Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

17.2.16

celor care si-au laut țara inapoi

Fondul Proprietatea (FP), cel mai mare fond de investiţii închis din lume (fond care nu face emisiune continuă de titluri proprii), a raportat în 2015 pierderi de 565,1 milioane lei, comparativ cu un profit de 427,18 milioane lei în anul anterior, potrivit rezultatelor preliminare ale societăţii.

''Principalul factor care a determinat pierderea contabilă semnificativă în anul 2015 a fost modificarea de valoare justă netă negativă nerealizată aferentă participaţiilor clasificate la valoare justă prin profit sau pierdere conform IFRS, în principal generată de OMV Petrom SA, ca urmare a evoluţiei negative a preţului acţiunii acestei companii în anul 2015.

Pierderea contabilă curentă şi cele reportate vor fi acoperite din profiturile contabile aferente exerciţiilor financiare viitoare'', se se spune în raport. La 31 decembrie 2015, capitalurile proprii totale au fost de 12,05 miliarde de lei, în scădere cu 9,7% comparativ cu valoarea de la 31 decembrie 2014, de aproximativ 13,35 miliarde de lei.

Fondul a raportat, la aceeaşi dată, o valoare a activului net de 12,088 miliarde de lei şi o valoare a activului net pe acţiune de 1,1564 lei (un randament total negativ al VAN pe acţiune de 0,6% comparativ cu 31 decembrie 2014).

''Cu toate că din cauza acestei situaţii nu vor exista profituri distribuibile conform situaţiilor financiare anuale statutare ale Fondului aferente anului 2015 (întocmite în conformitate cu IFRS), Administratorul Fondului (Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, n.r.) îşi păstrează angajamentul de a asigura distribuţii anuale de numerar către acţionarii Fondului'', se mai spune în raport.

Numărul total al acţionarilor la 30 iunie 2015 a fost de 8.335. Structura acţionariatului la 31 decembrie 2015 era următoarea: The Bank of New York Mellon (banca depozitară pentru Certificatele de Depozit Globale) 32,98% din capitalul social subscris, acţionari instituţionali străini - 23,74%, persoane fizice române - 20,51%, acţionari instituţionali români - 12,59%, persoane fizice străine - 3,87%, acţiuni proprii - 3,02%, acţiuni neplătite - 3,07% şi Ministerul Finanţelor Publice - 0,22%.

În august 2015, Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat diminuarea capitalului social subscris al Fondului de la 10,96 miliarde lei la 10,074 miliarde lei, ca urmare a anulării a 990.855.616 de acţiuni proprii răscumpărate de Fond în cadrul celui de-al patrulea program de răscumpărare derulat în 2014 şi 2015. Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscutul reprezentant al clienţilor în porcese colective pe clauze abuzive cu băncile, a atras atenţia asupra unei manevre pe care milionarul american Paul Singer a ajuns să controleze prin holdingul Elliott Associates 21% din acţiunile Fondului Proprietatea şi peste 21% din drepturile de vot.

Spre sfârşitul anului 2015, Manchester Securities și Beresford Energy, deţinute de Elliott Associates, au ajuns la pragul de 21% nu în urma unei tranzacţii de vânzare-cumpărare de acţiuni ci ca efect al răscumpărării de acţiuni proprii. Ce înseamnă asta? Că administratorul FP, Franklin Templeton, s-a angajat, la ordinul acţionarului cel mai puternic, Paul Singer, să transfere valoarea din conturile şi portofoliile Fondului spre cele ale acţionarilor prin aşa numita operaţiune "vânzare pe bucăţi". Practic, FP vinde cele mai bune acţiuni din portofoliu şi cu banii încasaţi îşi răscumpără acţiunile, le anulează apoi, reduce capitalul şi distribuie diferenţa de bani acţionarilor.

Şi în felul aceasta Elliott Associates, cu Paul Singer în spate, şi celelalte fonduri de investiţii care populează acţionariatul FP pun mâna pe hălci din ce în ce mai mari din capital. Astfel că FP, creat pentru a despăgubi persoanele care au fost deposedate de proprietăţi de către regimul comunist, a ajuns să transfere bani altor personaje.

Sunt voci pe piaţa de capital care spun că acţiunea aceasta de răscumpărare urmăreşte de fapt desfiinţarea FP. În ultimul timp, Franklin Templeton a vândut pachete semnificative de acţiuni ale OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz. Operaţiunile de transfer de avere de la FP la acţionari, cu Elliott Associates în frunte, au ajuns undeva la un miliard de euro, un sfert din banii pe care Guvernul susţinea în urmă cu zece ani că îi va da prin FP păgubiţilor. Franklin Templeton, presat de acţionari, a schimbat politica de remunerare a acţionarilor în sensul că nu va mai distribui dividende ci va face o returnare de capital social.

Avantajele acestei mişcări este aceea că dividendele sunt purtătoare de impozit, 16%, în timp ce modalitatea gândită de acţionari nu este. Pentru profitul scos în 2013, acţionarii au primit 150 de milioane de euro. Capitalul social al FP a fost constituit, în principal, ca urmare a aportului unor pachete de acțiuni deținute în portofoliul autorităților publice, emise de societăți comerciale de naționalitate română.

Astfel că FP a ajuns să deţină participaţii de 10-20% la cele mai importante companii energetice din ţară. Paul Singer, omul din spatele mişcărilor de la FP dar şi de la Roşia Montană, este supranumit "hoitarul de pe Wall Street" pentru modul cum ştie să facă bani de pe urma unor aşa zise hoituri, companii şi naţiuni falimentare. Financial Times spune despre el că a ieşit în evidenţă prin creativitatea şi tenacitatea strategiilor puse în aplicare la nivel internaţional de fondurile sale folosindu-se de studiile juridice. Singer a pus pe picioare Elliott Management, unul dintre cele mai mari fonduri speculative din lume, care administrează active de circa 25 de miliarde de dolari. Interesul său converge către achiziţia de datorii cu risc mare de rambursare.



LIleana

Franklin Templeton Investment Management, cu sediul in Marea Britanie, a fost inregistrata la CNVM in 14 septembrie 2009, iar la 6 sept.2010,acest F T este numit administrator unic al Fondului Proprietatea de catre AGA - Ulterior, CNVM (impreuna cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Com de Supraveghere a Pensiilor Private ) a fost trecuta la ASF. La asigurari, ASTRA a fost falimentata de excrocul securist DAn Adamescu sub ochii lui Misu Negritoiu...Revenind la FP desi a fost infiintat in 2005 ca o agentie a Guvernului -Min de Finante pt.despag.in actiuni a celor expropiati abuziv , Statul Roman a fost majoritar-63 %din capital, incepând din martie 2008, vânzarea acţiunilor FP este posibilă, fapt ce a permis fondurilor străine de investiţii precum şi altor persoane fizice să intre în acţionariatul Fondului, deşi nu au nicio legătură cu procesul de despăgubire a proprietăţilor confiscate de regimul comunist :DE CE ? Cerem celor 2 Comisii Parlamentare de buget, finanţe şi bănci şi Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din camera Deputatilor ,sa controleze ASF, cum a eficientizat ASF ,in urma masurilor legislative puse la dispozitie de supravegherea pietei de capital , cum a controlat piata de capital. Astfel de ce a inscris in registrul sau ,fonduri speculative al unor "investitori" fara drept a fi despagubite prin fondul proprietatea, d e ce F Templetton desi admin e mana in mana cu speculantul Paul Singer si urmaresc controlul FP, efectueaza tranzactii fruaduloase,in detrimentul si pt.desfiintarea fondului. Cerem anchetarea penala a presedintilor-FP:Nicolae Ivan,Alexandru Păunescu s.a , a adm. F Templetton, PAul SInger si a celor vinovati de incalcarea legilor LEGALE ALE PIETEI DE CAPITAL-: Elliot A., City of London I. Group ,Georgia Palade van Dusen, nepoata lui Malaxa ,Royal Bank of Scotland etc.

"Acordul pentru cooperare în domeniul stabilităţii financiare şi al gestionării crizelor financiare, în baza căruia a fost înfiinţat Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară. Din partea României, acordul respectiv a fost semnat de către Banca Naţională a României, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. A.S.F. (Autoritatea de Supraveghere Financiară) este autoritatea administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată, care îşi exercită atribuţiile potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 93/2012, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.)." OU 93/2012-devenita Lg.113/2013 -Art. 2. - (1) In sensul prezentei legi - A.S.F. exercita atributii de autorizare, reglementare, supraveghere si control asupra: a) intermediarilor de operatiuni cu instrumente financiare; societatilor de servicii de investitii financiare; organismelor de plasament colectiv; societatilor de administrare a investitiilor; consultantilor de investitii financiare; pietelor de instrumente financiare; operatorilor de piata si de sistem; depozitarilor centrali; caselor de compensare-decontare; contrapartilor centrale; operatiunilor de piata; emitentilor de valori mobiliare; Fondului de compensare a investitorilor; altor persoane fizice sau juridice ce desfasoara activitati conform prevederilor Legii nr. 297/2004 privind piata de capital." ASF este condus de un consiliu de 17 membrii ! ASF, contrariu legii se ocupa doar de sectorul asigurari ,eventual pensii private, sectorul piata de capital este neglijat sau sabotata Romania.




Eucalipt

E grav daca am ajuns sa laudam jecmanitorii Romaniei, supremii avatari "Financial Times spune despre el - Singer- că a ieşit în evidenţă prin creativitatea şi tenacitatea strategiilor puse în aplicare la nivel internaţional de fondurile sale folosindu-se de studiile juridice". Noi nu avem oameni creativi si tenace in a spori zestea Romaniei??? NU! Avem doar in a da tzepe si a impartii cu strainii tot ce se poate. VANZAREA POPORULUI ROMAN DUPA IMPUSCAREA LUI CEAUSESCU, CONTINUA DE 26 de ani.... CE SA CAUTE FONDURI AMERICANE IN FP??????


jorje

Averea tarii si munca parintiilor nostrii si buniciilor pe langa ca a fost vanduta de gastiile criminale votate de poporul asta naiv o parte s-a adunat sub asa numele de fond proprietatea manevrat de niste alogeni impreuna cu ai nostrii.Jaf la drumul mare .Cica a fost facut pt despagubiri. Singura tara IDIOATA cu retrocedari pe langa ilegale si retrocedari suta la suta.Pana si strainatatea s-a mirat cat de idioti si tradatori au putut fi scursoriile politice de dupa 89...


abc


pierderea aia e "facuta" ca sa nu plateasca impozit pe profit? (16%)



alex Platon

iar s-au pus liberalii (Misu Negritoiu, Daianu, s.a)pe furat !! Acuma cit mai au ocazia, acuma pina la alegerile din toamna !!!




gigel

pui lupii paznici la oi si-si-i platesti de parca ar fi ciobani si stapini ai stinei...tradatori si timpiti incapabili la conducere...apropos cit sint costurile cu managementul de fond...banuiesc ca sint procentuale...putem stii la ce procent se ridica ???



DACIA

Pai noi de ce mai platim STATUL, daca HOITARII trag de aceasta tara de 26 de ani? Cine face legile tarii in asa fel ca sa se scurga in afara munca de 50 de ani a bietilor romani si resursele tarii? Presedintii ROMANIEI, Prim ministrii, SERVICIILE, parlamentarii ce fac? Televiziunile ne tin de vorba cu can-canuri de 2 lei , dar NU VORBESC DE JAFUL DE 26 DE ANI si MIZERIA in care au fost lasati cetatenii romani. Mai rau ca in urma unui RAZBOI , am ramas fara resurse, santem ultimii in UE, milioane de romani fortati sa-si lase tara. Dati-mi 5 nume de CETATENI ROMANI care au facut ceva ca sa opreasca JAFUL! Serviciile ce au facut?



JE SUIS RARINCA

Dupa ANRP... Hidroelectrica.. Casa de Sanatate .. Investitii in Panta marca Udrea Elena cu furaciuni de sute de miliarde de euro, iaca veni si randul Fondului Propietate calarit de nimeni altul decat Domnul Gitenstain cel Felationa Basescu Traian pe sub birourile palatului cotroceni cu fel si fel de ordine in mare Colan ca si medalii, pentru buna colaborare intre USA [[ UNIUNEA SOVIETICA AILALATA ]] in calitate de ambasador , si Basau traienica in calitate de Satrap al propiului popor.!!! Si aici valoarea prejudiciului este de ordinul sutelor de milioane de euro din banii amaratilor si prostovanilor de Romani, ce isi asteapta si ei randul sa primeasca ceva banuti din drepturile de propietate mostenite de la buni si strabuni.!!! Sa nu va aud ca vorbiti ceva de DNA.. imi vina sa vomit cand aud de acesti snapani tradatori, acesti nenoroiciti tradatori ce asista pasiv si complice cum aceasta tara este furata si distrusa din temelie sub atenta supraveghere a preotesei sefe Keovesy. In fapt acest Dna nu este altceva decat o anexa a CIA -ului in Romania ce executa in mod Las si Tradator ordinile primite de la Ricani si Kazari. Ei [[ Dna-ul ]] ne delecteaza cu ceva Capre, Struti, Gaste, coloane oficiale si alte fatasmagorii cu neplata taxelor de catre prim ministrul al Romaniei V. Ponta in urma cu 8 ani de zile. O minciuna gogonata cat casa, scoasa la iveala de Gelu Diaconu fost sef al ANAF care declara acum cateva ore cum ANAF nu sa constituit niciodata parte civila in dosarul Sova-Ponta Turceni-Rovinari intrucat nu exista nici un fel de prejudiciu. Acesti nemernici tradatori se fac ca nu vad cum Romania este jefuita la lumina zilei de catre borfasii si banditii portocalii in cardasie cu Ricanii si Kazari.. Bine ca fac spectcol cu Nicu Paun, Madalin Voicu , procurorul Dna, fostul sef Anaf si sefii de la Digipi. Circ ati dorit circ aveti, sau Romania lucrului bine facut.!!![[ stelu ]]



florins

Cine-i presedinte la FP? Nu cumva prietenul 'justitiarei' M. Macovei, alias Guganstein? Sustinatorul Ametitului!




??????

Articolul acesta a fost repromovat în atenția cititorilor dar fără comentariile făcute anterior ? Să observăm ca aceia care se simt înșelați de administratorii fodului au dreptul legal de a se adresa instituțiilor competente de a cerceta ?



Salvatore Della Patria

PaiFP era falimentara? Niciodata! "Paul Singer, omul din spatele mişcărilor de la FP dar şi de la Roşia Montană, este supranumit "hoitarul de pe Wall Street" pentru modul cum ştie să facă bani de pe urma unor aşa zise hoituri, companii şi naţiuni falimentare. "



Banii Tarii

Numai nume de" romani pungasi "pe liste!!!Dar cine e director pe acolo?Ion sau Gheorghe???Organele ,nimica?Doar Av.Poporului ro., furat??De unde au venit vulturii acestia hulpavi, cu inel de protectie?Bine ca cerem chitanta pe bonul de la ekologica...in timpul in care se creeaza mosiile natiunii din pamanturile "razesilor"..(care ?)

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare