Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

3.8.12

scrisori intre-deschise dela cei mai pro-UE/NATO, pana mai ieri

Romania in chains


Cea mai kafkiană poziţie oficială a Comisiei Europene a fost adoptată acum două săptămâni. Olivier Baily, purtătorul de cuvânt al lui Barroso, întrebat la conferinţa de presă zilnică de la Comisia Europeană dacă prin decizia Parlamentului României de a organiza un referendum în România s-a încălcat cumva dreptul comunitar, el a spus că nu. Dar, imediat, făcându-se cureaua de transmisie a ideilor şi fandaxiilor lui Barroso, a adăugat cu o aroganţă incredibilă: “În cazul României, Comisia Europeană are autoritatea morală să supavegheze cursul evoluţiilor politice interne…”. Mulţi dintre jurnaliştii străini din sală au fost şocaţi de declaraţia în premieră. Comisia Europeană nu are nicio autoritate morală, ci doar competenţe juridice să supravegheze dacă statele membre au încălcat dreptul comunitar. Atât.
George Bogdan, dela Bruxelles penrtu Cotidianul


lumi
Avand in vedere amestecul nesimtit al UE in problemele interne ale Romaniei nu pot sa ma intreb daca nu cumva SUVERANITATEA Romaniei a fost cedata de cava timp de catre lacheul basescu fara ca noi sa stim. Pe de alta parte nu inteleg de ce Ponta nu-i pune la punct pe ticalosii astia din PPE. Are in spate 7,5 milioane de oameni. Curaj Ponta! Trimite-i la dracu pe fascista Merkel, pe ticalosul Barroso, pe cateaua Reding. E TARA NOASTRA!!!


Cititor
Romania avea statut de semi-colonie. Acum, ne-am dobandit statutul de colonie in toata plenitudinea cuvantului. Si nici macar slugi ale unui singur stapan, ci martoaga mai multora. Cumplita performanta a unei gasti numite clasa politica, niste iresponsabili care au adus tara in genunchi, pe termen lung. Esecul Uniunii Europene, al "mesei bogatilor", este incontestabil. Iar la Bucuresti, in loc de atitudini clare, se poarta scuzele, impaciuitorismul, umilinta. Au reusit performanta de a ma face sa-mi fie rusine ca sunt roman, sa-mi para rau ca triesc in Romania. Marga face balet la externe pe tema vizitei Papei, in loc sa dea cu amica sa Merkel de pamant, Rus a tradat USL pe linia intereselor sale financiare, e un om bogat, Ponta se poarta ca un portar la guvern, nu ca seful acestuia, etc, etc, etc. Ne mai miram ca Basescu si ticalosii din camarila lui isi bat joc de romani fara jena, cu supervizarea imperiala a americanilor si europenilor portocalii ? Din pacate, cu exceptia dictaturii de tip antonescian, in tara asta nu mai exista solutii. Cand va exploda Spania si romanii de acolo vor veni acasa sa povesteasca, poate se treyesc si cetatenii mioritici.


Kovesitu
Trebuie sa o spunem transant: partidele din familia crestin-demicrata (PPE) au atitudinile cele mai ticaloase fata de proprii lor compatrioti. Ele reprezinta interesele marilor oligarhii, oameni bogati dar slabi la creier de prea multa trandaveala. Pentru ei lucreaza in forta banii, cu putini bani dati unde trebuie cumpara favoruri si donatii de la stat. Oligarhia nu creeaza locuri de munca, in schimb ei sunt total scutiti de taxe si impozite, pentru simplul fapt ca au putut cumpara o asemenea lege. Aceasta ordine mondiala a dominatiei oligarhiilor trebuie sa inceteze, este la originea tuturor crizeler. Clasa mijlocie care creeaza si bunuri si locuri de munca, cea care inoveaza, trebuie sa preie fraiele coducerii acestei lumi. Un loc de frunte trebuie sa aiba si statele lumii, cele care trebuie sa armonizezee interesele societatilor. Oligarhia trebuie sa dispara, edoar un urias parazit pe trupul umanitatii.

vlad tepes
dragii mei intr-o europa unde se duc aceleasi principii ca in romania si unde majoritatea ,corupta si incapabila care a dus zona euro pe marginea prapastiei,si ne dau lectii nou ca si cum am fi o tara tutelata,,ar trebui sai intrebam de ce platim impozite daca nu avem aceleasi drepturi ca ceilalti mebmri comunitari? nu vi se pare ca santem buni numai sa aplicam ce spun eii fara sa gandim si chiar daca este in devafoarea noastra ca stat? eu cred ca datorita amestecului in treburile interne ale romanieii cu asa zisa datorie morala a lui Baroso si gasca lui basescu sa creat un curent anti europa in tara noastra si cred ca cel mai bine ar fi sa ne urmam interesele noastre ca stat si nu pe ale comunitatii europene,,eu sant pentru o romanie neutra ca elvetia si sai lasam, sa -si faca europa lor unde la urma urmei sant stapani si sclavi economici in varianta moderna a secolului 21 si nu ne mai reprezinta pe noi ca tara suverana si de drept,,deschide ti ochii romani si vedeti ca C.E. nu este altceva decat o Germanie care comanda si cu gasca eii si celalti care executa ,,ati vazut cum au nsarit in apararea celor care fac tarisoara noastra sclava europèi,,si cred si sant sigur ca au interese meschine si personale toti cei care au sarit in apararea lui Basescu si gasca,,asa ca nu mai cred in mitul CE. este un fiasco care se va transforma in stapani si sclavi cu timpul,, unde esti tu tepes .


Cogito...
Cand scriam eu aici ca ăștia, nealeșii de nimeni, sunt niște ordinari împinși de oligarhii -editat de mine- de marii lobby-iști ( din umbra ), cu interese din cele mai diverse, atentând la ceea ce mai are România, eram privit/ citit cu neîncredere !!! Eu ii cunosc si știu de ce le este in stare caracterul ! Si, probabil acum, multi dintre voi ați înțeles cine sunt si ce vor (ehei, vorbele astea le-am mai auzit in 89, mai țineți minte ; in alt context si cu alt personaj) începând cu barosu´, von puy, etc. Ratați in politicile interne, trimiși de diverși agenți reprezentanți ai diferitelor concerne, bănci, care joaca roluri infecte, false si murdare; marxiști, maoiști, trotzkisti, foste cadre de linia a doua si a treia a partidelor (unice ) din est, epave ale mișcărilor de la 68; o fauna ciudata, reprezentanți ai Noii Ordini Mondiale. Daca ați știi ce se întâmplă la nivelul superior al Comisiei, Consiliului, etc, v-ați speria. Si tot eu,scriam aici ca visul ălora este un (fel de) stat supranațional, cu un șef suprem... ceva in genul fostei Uniuni Sovietice . Parca vad si (renumitul si nefericitul "Plan Valev") aplicat acum României, dar fără posibilitatea de a îl (mai) refuza ! Si ultima ! Mârlanu´ o tine pe a lui, cu aderarea la moneda Euro ! Imbecil, ca de obicei ! Cat mai ai moneda proprie, mai poți jongla, ajusta, tine cursul sau a-l lăsa (după nevoi). Acum, japițele de la UE au probleme mari in a apăra ce mai poate fi aparat ( Euro), cu orice costuri, cu orice riscuri, refuzând sa privească adevărul in fata : Euro a fost o greșeală ! Poate după părerea lor, nu ! Dar întrebați oamenii de rand din UE si vedeți răspunsurile ! Norvegia nu a vrut in UE, Suedia si Danemarca nu au vrut moneda Euro; Anglia o vedeți ce face ! Finlanda amenință ! Si ce fac ai noștri ? Poziția ghiocelului ! Jenant si rușinos !


const
s-a gindit cineva daca cei de afara , democrati pentru buzunarul lor, chiar asta si vor , adica , un mare bairam la amaritii din SE Europet , ca doar nu vor fi mortii lor , si pe cale de consecinta , mai scapa de presiunea propriilor cetateni suparati pentru aiurelile politice ale unei uniuni confiscate de o mina de politicieni ce nu au nicio legatura cu principiile ce au stat la baza infiintarii unei UE extinsa ? ma intreb , din ceea ce vad la politicienii romani din tara si din PE , citi dintre acestia au pregatirea profesionala sau teoretica de a intelege mecanismele functionarii si principiilor UE si capacitatea ce a contracara atacurile si abuzurile unora de acolo folosind in folosul tarii legile si mecanismele de functionare a UE ? Doar ca un trist exemplu , dreptul unui cetatean al tarii numita Romania , priviti actiunile ministrului de externe in toata aceasta perioada de criza .... cred ca este cea mai proasta alegere a acestui guvern pentru o functie atit de importanta... nu am calitatea de acontesta in vre-un fec capacitatea profesionala a D-lui Marga dar functia actuala a domniei sale nu il crediteaza pe locul ocupat.... cred ca functia de min de externe nu i-a fost oferita ca o sinecura sau pentru ca PNLul nu a avut pe altcineva mai bine pregatit si cu merite in diplomatie sa ocupe o functie atit de importanta intr-un guvern de la care se asteapta atit de mult de catre foarte multi care si-au pus sperante intr-o schimbare in bine in aceasta tara ....pacat,..



Asistăm în ultimele săptămâni la o tentativă fără precedent a elitei la vârful Comisiei Europene de a-şi recâştiga credibilitatea şi autoritatea, pierdute din cauza măsurilor de austeritate şi a felului neghiob de a administra criza din zona euro, prin demonstraţii de forţă şi impunere faţă de statele second-hand din Uniunea Europeană. Este cea mai gravă formă de impunere a doctrinei sovietice a suveranităţii limitate (doctrina Brejnev) în variantă europeană. Doctrina Brejnev a fost folosită pentru justificarea invadării Cehoslovaciei şi înfrângerea Primăverii de la Praga din 1968, dar şi în cazul invaziei dintr-o ţară nemembră a Pactului de la Varşovia, Afganistan, în 1979. În variantă europeană, Viviane Reding ameninţă să aducă în România un ministru european al justiţiei care să ne împarte dreptatea. Nemulţumită de faptul că nu mai are şanse să îi ia locul lui Barroso, madam Reding se poate visa şi ministru european al justiţiei, a cărui menire să fie să îi tragă de urechi pe românii anti-Băsescu. Un fel de Ana Pauker a UE.
tot George Bogdan, dela Bruxelles penrtu Cotidianul


Ok, Comrade

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

3 comentarii:

Anonim spunea...

"Suntem siguri că Daniel Morar îşi va continua activitatea excelentă ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aşa cum a declarat de curând şi ministrul Justiţiei, (Titus Corlăţean n.r.), atunci când actuala criză politică va lua sfârşit şi situaţia va reveni la normal, vor trebui urmate procedurile adecvate de numire a unui înlocuitor pentru Daniel Morar, inclusiv obţinerea avizului obligatoriu al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a alege un succesor potrivit, extrem de calificat şi cu o reputaţie ireproşabilă", se arată într-o poziţie transmisă vineri MEDIAFAX de Biroul de Presă al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Anonim spunea...

Gena
Ce tot vrea domnul Ambasador al USA de ne tot da indicatii? Multe vorbe, doi bani nu fac... O petitie in numele cat mai multor cetateni romani adresata Presedintelui Obama...??? Care esti mai tare la engleza?...Trebuie sa facem si noi societatea civila ceva... porcul acesta a ajuns pupincuristul lui basescu sau vine cu dispoziti clare si ne obliga sa suportam un presedinte pe care natiunea nu il mai vrea. DE UNDE ARE ORDINE PRECISE PE CARE LE IMPUNE POPORULUI ROMAN? CINE II ( LE) DA DREPTUL SA IMPUNA UNA SAU ALTA IN ACEASTA TARA?...SUNTEM DEJA COLONIE SI NU STIM NOI?...PAI DACA AM AJUNS COLONIE SA INTRAM IN USA FARA VIZE - LA DRACU , MERGEM TOTI 7.500.000...SAU CE???


Wolf
Asta nu poate fi numit ambasador. In primul rand, nu are pregatire de ambasador, in al doilea rand nu respecta sau nu cunoaste nici o regula a diplomatiei iar in al treilea rand daca se pupa in bot cu un paduche jegos si betivan ca basescu nu poate fi decat la fel ca el. Are comportament de ghiolban needucat si reprezinta Chevron, Loockheed Martin, Bechtel si rahatul din privata dar in nici un caz SUA. Despre caracter ce sa mai vorbim? Un paduche criminal ca si basescu care dispretuieste poporul roman si democratia si care ca si basescu ameninta ca atat stie ca diplomat! Sper sa sfarseasca la puscarie ca si basescu! Jos SUA ! AFARA CU RAHATII DE AMERICANI DIN ROMANIA!



irina
Tu esti ala care le spuneai romanilor din P-ta Universitatii sa fie multumiti ca nu se trage in ei de la balcoane ca in Siria, nu ? Cat crezi ca vor mai tolera romanii aceste interventii, asa ca de la stapan la sluga ? Mai ales, cunoscandu-ti interesele evidente ptr. anumite bogatii ale Romaniei ? Suntem deja colonia v-tra si nu am fost anuntati ? Cred ca a fost depasita limita bunuluisimt , care ar trebui sa functioneze vizibil la nivel diplomatic !.....

Liebe Frau BK Merkel!
Stimata Doamna Cancelar Merkel, este posibil in Germania ca Excelenta Sa , Domnul Presedinte Gauck sa iasa pe posturi si sa ameninte cu puscaria si incarcerarea tuturor primarilor din Republica Federala Germania ? Sa ameninte tot cu puscaria pe Ministrul de Interne si un chestor din cadrul M.A.I. ? Dar sa va ameninte pe Dumneavoastra tot cu puscaria ? Va rugam stimata Doamna Cancelar Merkel, luati gratis acest nebun periculos Basescu unde l-ati sprijinit neconditionat si fiind voit gresit dezinformata de insasi Basescu . Vi-l facem cadou impreuna cu Udrea si cu cea mai proasta europarlamentara , Paris Hilton din Carpati zisa Ebola. Danke !

Anonim spunea...

Moesia
Domnule Ambasador, va rugm sa-i luatii la dvs. pe SUSPENDATUL LAS SI PE DANIEL MORAR. Dupa cum usor va-r fi fost sa vedeti , sunem vreo 70 la suta % din listele reale care nu-l mai vrem pe Suspendat.. Daca cumva a promis ca va privatiza si Cuprumin si Rosia Montana, va amintim ca exista un nou guvern si vocea Suspendatului nu mai are nici o credibilitate. Implicarile dvs. au iz de implicare crasa in treburile si vointa poporului care se numste ROMAN si nu AMERICAN. Poate reusiti sa va amintiti ca nu sunteti imparatul lumii. Asteptam ca dl. Marga sa se sesizeze o data de toate mizeriile acestea ce vin catre noi si sa auzim un protest facut catre Departamentul de stat american.


mugur
Se confirma inca o data calitatea deplorabila, din punct de vedere diplomatic, a functionarilor (pentru ca la urma urmei un ambasador tot asta e, un functionar) pe care USA ii trimite in tari considerate "marginase", un fel de Banana Republic. Deoarece dl Gittenstein probabil ca a intirziat la "repartitie" si a ratat delegarea in superputeri precum Zimbabwe sau Mongolia, a mai prins doar Romania, unde vedem cu toti ca se plictiseste puternic si, ca sa se mai amuze, se baga din cind in cind in seama (asta ca sa nu zic ca musca in posteriorul calului !)


ALELUIA
Stimable Gitenstain, perioada la care faci referire s-a incheiat la data de 02 august! De la acea data presedintele Crin Antonescu are puteri depline, astfel, daca Corlatean va face trei nominalizari, ele vor fi discutate de CSM(care poate da, sau nu, un vot consultativ), urmind ca Presedintele Romaniei, oricare ar fi el, sa nominalizeze in functie un nume dintre cei de pe lista de trei propusa de ministrul Justitiei..

Google
 

Postări populare