Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

18.12.08

Mai intai coruptia, dupa aceea economia, eventual...
sau restaurarea lui Basescu

S-a tot scris despre alegerile recente din Romania la peromaneste. Sa ne aducem aminte doar de ramasagul facut pe 15 octombrie, http://peromaneste.blogspot.com/2008/10/ramasag.html.

Intre timp au venit rezultatele si morisca algoritmului a inceput sa ne macine sperantele, putine cate erau. Se pare ca lucrurile au ajuns pe fagashul lui Basescu, el fiind castigatorul-delegat al acestor alegeri. Probabil ca pariul ce se face este in continuare cu coruptia. In cazul unei coruptii diminuate, romanii pot trai sub anestezia asistentei comunitare. De economie, deocamdata, nu pare a-i pasa cuiva. Stolojan se pare ca nu a fost de acord cu aceasta foaie de parcurs, in care destinatia este combaterea coruptiei inainte de toate.

Acestea fiind asumtiile noii foi de parcurs PD-L & PSD, ne asteptam la o scindare in PSD si eventual la inlocuirea parlamentarilor ex-PSD si conservatori cu UDMR-ul. Asta in caz ca aripa Nastase-Mitrea-Iliescu din PSD are intr-adevar sustinere de masa in interiorul partidului. Nefiind inca vorba despre economie ca prioritate nationala, contradictia teoretica dintre doctrinele celor doua partide ce formeaza guvernul este nesemnificativa. Tot mecanismul guvernamental va intra totusi intr-un con de umbra crescator pe masura ce ne apropiem de alegerile presidentiale. Acel moment poate sa strice fragila balanta dintre cele 2 partide de la guvernare.

Pe plan international, criza economica declansata in America ofera scuze celor de la Bucuresti pentru mizeria in care ne afundam. Obama este inca un mister pentru cei mai multi americani, care si-au proiectat in noul lider al Casei Albe toate sperantele, oricat ar fi de difuze si contradictorii. Din numirile pe care le-a facut deja se poate presupune ca Obama va conduce pragmatic si de la centru. Pentru noi in Romania, ne ramane sa vedem cat de departe suntem de centru si cum vom putea comunica measjul nostru in conditiile in care suntem mai departe de centru decat concurentii nostri la agenda americana. La Bucuresti s-a facut deja un prim pas corect atunci cand s-a spus ca o prioritate a politicii noastre externe va fi o realiniere cu Moscova cu gandul unor raporturi mai realiste, avantaje mutuale si restitutii.

Pentru a ne intoarce la alegeri, ramane de vazut ce mutatii vor apare in spatiul public romanesc odata cu taierea oxigenului politic in cateva zone foarte active. Sa fie asta inceputul pacii sau preambulul intrarii in scena a unei noi generatii de actori, mai sofisticati decat cei recent scosi din scena?

Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

2 comentarii:

Anonim spunea...

MANIFEST. PENTRU ROMANIA!Frati Romani!

Au trecut 18 ani, de cand speranta de schimbare in bine, pe care o nutream cu totii, a fost inselata. Din timp in timp, ne-am incolonat frumos la urnele de vot, pentru
a-i alege pe cei a caror promisiuni ne hraneau inca dorinta de mai bine.
S-a perindat la conducerea tarii, intregul alfabet de partide, dar promisiunile lor s-au dovedit a fi mincinoase, iar declaratiile politicienilor, pura demagogie.

In 1989, lucrurile pareau minunate:

- Scapasem de tiranul comunist si de acolitii sai de prim rang.

- Datoriile externe ale tarii erau platite, iar Romania era un stat creditor.

- Baza industriala era foarte dezvoltata, chiar daca solicita modernizare.

- Agricultura si zootehnia, puteau asigura suficienta hrana pentru toti, prin eliminarea sau reducerea exporturilor.

- Somajul era aproape inexistent.

- Romania beneficia de simpatia intregii lumi.

- Entuziasmul nostru era gata sa faca minuni, canalizat in bine.

Cu ce ne-a fost rasplatita speranta de catre cei pe care i-am ales, e greu de crezut, chiar si acum, cand incepem sa intelegem.

1 - Tara a fost jefuita de avutiile sale - industrii grele si usoare, infrastructura agricola, mine si centrale, furnizori de gaze si curent electric, pana si flota de pescuit oceanic a Romaniei, au fost toate instrainate, la preturi de nimic, fie unora din afara, fie clicii de securisti, care a preluat fraiele economiei tarii, manand-o spre dezastru.

Ce nu au preluat ei, s-a instrainat, iar restul a fost vandut unor nemernici, care-au profitat din plin si rapid, casand fabrici intregi la fier vechi si punand muncitorii pe drumuri.

Ca urmare, din luna in luna, incalzirea, curentul si mancarea, devin tot mai scumpe, in timp ce profiturile patronilor si salariile angajatilor agentiilor guvernamentale ce le "supravegheaza", ating sume revoltatoare.

Muncitorii care castigau un salar decent, fie au plecat in strainatate, daca varsta le permitea, fie lucreaza pe mai nimic la "patron", fie s-au pensionat, traind la limita saraciei.

2 - Politicienii de profesie care s-au erijat in conducatori ai tarii, n-au facut altceva dacat sa-si foloseasca pozitiile, pentru a facilita jaful, in mod direct sau indirect, sau in cel mai bun caz, sa doarma, in timpul sedintelor.

Astfel, indiferent de clica aflata la putere, lucrurile au mers din rau, in mai rau, leul a fost devalorizat prin furt de catre clasa conducatoare, care a profitat din greu ca sa cumpere proprietati reale, cu bani obtinuti fraudulos din afaceri gen Caritas, la preturile de ieri, in timp ce oamenii de rand, si-au pierdut apartamentele, iar economiile lor au fost devalizate, astfel efectuandu-se un transfer urias de bogatie de la clasa de mijloc, catre caracatita securista ale carei tentacule au cuprins intreaga tara.

In cautarea unui trai decent, Romanii au fost nevoiti sa plece din tara, lasand in urma sotii, copii si bunici, familii rupte si destine triste, situatie care convine de minune guvernantilor, caci cu cat mai multi plecati inafara, cu atat mai slaba este presiunea asupra lor, pentru o schimbare adevarata. Intre timp, cu banii munciti din greu, Romanii de-abia isi mai cumpara un apartament in propria lor tara.

Am devenit si noi sclavii indatorati pe viata, ai unor banci straine si puse pe capatuiala.

3 - Justitia corupta pana in maduva, nu face decat sa calce peste cetateanul de rand, a carui sudoare este risipita de avocati, fara ca sa-i aduca castig de cauza.

Pensionarul care de foame fura mancare din magazin este pedepsit aspru, soferul amendat abuziv nu are nici un recurs real in curti, iar omul expropriat din casa lui de vechiul regim, a imbatranit asteptand sa i se faca dreptate.

Aceeasi justite, ii lasa in deplina libertate pe marii jefuitori ai avutiei nationale, pe criminalii care au furat miliarde in valuta forte si pe copiii lor, atunci cand in goana limuzinei de lux, ucid pe cate unul dinte noi, cei de rand.

4 - Statul jupoaie pur si simplu pielea de pe noi, prin taxele oneroase pe care le platim, la ora actuala, cele mai ridicate din Europa.

Fiecare institutie a statului poate impune taxe fara ca acestea sa fie legiferate, aducandu-ne in jalnica situatie de a avea de platit peste 600 de taxe in total.

Inca ne mai aplecam de mijloc la ghisee pentru a fi repeziti de un birocrat plictisit, inca mai stam la cozi interminabile ca sa platim facturile, inca mai suntem tratati cu dispret si batjocura de catre cei ale caror salarii le platim din banii nostri.

Toate astea sunt absolut inacceptabile, dar noi mai rabdam.

5 - Intre timp, ministrii si functionarii aceluiasi stat au intors privirea in alta parte, sau mai rau, au colaborat activ, la distrugerea invatamantului si a sistemului medical, ambele aflate in plin colaps.

In ce tara s-a mai auzit ca pacientii sa-si aduca de acasa bandajele si sa trebuiasca sa dea plicul cu bani pentru a fi bagati in seama, pe cand liceele si facultatile produc pe banda absolventi care au dificultati ducand la bun sfarsit o fraza?

Cum e posibil ca scolile primare sa fi devenit oaze ale traficantilor de droguri, iar copiii nostri sa fie batuti si chiar violati in locuri in care ar trebui sa fie in siguranta?

De ce sunt incurajati cei mai buni ingineri si doctori sa emigreze in tari straine, cand la noi este atata nevoie de ei?

De ce ii toleram pe nemernicii care perpetuaza si permit toate relele astea, ca mai apoi sa alegem altii ca si ei, pentru noi batjocuri si tradari?

6 - Cei investiti cu pazirea integritatii si avutiei nationale, nu fac decat sa-si incaseze salariile grase, sau se imbogatesc imens profitand de informatiile la care au acces, ocupand toate posturile cheie din economia nationala, in vreme ce tara este destramata fie fizic de catre miscari iredentiste pentru autonomie, fie spiritual, prin atacarea pe orice cai a credintei, traditiilor si culturii noastre.

Cine le da lor consemnul ca sa ii urmareasca, spioneze si hartuiasca cei care se opun distrugerii tarii, pe cand cei care-o distrug, sunt lasati in liniste si buna pace?

Cum e posibil ca sfintele icoane si religia in scoli sa devina obiecte de atac intr-o tara Crestinata acum 2000 de ani de insusi Sf. Apostol Andrei, iar pornografia sa devina"arta", subventionata de contribuabili, prin Institutul Cultural Roman ?

Cum ne-am lasat antrenati sa acceptam gunoiul ce se revarsa din televizor in camerele noastre, in timp ce noi ne credem informati si amuzati?

De cand au devenit "diversitatea", drepturile speciale pentru perversii sexuali si toleranta pentru excrocii alogeni, mai importante decat apararea scumpelor noastre traditii?

Plange tara rupta-n doua, iar lor le pasa daca ne conformam politicului corect impus dinafara?

Ce fel de monstri au acaparat pozitiile din care isi permit sa improaste cu noroi, in tot ce-avem noi mai sfant?

Cand ne vom trezi odata sa punem mana pe lopata si sa facem curatenia atat de necesara in ograda noastra cea mare- cand vom alunga sobolanii care arunca cu gunoi, din varfurile pe care s-au cocotat, cand vom curata balegarul afara unde apartine,
cand vom inlocui gramezile de mizerie cu rasaduri de flori ?

Voi incheia cu aceasta analogie:

Cum sa ne asteptam ca balta mizerabila sa se transforme intr-un elesteu limpede si curat, atata vreme cat aceeasi pesti amortiti, permit acelorasi broaste raioase sa ii convinga ca mocirla rau mirositoare si algele putrede sunt bune pentru ei?

Desteapta-te Romane!

Anonim spunea...

Tragedia, Domnule Eufrosin, este ca, aceasta haita aflata de 19 ani la conducerea tarii, si care a reusit sa aduca Romania în situatia pe care o descrieti Dvs., este formata tot din români..
Si singur va puneti deci întrebarea, “pana când, noi românii, va trebui sa-i mai toleram pe români ?” Cei care jubileaza acum si îi sfideaza pe toti ceilalti si cei care se jeluie si îndura, sunt tot români.
Cui i se adreseaza îndemnul “Desteapta-te Române !”
Cui, Domnule Eufrosin ?
Si cine va asculta ?

Google
 

Postări populare