi „privaţi”; oameni „graşi”/oameni „slabi” etc. Românii au nevoie – într-o lume concurenţială, globalizată, de lideri care să se bată pentru interesele ţării, nu de sateliţi ai diverşilor „licurici” – Războiul Rece s-a încheiat iar, în SUA, opţiunea recentă pentru Obama în faţa lui Romney a confirmat acest lucru.
Prin votul de duminică, regimul semi prezidenţial din România a intrat într-o fază de coabitare instituţională, în care preşedintele şi majoritatea parlamentară au „culori” diferite. Chiar dacă acest lucru nu-i place lui Băsescu şi nu mai poate să facă şmecheria din 2004. În aceste condiţii, aşa cum s-a întâmplat în Franţa în perioadele Miterrand – Chirac, Mitterrand – Balladur, Chirac – Jospin, regulile „jocului politic” se schimbă. În ceea ce priveşte puterea executivă, într-o astfel de perioadă, preşedintele trece pe locul doi, lăsând prioritate primului – ministru. Acestea sunt regulile în Uniunea Europeană. Vrea Băsescu să le încalce? Răspunsul este precizat în articolul 95 din Constituţie.
Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc tuturor celor care au mers la vot, ţinând seama şi de îndemnul meu de a vota împotriva lui Băsescu. Mă bucur că, în colegiul „meu”, la Mizil, candidatul USL – Vlad Cozma – a obţinut 70% din voturi, scorul cel mai ridicat din Prahova. Îmi place să cred că ştiu o parte din motive.
Va urma o perioadă grea. De aceea, va fi important ca, din zilele următoare, să ne concentră




Ghita Bizonu'Scrisoare deschisa catre inVictor Tonta , din intamplare premier
Draga inVictor
Dintai sa ma prezint : eu sunt VOTACU tau. Ai ajuns unde ai ajuns nu ptr ca esti destept (am dubii tot mai mari), ca esti frumos (pe dracu) sau plin de spirit. CI PTR CA (si) EU TE-AM VOTAT!! Ptr ca de ani de zile votez PSD luate-ar de golan de pta Universitatii intelegi?! Asa ca umple-te de respect si citeste cu atentie INCA premierule.
Nu estei pemier ca sa faci bine lu’ MRU, Mang samd. Nu esti premier ca sa faci cumetrii inutile cu basistii. Nu iti cer jihad , sa iti schimbi pretenii samd.Am insa pretentia ca lista ta de prioritati sa fie satisfacerea agendei mele nu fanteziile tale copilaresti . Bun ti l-am inghiti pe carahiosul de Cernea si mertzu tau semielectric (da cam scump) INSA asta cu UDMR eu nu prea se inghite. Si asta ptr referendum.
Stiu ca situatia economica e nasoala INSA imi trebuiesc unele compensatii. De ex cei care au praduit POSTA sa fie facuti posta in inchisoare. Nu voi hlizeli ci rezultate. Te-ai laudat ca esti procuror …. atunci baga-I !!! Nu ma lua ca tu esti cu maniere .. priveste la mentorul tau Nastase. Si el a fost premier (si inca unu bun) da’ unde a ajuns? Deci ori ei ori tu “pucistule”.
Pricepi?!
Esti premier fiindca asa am votat eu nu ca ar fi ceva de capul tau (de ce te-am votat atunci? Ca nu stiu ce a gasit PSD ul la tine …)
Si daca ma sucar eu s-ar putea ca in 2016 sa nu ma mai duc la vot .. pricepi? Ca incep sa ma satur de agenda ta paralela . Si nu ma intereseaza pasiunea ta ptr il Che . O consider stupida!!!
Asa ca :
- ori imbunatesti starea economica – inflatie, locuri de munca , nivel de trai
- ori imi oferi unele “mici compensatii”. Motoci ar fi destui si destul m-au tratat de “mahala inepta”, “asistat” samd … si vezi sa nu te trec in randul lor!
Un bun inceput al “micilo compensatii” ar fi reducerea cheltuielilor institutiei prezidentiale. La nivelul din 2004 (nu sunt scartzan .. calcul in euro nu in lei!) ce naiba e criza si trebe sa reducem cheltuielile cu bugetarii , nu?
Nu uita : numa saptamana viitoare nu este 2016!

MarcusPoate Nu Ati Inteles D-le Ponta Pentru Ce V-au Votat Masiv Romanii
In sfarsit m-am dumirit in legatura cu zisele d-lui Ponta referitoare la UDMR. Din cate am inteles eu, pe langa faptul ca USL-ul facuse vorbe inainte de a cunoaste rezultatul alegerilor ca la o adica, daca rezultatul nu ar fi fost satisfacator (in sensul de peste 50% din sufragii) atunci sa purceada la drum cu UDMR, motiv pentru care acum, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta nu ar fi fair play sa nu stea macar la o sueta de convenienta cu liderii acestei formatiuni politice, lucru ce poate fi acceptat ca un act normal de conduita, vine dorinta d-lui Ponta de a intra in Istoria Neamului pe post de Pacificator si Unificator.
Adica, din discursul de aseara al acestuia la Antena 3, am inteles ca domnia sa satul ca de altfel toti romanii de cearta, galceava si dezbinarea care au reprezentat conditia sine-qua-non a regimului basist, a venit momentul ca Alesul sa puna capat divergentelor seculare dintre pretentiile maghiarilor asupra Transilvaniei si realitatea istorica de apartenenta a acestia pamantul stramosesc, fiind in acest sens hotarat ca nici mai mult nici mai putin sa-i ia pe udemeristi la remorca guvernarii si a actulului legislativ, in mod deosebit avandu-se in vedere modificarea Constitutiei, aratand in acest fel Europei Populare din care UDMR face parte ce gentlemani sunt romanii si cum sterg ei cu buretele pana si ultimile afronturi, jigniri, deconsiderari si umilinte la care au fost supusi de conationalii lor maghiari, care la Referendum (ca sa fac trimitere doar la cea mai apropiata actiune de acest gen) au raspuns comenzii politice data de la Budapesta prin gurita lui Victor Orban, boicotand votul si lasandu-ne cu chiombu pe cap pana la o noua repriza de cofruntare.
Toate bune si frumoase, ba as zice by the book, pana la punctul la care d-l Ponta ori este lipsit de experienta in materie de deziderate UDMR versus Romania, ori este rau intentionat (sub nicio forma nu-mi permit sa-i pun la indoiala IQ-ul).
Pai, domnule Ponta, ungurii exact ca si Basescu, care oricat ai vrea sa dai la pace cu el, tot la balamuc ajungi datorita caracterului sau infect croit numai pe scandal, dezbinare si dictatura, ei bine ungurii, orice le-ai face dumneata, orice le-ai da, orice le-ai promite, exact ca in bancul cu bula, invatatoarea, cercul desenat pe tabla si obsesia invatatoarei pentru sex, vor milita, tipa, lupta etc pana la ultima picatura sa ne fure Ardealul.
Sa fiu bine inteles, nu am nimic cu ei, nu vreau nici eu razboi sau o stare permanent conflictuala, dar le ajunge cate drepturi (au mai multe ca noi romanii) au obtinut in toti acesti ani prin santajul practicat asupra colegilor de parlament, care vrand-nevrand au fost nevoiti sa se inhaiteze cu ei in actul de guvernare.
Asa ca lasati-i domnule Ponta in scaunul de Opozitie de 5%, unde la scorul pe care il are USL-ul in urma votului dat de romanii CE NU-I VOR PE UNGURI LA GUVERNARE, le sta mult mai bine decat agatati inca o data de locomotiva Puterii.
Zau, asa, chiar nu ati inteles mandatul pentru care romanii au votat masiv pentru USL?
In opinia mea, ar fi a doua mare greseala si lipsa totala de orientare politica dupa gafa cu incredintarea Internelor lui Rus.
Va rog eu frumos, n-o comiteti!


peromaneste:  Premierul Ponta n-are prea multe de ales--Romania isi va continua drumul.  In foaia de parcurs a drumului poate fi si o clauza a includerii UDMR la guvernare ...
Premierul Ponta are intr-adevar sansa sa cladeasca ceva si sa dea cateva exemple de justitie aplicata celor pe care poporul i-a trimis pe soseaua de centura a politicii.  Trebuie oarecum continuat drumul indicat de Cluburi, insa poti in acelasi timp sa-ti rezolvi niscaiva probleme acasa, cum ar fi locuri de munca, baza de taxare, si respect pentru mediu si romani.  
Ce va face va da masura acestui om.

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare