Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

8.6.16

Blogger invitat: Ghita Bizonu'


Reluare de la Jack Ardei Umplut ….

Recent senatorul amelorc John McCain (republican, ex catindat la Casa Alba, presedinte al United States Senate Committee on Armed Services) vorbind despre nominalizarea lu Donald Trump
„Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale”,
Avem Congresul. Avem Curtea Supremă. Noi nu suntem România”.
„Instituțiile noastre, inclusiv presa, sunt în continuare suficient de puternice pentru a preveni” (fapte neconstituționale)
chestie care facu pe multi spalati pe creier (cu sampon „open society” marca Gicu Soros ) sa scrie ca „jigneste Romania” sau umileste Romania”

Insa se pare ca doar jack (ziarist bun dar cam fara caracter observa) ca , de fapt „jignirea” se invarte in jurul posibilei victorii electorale republicane. Ca Trump se pare ca este banuit de autoritarism si ca nu va respecta Constitutia SUA; inclusiv in ce priveste respectul acordat justitiei caci „But the Republican nominee’s attitude toward the judiciary may be more ominous. Mr Trump’s new tirade against a federal judge overseeing two class-action fraud lawsuits involving the now-defunct Trump University suggests that Mr Trump is ready and willing to undercut a founding ideal of the American republic—all by himself.” Sau de mai vreti „ No, this is called “authoritarianism.” It’s what Berlusconi sounded like, what Chávez sounded like and what Perón sounded like — for that matter, it’s what Sulla and Caesar and the others who helped destroy the world’s first great republic sounded like: I am bigger than the law, I AM THE LAW

Ori de vreti : „Given how little Donald Trump knows about government, policy, the public sector, and public institutions, it’s difficult to say exactly how he’d govern if elected president. But the New York Times reports today that legal experts from across the spectrum believe the presumptive Republican nominee has sketched out “a constitutional worldview that shows contempt for the First Amendment, the separation of powers and the rule of law.

Acestora McDulau le raspunde ca Noi nu suntem România”.
„Instituțiile noastre, inclusiv presa, sunt în continuare suficient de puternice pentru a preveni” (fapte neconstituționale)


La care Ardei umplut zice :
Aşa cum se vede din lectura articolului şi nu a ştirii, McCain susţine, polemizînd cu specialiştii, că Donald Trump nu e un pericol dacă ajunge președinte, deoarece în SUA instituţiile de control reciproc, tipice Statului de drept (Rule of Law) funcţionează perfect.
Nici o instituție nu-și poate face de cap cîtă vreme ea e controlată de celelalte.
John MaccCain citează, de exemplu, Congresul SUA ca instituție de control al altor instituții.
Controlează ceva Parlamentul României?
Firește că nu.
Parlamentul României e controlat de DNA.
Funcţionează aceste instituţii în România?
Funcţionează în România Statul de drept (Rule of Law)?
Cum să funcţioneze cînd în România funcționează doar dictatura Poliţiei Politice!
John McCain n-a jignit România.
El a spus adevărul despre România.
Iar adevărul nu poate să jignească.
Singura întrebare pe care ar trebui să ne-o punem e următoarea:
De ce a ales McCain România cînd a vrut să dea un exemplu de țară în care nu funcționează Statul de drept (Rule of Law)?
Asta inseamna ca de fapt McDulau zice ca in Romania Statul de Drept a devenit Statul de Drepti ma!
Si ca desteptii nostri care cica e filoamericani de fapt au urmat modelul Somoza nu al SUA.
Mai bine/rau unu profesor doctor Joel Shapiro, de la National Intelligence University din Washington, academia unde sunt şcoliţi membrii serviciilor secrete americane, rasuceste cutitu in rana :
„În general, nu se lucrează cu serviciile secrete. Dacă un procuror local lucrează cu un departament de poliţie şi dacă vor să aibă acces la telefoanele unui individ, trebuie să meargă la un judecător, iar judecătorul trebuie să îşi dea acordul. În SUA pur şi simplu nu poţi să faci o astfel de anchetă fără aprobare legală”
Dar tineti minte ca aia Pruna zicea ceva de superimunitatea avocatilor?
Acelasi Shapiro, de la National Intelligence University din Washington
„În SUA, privilegiul avocat-client este ceea ce numim sfânt, nu poţi să încalci asta. Ceea ce un avocat sau un client, care poate fi sau nu un infractor sau acuzat de ceva, îi spune avocatului său este absolut privat. Statul nu îi poate intercepta, nu îi poate asculta, dacă o face cazul este respins în instanţă. Nu poate asculta, nu poate să citească emailuri, doar în cazurile rare în care însuşi avocatul comite o infracţiune. În SUA, asta e ceva ce nici măcar nu ridică probleme, adică toată lumea înţelege acest lucru. Dacă aţi privit serialele americane poliţiste, e o chestiune standard. Dacă aici o faceţi altfel, înţeleg, dar…” (urmeaza ceva ce numesc „ras cainesc no 2” adica inca nu te musca ..)
http://www.gandul.info/interviurile-gandul/in-sua-procurorii-nu-lucreaza-cu-serviciile-privilegiul-avocat-client-este-sfant-interviu-cu-joel-shapiro-expert-in-intelligence-15419694
Deci orice ar zice inclusiv „marele diplomat” George Maior cum ca
„In aceste condiții, probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinite de senatorul John McCain și adoptate în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care țara noastră este apreciată tocmai pentru contribuția majoră la promovarea și respectarea principiilor democratice în regiune”
http://www.agerpres.ro/politica/2016/06/04/george-maior-probabil-ca-senatorul-john-mccain-a-comis-o-eroare-invocand-romania-intr-o-formulare-nefericita-18-14-40
cel mai probabil este ca eroarea o comite basistul sub acoperire … Minus Gigi…
Mai sunt unele semne subtile (prea ptr o minte odihnita de hardelan pesedist din Cluj) cum ar fi noua interventie a lu Gicu of Stratfor (CIA privatizata) care cam in contradictie cu ce basnea acuim vreo 2 ani zice azi ritos: România nu trebuie să se bazeze pe exportul de energie pentru a se dezvolta, chiar dacă trebuie să menţină o capacitate de exploatare a resurselor .
Se pare ca pe undeva se schimba „paradigma” si ca Satrapia Securistica Babuistan* agreata pana acu (inclusiv de Klem ) devine contraproductiv intereselor americane … (se pare ca e si ceva legat de Ucraina si unii de pe Liov care se cam simt separatisti …


* a stiu Jack umplutuzi cea acu de babuini. Insa daca cautratui” Ghita Bizonu Babuistan” sau mai bine „Ghita Bizonu Creierul de maimuta- apogeul politicii ” si veti vedea ca zic bauin de prin 2009!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare