Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

31.12.06

La multi ani!
As vrea sa fiu tanar in Romania!




Iata ca Romania si romanii mai incheie un an si cu asta o epoca ce ar putea fi numita a post-ceausismului. Ne uitam cu toti la 2007 cu asteptari pe masura intrarii noastre de drept in Europa. Ca natiune, incepem de maine o etapa pe care as asemana-o cu inceputul anului 1990 in Romania. Un timp al schimbarii pe care, in traditia chinezeasca, il pot descrie ca fiind un melanj de riscuri si oportunitati.

Ma astept, pe de o parte, ca bugetarilor Romaniei sa le fie mai bine, iar pe de alta, ca cei din sectorul privat sa fie confruntati cu momentul adevarului. Cei varstnici vor fi, cel putin la inceput, coplesiti de preturi, iar tinerii au sansa afirmarii in Romania extinsa de la Iasi pana la Dublin.

Leul se va aprecia, cel putin in raport cu dolarul american, ceea ce va creste presiunea pe exporturi si va reduce si mai mult barierele la importuri.

Politica externa, cel putin in timpul lui Basescu, sa va apropia si mai mult de americani, vezi cazul Poloniei. Asta va irita si mai mult cativa lideri europeni.

Romanii se vor intoarce din ce in ce mai mult acasa si asta ar putea sa contribuie in plus la schimbarea peisajului romanesc, inclusiv al celui politic. Multe din carierele politice sa vor face si desface undeva intre Bucuresti si Bruxelles.

Bucurestiul pe care-l cunoastem cu toti se va schimba dupa cum se vor transforma si relatiile locale cu restul lumii. De exemplu, un agent economic de la Mizil isi maximizeza potentialul economic prin relatii directe ce le va putea stabili cu investitori, furnizori si clienti europeni fara interferente neproductive ale Bucurestiului. In consecinta, influenta Bucurestiului se va transforma in masura in care vrea sa-si pastreze relevanta.

Dar sa ma intorc la tineri. Abia acum vine timpul lor si restul lumii va sa vada cat de capabili sunt(em). La multi ani si la mai bine!


Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa dea Domnul sa ai dreptate!

Google
 

Postări populare