Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

19.7.05

Cum gandim, cum scriem, cum suntem...

Shadow din Franta l-a 'demascat' pe d-l Adrian Severin cu ocazia unui editorial semnat de cel din urma in ziarul Ziua din 19 iulie 2005. Iata exercitiul:

Aberatiile lui Severin


Fiecare articol scris de acest "ideolog" de serviciu e "plin de invataminte".

Din Categoria "Noi muncim, noi nu gandim":

"capturarea unor presupusi hoti de catre un grup de sateni"
si
"Asa au surprins niste locuitori dintr-un sat vecin veniti sa isi insuseasca bunurile abandonate de sinistrati".

Insusirea bunurilor altora doar presupune "hotia". In realitate depinde de cat de "prins" esti. Daca pana si "hotul prins" e "negustor cinstit" pt propagandistul sef severin imi inchipui ce parere are despre "hotii hotilor" colegi ai dumisale.

"Odata capturati, furii au fost urcati in niste carute amarate, emblematice nu doar pentru nivelul de saracie, ci si pentru forma pre-moderna de organizare a satului romanesc, si dusi spre o destinatie necunoscuta. Pe drum au fost batuti cu batele. Scena a fost filmata. ".

Te pomenesti ca "forma pre-moderna" ce se trage de la "caruta" nu e in antiteza totala cu "filmatul". Interesanta e si "destinatia necunoscuta".

"In final se vede cum plini de sange, prizonierii, unii pretinzand ca ar fi vorba de o neintelegere, au fost predati unor persoane purtand uniforma armatei romane care i-au arestat scapandu-i practic de la linsaj."

care rimeaza cu

"cativa oameni, neavand cui sa ceara protectie sau neavand incredere in autoritatea publica, au organizat o "panda cetateneasca".

Deci ori nu aveau incredere in autoritatea publica ori ii predau armatei. Ori "persoanele alea" ce purtau uniforma militara nu erau militari. E drept logica din categoria Emil Bobu.

Din aceeasi categorie:
"Oricum am lua-o, lovirea unor persoane constituie infractiune. "

Furtul Nu?

"In statul de drept respectul legii este garantat nu de severitatea, ci de inevitabilitatea aplicarii ei."

Cum e "inevitabil" in statul de drept roman sa se aplice "legea" in caz de hotie se mira "stimabilul" ca niste sateni i-au pandit, batut si apoi, atentie, predat pe hoti.
Deci nea severin daca "descopera" ca "inevitabilitatea aplicarii legii" nu exista nu-si pune intrebari "existentiale" vizavi de justitie ci vizavi de "victime" eventual cu bataie la "puterea" actuala.

"n Romania feudala - sau refeudalizata - a domnului Basescu, cetateanul parasit de stat organizeaza ambuscade, aresteaza, tortureaza, judeca si pedepseste pe cont propriu. Faradelegea devine legica intr-un regim nelegiuit."

Ca sa vezi e cea mai "rapida" feudalizare din istorie. In 6 luni "brusc" a disparut "organizarea". Astept cu interes sa vad ce va face cetateanul parasit sau nu de stat cu cei care stau la baza lucrarilor neefectuate pt inundatie(platite insa in cea mai mare parte). Pariez insa ca "inevitabilitatea aplicarii legii" nu va pune probleme tovarasului Severin.

"Daca ar fi fost decretata starea de urgenta, preluarea prizonierilor de catre armata ar fi fost fireasca. In lipsa acesteia, arestarea putea fi operata doar de politie sau jandarmerie."

Fals. Armata poate aresta mai ales acolo unde isi stabileste "obiective". Nu numai in propriile unitati dar si in cazul deplasarilor si a campamentului. Asa ca nea severin ar face bine sa mai studieze. Conform parerii sale in lipsa jandarmilor armata ar trebui sa se "uite".

"Cu alte cuvinte, secretul fericirii este supunerea fata de ordinele venite de sus."

Iar fals ca daca cetatenii ascultau doar de "ordinele de sus" nu "mergeau la furat" si nici nu "organizau pande". Secretul fericirii tovarasuluyi severin e cunoscut insa, se numeste PUTERE si atat. Atata timp cat e la putere "aplicabilitatea legii" nu conteaza.

"Iarna nu-i ca vara!" - spunea artagos primarul Basescu bucurestenilor care dupa ce ii dadusera toata puterea se mirau ca un centimetru de zapada blocheaza toata circulatia capitalei."

Tovarasul Severin nu mai intelege insa ce e aia PUTERE. Cica lui Base bucurestenii ii daduse-ra puterea in timp ce consiliile locale majoritar PSD-iste ii luasera dreptul de a interveni pe strazi lasandu-i doar marile bulevarde(si alea in prag de iarna). S-a vazut de altfel unde se putea circula cu masina si unde nu. Pe marile bulevarde da pe strazi nici vorba de mijloace de dezapezire. Dar de la osce de departe "astea" nu se vedeau. Totul era bine in tara si cu totii "cresteam impreuna cu tara".

3 comentarii:

Anonim spunea...

ZIUA - EDITORIAL - Marti, 19 iulie 2005

Ploaia nu-i ca seceta!

Imaginea cea mai graitoare asupra tragediei romanesti sub regimul Basescu, venita din zonele lovite de inundatii, mi-a parut aceea prezentand capturarea unor presupusi hoti de catre un grup de sateni. Observand ca din casele semi-parasite in fata viiturii dispar bunuri, cativa oameni, neavand cui sa ceara protectie sau neavand incredere in autoritatea publica, au organizat o "panda cetateneasca". Asa au surprins niste locuitori dintr-un sat vecin veniti sa isi insuseasca bunurile abandonate de sinistrati. Odata capturati, furii au fost urcati in niste carute amarate, emblematice nu doar pentru nivelul de saracie, ci si pentru forma pre-moderna de organizare a satului romanesc, si dusi spre o destinatie necunoscuta. Pe drum au fost batuti cu batele. Scena a fost filmata. In final se vede cum plini de sange, prizonierii, unii pretinzand ca ar fi vorba de o neintelegere, au fost predati unor persoane purtand uniforma armatei romane care i-au arestat scapandu-i practic de la linsaj.

Oricum am lua-o, lovirea unor persoane constituie infractiune. In statul de drept respectul legii este garantat nu de severitatea, ci de inevitabilitatea aplicarii ei. Nimic nu indica, insa, faptul ca autoritatile ar fi gata sa intervina pentru a aplica legea in acest caz de agresiune fizica dovedita. Opinia publica pare mai degraba inclinata sa creada ca o atare forma de pedeapsa privata aplicata unor persoane care, nefiind judecate si condamante, beneficiau inca de prezumtia de nevinovatie, este dreapta. Ideea ca pana si criminalii, fiind oameni, trebuie sa se bucure de respectul drepturilor omului, traieste cu adevarat doar in lumea moderna. In Romania feudala - sau refeudalizata - a domnului Basescu, cetateanul parasit de stat organizeaza ambuscade, aresteaza, tortureaza, judeca si pedepseste pe cont propriu. Faradelegea devine legica intr-un regim nelegiuit.

Daca ar fi fost decretata starea de urgenta, preluarea prizonierilor de catre armata ar fi fost fireasca. In lipsa acesteia, arestarea putea fi operata doar de politie sau jandarmerie. Altminteri ea este un abuz care cade, de asemenea, sub incidenta legii penale. In conditiile in care seful statului declara public ca nu va institui starea de urgenta intrucat ea nu s-ar justifica, avem de a face cu un adevarata revolta militara. Chiar daca ea se va potoli de la sine odata cu retragerea apelor, precedentul va lucra in continuare mancand ca un vierme din trupul democratiei romanesti.

Departe de a se opune unor asemenea manifestari presedintele Basescu le lauda. Sustinand ca starea de urgenta presupune o amenintare la adresa statului in ansamblul sau - ceea ce este fals caci, in realitate, un asemenea regim de urgenta vizeaza doar punerea in miscare a dreptului de a recurge la instrumente exceptionale spre a face fata unor situatii exceptionale care, potrivit legii, includ si calamitatile naturale cu actiune locala - domnul Basescu "dovedeste" ca decretarea ei nu era necesara intrucat, chiar si fara ea, armata a intrat in actiune. Astfel, armatei i se spune ca poate sa actioneze ca si cand ar fi stare de urgenta, desi starea de urgenta nu s-a instituit; adica, sa actioneze in afara legii daca imprejurarile o cer. Or, daca unii pot opera in afara legii oricine o poate face. Astfel, tocmai lipsa starii de urgenta pune in pericol ordinea de stat in ansamblul ei.

Conditia succesului, ne spune domnul Basescu, este combinatia intre disciplina cetateanului si increderea in autoritati - se intelege, in autoritatile care decid in afara legii. Cu alte cuvinte, secretul fericirii este supunerea fata de ordinele venite de sus. Orice alta preocupare duce doar la isterie.

Spre a mari puterea autoritatii - adica puterea sa - pentru moment Traian Basescu nu are nevoie de stare de urgenta, ci de alegeri anticipate. Cu puteri sporite, chiar daca in afara Constitutiei, el va calma operativ orice forma de "isterie nationala" - adica de libertate. Pana atunci, lipsiti de autoritatea legii care ordoneaza actiunea institutiilor statului, cetatenii isi fac singuri dreptate, cautand la nevoie protectia vreunui potentat local. O asemenea "justitie" anarhica este perfect coerenta cu starea revolutionara si actiunea anti-sistem alimentate de insusi seful statului. Pe drumul ei, incendierile de la Hadareni si crucificarea de la Tanacu devin fapt divers intr-o Romanie feudala rastignita la portile UE.

"Iarna nu-i ca vara!" - spunea artagos primarul Basescu bucurestenilor care dupa ce ii dadusera toata puterea se mirau ca un centimetru de zapada blocheaza toata circulatia capitalei. "Ploaia nu-i ca seceta!" - le-o tranteste presedintele Basescu romanilor disperati care constata ca la Palatul Victoria puterea este vacanta, in timp ce la Palatul Cotroceni puterea este nebuna. Doamna Mona Musca are dreptate. Nu alegerile anticipate sunt prima urgenta. Nici macar suspendarea presedintelui, adaug eu. Traian Basescu are nevoie urgenta de un control medical.

Adrian SEVERIN

Anonim spunea...

De la: Marcu Arcasu
Tupeul fara margini al domnului Savarina si memoria lui selectiva

Cat de scurta , de selectiva si de interesata e memoria marelui analist ....Savarina !
Asa e ! Inundatiile au lovit in zone in care caracteristica numarul unu e saracia . Oare ce parid a intretinut in mod deliberat starea de saracie tocmai pentru a putea cumpara voturi ieftine in campania electorala ? Din ce formatiune politica venea acel lider , adept al vietii traite in saracie si curatenie ?
Asa cum aratam intr-un comentariu anterior , PSD nu se simte deloc bine in opozitie . Baronii din teritoriu fac presiuni . Erau bine conectati la bugetul de stat pe care invatzasera sa-l jumuleasca profesionist . Moldova a fost , din 90 incoace , fieful PSD . Din motive (reale) pe care nu vreau sa le comentez , moldovenii au fost masa electorala care a "servit" PSD de fiecare data . Dar ce au primit in schimb acei oameni pentru votul lor . Case facute din chirpici pe care le poate inmuia prima ploaie mai zdravana , diguri si ale amenajari de protectie pentru care au fost date contracte fara licitatie (prin atribuire de lucrari) sau cu licitatii trucate , firmelor clientelei politice . Fondurile s-au evaporat luand alte destinatii iar localitatile au fost umflate pe sus de ape .
La fel de intrigat e domnul Savarina si de modul in care niste sateni i-au luat la omor pe niste banditi prisi la furat . Pai ce partid din tzara asta a batut sistematic palma cu hotii ? Ai cui politicieni sunau pe telefonul scurt si procurorul si judecatorul sa-i lase "clientul " in pace ? Cine a facut ca aplicarea legilor in tzara asta sa fie considerata ..... o gluma proasta ?
Timp de 15 ani , cu mici pauze , PSD (sub denumrea de acum si denumirile anterioare) a avut puterea . Puterea deplina . In fata liderilor PSD nu a carait nici Curtea Constitutionala (nici macar atunci cand nea Nelu incepea zambitor al trei-lea mandat ) , nici procuratura , nici politia .....nimeni .
Ce au lasat in urma ? Saracie , mizerie , dezastru !
Degeaba se mira in mod filozofic domnul Savarina ! Prezentul e consecinta trecutului !





De la: arthur
Re: Tupeul fara margini al domnului Savarina si memoria lui selectiva


Ma intrebam care o fi expliacatia schimbarii"oarecum"la fata a ziarului Ziua si a lui SRS. Din Curentul de azi am aflat.Ziarul si implicit SRS sunt in "buzunarul"lui Luca+Vantu,impreuna cu Realitatea TV si Gardianul,care au interese divergente cu Basescu si ADA ,deci ii ataca.La asta il folosesc si pe Severin,care in materie de tupeu se inscie pe linia marilor inaintasi securisto-comunisti,gata oricand sa manance orice(maro!) daca interesul partidului si cel propriu coincid!Cand faci parte dintr-un partid care din ultimii 15 ani a fost la putere 11ani (sub forele FSN=PDSR=PSD) nu se poate sa nu vezi ca tara ajuns ,de exemplu inundata,mai ale din cauza ca fondurile au fost deturnate de colegii de partid sau ca majoritatea colegilor din CC al PSD trebuie sa dea cu subsemnatul la PNA asa ca ar tebui "ciocul" mai mic. Culmea este ca probabil ia si niste bani buni pentru atacurile, cica obiective,din Ziua! Jenant coane SRS!

Anonim spunea...

apa

D-l Severin stie bine ce spune... apa a fost o problema pentru domnia sa de multa vreme... Ultima imagine pe care o am despre domnul Severin este cea in care il incrimina pe d-l Iliescu pentru marsavul fapt ca in apa Bucurestilor e de doua ori mau mult hidrogen decat oxigen. De atunci nu am mai citit ori ascultat nimic din parte domnului Severin. Cum spinea bunica, voi avea mereu mai multe de invatat ascultindu-i pe altii decat ascultandu-ma pe mine. As vi vrut ca si d-l Severin sa fi avut o bunica la fel de inteleapta...

Google
 

Postări populare