Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

14.1.17

Valurile lui Ghita sau Repetitia istoriei

Victor Ponta, fostul prim ministru al Romaniei, comenteaza la pagina sa de facebook un articol semnat Ioana Ene Dogioiu, un pseudonim de sub care s-ar auzi  vocea SRI-ului.  Mai jos sunt toate.

Victor Ponta
10 hrs
SISTEMUL SECURIST din Romania a ajuns din nou la momentul 2012 - cand are Parlamentul, Guvernul si, mai ales, majoritatea poporului roman impotriva face apel la sprijinul extern!!!

Doamna Ioana Ene Dogioiu ( alaturi de Dan Tapalaga) sunt unanim considerati si acceptati ca "vocea oficiala a Sistemului" - Ion Cristoiu ii numeste "jurnalistii cu epoleti" / alti jurnalisti si oamenii politici le spun "Gazeta de perete a SRI" sau "vocea scrisa a lui Coldea" - putin important acum!

Azi Doamna Ene Dogioiu ( nici macar nu este numele real ci doar un pseudonim) anunta trecerea la ultima faza a razboiului cu poporul roman - si sigur cu Guvernul si Parlamentul - solicitarea de interventie externa pentru a salva SISTEMUL!

Cine isi aduce aminte de istorie constata ca apelul seamana izbitor cu cel facut de propagandistii Partidului Comunist din Ungaria in 1956 catre " Marele Frate" URSS care trebuia sa trimita "forte eliberatoare" impotriva "turbulentilor" care vor sa "schimbe orientarea politica a tarii" - cu singura deosebire ca acum in loc de URSS apelul este adresat catre SUA ( de altfel atitudinea domnului Ambasador Hans Klemm este surprinzator de asemanatoare celei a Ambasadorului URSS la Budapesta in 1956)!

Ca sa nu credem insa ca este doar istorie mi-am amintit de anul 2012 in Romania! Si atunci "propagandistii Sistemului" aveau acelasi apel catre fortele "eliberatoare" / atunci oficial trebuia salvat Traian Basescu - acum trebuie salvat Klaus Iohanis/ de fapt si in 2012 si in 2017 trebuie salvat SISTEMUL!

O sa caut si voi publica in cateva ore scrisoarea pe care am primit-o atunci de la Doamna Hillary Rodham Clinton - Secretarul de Stat al SUA / deoarece nici Doamna Clinton nici eu nu mai avem o pozitie publica in stat consider ca acea scrisoare este pur si simplu un document istoric!
Scrisoarea este aici :
https://www.facebook.com/VPolitic2017/posts/180607125750776




Metodele si situatia seamana izbitor cu anul 2012/ intrebarea este daca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au invatat din greselile si slabiciunile omenesti ale lui Crin Antonescu si ale mele?
Mai ales ca acum la Washington va fi o Administratie care se pare ca a invatat din greselile facute de Administratia Barack Obama!
Revin in scurt timp cu scrisoarea - pana atunci insa astept opiniile dvs!

http://m.ziare.com/…/romania-s-o-s-dependenta-de-presiunea-…


_______________________________________

Romania S.O.S. Dependenta de presiunea externa


 Autor: Ioana Ene Dogioiu
In timp ce destupau sampaniile si incingeau dansul (uneori la propriu) in studiourile de televiziune pentru fericirea de a fi reusit cel putin suspendarea generalului Coldea, parte a binomului anticoruptie care le-a adus atat de multa suferinta, dosariabilii si puscariabilii Romaniei, suiti din nou pe cai mari, s-au facut ca nu obseva o informatie care ar fi fost de natura sa le intunece un pic orizontul luminos.
De-abia anuntase ministrul Justitiei ca va cere ridicarea MCV, ca secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, i-a taiat elanul: "In acest an, asa cum am spus, nu se va intampla (ridicarea MCV - n.red.). Raportul este deja gata. Pasii urmatori depind de ceea ce am spus. Am venit aici pentru a transmite mesajul ca dorim o cooperare stransa care sa duca la ridicarea MCV, dar acest lucru depinde de ceea ce Guvernul si Parlamentul vor face, depinde de indeplinirea tuturor conditiilor stabilite si ca reformele facute sunt sustenabile si ireversibile".

Deci nu numai ca MCV o sa ramana cel putin pana in 2018, dar actuala putere este sub monitorizare stricta, ceea ce inseamna ca Bruxelles-ul isi pastreaza ultima parghie in privinta Romaniei in chestiuni de justitie. Ce inseamna asta?

Inseamna ca puterea va fi obligata sa asigure stabilitatea institutiilor si legislatiei anticoruptie, adica exact unde este de presupus ca se pregatau sa dea atacul prin reduceri de competente ale DNA sau unificari de parchete, de exemplu.

Veti intreba poate daca PSD-ului ii pasa de MCV? Este evident ca Liviu Dragnea nu vrea sa se transforme nici pe sine, nici partidul in paria Europei, din nou dupa vara lui 2012. Dimpotriva, mi se pare ca PSD arata o mare grija pentru lobby si imagine externe. In plus, cat exista MCV, nu se pune problema, in mod real, de intrare in Spatiul Schengen.

Multi s-au grabit sa arunce cu pietre in procurorul general Augustin Lazar atunci cand a declarat ca: "Din punctul de vedere al magistratilor... as dori sa va spun ca o monitorizare a magistratilor nu ar mai fi necesara, dar ar fi necesara o monitorizare a politicienilor. Este o chestiune de vointa politica. Stiti dumneavoastra de ce".

Eu salut sinceritatea curajoasa a domniei sale. Din pacate, imensa majoritate a politcienilor romani respecta cat de cat statul de drept doar sub monitorizare si sub "bici". De frica, nu din convingere.


Toate rapoartele MCV, cel putin din 2012 incoace, au fost extrem de favorabile la adresa sistemului judiciar, la adresa CSM si mereu critice la adresa parlamentarului oricand gata de o "marti neagra", de un asalt ca in 2012, de amputarea codurilor penale, de o lege care sa faca anchetele mai difcile si infractorii mai protejati. Adica exact ceea ce nu am nici cea mai mica indoiala ca ar fi declansat cu toata forta din prima zi dupa ridicarea MCV.
De aceea cred ca PSD isi si fixase ridicarea MCV ca obiectiv prioritar. Si sper sa si-l pastreze, pentru ca asta i-ar face ceva mai retinuti.

Deja justitia este supusa in acest moment unui asalt fara precedent vizibil cu ochiul liber daca vezi cum, dupa zicerile lui Ghita, scot capul de prin toate cotloanele oameni acuzati sau deja condamnati pentru fapte de coruptie.

Televiziunile patronilor puscariasi, judecati sau fugari, au declansat un festival, avand ca unic mesaj: justitia e un mare abuz, penalii sunt niste victime. Vedem unite de acest mesaj personaje care pana mai ieri si-ar fi scos ochii politic sau asta incercau sa ne convinga macar.

Si sub presiunea mediatica imensa, aud multi oameni de buna credinta care incep sa se clatine. In aceste conditii, gratierea si mai ales aministia sunt deja pericole aproape iminente. Eu am avertizat asupra acestei evolutii inca de la primele inregistrari ale lui Ghita.

In fata acestui val, ma tem ca depindem mai mult ca niciodata de sustinerea externa a parcursului justitiei in general si a anticoruptiei in special. Multi spera ca administratia Trump va slabi vigilenta, interesul si presiunea. Ramane de vazut. Deocamdata, au scos din frapiere sampaniile puse acolo in speranta unei rapide plecari a ambasadorului Klemm.

Ceea ce cred ca ar trebui sa le fie clar, cat se poate de clar, occidentalilor e ca daca abandoneaza justitia din Romania in fata asaltului dezlantuit al penalilor, daca pica in capcana decrediblizarii, tara aceasta va fi pierduta nu numai pentru noi, ci si pentru ei. Iar Rusia nu va rata sa valorifice aceasta eroare de proportii.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare