Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.12.06

Un moment


S-a prezentat Raportul in Parlamentul Romaniei si mai tot omul rasufla usurat ca s-a condamnat in sfarsit comunismul in Romania, incercat fiind in acelasi timp de stanjeneala fata de "circul" Basescu-Tudor-Patapievici.

Dupa aceea sunt cei care acuza Comisia Tismaneanu pentru nelegitimitate, motivele variind de la cine a fost si n-a fost numit in Comisie pana la faptul ca trecutul comunist al unor membri ai Comisiei nu le da dreptul acestora sa se exprime despre comunismul romanesc. In treacat fie spus, peromaneste s-a intrebat cum dl. Tismaneanu ar fi avut de gand sa trateze trecutul nefericit al comunismului romanesc al carui actor nefericit a fost si tatal sau. In raportul Comisiei sale, Dl. Tismaneanu pare ca l-a nominalizat pe tatal sau printre cei responsabili pentru comunismul romanesc. Spun ca pare pentru ca n-am citit raportul.

La alt nivel, unele voci, mult mai putine la numar, il crediteaza pe Basescu cu o mare lovitura de imagine, data la externe, in timp ce spun ca Raportul insusi este nelegitim.

Iata si parerea peromaneste:

Premize:

Ne aducem aminte ca Mao a raspuns ca nu trecuse destul de mult timp (peste 150 ani) pentru a se judeca Revolutia franceza. Faptul ca inca se scriu istorii ale Revolutiei franceze pare a-i da dreptate liderului chinez.

Textele de lege bune sunt foarte scurte (Constitutia americana) si in evita adjectivele.

Istoria este o disciplina de cunoastere si nu o dogma. Asta inseamna ca istoria este rescrisa continuu si in afara faptelor mai totul se schimba mai devreme sau mai tarziu.

Recomandare:

Presedintele Romaniei, dl. Basescu, ar fi putut sa condamne comunismul romanesc intr-o jumatate de pagina sau o pagina cel mult. Un document istoric de peste 600 de pagini nu poate fi oficializat sau legiferat fara riscuri imense. Asemenea riscuri de fapt s-au scurs deja in discursul din parlament al presedintelui Basescu. De exemplu, cand domnia sa a spus in punctul 10:
"Gonirea şi „vânzarea” evreilor şi germanilor."
ma intreb daca-si da seama ca multi romani ar fi vrut sa fie "goniti" si ca cei mai multi care au reusit sa plece din Romania n-au fost goniti, ci au plecat la cererea lor insile din Romania. Mai mult decat atat, sa intelegem ca presedintele Basescu, facand o asemenea declaratie, face Romania buna de plata?


Da click aici ca sa vezi totul!

3 comentarii:

Anonim spunea...

da, e culmea cum lumea e hipnotizata de basescu ce nu pare a putea face ceva gresit daca ar vrea chiar. multumesc peromaneste, acum vad cu alti ochi situatia.

Anonim spunea...

Revolutia Romaniei: Adevarul ne va face liberi
Victor RONCEA
-- Libertatea este dreptul de a nu minti; o spune Albert Camus.






Suntem la 17 ani, inca prinsi in minciuna, fara de libertate, in ciuda jertfelor din decembrie 1989. Dar podul minciunii merge mult mai departe, la taticul sistemului anti-crestin, anti-national si anti-uman: Lev Trotki, depozitarul sinistrei mosteniri leniniste.

Prin 1992, Radu Portocala era, vorba dansului, ocarat de diversi confrati francezi carora le spunea ca il considera pe Gorbaciov drept un trotkist (care, deci, aplica tehnica diseminarii focarelor subversive si a infiltrarii). Acum cateva luni a descoperit un site comunist-stalinist, unde Gorbaciov era definit ca un urmas al lui... Trotki!

De la Ioan Talpes aflam ca in Parlamentul Romaniei sunt mai multi ofiteri ai fostei Securitati, cu identitate falsa. Traiesc bine-mersi in noua lor postura, democratica. Si atunci de ce n-ar belferi, la fel, gorbaciovist-trotkisii nostri, cu cagula intelectualitatii aferate trasa bine pe fata. De stanga sau de dreapta, la putere sau in opozitie, guvernamentali sau "societate civila", nihilisti culturnici sau pseudo-bisericosi, anti sau pro-icoane, smecherasii neo-trotkisti de Primaverii-Dorobanti-Victoriei au o singura tinta clara: sa ocupe intregul spectru politic si al increderii publice. Daca se poate, evident. De aceea a fost si este nevoie de "Voci curate". Daca afacerea "deconspirarii" Securitatii, dovedita a fi de fapt a reconspirarii, le-a fost pusa pe butuci, nici afacerea "condamnarii comunismului" n-o sa le iasa prea bine.

Ca si in cazul "reformei morale" si a "relansarii colegiului renovat al CNSAS" - ni se spune de la Washington - si chestiunea cu "condamnarea comunismului" a reprezentat un simplu vehicul formal prin care diferite grupuri gainare de interese au incercat sa capitalizeze egoist fara sa-i intereseze cu adevarat fondul chestiunii: Romania. Totul, in cadrul intrecerii stahanoviste a echipei neo-trotkiste de a-si duce mai departe misiunea trasata de oamenii Moscovei cu mult inaintea caderii lui Ceausescu. Actualitatea ultimilor ani se incadreaza in planul originar: Moscova n-a pierdut nimic, afirma Radu Portocala, care facea autopsia loviturii de stat din Romania inca din 1990 (de ce ne-ar mira ca Horia R. Patapievici i-a semnat demisia de protest cu viteza secerarii!). Dar sistemul Internationalei a IV-a Kominterniste transcende Rusia si capitala sa, un punct oarecare de contact printre multe altele. Trotkistii au invadat lumea, pe urmele ratacirilor mentorului lor. Miza este simpla si grava: desfiintarea sentimentului national.

Produsul echipei parazitare Tismaneanu este elocvent: fondul pseudo-Raportului de condamnare a comunismului este profund anti-romanesc. Ne bucura totusi ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, dupa ce a aflat ce porcarii contine textul pe care l-a girat, i-a tras totusi niste castane-n crestet marelui profesor de marxism-leninism gonit de la Georgetown University, Volodea Tismaneanu. Dupa cum s-a observat, fosta trompeta a Partidului Comunist a fost silita sa puna capac laudelor adulatorilor de douazeci de arginti, admitand ca "Raportul este perfectibil". Parca ar fi fostul lui stapan, Ion Iliescu: revolutia este perfectibila. Insa nici incercarea lui Iliescu de a confisca revolutia romana, cu tot KGB-ul din spatele lui, nici cea a lui Tismaneanu de a confisca miscarea anticomunista, nu pot merge prea departe: au picioare scurte.

Adevarul ne va face liberi. Craciun fericit!

Pe cununa-i scris frumos/ Astazi s-a nascut Hristos/ Care cu puterea Sa/ Va imparati lumea.

peromaneste spunea...

Daca ceea ce a scris dl Roncea este adevarat Ne bucura totusi ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, dupa ce a aflat ce porcarii contine textul pe care l-a girat, i-a tras totusi niste castane-n crestet marelui profesor de marxism-leninism gonit de la Georgetown University, Volodea Tismaneanu. Dupa cum s-a observat, fosta trompeta a Partidului Comunist a fost silita sa puna capac laudelor adulatorilor de douazeci de arginti, admitand ca "Raportul este perfectibil". inseamna ca avem de-a face cu o manevra de hohailire a presedintelui Basescu. In acest caz, niste consilieri presidentiali ar trebui sa fie pe piatza de munca...

Dinica

Google
 

Postări populare