Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

26.2.16

Strigătul mut și plăcerea de a fi orb


În ceea ce privește cazul elevului din Vaslui căruia i s-a făcut rău ca urmare a difuzării filmului "Strigătul mut", în timpul orei de religie, nu știu câți sunt cei care remarcă următorul paradox: aceiași oameni care susțin legalitatea avortului și valorizează această practică ca simplu exercițiu de emancipare al femeilor deschise la minte, sunt și cei care, pe de altă parte, se scandalizează de faptul că elevii sunt traumatizați deoarece li se arată ce anume implică, în mod concret, un avort.
Or, întrebarea se pune în felul următor: cum poți să susții o practică interzicând în același timp vizionarea ei, pe motiv că ar avea efecte traumatizante? Sau invers, dacă interzici vizionarea practicii pe motiv că ar fi traumatizantă, atunci cum de poți să o mai susții?
Am văzut și eu, cândva pe la începutul liceului, un film precum cel datorită căruia i s-a făcut rău elevului de la liceul din Vaslui, și pot să spun că îl înțeleg pe cel din urmă. Nu am leșinat, dar nici bine nu m-am simțit. Și tocmai asta era ideea filmului.
Și filmele despre Holocaust pot fi traumatizante (ca și cele despre Gulag, doar că astea din urmă nu prea se fac). Dar nu filmul e de vină pentru asta. Ci realitatea. Iar filmele respective, ca și filmele despre holocaustul fetușilor, se difuzează pentru că împlinesc o funcție educativă, funcție educativă care este legată în mod inerent de efectul traumatizant al peliculei. Își imaginează careva ca, în urma leșinului unui elev, să se ceară interzicerea difuzării unor astfel de filme în cadrul orelor de istorie?
În urmă cu câțiva ani, exista o reclamă la prezervative care folosea sloganul "fac ce vreau, dar știu ce fac", slogan care promova concomitent atât libertinajul sexual cât și cunoașterea posibilelor efecte ale respectivului comportament în vederea prevenirii lor. Așadar, aveam de-a face, în mod concomitent, cu o campanie publicitară și una de educație sexuală. Mai mult decât atât, educația sexuală contemporană merge pe principiul că trebuie să i se arate, celui neinițiat încă în misterele vieții sexuale, tot, și că trebuie să i se arate de la vârste tot mai fragede. Numai avortul nu trebuie să i se arate. Acolo se merge pe principiul fac ce vreau, dar nu vreau să știu ce fac.
Or educația tocmai asta presupune: a-i oferi celui neștiutor informațiile necesare pentru a decide în cunoștință de cauză, atât în ceea ce privește felul în care își trăiește viața privată, cât și în ceea ce privește valorile și normele pe care le promovează în viața publică. Dacă îl pui în situația de a conștientiza natura răului făcut doar după ce răul a fost făcut, atunci înseamnă că ți-ai trădat misiunea de educator.
Așadar, chiar dacă preferăm să ne ferim privirea și să ne anesteziem conștiința, realitatea rămâne aceeași în ce privește avortul: avem de-a face cu o atrocitate.
Însă ceea ce distinge această atrocitate contemporană de toate celelalte atrocități din istorie, făcând-o să fie dezgustătoare într-un mod cu totul aparte, este faptul că promotorii ei se recomandă printr-un continuu denunț al "opresiunii" și "violenței" ce vizează toate sferele vieții umane, mai puțin viața prenatală. Reprezentanții acestei ideologii pretind dreptul de a reglementa viața cetății, deseori în ciuda normelor de minim bun simț democratic, deoarece sunt ferm convinși că, în comparație cu reprezentanții tuturor celorlalte societăți, și mai ales a celor în care cultura dominantă a avut la bază creștinismul, ei sunt cu totul speciali. Pentru că, la scara întregii istorii, ei sunt cei mai pașnici, cei mai incluzivi, cei mai miloși, și cei mai egalitari. Ei își educă copiii doar prin "iubire" și au grijă ca nu cumva să fie "traumatizați" de religie, îi apără pe homosexuali de trauma pe care le-ar putea-o provoca alți oameni cu păreri diferite despre modul lor de viață, denunță sărăcia, războiul, rasismul, apără mediul sau chiar principiul egalității dintre animal și om (în fine, o serie de obiective, unele perfect lăudabile în principiu, altele complet aberante). Doar pe semenii și copiii lor, nenăscuți încă, îi avortează fără niciun fel de procese de conștiință, și se mobilizează prompt și în manieră foarte vocală, atunci când cineva încearcă să le ia în vreun fel apărarea.
(paranteză: de notat că, dincolo de stânga libertară pro-avort, mai există și dreapta libertariană care apără doar libertatea avortului la pachet cu libertatea pieței de a asasina, la pachet cu fetușii, și săracii, bolnavii, bătrânii, necuvântătoarele, mediul înconjurător, ș.a.m.d.)
În consecință, reacția, aparent incoerentă, la difuzarea filmelor care expun realitatea atroce a avortului, devine perfect inteligibilă. Din acest punct de vedere, imaginea realității de pe ecran modifică imaginea distorsionată din oglindă, readucând-o la conformitatea cu realitatea și, pe cale de consecință, stânjenește reproducerea (falsei) conștiințe de sine a grupului ideologic în cauză, precum și posibilitatea sa de a manipula conștiința colectivă a societății. Motiv în plus pentru ca astfel de filme să fie difuzate în toate liceele din țară.

Comments
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita afirmatiile dvs sunt propagandistice si manipulatoare. nu sustine nimeni ca femeile treubuie sa faca avort, ci ca atunci cand doresc sa nu nasca - pentru ca femeile AU DREPTUL SA NU NASCA - sa aiba acces la asistenta medicala pentru ca SUNT OAMENI, si nu sa fie hacuite prin garaje si violate de politisti si de alti mafioti.
faptul ca dvs le negati femeilor acest drept din punctul meu de vedere va descalifica orice alta opinie pe care o pretindeti in numele umanitatii, jesus uatever.
e o chestiune de principiu: femeile NU SUNT PROPRIETATE, nu sunt obiecte, nu sunt teritoriul barbatilor. in secolul 21 pare imposibil ca cei mai multi barbati sa priceapa aceasta realitate simpla, dar nici o femeie nu vine pe lume pentru a sluji un barbat.

"cum poți să susții o practică interzicând în același timp vizionarea ei, pe motiv că ar avea efecte traumatizante?" pentru ca ala era un film de propaganda, in care nu era vorba de "un copil", ci de un fat. astept sa cereti ca elevii sa fie obligati sa vada si alte operatii la scoala, orice alt tip de operatie si o sa vedeti ca reactia elevilor va fi la fel. pentru ca dvs nu puteti pricepe ca, spre deosebire de cretini, cei mici nu sunt sadici si plini de ura.
"cum poți să susții o practică interzicând în același timp vizionarea ei, pe motiv că ar avea efecte traumatizante?" din acelasi motiv pentru care nu as vrea ca elevii la scoala sa vada fete de 5 ani si baieti de 6 ani violati de preoti.
Like · 3 · 18 hrs
Cornelia Lupu Pascu
Cornelia Lupu Pascu Acel făt cât mişcă şi are instinctul apărării este viaţă, este un început nou de om!.. este un nou om, chiar dacă nu este încă dezvoltat complet!!! Doamnă sunteţi conştientă de ceea ce vorbiţi când ziceţi că e doar un făt???.. Viaţa cu tot ce implică ea plăceri, neplăceri şi nevoile fiecărui individ (om sau orice altă fiinţă) începe sau de fapt continuă de dinainte dar cât mai ales după fecundaţie !!!!! Mare atenţie la ce afirmăm! Acelui copil dacă i s-a făcut rău este tot un instinct! acel al iubirii aproapelui!.. văzând ce i se face semenului său, clar!..era şi normal să-i vină rău! Eu personal când l-am văzut fără să-mi dau seama, instinctiv!.. eu care de regulă foarte rar vorbesc singură, dar mai ales nu folosesc aşa cuvinte în vocabularul meu personal să jignesc pe cineva)- strigam "criminala, criminala, o Doamne, nu se poate să laşi aşa ceva să se întâmple!" şi după ce mă mai linistisem "eh, sper să şi ierti, Doamne dacă tot a fost să fie aşa, dar măcar de-acum încolo aceea să nu mai repete ceea ce-a făcut!"
Cornelia Lupu Pascu
Cornelia Lupu Pascu "..femeile AU DREPTUL SA NU NASCA -.." -pentru a nu zice că au dreptul să ucidă!.... !!! .. iertaţi-mă dar trebuie să vă clasific la categoria "plăcerii de-a fi orb"!
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita sau violati de alti barbati, chiar in industria porno din care tot niste barbati scot zeci de miliarde.
Alexandru Racu
Alexandru Racu Păi și cine susține dreptul legal al preoților de a viola băieți de 6 ani? Calomnierea sau denigrarea preopinentului nu ține loc de argument.
Like · 11 · 18 hrs
Daniel Von Kronstadt
Daniel Von Kronstadt Da, dar calomniera si denigrarea este singura arma pe care o mai are in lipsa oricarui argument logic si moral. Si pentru ca aceasta este situatia, ar fi in stare sa va "ucida " ca pe pruncii nenascuti in numele pretinsului ei drept ... Cu adica sa nu tolerati crima ? Asa ceva nu se poate ... tolera.
Like · 2 · 16 hrs · Edited
Marius Matei
Marius Matei Ce argumentatie orientata ideologic citesc mai sus...

In alte cuvinte - este bine sa le aratam copiilor imagini care ii intorc pe dos, pentru ca descriu o realitate nasoala. Hai s-o gandim mai departe putin, sa iesim din sfera propagandei. Sa punem, i
ntr-un exercitiu de imaginatie, in fata acelor copii, imagini dintr-o operatie pe stomac, sa zicem. O operatie perfect necesara, benefica si care salveaza o viata. Evident ca pe copii ii va ravasi imaginea unui om care lucreaza cu un cutit in alt om. Este asta motiv sa interzicem operatiile chirurgicale? Dpdv al indoctrinatului religios se deduce ca da. Pe fix aceeasi logica elaborata inutil de amplu mai sus, de catre dvs.

Nu, nu trebuiesc interzise operatiile de niciun fel, fie ele necesare sau voluntar asumate. Ce ar fi cu adevarat util, ar fi sa nu mai traumatizam tinerii expunand continut explicit de felul ala, cu singurul scop de-a pune in mintea lor o asociere care sa sutina cauza altora. Se cheama manipulare si e nociva.
Like · 8 · 18 hrs
Daniel Von Kronstadt Operatiile pe stomac nu fac parte din educatia copiilor. Doar daca nu ai probleme psihice. Dar la momentul in care studiezi medicina interna, propagandistic sau nu, cu siguranta vei vedea asemenea filme, chiar live ...
Marius Matei
Marius Matei Exact! In momentul in care studiezi medicina. Pe la ce varsta se intampla asta?
Olimpia Olari
Olimpia Olari Inteleg ca filmul s-a difuzat la clasa a XI-a. La ce varsta isi poate incepe un baiat viata sexuala? smile emoticon Daca e suficient de responsabil sa faca sex, poate sa vada si filmul.
Like · 4 · 16 hrs
Marius Matei
Marius Matei Pe aceeasi logica - un individ este suficient de matur cat sa-si stabileasca singur alimentatia mai devreme. Asta inseamba ca se justifica sa-i aratam explicit cum chirurgul scoate jumate de stomac ulceros dintr-un pacient?
Olimpia Olari
Olimpia Olari Daca baiatul ala din clasa a unspea isi lasa gravida o colega nu e echivalent cu faptul ca mananca mc donalds in loc de mancare mai sanatoasa.
Like · 3 · 15 hrs
Marius Matei
Marius Matei Multe lucruri nu sunt echivalente, asa e. Ce-ncerc sa spun si ne pierdem in polemici este ca educatia se poate face si fara sa traumatizezi individul. Scopul nu scuza mijloacele iar educatia prin traumatizare se apropie mai mult de dresaj decat de educatie. Dar, hey, ce stiu eu?
Olimpia Olari
Olimpia Olari Eu n-am spus ca educatia se poate face doar traumatizand individul. Nici ca viitorii adulti trebuie dresati, nu educati. Departe de mine. Ce spun eu este ca oamenii parca devin tot mai iresponsabili. Nimeni nu mai pare dispus sa-si asume nimic. Sexul nu inseamna nimic dincolo de satisfactia de moment, la fel de banal cu a manca un sendvis atunci cand ti-e foame.
Like · 4 · 15 hrs
Marius Matei
Marius Matei Iar eu criticam strict aspectul "trauma" din ansamblul "educatie" si felul in care autorul articolului face niste conexiuni superficiale si deplasate ca sa justifice exact traumatizarea unui copil, cu scop educativ. Nu cred ca are vreun rost sa ducem discutia la ce reprezinta sexul sau ce presupune responsabilitatea individului in materie de sex. Mi-ar face placere discutia dar e prea ampla. Nu-i pentru acum sau aici. Insa, repet: educatia prin traumatizarea copilului este mai aproape de dresaj decat de educatie. Este chiar mai vulgara de atat! Cainii se dreseaza prin recompensa si foarte rar prin pedeapsa. Treaba cu filmuletul care-a facut copilul sa lesine se poate sumariza foarte simplu: "uite, asta se intampla daca nu esti responsabil(a)". N-ar fi mai potrivita o abordare de maniera "uite ce ai de castigat daca esti responsabil"???
Olimpia Olari
Olimpia Olari Pai tocmai asta mi se pare ca e subiectul. smile emoticon Responsabilizarea individului cu privire la sex.
Like · 3 · 15 hrs
Marius Matei
Marius Matei Deci singura metoda valida pe care-o vedeti pentru educatie, pentru responsabilizarea cu privire la sex - este sa-i traumatizam pe copii?
Olimpia Olari
Olimpia Olari Iar ce spuneti d-voastra: "Treaba cu filmuletul care-a facut copilul sa lesine se poate sumariza foarte simplu: "uite, asta se intampla daca nu esti responsabil(a)". N-ar fi mai potrivita o abordare de maniera "uite ce ai de castigat daca esti responsabil"???" teoretic suna bine. Din pacate nu prea functioneaza. Mai deloc. Foarte multi nu reactioneaza decat la tipul asta de responsabilizare. Daca reactioneaza si la asa ceva. Pe unii tot in cot o sa-i doara.
Like · 2 · 15 hrs
Olimpia Olari
Olimpia Olari Iar copilul ala nu prea e copil. smile emoticon Pe bune, nu vorbim de un mucea de 10 ani. Copilul ala care a lesinat e un tanar care face sex. (cel mai probabil)
Like · 1 · 15 hrs
Olimpia Olari
Olimpia Olari Si nici n-am zis "toata lumea sa faca asa!" Ci doar ca nu mi se pare nimic reprobabil in gestul respectivului preot.
Olimpia Olari
Olimpia Olari Nu. Dupa cum am si mentionat mai sus, nu asta cred.
Marius Matei
Marius Matei Se contrazic. Daca nu e nimic gresit si are, din contra, implicatii pozitive episodul ala (asa cum sustineti) - e un lucru implicit ca ar trebui aplicat la toata lumea. Ca doar e bun, nu?
Olimpia Olari
Olimpia Olari Nu, nu e implicit.
Marius Matei
Marius Matei Deci este bine sau nu este bine cum a procedat profesorul respectiv?
Olimpia Olari
Olimpia Olari Din punctul meu de vedere, nu este blamabil.
Marius Matei
Marius Matei Ok, putem trece de raspunsurile neutre si politic corecte? Este o abordare buna sau rea? Sau e neutra? (Ma refer la difuzarea clipului de catre un profesor)
Olimpia Olari
Olimpia Olari Nu e vorba de niciun fel de corectitudine politica aici, domnule. Nu sunt eu vreo instanta superioara, morala sau de orice alt tip, care sa hotarasca aia e bine, aia e rau. Ce aspect din "din punctul meu de vedere gestul nu e blamabil" nu intelegeti?
Like · 1 · 15 hrs
Marius Matei
Marius Matei Nici nu trebuie sa fim instante morale sau de alt tip ca sa avem pareri. Sau ca sa le exprimam. Eram curios care e strict punctul dvs de vedere in chestiunea asta, dar pe caz general: considerati practica asta adecvata sau nu pentru educatia tinerilor? Era doar o intrebare, nimic mai mult smile emoticon.
Olimpia Olari
Olimpia Olari Da, mi se pare adecvata. Multumit acum? smile emoticon
Like · 1 · 15 hrs
Olimpia Olari
Olimpia Olari Pentru clasa a XI a mi se pare adecvata. Nu vorbim de scoala generala.
Marius Matei
Marius Matei Multumesc, da!
Olimpia Olari
Olimpia Olari Ok. smile emoticon
Marius Matei
Marius Matei Acum, haideti sa nu pierdem din vedere ca tineretul nostru are mai multe ptobleme decat sarcinile nedorite. Ar trebui sa le aratam filmulete cu soti care isi bat sotiile pana la lesin din cauza bauturii, dependenti de droguri care zac atrofiati prin santuri. Teoretic, ar trebui sa selectam toate viciile lumesti si sa proiectam filmulete menite sa ingrozeasca si sa oripileze tinetii, ca sa nu cada prada ispitelor respective smile emoticon
Olimpia Olari
Olimpia Olari Da, are mai multe probleme tineretul. Acum era vorba despre una anume. Care nu e mai putin serioasa decat alcoolismul sau dependenta de droguri.
Like · 2 · 14 hrs
Marius Matei
Marius Matei Asa este. Ce incercam sa spun este ca daca metoda aceea de educatie (mi se pare nenatural sa-i zicem educatie, da' oricum) se aplica bine pentru problema discutata acum (semnificativa, e adevarat!) poate ar trebui aplicata si pentru celelalte probleme cel pitin la fel de grave. Cel putin, conform logicii de mai sus - e plauzibil. Nu stiu daca aveti copii. Daca aveti, ganditi-va la asta: vi s-ar parea sanatos pentru copilul dvs sa i se predea material video de felul ala pentru fiecare din problemele severe pe care le putem identifica in randul tinerilor?
Olimpia Olari
Olimpia Olari Nu am copii. Dar daca as avea, da, as vrea sa cunoasca lucrurile astea. As vrea sa nu fie niste ignoranti. Cat despre cat de "sanatoasa" sau nu este prezentarea unui asemenea material, sunt convinsa ca niste elevi de clasa a unspea se uita si la filme artistice cel putin la fel de "traumatizante" vizual.
Like · 2 · 14 hrs
Olimpia Olari
Olimpia Olari Si mai cred si ca tinerii sunt un pic prea cocolositi azi. Mai toti sunt mimosa pudica. smile emoticon La orice adiere mai au putin si lesina. Ma mir si cum ajung de-acasa la scoala si inapoi fara sa lesine pe drum. Si baietii....niste domnisoare. Desigur, numai cand vine vorba de sex, nu. Acolo sunt barbati, toata lumea are coaie cand vine vorba de asta, nu mai lesina nimeni, nu-si mai da nimeni ochii peste cap, nu mai trebuie sa sara niciun parinte cu saruri la nas.
Like · 1 · 14 hrs
Marius Matei
Marius Matei Nu stiu ce tineri aveti dvs in jur, da' realitatea pe care-o vad eu e cu totul invers. Tinerii de liceu sunt mai agresivi si mai aroganti decat erau cu niste ani sau zeci de ani in urma. Insa ne departam de subiect. Care subiect era educatia. In tot cazul, multumesc pentru discutie si toate cele bune!

Zi buna,
Alexandru Racu
Alexandru Racu Și chiar și dacă accepți dreptul legal la întrerupere de sarcină, rămâne decizia de a face asta sau nu. Or e bine să decizi în cunoștință de cauză. Atât bărbații cât și femeile. Pentru că ambele categorii sunt implicate atunci când vine vorba de un avort. De foarte multe ori femeile avortează pentru că bărbații nu vor să-și asume paternitatea.
Like · 10 · 18 hrs
Alexandru Racu
Alexandru Racu @ Marius Matei - Sofism penibil. Operațiile la stomac se fac adeseori ca urmare a unor boli care nu țin, în vreun fel (cel puțin nu la nivelul ordinii vizibilului), de decizia unor oameni. Dar de exemplu, operațiile unora mutilați de războaie care au rezultat din deciziile politice ale unor oameni, și nu din cauze care scapă deciziilor oamenilor, ar trebui difuzate. Pentru că în cel de-al doilea caz avem de-a face cu o problemă morală. L-ai mandatat pe Bush să democratizeze Irakul, acum ia și uită-te la consecințe.
Like · 11 · 18 hrs
Marius Matei
Marius Matei Sofism penibil? E penibil din simplul motiv ca impinge in directie opusa? Un stomac slabit este, de cele mai multe ori, rezultatul unui stil de viata specific, unei alimentatii proaste. Iar asta tine intru totul de alegerile individului. Ce legatura are Bush cu propaganda anti-avort? Faceti conexiuni din cele mai deplasate ca sa sustineti o cauza viciata.
Like · 1 · 18 hrs
Alexandru Racu
Alexandru Racu @ Marius Matei - Cred că dumneavoastră aveți dificultăți în a sesiza conexiunile. Bush are legătură cu războiul din Irak, care a omorât copii născuți și nenăscuți la fel cum avortul omoară copii nenăscuți. Deci legătura e făcută de practica omorului. În rest, după cum bine știți, pe pachetele de țigări se pun imagini cu plămâni roși de cancer tot în scop educativ. Deci și aici avem de-a face cu posibile alegeri personale, motiv pentru care educația cu impact traumatizant și-ar putea avea rostul și cu scopul încurajării unui stil de viață mai sănătos și mai responsabil.
Like · 7 · 18 hrs
Marius Matei
Marius Matei N-am pretentia sa va conving ca vedeti doar realitatea care va convine. Diferente sunt multe intre filmuletele cu avorturi si pachetele de tigari pe care scrie, explicit, ca fumatul poate sa omoare (pentru ca, intr-adevar, multa lume nu stie asta. Este o informatie necesara). N-o sa incerc sa va explic de ce e deplasat sa aduceti in discutie diverse personalitati din ale caror actiuni au rezultat morti. Pe-aceeasi logica putem pune in vina lui Bush efectele nocive ale fumatului. Iar remarca cu "educatia cu impact traumatizant" e din registrul "bataia e rupta din rai", nu?

Inteleg conexiunile perfect. Atat ca mu sunt de acord cu ele, consider ca si-au gasit loc in discursul dvs doar ca sa argumenteze ceva in mod foarte artificial.
Mihai Papuc
Mihai Papuc Marius Matei, dar un film care arată că avortul omoară „ceva” / „pe cineva” (că este o mare discuție pe tema asta) VIU - fapt pe care probabil mulți tineri fie nu-l știu, fie nu-l conștientizează, este ceva greșit?
Like · 4 · 17 hrs
Marius Matei
Marius Matei Mihai Papuc absolut deloc. Foarte gresita este este difuzarea de material TRAUMATIZANT. Pentru ca scopul NU scuza mijloacele, iar educatia se poate face si fara "nuia" (fie ea fizica sau proverbiala).
Like · 1 · 17 hrs
Daniel Von Kronstadt
Daniel Von Kronstadt Marius Matei, moartea in sine este TRAUMATIZANTA !
Like · 3 · 16 hrs
Marius Matei
Marius Matei Cu atat mai mult! Moartea este inevitabila, dar unele traume pot fi evitate.
Like · 1 · 16 hrs
Daniel Von Kronstadt
Daniel Von Kronstadt Marius Matei, tocmai acesta este scopul educatiei. Arat ca moartea este traumatizanta ca oamenii sa nu mai comita crime.
Like · 2 · 16 hrs
Olimpia Olari
Olimpia Olari Si nu doar ca moartea este traumatizanta, traumatizant este avortul si pentru femeia care il face. Cand un baiat de 15 ani lasa gravida o fata de 15 ani sau de 16, 17, 18, credeti ca au idee ce inseamna un avort dincolo de efectul de intrerupere al sarcinii nedorite? Nu au idee si e bine sa stie ce riscuri isi asuma in momentul in care decid sa faca sex neprotejat. Si cred ca e bine sa stie si cat de cumplit de trista si singura si vulnerabila si vinovata se va simti o fata/o femeie dupa ce va face un avort. Si poate nu vor mai lua lucrurile atat de usor.
Like · 4 · 16 hrs
Ababei Ana
Ababei Ana "dreptul femeii asupra corpului ei ", mai sa fie ! Dar dreptul corpului din corpul ei ?! Dar dreptul sufletului care apare din prima secunda de viata intrauterina ?! Nu faceti avorturi, infranati-va ! Protejati-va ! Nu ucideti, pentru ca in primul rand va distrugeti sufletul, mai devreme sau mai tarziu crima va va batui.
Like · 5 · 18 hrs
Lucian Sarbu
Lucian Sarbu Nu e nimic anormal cu filmul ăla. Când vor fi adulți, copiii trebuie să decidă în cunoștință de cauză. Ăla e chiar un prof de religie ok, prefer să le pună filme cu sânge decât să-i pună să repete de 50 de ori nu știu ce rugăciune. Când va fi mare fiecare femeie va decide în cunoștință de cauză, după cum îi dictează conștiința și necesitățile momentului. Eu aș susține și acest film, și dreptul femeilor de a face avort, nu mi se par deloc că ar fi două lucruri în contradicție.
Like · 6 · 18 hrs
Gabriel Drenea
Gabriel Drenea Corect d-le Lucian,fiecare este responsabil pentru faptele sale...
Marius Ghincea
Marius Ghincea Aha, deci e okay să se difuzeze filme cu proceduri medicale de avort dar nu e okay să se difuzeze filme care să arate ostracizarea și discriminarea constantă a homosexualilor sau subminarea femeilor.
Like · 2 · 18 hrs
Dragos Popescu Subminarea cui?
Like · 2 · 18 hrs
Dragos Popescu
Alexandru Racu
Alexandru Racu Depinde ce anume se înțelege prin discriminare sau subminare. Spre exemplu, dacă se arată filme despre nazism, este norma și necesar să se arate faptul că Hitler a exterminat și homosexuali și să se explice în virtutea căror motivații ideologice a făcut-o. Dacă e vorba în schimb de filme despre trauma unui cuplu gay căruia i-a fost refuzat dreptul de adopție și despre haterii creștin-ortodocși, atunci nu mai e normal. Cel puțin nu pentru copilul meu.
Like · 6 · 18 hrs
Marius Matei
Marius Matei Deci aliniem si limitam normalitatea la convingerile proprii. Asta incercati sa ne spuneti? Cred ca fix asta e problema in toata propaganda extremistilor conservatori: nu e suficient sa traiti dupa standarde pe care le gasiti dvs firesti, bune. Toata lumea trebuie sa valideze convingerile astea adoptandu-le, nu? Context in care educatia cu impact traumatizant este justificata...
Like · 1 · 18 hrs
Dragos Popescu
Dragos Popescu Păi stai un pic. Că nu "lumea" a decretat că homosexualitatea e ok. Ci o gaşcă infimă de indivizi cu interese dubioase.
Like · 4 · 18 hrs
Marius Matei
Marius Matei N-a decretat nimeni nimic. Iar interesele alea dubioase vizeaza doar egalitatea de sanse, nimic altceva.
Dragos Popescu
Dragos Popescu Care egalitate de şanse dom'le? Măcar ştim despre ce vorbim?
Like · 3 · 18 hrs
Marius Matei
Marius Matei Ar trebui intai sa ne povestesti dumneata care-s interesele dubioase la care faceai referire, inainte. Nu?
Marius Matei
Marius Matei Ca sa stim despre ce vorbim, zic.
Dragos Popescu
Dragos Popescu Interesele dubioase sunt cel puţin alea care ridică anormalitatea la rang de normalitate. Ca să ştim despre ce vorbim.
Like · 2 · 17 hrs
Marius Ghincea
Marius Ghincea Cum definim normalitatea și cine decide ce e aia normalitate? Normalul bucureșteanului este foarte posibil să fie anormalul ieşeanului și invers. Normalul este fluid și transformativ
Dragos Popescu
Dragos Popescu Aiurea. Astea-s bune pentru aburit oamenii frumoşi, domnul meu.
Dumnezeu a lăsat regnul animal pe pământ împărţit în masculi şi femele. Fiecare specie supravieţuieşte prin împerecherea unui mascul cu o femelă. Nu altfel. Asta e NORMAL în contextul schimburilor noastre de replici.
Nu abureli "fluide şi transformative" care nici măcar nu-s în dex.
Like · 2 · 17 hrs · Edited
Marius Matei
Marius Matei Hehe, semnal de alarma: dumnezeu este fluid si transformativ. Vezi varietatea larga de religii prezente pe glob. Vezi istoria fiecarei religii in parte.
Marius Matei
Marius Matei Dar, inca o data vreau sa punctez: o anumita categorie de oameni se afiseaza drept posesorii adevarului absolut; pentru ca stiu ei mai bine. Si nu e suficient sa-l stie si sa-si conduca existenta dupa crezul respectiv. Trebuie sa-l forteze asupra tuturor. Ce spune nevoia asta de-a valida convingerea proprie impunand-o altora?
Like · 1 · 17 hrs
Dragos Popescu
Dragos Popescu Ete fleoşc.
Like · 2 · 17 hrs
Marius Matei
Marius Matei ^ Singurul argument sincer venit din dreapta smile emoticon
Dragos Popescu
Dragos Popescu Domnul meu, în momentul în care dumneata consideri că nu există nici un reper absolut moral, orice devine "fluid şi tranformativ" (orice o fi însemând asta.).
Like · 3 · 17 hrs
Dragos Popescu
Dragos Popescu Şi discuţia noastră este doar o pierdere de vreme.
Like · 1 · 17 hrs
Marius Matei
Marius Matei Nu consider nici pe departe ca nu exista repere de normlitate. Cred insa ca reperele alea de normalitate sunt altele decat cele promovate obsesiv de dvs. Ele ar trebui in primul rand sa considere chestii bune - iubirea semenilor, oferirea de sanse, egalitate. Dvs vedeti normalitatea ca fiind cumulul de convingeri proprii care trebuie impus altora, pentru validare. Ca sa jucam pan' la capat, cine-i mai normal aici? Acela care apreciaza ca oamenii merita respect indiferent de diferente, sau acela care spune ca "daca nu esti ca mine trebuie sa dispari"?
Like · 1 · 17 hrs
Dragos Popescu
Dragos Popescu Cine a zis să dispară cineva? Pe bune, auzi voci? Îţi faci nişte filme şi începi să combaţi?
Like · 2 · 16 hrs
Marius Matei
Marius Matei Sa dispara aceia care-si doresc libertatea alegerii de-a pastra sau nu o sarcina, sa dispara homosexualii, samd. Hai sa nu ne dam dupa deget, hai sa nu jignim. Pentru ca omenie si normalitate smile emoticon
Dragos Popescu
Dragos Popescu Eu nu te-am jignit cu nimic. Tu mă jigneşti punându-mi în gură ceea ce nici prin cap nu mi-a trecut vreodată.
Da, vreau să dispară comportamentul deviant impus, repet, ca normalitate.
Sau, în cheie creştină: să moară păcatul, nu păcătosul.
Like · 2 · 16 hrs
Marius Matei
Marius Matei Distinctia asta crestineasca e foarte artificiala, sa stii. Orientarea sexuala sau identitatea de gen nu e ceva ce poti scoate, adauga sau inlocui intr-un individ. Face parte din intreg. Implicit... "Sa moara pacatul" este foarte egal cu "sa moara pacatosul". Iar enuntul asta crestinesc este definitoriu pentru felul in care unii se ascund dupa cuvinte incercand sa-si justifice fobiile frown emoticon
Dragos Popescu
Dragos Popescu Spui asta pentru că nu ştii despre ce vorbeşti.
Chiar şi dacă, vezi Doamne, orientarea sexuală nu e ceva ce nu poţi scoate (aiurea, da' să lăsăm pe o altă dată discuţia asta), nu e musai să o defineşti ca "normală".
Like · 1 · 16 hrs
Marius Matei
Marius Matei Iar eu atac exact asta: siguranta cu care toti aceia orientati ca tine fac afirmatii sub blazonul adevarului absolut. Ceilalti nu stiu ce spun, ceilalti nu stiu ce fac, ceilalti nu stiu nimic. Este adevarat ca nu stiu "first hand", stiu doar ce am citit despre asta. Si aici ma refer la opinii documentate din publucatii de psihologie. Tu de unde stii ce stii?
Dragos Popescu
Dragos Popescu Las-o aşa.
Marius Matei
Marius Matei Inca un argument sincer?
Dragos Popescu
Dragos Popescu Nu, dar am spus mai sus că e pierdere de vreme.
Pe un "openmaind" ca dumneata n-am cum să-l conving. Şi nici nu vreau, de altfel.
Rămâi sănătos şi în plata lui Dumnezeu!
Like · 1 · 15 hrs
Marius Matei
Marius Matei Multumesc, asemenea! Nici eu nu incercam sa conving pe aceia deja indoctrinati. Scriu ce scriu pentru eventualii indecisi care citesc discutiile astea. Toate cele bune, iti doresc!
Dragos Popescu
Dragos Popescu Uite cine vorbea de îndoctrinare!
Like · 1 · 15 hrs
Dragos Popescu
Marius Matei
Marius Matei Nu inteleg remarca, explica te rog smile emoticon
Dragos Popescu
Dragos Popescu Mă citez: "las-o aşa"
Marius Matei
Marius Matei Pai de ce s-o lasam asa dupa fiecare linie in care se invoca diverse fara argumente? smile emoticon
Dragos Popescu
Dragos Popescu Chiarcă.
Marius Matei
Marius Matei Succes in continuare!
Rareș Jianu
Rareș Jianu https://carm.org/moral-relativism
Moral relativism is a philosophy that asserts there is no global, absolute moral law that…
carm.org
Mihai Niculescu
Mihai Niculescu Îmi revine de ieri în minte o secvență dintr-un filma american,„Larry Flint”se chema dacă nu mă înșel cu Woody Harelson în rolul principal...acolo este o secvență în care personajul filmului vorbește despre pornografie iar în spatele lui pe un ecran mare se dau secvențe atroce de război,acțiunea petrecându-se în perioada Războiului din Vietnam...de ieri de când am citit sloganul acela publicitar absolut odios cu violul care durează DOAR 30 de secunde nu mă mai pot gândi la altceva decât la indecența cu care scoatem la iveală tot ce este mai rău,mai urât și mai murdar din ființa umană!Plus că ne și lăudăm cu mizeriile astea!Pare că rasa umană se urăște pe ea însăși iar rezultatul nu este unul deloc măgulitor pentru om...
Lucian Sarbu
Lucian Sarbu Singurul lucru de care nu mai vreau să aud, e milionul de avorturi / an care se înregistra în urmă cu numai 25-26 de ani. Orice s-ar spune, avortul implică suprimarea vieții unei ființe - om, ne-om, asta e altă discuție. Dar cred că dacă am ucide 1 milion de cățeluși / an ne-am da cu curul de pământ că vai, c-o fi, c-o păți. Cei născuți atunci, îm perioada milionului de avorturi / an sunt generația care își lasă azi copiii abandonați pe mâna bunicilor. O fi întâmplător?... întreb doar, nu dau cu parul...
Like · 7 · 18 hrs
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita nu va dati cu curu de pamant, asa "socialist" cum va pretindeti, cand 2 femei sunt ucise saptamanal si multe altele violate.
nu va dati cu curu de pamant cand 1 din 2 copii e infometat. va dati cu curu de pamant ca statul roman nu mai are de exportat sclavi ieftini si nu mai are suficienta carne de tun.
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita ca fix doar asta va intereseaza. daca v-ar interesa altceva, ati apara integritatea femeilor. daca n-ati aflat pana acum, femeile nu sunt fabricile dvs de bebelusi.
ma amuza sa vad cat de aprig se lupta "socialistii" ca popii si capitalistii sa aiba bebelusi de scos la vanzare, sau de pus la munca pe mosiile personale. un progres fata de cighid, dupa mintea lor.
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita nu va dati cu curu de pamant ca statul romana apara indivizi care au vandut fete sarace ca sclave sexuale in balcani si indivizi care s-au imbogatit din vanzarea de bebelusi.
Lucian Sarbu
Lucian Sarbu Aberezi.
Like · 1 · 17 hrs
Olimpia Olari
Olimpia Olari Sunt femeie, nu cred ca femeile sunt "fabrici de bebelusi". Dar cred ca deciziile chiar trebuie luate in cunostinta de cauza. Sa stim ce alegem. Dar chiar sa stim, sa cunoastem. Cum spunea si altcineva mai sus, nu este o contradictie intre dreptul femeilor de a avorta si difuzarea acestor filme. Si da, poate nu le strica si baietilor sa inteleaga exact care sunt consecintele actiunilor pe care intreprind sau le vor intreprinde. Poate ii responsabilizeaza putin.(pe ambele sexe, dar ma refer cumva in particular la baieti pentru ca ei tind sa ia in si mai usor lucrurile, pentru ca nu corpurile si sufletele lor vor avea de tras) Poate actul sexual va capata un pic mai multa greutate decat are in prezent. Poate vor intelege mai bine ca nu e un gest banal, ca spalatul pe dinti.
Like · 2 · 16 hrs
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau n am vazut o feminista mai ridicola dct d na maria bianca:)))
Like · 5 · 18 hrs
Maria Bianca Guruita ce anume e ridicol in a sustine ca femeile nu trebuie omorate si mutilate ca sa va satisfaceti dvs minciuna ca femeile sunt proprietatile dvs?
in general orice discutie cu indivizi ca dvs e inutila, pentru ca sunteti incapabili in primul rand sa price
peti ca femeile nu sunt proprietati si nu aveti nici un drept asupra lor.
dar e foarte interesant cum aparati terorizarea copiilor in scoli, de-aia ar trebui sa fiti tinuti departe de ei.
pt dvs nu interesul unui copil conteaza, ci sa va aparati lipsa de minte; pt dvs copilul ala nici nu exista ca om. ma mir ca nu cereti sa fie inchis pentru ca a indraznit sa nu vrea sa vada propaganda dvs crestina
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau crestina sau cretina?:)))
Bogdan Darandau
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita reactiile dvs sunt tipice pentru misogini.
si daca as fi crestina, tot asa ceva v-as spune ce-am zis mai sus pentru ca n-aveti nici un drept asupra femeilor din principiu.
feminista nu e o insulta, apropo.

ma amuza ce reactii pot avea unii doar pentru ca-s contrazisi de-o femeie :))
sigur sunteti dintre barbatii aia puternici care nici macar nu stiu sa-si faca o ciorba sa se hraneasca daca le e foame.
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita asa cum sustineti terorizarea psihologica a elevilor, sustineti si terorizarea de catre stat a femeilor si criminalizarea faptului ca au o viata sexuala pe care daca nu o controlati va simtiti mai putin barbati.
vampria.
stiti ca barbati ca dvs au transformat in atractii turistice torturarea unor tarani pentru ca "tepes e cool"? ce va spune asta despre gandirea dvs?
Alexandru Bogdan Nițu
Alexandru Bogdan Nițu Bianca este persoană care a trecut o graniță fină și a ajuns dintr-o zonă a absurdului.
Like · 1 · 18 hrs
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau daca admiram fetite de 5 ani si baietei de 6,cd sa mai ramana timp si pt gatit?
Maria Bianca Guruita
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau d na bianca,va dau un sfat:bucurati va de Viata si mai ales de faptul ca stimabila dvs mama nu s a folosit de dreptul de a nu va naste,pe care l sustineti cu atata acrivie si lipsa de bun simt(ma refer la simtul pt metafizic)
Like · 3 · 18 hrs
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau si.dupa o partida de amor vizionati si astahttps://www.facebook.com/georgetica.nita/videos/1606046849655181/?pnref=story
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau https://www.facebook.com/georgetica.nita/videos/1606046849655181/?pnref=story
Georgeţica Niţă
O POVESTE DEOSEBITĂ...Toate argumentele dispar in faţa acestei mărturii cutremurătoare !
Marius Ciocarlan
Maria Pilat
Maria Pilat Mai bine le punea un film porno, toata lumea ar fi fost fericita iar preotul laudat de toti cei care acuma il musca de c..r.
Like · 9 · 18 hrs
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita da, mai bine filme porno cu copilasi violati; e o industrie super banoasa.
Like · 1 · 18 hrs
Maria Pilat
Maria Pilat Da, si evident nimeni nu e traumatizat!
Like · 3 · 18 hrs
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita orice om ar fi traumatizat sa vada orice operatie; eu n-as putea sa ma uit la oameni taiati; nu suport sa vad nici cum zilnic sunt bombardati oameni de barbati care urla zilnic impotriva faptului ca femeile refuza sa le mai aduca pe lume carne de tun.
dar popii din romania probabil se uita la asa ceva cu placere, la fel cum si generalii americani bombardeaza pentru ca e la fel de cool ca viagra. astia care urla impotriva dreptului femeilor de a avea acces la spitale, daca nu vor sa nasca, sunt tot aia care-i vad pe copii pe piata sclaviei sexuale pentru ca pentru ei fatul dupa care plang e doar un obiect, un instrument, o proprietate. fatul nu e un potential om a carui conditie de om trebuie respectata, pentru ca atunci ar trebui sa recunoasca faptul ca un copil are nevoi si ca societatea ii neaga copilului fix acele nevoi.
tot ei sunt cei care neaga tinerilor accesul la informatii despre trupul lor, tot sunt ei care ii invata pe tineri sa-si criminalizeze trupul, dar sunt fericiti ca exista gonzo porn si tac malc cand femeile sunt violate de crestini albi ca ei. daca le zici ceva de rape porn, incep sa planga ca vrei sa le negi dreptul de a fi barbati sau ceva.
daca sunteti femeie si aveti o viata sexuala pe care nu o controleaza ei, sunteti o terorista :)) de fapt despre asta e vorba.
barbatii din romania nu sunt fericiti daca nu pot provoca suferinta si nu pot teroriza pe cineva, cum altfel sa-si afirme ei "puterea slitului".
popa ala din vaslui, sau ce-o fi el, trebuie tinut departe de copii pentru ca ii vede pe copii ca pe niste jucarii personale. sunt sigura ca le zice la ore si ca prezervativele sunt de la satana si ca sexul e doar pentru produs copii, orice altceva e "de la diavol".
Like · 1 · 17 hrs
Maria Bianca Guruita
Maria Bianca Guruita pai rape porn exista pentru ca barbatii astia care urla impotriva femeilor fac bani din propaganda care spune ca "nu exista viol" si ca "femeilor le place sa fie violate". asa cum le placea in trecut sa fie si torturate.
Like · 1 · 17 hrs
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau popii din romania?de ce vb asa doamna,cu ce v am gresit?
Like · 1 · 17 hrs
Gabi Gabriel
Gabi Gabriel stangistele militante din Romania sunt niste lesbiene comuniste, otravite de stalinism. Incapabile sa fie mame, prefera sa-si ucida copii prin avort. Pline de ura pentru tot ceea ce este firesc si normal, militeaza pentru distrugerea familiei naturale. Cum e cu etichetele, e bine? grin emoticon
Like · 2 · 16 hrs
Tudorina Mihai
Tudorina Mihai și nașterea naturală este o practică legală. ai vrea să expui elevii la un film despre nașterea naturală așa cum se petrece ea în spitalele din România, cu tăierea perineului? sau ce-ar fi să punem elevii să se uite și la filme cu colonoscopie?
Like · 2 · 17 hrs · Edited
Alexandru Racu
Alexandru Racu Am răspuns mai sus la obiecția asta care a fost formulată și de Marius Matei.
Tudorina Mihai
Tudorina Mihai observ că v-ați strâns o gașcă de bărbați să vă dați cu părerea despre avort. frumos vă șade! ce vă pasă vouă?
Like · 1 · 17 hrs
Tudorina Mihai
Tudorina Mihai nu-ți place, nu face. iar limbajul tău spune multe despre tine. hai pa!
Anca Georgeta
Anca Georgeta Hai mars!Limbajul tau e oricum de 2 bani,mai ales la adresa celor care au alte pareri decat tine,se vede clar de pe pagina ta.Pleaca,pustoiaco de-aici si asteapta sa mai cresti!
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau mai si meritati d n tudorina:)))
Like · 1 · 17 hrs
Anca Georgeta
Anca Georgeta La inceput de propozitie se scrie cu litera mare.Sau n-ai prins clasa a II-a?Tudorina Mihai.
Alexandru Racu
Alexandru Racu Nu s-a strâns nicio gașcă de bărbați. După cum poți să observi, un număr semnificativ din persoanele care au dat like la articol sunt femei. În rest, legislația referitoare la avort poate fi făcută în așa fel încât să protejeze femeia care rămâne cu copilul și să tragă la răspundere bărbatul care refuză să își asume responsabilitatea creșterii lui. Iar când vine vorba de avort, se avortează persoane de ambele sexe (sau în anumite zone ale lumii, se avortează în mod deliberat preponderent persoane de sex feminin).
Like · 3 · 16 hrs
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau https://www.facebook.com/georgetica.nita/videos/1606046849655181/?pnref=story
Georgeţica Niţă
O POVESTE DEOSEBITĂ...Toate argumentele dispar in faţa acestei mărturii cutremurătoare !
Like · 2 · 17 hrs
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau vreu un un comment de la doamnele....tudorina,bianca and company:)))
Tudorina Mihai
Tudorina Mihai Cei oripilați, vezi Duamne, de nr mare de avorturi din România, puneți mâna și militați pentru educație corespunzătoare în școli și accesul la contracepție. E ușor să te iei cu mâinile de cap când o fată de 14 ani face întrerupere de sarcină!
Like · 1 · 17 hrs · Edited
Tudorina Mihai
Tudorina Mihai Sper ca Alexandru Racu nu permite ca pe wall-ul lui să existe astfel de exprimări sub-urbane și atacuri la persoană și că-ți va șterge comentariile. Mulțumesc.
Like · 1 · 17 hrs
Lucian Sarbu
Lucian Sarbu Tudorina, asta (lipsa de educație) e ALTĂ problemă.
Like · 1 · 17 hrs
Moldoveanu Gherea
Moldoveanu Gherea Scuze, chiar nu am putut avea rabdare sa citesc asta dupa fix inceputul la care face referire Tudorina. Baza acestui text este o fractura logica. Cei care militeaza pentru dreptul la alegere (deci alegere, nu dreptul la avort) nu afirma niciodata ca avortul ar fi vreo activitate draguta, simpatica sau dezirabila (asta doar conservatorii sustin despre militatnii pro-alegere) pe care sa o sustina sau indrageasca, ci o alegere a unei persoane care se afla intr-un context sau altul. Revenind la analogia Tudorinei, foarte buna de altfel, operatia pe creier este necesara in anumite contexte, atunci inseamnca ca ar trebui sa punem filme cu ea in scoala? E un non-sens si pe asta se bazeaza textul, de restul nu stiu ca nu am putut citi asa ceva
Like · 1 · 17 hrs
Bogdan Darandau
Bogdan Darandau adevarul e ca esti mult prea destept sa citesti asa ceva
Alexandru Racu
Alexandru Racu Am o mare rugăminte pentru toți cei care își exprimă părerile pe această pagină: aceea de a păstra limitele decenței elementare atunci când polemizează cu alte persoane. Altminteri, persoanele care recurg la insulte, indiferent de poziția lor față de problema avortului, vor primi unfriend. Faptul că ai dreptate cu privire la o anumită chestiune nu îți dă dreptul să-l insulți pe cel care se întâmplă să susțină poziția contrară.
Like · 6 · 16 hrs · Edited
Grig Cat
Grig Cat sigur, de bun simt... mor, insa, de curiozitate ce anume o recomanda pe don'soara guruita de a tine.o ziua intreaga treanca.fleanca in acelasi delir misandric?! nu vreau sa fiu inteles, gresit, bianca imi este o persoana extrem de simpatica (te pup, fato!), care descreteste si cele mai incruntate frunti cu sindromul maniacal.logoreic de care sufera, dar vad si oameni normali, dintr.o bucata, pe aici, care nu.s departe de dezvoltarea unui complex electra in urma rugamintii tale cu punere in practica oarecum unilaterala
Like · 1 · 16 hrs
Alexandru Racu
Alexandru Racu Grig, M.B.G. aberează. Și tocmai pentru că aberează, acuzele ei de gen "ești fascist", susții "idei criminale", nu pot fi luate drept insulte. Cel puțin eu nu le văd așa. E doar delirul unui personaj altminteri simpatic. În cazul unei formule de gen "marș de-aici mucoaso", adresată unei persoane care altminteri și-a exprimat opiniile într-un mod relativ rezonabil, eu zic că lucrurile sunt un pic diferite. Chiar dacă, după cum rezultă în mod clar din text, persoana respectivă (Tudorina) și eu avem opinii radical diferite. Eu zic că e loc, pe pagina mea de facebook, și de personaje pitorești și un pic sărite de pe fix precum M.B.G., și de respect reciproc minimal între preopinenți. Cel puțin așa văd eu lucrurile și voi administra această pagină în consecință.
Like · 2 · 14 hrs
Grig Cat
Grig Cat da, drept sa.ti pun m.am oprit din citit comentariile cand am observat ca s.a dezlantuit marioara (dupa experienta postarii tale de ieri cu reagan, cand nu reuseam sa citesc cat de mult posta ea), asa ca am ratat jignirile, atacurile etc. oricum, observat ca in discutiile pe teme clasice precum avortul rareori se fac schimb de idei, ci se exprima scrasnind din dinti aceleasi argumente si de o parte si de alta (lucru pe care il inteleg); ce ma intriga mai mult este cum niste șablonarzi ce posteaza si pe aici deturneaza in mod repetat discutia de la avort vs antiavort la femei vs barbati, mutand frontul cu totul in taramul feminismului de manual.
Fetcu Doina
Fetcu Doina Stimati concetateni, in scolile din Romania se difuzeaza materiale diverse, in scop educativ. Nu stiu cat de buna este traumatizarea elevilor grin emoticon sau cat de traumatizati vor fi fiind acestia, intrucat copiii sunt fiinte unicat si reactioneaza diferit la povesti si imagini. Una dintre fiicele mele a vazut de pilda la scoala, pe cand era in clasa a 4 a (deci la o varsta mult mai frageda decat elevul din stirea bomba) un film cu o operatie pe un bolnav de cancer pulmonar (obiceiul incriminat fiind evident fumatul, poate nu stiati dar chioscurile de pe langa scolile gimnaziale vand tigari la bucata grin emoticon ). Evident, mi -a spus ca a fost ceva dezgustator, dar pare mult mai socata de unele clipuri pe care le vizioneaza unii colegi in pauze prin veceuri. Asadar, sa ne calmam, filmuletul incriminat nu e o exyceptie. Sunt filme care denunta fumatul, drogurile, violenta, traficul de persoane si prostitutia, care se folosesc in scoli si care contin imagini si povesti cel putin la felde socante ca si cel despre avort. Nu e nici macar un film de propaganda religioasa, desi cel care l a folosit e prof de religie. E un film pro life, si eu zic (in calitate de femeie tongue emoticon ) ca e mare nevoie de asa ceva intr o Romanie a ignorantei in care avortul a devenit metoda contraceptiva. Cunosc femei care au facut zeci de avorturi. Abia asta mi se pare ignoranta, bestialitate si tratarea femeii ca animal de exploatat.
PS cu tot respectul, sunt multi preopinenti care comenteaza pe alt text
Like · 5 · 16 hrs · Edited
Grig Cat
Grig Cat si totusi, nu! este un material didactic excelent pt cei/cele in situatia unui avort, dar imi place sa cred ca la varsta liceului se mai gasesc si copii inocenti, cu o repulsie fireasca pt orice violenta, pt care s.ar putea gasi o alta forma de a prezenta aceasta crima cu premeditare
Like · 1 · 16 hrs
Ionică Borchină
Ionică Borchină Avortul este cea mai mare crimă posibilă, restul sunt vorbe goale !
Like · 1 · 13 hrs
Victor Ioan Badescu
Victor Ioan Badescu O să las aici un alt filmulet care a scandalizat pe foarte multă lume și unii din ei s-au făcut și vegetarieni ...acum ca un "făt" cum spun anumite persoane pe aici nu are nici un drept e o situație cam tristă... Animalele se pare ca stau mai bine la capitolul drepturi
https://youtu.be/ksFlFuqeQVk
Alexandru Racu
Alexandru Racu Mda, oribil. Și eu încerc să evit carnea pe cât posibil.
Like · 1 · 12 hrs
Bogdan Hilohi
Bogdan Hilohi vechea poveste cu fariseii care înghit ţânţarul şi strecoară cămila sau cei răstălmăcitori de cuvinte şi degrabă scandalizaţi : vai, vai...a zis că dărâmă templul...!
Like · 2 · 11 hrs
Rareș Jianu
Cornelia Lupu Pascu
Cornelia Lupu Pascu E-o industrie de milioane de dolari $
Care ies din clinicile de avorturi in fiecare an
Abatoare legale fara principii morale

Crestine-Ortodoxe si nici măcar medicale
Asta e strigatul mut a unui copil omorat
Inainte sa fie născut, doare mai mult..
E o problemă de responsabilitatee
Nici animalele, fiarele nu-si omoară puii, Fratee!
Primele spitale construite de Sfântul Vasile cel Mare
Nu au fost pentru exterminare..
Pentru mafia doctorilor bogati din avorturi
Mana-n mana cu Masonii care sustin complotul.
Femeile sunt victime la fel ca si pruncii
Si au procese de constiintă, sechele.. da nu stii
Ca atunci cand omori un copil, nebotezat
Lovesti in Creatie si in Hristos mai Exact!

Cum ferim de-atâtea brute, inculte si-oculte
Fiinte tăcute ce acum sunt ca niste tinte văzute
Emitând strigăte mute pe frecvente percepute doar de suflet..
Raspunde-mi!? :Cine să le asculte?

Vorbesc de Jack Spintecători legali echipati cu foarfece multe

Ce smulg suflete din pântece n-o sa-nţeleg nicicand de ce
De fiecare dată cand mintea tinde sa mi se intunece
Mi-aduc aminte ca numai Dumnezeu Poate Să-I Judece!
Dar imi permit să intreb si tu raspunde-mi dacă stii:
Cine poate să-i refuze cuiva.. Dreptul de a Trăi!?
I-ati un moment de gândire.. oare poti decide TU!?
Cine Respiră? Cine Iubeste? Cine Moare si Cine Nu?
Sau, cum ar fi fost oare să fii fost chiar tu cel care
Tăiat de lamele necruţatoare pana să vada o rază de soare
E-o oroare de mare amploare dar ei vor depopulare
Si ca atare tin in continuare legi criminale in vigoare
De-aia văd atatea dame care cred ca la 30 ani
E devreme sa devină mame si dau nastere la drame
Cuane is peste 50 de milioane de a****i pe an
Făcand din TERRA un Abator Uman, condus de satan...

Cum ferim de-atatea brute, inculte si-oculte
Fiinte tăcute ce acum sunt ca niste tinte văzute
Emitând strigăte mute pe frecvente percepute doar de suflet..
Raspunde-mi!? :Cine să le asculte?
Cornelia Lupu Pascu

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare