Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

24.1.07

Treaba puterii




Presedintele Basescu a fost campionul Comisiei Tismaneanu in contextul in care multi dintre urmasii celor ce au instrumentat comunismul romanesc ocupasera deja locuri la masa puterii. Iar cei "vechi", cati au mai ramas, pe la Scrovistea si pe unde s-or mai afla, cu putine exceptii, nu s-au sinchisit vizibil de Comisia Tismaneanu.

Mai nou, aflam ca presedintele Basescu nu mai considera o lege a lustratiei ca fiind necesara/oportuna. In alte cuvinte, asumata apasare a constiintei celor vizati de Comisie ar trebui sa fie pe masura faptelor incriminate de presedinte in raportul sau in fata parlamentului si a Comisiei insesi. Doar daca nu cumva... dar n-as pune pariu.

Acestea fiind conditiile, sa mai luam in consideratie si usurinta cu care, mai ales in doua jumate a ultimilor 17 ani se tot secretizeaza contemporanul imediat in numele vreunui interes national sau altul. Si asta indiferent ca-i vorba de Iliescu, Nastase sau deja Basescu. Primul devine sustinator dintr-o data al ideii retrocedarilor care insa deja au devenit un circ: cu cat revendici mai mult, cu atat ti se retrocedeaza mai repede si in forma in care ti-a fost luat, pe cand restul vor fi bagati la fond. Al doilea devine asa bun prieten al politicienilor straini interesati in fauna si copiii din Romania ca intrarea in UE este mai sigura in timpul sau decat dupa, si asta, culmea, din cauza coruptiei observata aposteriori. Al treilea e numai farmec si mister. Sa pomenim numai de povestea romanilor din Iraq sau de criteriile si motivele constituirii Comisiei. Dar deh, daca stie cine trebuie, sa ne vedem linistiti de treaba ca la o treaba, cand te intreaba, esti in treaba si n-ai treaba.





Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare