Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

23.5.15

Eu, “bolsevicul”!
cine n-are batrani..., cine are batrani...



Acesta nu este un pamflet! Nu mi-am propus să fac concurență nimănui. Este însă monoton, și până la urmă plictisitor ca, de fiecare dată când cuiva nu-i plac ochii mei, să aud aceeași placă: ”Ion Iliescu, bolșevicul!” De ce doar ”bolșevicul”? De ce nu și ”comunistul”? Sună mai fioros bolșevismul? E doar un cuvânt, și nici măcar de rău nu e! Cuvântul rusesc (больше) înseamnă “mai mult”, “mai mare”. În engleză, spre exemplu, pentru o perioadă de timp “bolșevic” a fost tradus ca “maximalist”. Adică radical. Ceea ce, trebuie să recunosc, nu mi se potrivește! Nu sunt un radical. Dimpotrivă. Mereu mi s-a reproșat că gândesc prea mult, că sunt prea moale, că nu iau lucrurile în mână, că nu tai în carne vie! Mulțumesc! ”Chirurgia” asta nu este de mine! Eu cred în democrație, care e operă colectivă. Cu autori anonimi!
Și cu toate astea pentru unii sunt un bolșevic! Fie! Dar sunt ”bolșevic” pe banii mei, câtă vreme și din taxele plătite de mine sunt înjurat cu sârg, pe acest motiv, la televiziunea publică, de tot felul de indivizi, care fac apologia capitalismului pur și dur, în timp ce trăiesc din bani publici. Și trăiesc foarte bine, să nu le fie de deochi! Dacă și cei de la televiziunile private, care mă înjură tot pe motiv de ”bolșevism”, și-ar plăti datoriile către stat, din care s-ar putea finanța programele sociale, m-aș fi împăcat cu soarta: o fac pentru o cauză nobilă, servesc interesul public. Dar cum n-o fac, pot să mă gândesc că altele sunt motivele ”radicalismului” lor. Și sunt oricum, numai nobile, nu.
Un discurs aproape fascist ocupă spațiul dezbaterii publice. Discurs care este produsul unei ignoranțe de nimic scuzabilă. Nu ne place felul în care arată societatea noastră astăzi? Atunci s-o schimbăm! Dar nu lipind etichete unora sau altora o vom face. Etichetele nu explică nimic, nu rezolvă nimic.
Când am arătat pericolele lui ”restitutio in integrum”, un cor de proteste s-a auzit până la cer: ”Bolșevicul Iliescu nu vrea să dea înapoi casele furate de ai lui!” Culmea e că mă înjurau și aceia dați afară din casele revendicate de mafia imobiliară, pe umărul căreia plângeau! Acum vedem că totul a fost premeditat, că jurnaliști și formatori de opinie, intelectuali publici, oameni puși să apere legea, au fost plătiți de mafie, pentru a-și atinge obiectivele, și pentru a fura cu acte în regulă sume uriașe din bani publici. În schimb eu eram ”bolșevic”, pentru că mă opuneam jafului premeditat!
Același cor de bocitoare plătite mă înjura și când atrăgeam atenția asupra pericolului reprezentat de destructurarea sistemului de administrare a fondului forestier. ”Bolșevicul de Iliescu nu vrea să ne dea pădurile înapoi!” Acum plângem după păduri, și admirăm munții cheliți de vegetație!
Să amintesc și de pledoaria mea pentru păstrarea unui sector public semnificativ în economie, mai ales în sectorul bancar, în energie și în alte zone, monopol natural. ”Bolșevicul de Iliescu, nu vrea capitalism!” Acum avem capitalism. Și nu ne place? Parcă ieri a fost ieri momentul în care eram apostrofat chiar și de muncitori și de sindicate, care vroiau musai privatizarea fabricii lor, spre pildă. Fabrică luată de un capitalist de bine, rasă de pe fața pământului, și transformată, ca multe altele, în afacere imobiliară. Dar nimeni nu-i vinovat, în afară de ”bolșevicul” de Iliescu! Care nu vrea privatizare!
Ca și democrația, și ceea ce este România azi e operă colectivă. Regret s-o spun: țapii ispășitori nu țin de foame! Deciziile nu le-am luat eu singur. Am avut și avem un Parlament, am avut și avem partide, avem societate civilă, suntem liberi să ne informăm. Deciziile au fost luate în comun. În democrație majoritatea decide. Și își asumă consecințele deciziilor. Democrația nu există fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Eu, ”bolșevicul”, așa văd lucrurile. Dar poate greșesc. Poate democrația este despre altceva. Poate este despre cei puțini care profită, și foarte mulți care plătesc pentru a le face profitul mare. Dar, cum spuneam, eu nu așa văd lucrurile. Și nici nu le pot accepta așa, oricum aș fi etichetat.

_______________________________

Un Oarecare

Sub protectia internetului se scriu si se spun multe...fiecare cu educatia si bunul simt propriu...Iliescu este persoana care a indreptat Romania spre NATO,spre Uniunea Europeana. Nu l-am cunoscut si nu l-am vazut niciodata,direct,dar sa-i dam cezarului ce-i al cezarului : Este un om cult ,cu mult bun simt si care a jucat un rol important in istoria Romaniei .Un singur regret,este ateu. Eu ii doresc batraneti usoare si sa nu bage in seama toti retardatii,care se dau destepti si democrati ....



Stoica

Are dreptate sa fie furios . Adevarul este ca a fost PARAVANUL perfect pentru TOTI cei care au dorit sa DEVALIZEZE ROMANIA . A fost profesorul multor parveniti ce continua MISIUNEA . Strategiile politice de indepartare , tradare , umilire si strivire a tot ce prezinta pericol pentru INTERESUL de MISIUNE - au fost perfect inoculate in urmasii sai . Numai ca Domnul Ion Iliescu a facut multa instruire pentru "a fi ceea ce este" - iar ucenicii au invatat "din mers" . In "sinceritatea" Dumnealui ii REPUGNA TOTI cei care au fost UNELTELE SALE - stiind adevarul despre TOTI - incepand cu "revolutionarii" ...pana la cei actuali . JOCUL de a recompensa "serviciile" , jocul de a mima "partide politice" , jocul de a mima STATUL de DREPT .... au creat MAREA DRAMA a ROMANILOR de a pleca din tara lor si DISTRUGEREA muncii a catorva generatii pentru a indestula ARMATA de sustinatori .



Khalidassa -

... poporul e de stânga . Şi asta de când e lumea lume . Poporul nu-i iubeşte pe burjui , pe îngrăşați , pe lacomi , pe băsişti , pe lepre . Actualul PSD nu e de stânga , doar se preface ; şi asta mincinos , fățarnic , umblând cu dedesupturi . Oare escrocul Ghiță o fi de "stânga" ??? ce fel de stângă ??? stângă prădătoare , americană , sekuristică ??? PSD sunt hoți şi îmbuibați . La fel şi întrutotul asemănători cu restul clasei detrakate şi politice ; la fel de rapaci , la fel de nemernici . Clone fidele (moşiereşti) ale criminalului de stat Traian Băsescu . Cu care au coabitat (precum borfaşii noaptea) şi-au jumulit poporul parte-n parte !!! Singurul , absolut singurul om din PSD care a reprezentat stânga a fost Ion Iliescu . De aceea escrocii Rus şi Dâncu şi restul grupului trădar ( de cuib-de-Kluj ) au complotat ( cu ajutorul şi în folosul străinătățurilor spioane , sabotoare şi duşmănoase nouă ) şi l-au înlocuit cu Geoană . Şi-apoi cu Ponta , albanezul . Rezultatele s-au văzut ; astăzi PSD este în disoluție ... Şi va urma prăbuşenia şi ruina . Şi praful se va alege de ei . Şi nimanui nu-i va păsa de ei !!!



IQ100

am inceput cu strangere de inima sa citesc, cu reticenta, pregatit sa dau de neadevaruri si sa citesc printre randuri...pana la urma ii dau putina cinica dreptate si traduc asa...(neo )comunistii romanizati (gresit zis 'bolsevicii') v-au exploatat mai uman decat capitalistii....cat a fost neocomunism, s-a furat mai cu frana, a avut fiecare de unde...ba , mai mult, eu agent informat, produs si partener al negocierilor EST Vest am fost pt restituiri cu portia, ca in statele foste comuniste ( adaug de la mine, inclusiv Germania de Est, inclusiv Ungaria)...n-ati vrut asa, sa tinem "noi" , comunistii romanizati , averile si sa va dam si voua cate putin inapoi, cate ceva de munca,o firmulita de IMM care sa mearga, o firimitura de viata acolo...ati CREZUT ca va veti lua inpaoi TOTUL...nt, GHINION...au luat "ei" adica stapanii mei, totul...sa traiti bine!



Nicu Cohen

Corect, Iliescu are dreptate ! Nu a fost bolsevic ! A fost tradator al bolsevismului !.....Bolsevici au fost cei care au construit Romania nu cei care au dat-o la fiare vechi si au adus datoriile si taxele catre straini peste noi ! Nea Iliescule ,las-o jos ca macane ! Ce taxe ai platit dumneata ? Pai ai muncit dumneata vreodata ? Taxe reale nu platesc decit producatorii de bunuri ! Parazitii (guralivii ) ca dumneata nu au cum sa plateasca taxe deoarece nu au produs nimic ...ce crezi dumneata ca ai platit este o jonglerie birocratic -verbala ! Te-ai laudat ca esti o emanatie (a ocultei ) ,ai produs emanatii , deci nu aveai cum sa platesti ,nu ai produs nimic , emanatiile fiind contributia dumitale ! Ti-ai indeplinit misiunea istorica de ruinare si predare a Romaniei celor care stapinesc lumea ,celor de care ne avertiza Ceausescu ! ....in limbaj marinaresc ai coborit drapelul si ai predat corabia .....daca nu stii ce prevede codul penal pentru asemenea fapta intreaba-l pe colegul dumitale de misiune de ruinare a Romaniei ...Basescu !


IQ100 @ Nicu Cohen

eu zic ca afost cel mai soft dintre tradatori....poate ca la un anumit nivel a fost si el manipulat...dar grav e la el ca a fost PRIMUL, initiatorul procesului...si are ceva morti pe constiinta, cel putin sotii Ceausescu (sa zicem ca de zavera nu stia ca se va produce)


Nicu Cohen @ Nicu Cohen

La nivelul la care a fost el pregatit stia .Dupa informatile aparute in spatiul virtual Iliescu este iudeo-mason de gradul treizecisiceva deci era intrigant profesional la un nivel crepuscular . ...ceea ce nu stiam noi , ca Ceausescu era inconjurat de ei si asteptau ordin din strainatate sa inceapa lovitura .Brucan a admis ca stia exact la ce ora vine trenul revolutiei (de palat) si a asteptat in gara ...pcr era intesat de agenti sabotori neromani .(marturiile agentului Ion Varlam)



Nenea Iancu Ot Ploiesti

Bai bolsevicule, din cauza setei tale nemasurate pt putere s-au intamplat toate mizeriile in Ro. Ai mainile murdare de sange bolsevic imbatranit in rele. Ce decizi colective, te ascunzi ca toti bolsevicii ordinare in mijlocul raspunderii colective. Ti-a dat cineva vreodata mandat sa vb cu Moscova la telefon sa le spui tu cine sunteti? A fost decizie colectiva si democratica sa aduci minerii? Au fost deciziile tale mizerabile ca sa ramai la putere. Sub obladuirea ta a facu Nastase toate furturile, tu l-ai creat pe Basescu si alti mizerabili. Tu si cu Magureanu ati resapat securitatea cand multi, f. multi trebuiau sa infunde puscaria. Nu a fost decizia ta sa-l alungi pe Coposu ca-ti baga sula in coaste? Nu tu, bolsevic mizerabil, ai alungat Regele? A fost o decizie democratica? Mi-e sila de un individ ca tine, imi faci greata si ramai un bolsevic



George Radu @ Nenea Iancu Ot Ploiesti

Taci ma postac basshit, Iliescu a fost un gentleman comparativ cu scursurile securisto-basshite care au ingropat tara asta si care ne-au transformat in Colonie Americioida. Nu mai merge ba J E G U L E cu stergerea comentariilor pro-basshite sa cistigi si tu un 30 de bani hoteste, cum ai invatat de la stapinu-tu Traian Basshitu ??


Andrei Alexandru

Mi-a plăcut foarte mult comentariul Dumneavoastră, domnule Președinte Iliescu. Stilul pe care l-ați abordat a fost o mare surpriză pentru mine, care nu știam că aveți un talent publicistic de polemist. Sunt obișnuit cu un Iliescu care replică arareori la atacuri, o face cu multă zgârcenie și cu și mai multă diplomație. Sunt obișnuit cu un Iliescu care preferă să întoarcă și celălalt obraz decât să riște să creeze o stare tensionată. Mă gândesc, dacă nu cumva nenumăratele atacuri, marea majoritate gratuite, la care ați fost supus de-a lungul a 25 de ani ca președinte al Țării și ca președinte de partid, v-au creat un complex artificial. Nu-mi amintesc să fi citit vreun text semnat de Ion Iliescu, care să pună la punct atât de vehement, dar elegant și plin de un umor discret o serie de clișee-aberații, puse în circulație în spațiul public de politruci de dreapta și de mercenari.
Îmi iau libertatea să vă dau un sfat, domnule Președinte ! De-a lungul anilor, ați scos mulți oameni din anonimat, i-ați promovat și i-ați ajutat să urce în ierarhia socială. Puțini, foarte puțini, foarte foarte puțini au manifestat o minimă gratitudine pentru binele pe care l-au primit de la Dumneavoastră. Încă și mai puțini au avut curajul să vă ia apărarea când ați fost atacat pe nedrept și, slavă Domnului !, n-ați dus lipsă de atacuri la persoană și alte asemenea. Au fost destule situații când, chiar lideri importanți ai partidului pe care l-ați creat, se uitau în altă parte, atunci când erați ținta unor atacuri imunde din partea dușmanilor politici. Prin urmare, nu mai e nimic de așteptat de la alții, falși colegi sau falși camarazi. Textul pe care l-ați publicat azi este, cel puțin pentru mine, o dovadă că ați rămas singura ”nucă tare” din PSD și asemenea replici ar trebui să aibă o frecvență mai mare. Pe lângă valoarea lor politică, în mod cert ele se vor bucura și de un succes publicistic demn de luat în seamă.

Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare