Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.3.12

Caut şperaclu pentru a descuia Oferta lui Basescu


Master Key
RE: Oferta de prim ministru facuta lui Victor Ponta

Cu 'dezvaluirea' lui Basescu la sicofantul de Cristoiu aflam cat de putin stim din evenimentele ultimelor 2 luni. Ca eu nu stiu, e una. Cu nestiinta celor din presa nebasista e mai grav. Cu nestiinta publicului, care afla inca odata din gura lui Basescu, e cel mai grav pentru ca asta ia din sansele opozitiei. Elitele de partid s-au cam osificat, nu cred ca pot avea siguranta pe electorat, decat pe voturile ce le numare (numai) ei.

Daca Basescu a facut acea oferta pe bune, la rece judecand, trebuia acceptata cu conditia alegerilor parlamentare annticipate!

Basescu pare a spune, indirect, 'noi am vrut sa ii lasam pe ei, insa fie nu-s pregatiti, fie nu-s seriosi'. Oamenii vor auzi argumentele opozitiei sau nu... Cert este ca devine din ce in ce mai greu sa energizezi baza de partid cand Basescu tot arunca asa cate una in balta si 'inteleptii' se reped in urmele-i pe apa. Opozitia trebuie sa reia initiativa!

Ma uit la Dan Diaconescu si Mircea Geoana, lansandu-si fiecare povestea sa... Sunt prea multi neafiliati partinic, satui de nenorocire, pe care USL ii pierde prin ambiguitatea-i nestrategica. Miza opozitiei acum nu-i sa castige, ci sa castige destul ca sa poata forma un guvern. Si Diaconescu si Geoana par a-si construi o baza electorala cu formula invitatiei deschise celor pe care sistemul i-a nedreptatit/ignorat. Cred ca ne uitam la un potential de pana la 30% din electorat daca ei stiu/construiesc si continuarile.

Din punctul de vedere al observatorului peromaneste, e din ce in ce mai greu sa dai de cap situatiei in conditiile in care prostia si ticalosia oportunista fac din tarasenia asta un joc hermeneutic la care au cam pierdut toti cheia, iar şablonul-cheie nu-i decat cel mult un şperaclu. Versiunea USL a ofertei lui Basescu nu poate veni decat cat cel putin 2 luni intarziere, deja.

Pro- and anti-Basescu campaign posters, Sibiu 12 May 2007Victor Ponta 2010-06-09dan diaconescualiodaor -manolea-si-mircea-geoana


Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

2 comentarii:

Mircea Geoană pentru evz.ro spunea...

"Din toată această șaradă, este clar că Băsescu nu e dispus să cedeze puterea, iar USL nu e capabilă să o preia. Atacul lui Băsescu, la câteva săptămâni după, furnizează o temă de campanie pentru PDL în următoarele luni, Băsescu vrând să arate că Uniunea nu e capabilă să își asume răspunderea guvernării".

Întrebat ce a vrut președintele Băsescu să obțină prin această propunere, Geoană a răspuns: "Dacă Băsescu a reușit ceva, acest lucru este să arate că Victor Ponta nu e pregătit să fie prim ministru".

Senatorul independent Mircea Geoană atrage atenția asupra faptului că "prezentarea acestui episod la mai mult de o lună de când s-a întâmplat a reaprins supozițiile legate de înțelegeri subterane între Ponta și anturajul prezidențial".

"La o discuție atât de importantă, cum a fost cea din cadrul consultărilor, nu e normal ca Victor Ponta să tacă. Tăcerea lui e cel putin suspectă și pare să ascundă multe", a spus Geoană referindu-se la invocatele "înțelegeri subterane între Ponta și anturajul prezidențial"

Marcus spunea...

Dom’le Ponta, Trezeste-te, Omule, Ce Faci?

Ma numar printre putinii care m-am ferit de dragul USL-ului sa-l injur pe d-l Ponta pentru discursul din Parlamentul Romaniei, in care-i oferea ajutor lui 07 ca Prim Ministru. Apoi iarasi am tacut chit ca d-l Ponta continua (pe modelul Geoana in 2008, ale carui actiuni, pe langa fatul ca au adus prejudicii grave de imagine PSD-ului prin inhaitarea la guvernare cu derbedeii basescului, au condus in final si la pierderea prezidentialelor) sa-l considere pe 07 o victima supusa la fel si fel de presiuni si umilinte din partea golanilor numiti de chiombila in actualul simulacru de guvern. Am pus totul pe o perceptie oarecum deformata a d-lui Ponta asupra prezentei lui 07 la carma tarii, mai pe romaneste drept o ratacire de moment. Iata insa ca d-l Ponta recidiveaza ori de cate ori are prilejul si a ajuns sa-l caineze pur si simplu pe numitul 07 pentru zilele fripte pe care i le fac portocaliii din guvern. Zile fripte, pe dracu’! Totul nu-i decat un joc de imagine menit sa puna oarece distanta intre 07 si deja maculatii pana in varful unghiilor de la picioare membri pedeleu. Motiv pentru care, ca simpatizant si votant constant PSD, voi incerca cu umilele mele puteri sa-i explic in poropozitii simple, pe intelesul tuturor, gen “Ana are mere”, d-lui Ponta, cine este si ce vrea 07 de la poporu’ roman:
1. 07 este un carierist si un arivist notoriu care fara momentul decembrie 89, astazi ar fi fost un membru marcant al CEPEX-ului comunist.
2. 07 este omul basescului, nicidecum victima acestuia si este mai periculos decat boc deoarece simuleaza o oarecare independenta fata de decizia ferma de la Cotroceni.
3. 07 a fost numit de chiombila pentru ca fraudarea viitoarelor alegeri sa nu fie atat de sonora in plan internatioonal ca in cazul in care l-ar fi folosit pe boc la jaful respectiv.
4. 07 este pregatit de chiomb pentru o eventuala castigare a prezidentialelor, moment in care chiombu’ i-ar deveni Premier
5. 07 va fi numit Prim Ministru chiar si in situatia in care USL-ul va castiga alegerile parlamentare.
6. 07 este nociv pentru USL chiar si numai pentru faptul ca nu-i altceva decat o alta marioneta a chiombalaului.
7. 07 nu are nevoie de d-l Ponta pe post de agent electoral, el are platiti din ban public numerosi pupinbasisti pentru aceasta activitate, motiv pentru care d-l Ponta ar fi cazul sa-si cate de treaba pentru care a fost investit in functia de lider de partid de opozitie.
8. 07 are la indemana demisia ca forma de protest in situatia in care se simte santajat sau umilit de membrii actualului cabinet sau de oricine aiurea, propaganda facuta de d-l Ponta pe aceasta tema fiind total neavenita.
9. 07 nu are niciun gand sa se foloseasca de acest apanaj (demisia) deci lui 07 practic nu-i pasa de cainarile d-lui Ponta, actuala situatie pliindu-se ca o manusa sau o pufoaica portocalie inscriptionata PEDELEU.
Eu atat am avut de zis!

Google
 

Postări populare