Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

26.9.15

luneta

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la New York, a invitat investitorii americani să vină în România, vorbind despre situaţia economică a ţării şi potenţialul din domenii precum piaţa de capital sau sectorul energetic.

Iohannis a participat, joi, la New York, la reuniunea intitulată „România – o destinație atractivă pentru investitorii instituționali”. Președintele s-a întâlnit cu reprezentanţi ai sectorului financiar din SUA, ai unor bănci şi fonduri de investiţii, cu investitori instituţionali prezenţi şi viitori pe piaţa de capital din România, precum şi cu numeroşi oameni de afaceri interesaţi de potenţialul investiţional oferit de economia României, precizează Cotroceniul într-un comunicat.

"Tematica discuţiilor a fost axată pe evoluţiile recente ale pieţei de capital din țara noastră, necesitatea şi modalităţile de stimulare a acesteia, valorificarea optimă a avantajelor comparative reciproce, investiţiile americane în România, atât cele prezente, cât şi cele viitoare, precum şi eliminarea constrângerilor care interferează, în mod necuvenit, cu libertatea economică. În acest sens, s-au pus bazele elaborării unui ghid de bune practici pentru a preveni actele de corupţie la nivel de societăţi economice", se arată în comunicat.

Cu acest prilej, președintele Klaus Iohannis a spus că, deși dimensiunea de securitate se află la baza Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, dimensiunea economică a relației dintre cele două țări are potențialul de a ajunge la același statut, iar securitatea geopolitică nu poate fi realizată decât în cadrul unei cooperări economice solide.

„Este una dintre prioritățile mele să dezvoltăm această dimensiune economică. Am constatat cu entuziasm dublarea comerțului bilateral în ultimii 5 ani, care a ajuns la peste 2 miliarde de dolari americani în 2014. Sperăm că această tendință ascendentă va continua, astfel încât SUA să devină unul dintre principalii investitori în România. Am deplină încredere în potențialul României de a deveni un centru regional pentru investițiile americane. Atragerea de investiții străine este o prioritate fundamentală pentru România!”, a afirmat în cadrul reuniunii președintele, citat în comunicat.

Totodată, Iohannis a subliniat că țara noastră are un potențial autentic de a deveni un jucător esențial pe piața energetică regională, România fiind a treia țară cel mai puțin dependentă de energie din Uniunea Europeană.

"Evenimentul organizat la New York a avut ca scop schimbarea percepţiei asupra pieţei de capital din România, în contextul promovării acesteia la statutul de piaţă emergentă şi continuarea programului de privatizări, precum și atragerea de investiții. În contextul în care există sectoare care au potenţial încă nevalorificat sau sunt încă insuficient reprezentate pe piața de capital, precum infrastructura și transportul, industria de automobile, sectorul de telecomunicații și IT, agricultura etc., s-a avut în vedere și promovarea multiplelor oportunități de investiții oferite de România", se mai arată în comunicatul citat.

Ileana
"Dimensiunea"este mare,mare in capatzana lui Iohannis asa cum aparea in poza din America inconjurat de rechinii bancari si reprezentantii unor mari firme: prizonier. Numai ca el semna condamanarea Ro de a ramane prizoniera rechinilor, cei existenti deja nefiind suficienti, el ii cheama pe astia "institutionali ":adica sa le dea garantii suverane pt.toate spolierile si beneficiile ce le vor face prin contracte . Cui a folosit dublarea comertului la 2 miliarde de dolari americani ,cui,mai prizonier Iohannis ? Individul acesta ce facea promisiuni in campanie ,acum preda pur si simplu tara cu ce i-a mai ramas si nu se stie de la cine a avut mandat sa reprezinte economic tara, administrarea Ro nefiind atributia sa de a imparti pomeni la nesfarsit rechinilor.Spune pe undeva acest individ tradator daca a vorbit de conditii de egalitate si avantaj reciproc?NU.El in continuare pledeaza ca un avocat al diavolului pt. "legislatie clara",adica vrea legi cat de clare si avantajoase pt.astia, sa nu mai fie impiedicati de vreo redeventa mizerabila sau ceva taxe si impozite- asta vrea Iohannis pt.rechinii lumii venind la el sa ceara totul pe tava ! Acest prizonier al cercurilor financiar-corporatiste ce au sugrumat tari si continente, este o mare dezamagire, o inselalciune ,o marioneta ,toata ziua sta prin State unde mai primeste niste ordine ,instructiuni si face invarteli toate pe placul guvernatorului Romaniei care este USA...nici macar USA ci cercurile de profitori trimisi sa faca afaceri pe seama feudei Romania. Pt.ca astfel impreuna cu CIA sa-l sustina la un nou mandat,asata pregateste acest sas ce n-are nici in clin nici in maneca cu soarta poporului roman asa cum este ea acum :critica,vitrega si inselata si de aceasta data de pionul regional Iohannis, al marii mahare ce calca totul in picioare USA. calca prin acest nemtalau Romania, facuta sluj prin acest malac mincinos si vanzator.

Eu Si Al Meu @ Ileana
Aveti dreptate, eu cred ca rechinii lumii l-au facut presedinte! Imposibil ca sa se fi schimbat in asemenea masura scorul intre cele 2 tururi. Sau poate prostia internautilor facebucari l-au facut presedinte. Oricum ar fi, orice dorinta si actiune a actualului presedinte este insotita de cuvantul " MEU": "guvernul meu", "prioritatea mea", etc... Aici observam egocentrismul noului presedinte. EU SI AL MEU!!!!

Hiperboreus
Prima descoperire a lui Iohannis in fizica; universul are cinci dimensiuni - 3 spatiale, 1 temporala si una este "Dimensiunea economică România-SUA". Ca sa le desenam pe un grafic trebuie sa inmultim timpul cu viteza luminii si dimensiunea economica Romania-SUA cu viteza luminii stinse. In acest fel putem trece la dezvoltarea visului Einsteinian - Grand Unified Theory (GUT) pentru ca am aflet tot ce trebuia sa stim despre fizica. De acum fizica este satisfacuta mai ceva decat Carmen Iohannis. Rugam Comitetul Nobel sa se intruneasca si sa lucreze repede, de preferat mai repede decat vorbeste Iohannis astfel incat acesta sa intre in posesia eu. Il asteptam pe Victor Ponta sa-l plagieze daca poate. Heil, Meine Liebe Gauleiter!

Dar Cam Ce Castiga
cetateanul de rand din "investitiile straine" ? Unii, mai glumeti, ar zice ca locuri de munca si salarii barosane. Nu mai pot continua. M-a umflat. Rasul.

Aura
Aoleu, se va reintoarce BECHTEL, OAMENI BUNI. Ne face din nou cativa KM de autostrada cu 1,5 MILIARDE DE EURO.

Si Ce, Voiati @ Aura
sa vina chinezii, sa faca autostrazi, metrouri si mai stiu eu ce, la un sfert din pret ? Nu se poate, avem si noi niste principii. Apropo, cine ne-a bagat-o pe gat pe bechtel asta ? Un republican sau un monarhist ?

Getul
„România – o destinație atractivă pentru investitorii instituționali” are o rezonanta de prostitutie institutionalizata la nivel prezidential.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare