Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

13.7.05

Ping-pongul anticipatelor si tribuna forumista zilnica

De la: achile din Romania
Basescu a primit 'recomandari' de la cineva mai 'inalt in grad' decat el


Multi dintre forumistii de aici au incercat sa explice pro-Basescienilor cat de nedemocratica si de inoportuna este miscarea lui Basescu de a declansa anticipate. Am fost injurati de o masa credula de copii de inima ai presedinteleui. Acum presedintele se intoarce la 180'. La fel fac si adulii lui, asemeni ca intr-o 'democratie' de 15 ani apusa cand presedintele numai arata cu degetul si adeptii lui schimbau infatisarea unor orase intregi. Se pare ca cei mai 'de dreapta' dintre noi nu s-au dezvatat de aceasta metehna a credulitatii, a tatucului intelept care le stie pe toate pentru noi si accepta orice ar face autoritatile statului.

Acum, dupa ce Comisia a zis public ca Romania e bine sa faca reforma in justitie, si nu sa se tina de alte prostii, Basescu a 'prins' si el mesajul venit de la 'tatucul' lui si i-a intors spatele lui Tariceanu care s-a facut de kko, la fel ca si partidul pe care il conduce. Astfel, Basescu executa coalitia actuala asa cum a executat si coalitia CDR-ista. Si asta numai din interese personale....sau de partid.....pentru ca, dupa cum vedeti, criza putea fi dezamorsata prin discutii cu partidele, iar Curtea Constitutionala si-a recastigat respectul Presedintelui, nu-i asa?



De la: korg din Romania
Cine-i Basescu? Aveti o descriere exacta a lui CTP! Mesajul este pentru neo-ciocoii din PD si altii ca ei!

Anticipatele ar trebui sa aiba loc In octombrie. Tot In octombrie, anul trecut, Alianta, In frunte cu Traian Basescu, inaugura un nou stil de a juca si castiga In politica romAneasca: dramatic show-ul. PSD reusise sa iasa din socul alegerilor locale si tinuse prim-planul toata vara cu galagia asa-ziselor restructurari si alegeri interne. Alianta baltea, pierdea vizibilitate si teren. Iar alegerile bateau la usa. In acest moment critic, hop! prima drama Intr-un act: Stolojan se da lovit si pleaca, Basescu plAnge, inima electoratului se frAnge. si pe mine m-a luat valul: In primul comentariu, rostit la cald, asemuiam plecarea, ca erou de tragedie greaca, a lui Stolojan cu moartea lui Corneliu Coposu, care a dus la victoria Conventiei Democrate In 1996. Dupa ce si-a tamponat lacrimile, Ahile Basescu a debitat replica finala: Patrocle, te voi razbuna! Pe Stolojan l-ati santajat de l-ati capiat, cu mine nu tine, baieti! Dintr-odata, Alianta a Inviat, a Inceput sa se agite si sa reduca, vazAnd cu ochii, distanta care o separa de PSD. Publicul, satisfacut de spectacol, nu mai voia sa vada ca declaratiile lui Stolojan si Basescu “Am plecat caci sunt bolnav rau” si a plecat ca era santajat; se bateau cap In gura si asa au ramas pAna-n ziua de azi, nu era deranjat de ulterioarele aparitii Infloritoare ale aproape mortului Stolojan la ski, tot asa cum nu e deranjat, ba dimpotriva, spectatorul care Il vede pe actorul proaspat mort In Hamlet servind apoi o ciorba de burta la carciuma de langa teatru.

Pionierul dramatizarii aparitiei politice televizate, al jocului de scena, a fost Emil Constantinescu In 1996. El a introdus pusul si scosul ochelarilor de pe nas pentru a da o tusa de adevar dramatic demagogiei celei mai sfruntate, a lovit cu mAna, la momentul potrivit, un maldar de dosare aranjat pe masa, a pus Intrebari gen ˜Credeti In Dumnezeu, domnule Iliescu” si l-a invocat Intr-un monolog hamletian pe calugarul Vasile. Cu mult Inaintea scenei oglinzii, jucata de Basescu In ultima confruntare electorala televizata cu Adrian Nastase, Constantinescu i-a spus pe televizor lui Iliescu: amAndoi am fost membri PCR, domnule Iliescu, amAndoi stim cum arata o sedinta de partid, ce sa ne mai ascundem dupa deget. Totusi, prestatiile d-lui Milica au ramas simple recitari personale In Festivalul Prostirea RomAniei. Basescu si trupa sa au montat adevarate piese Intr-un act, cu actori principali si figuratie, printre figurantele corp-ansamblu fiind mereu si una RomAnia. Dupa 28 noiembrie, cand PSD si Nastase castigasera, numai ei stiu cum, trupa Basescu prezinta alta piesa de succes:Anularea alegerilor. Cum s-au furat voturile cu calculatorul;. Lumea e impresionata, indignata, e gata sa dea cu stampila In hoti.

Ce mai conteaza ca Basescu si Alianta n-au demonstrat nici pAna astazi ca ce spuneau era si adevarat, dimpotriva, specialisti adusi de Alianta au validat procedurile electronice electorale, iar compu-teristului a carui arestare o ceruse pe un ton apocaliptic dl. Basescu a trebuit sa-i prezinte scuze. Scena oglinzii,blestemul comunismului, Inainte si dupa ras, care l-a lasat cu falca blocata pe Nastase, a facut restul.

Ce altceva decat o piesa politista a fost raportul presedintelui, mai exact al agentului 0742, cu privire la rapirea si eliberarea celor trei jurnalisti? Cota In scadere a d-lui Basescu s-a ridicat brusc, neImpiedicata de greselile si inadvertentele din discursul prezidential.

Intelegeti ce vreau sa spun. Sinuciderea In direct a lui Tariceanu, care s-a aruncat cu tot cu guvern pe fereastra Palatului Victoria, nu este decat un nou episod din acest dramatic show. Cand Alianta tocmai se Impotmolise si Guvernul sufla greu, desi n-a reusit Inca sa se desprinda din blocstarturi, Inca un scheci dramatic televizat vine sa relanseze totul. Fireste ca la Curtea Constitutionala sunt niste cotosmani PSD sinistri, dar cum vor fi Inlaturati ei prin alegeri anticipate care nu-i privesc? Iarasi, o buna parte din public va trece cu gratie si peste asta, desi figuranta Romania sta prostita In pragul usii, cu tava goala In mana?


De la: neamtu tiganu din nemtia
"Eu nu stiu ce are in cap presedintele Basescu si nici el nu cred ca stie",

Nu credeam ca voi ajunge cindva sa citez dintro declaratie a PRM-ului. Da pina si astia o mai nimeresc.

D-aia-mi place mie Romania, e tot timpu action, in Germania a zis cancelaru ca facem alegeri noi in toamna, presedintele s-a mai gindit un pic si gata, se vor face alegeri. tare plicticos nu-i asa?

Pe cind in Romania azi facem, miine nu facem, azi facem, miine..nici nu te --te nici nu-ti da drumu prin curte.

Domnu Presedinte al Romaniei Traian Basescu are neaparata nevoie de o echipa care sa-l tempereza care sa-l ajuta sa faca o strategie, un plan pe termen lung. Spontaneitatea Domnului e f. buna la spus poante da in politica e un dezastru. In aceasta privinta Iliescu ii da clasa, a stiut tot timpu ce a vrut, din pacate insa ce a vrut el nu a fost spre binele Romaniei.


De la: neamtu tiganu din nemtia
Re: "Eu nu stiu ce are in cap presedintele Basescu si nici el nu cred ca stie"

Froggy a scris:

> adevart zise neamtu, fiindca, de fapt, daca basescu e lasat sa conduca
> tara, si de va avea cele mai bune intentii si cele mai bine gandite
> strategii, creeaza un precedent care nu poate fi lasat in picioare.
>
> Sorry Base, ce ma asteptam de la tine e sa fi un presedinte asa cum ai
> fi vrut sa fie Nastase daca castiga, nu sa te dai in barci si sa tai
> si sa spanzuri. ghinion.
>
Buna, ironie fina de mare calitate...O adevarata strategie inseamna sa iei in considerare ca nu vei fi lasat sa conduci tara. Asta e una dintre regulile democratiei, opozitia va incerca intotdeauna si oriunde sa critice guvernu.


De la: + din Germania
Ultimele stiri- Tariceanu pe lopata !

Tariceanu va demisiona Luni dupa ce vine de la Bruxelles. Nu vor fi anticipate. Noul PM - Teodor Stolojan care are acordul persoanl al lui Iliescu si implicit al PSD.
La gunoi cu Dandy . Poate sa se plimbe cu motocicleta acum.

Sirea nu este decat 95% sigura ! Nu te potzi baza pe taritze !




Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Daca cumva PD se opune anticipatelor eu ca membru PD voi protesta energic printr-un memoriu adresat Presedintelui Boc!!!

Trebuie actionat din interior altfel ar fi o dovada defetista prin care mi-as proclama public abdicarea de la principiile care m-au insufletit atunci cand m-am alaturat cauzei personificata de Basescu!
Am incredere in Boc iar celor care ridica cu ipocrizie problema costului anticipatelor le raspund cum nu se poate mai simplu:
Banii alocati alegerilor din 2008 vor fi folositi in devans dar aceeasi nimic in plus sau minus, in 2005!!!
JOS MAFIA PESEDISTO-SECURISTO-COMUNISTA CARE STRANGULEAZA ROMANIA!!!
Stefan Alexandru Iordache, membru PD Bucuresti

Google
 

Postări populare