Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

19.6.13

Care ar fi probabilitatea unei coincidente?

Papa Francisc recunoaşte existenţa unui "lobby gay" la Vatican

În timpul unei întâlniri avute la Vatican cu credincioşi din America Latină, Papa Francisc a recunoscut dificultăţile pe care le întâmpină în eforturile sale de a reforma Curia romană (considerată a fi “guvernul” Bisericii Catolice). Sfântul Părinte a dezvăluit responsabililor Confederaţiei latino-americane a credincioşilor faptul că există cazuri de corupţie în interiorul Bisericii Catolice. Potrivit unui document difuzat pe site-ul catolic progresist “Reflexion y Liberacion”, Papa a amintit chiar despre existenţa unui aşa-numit “lobby gay” care acţionează asupra ierarhiei Vatican. “Reformarea Curiei romane, solicitată de aproape toţi cardinalii care au participat la Vatican în luna martie la reuniunile pregătitoare în vederea desfăşurării ultimului Conclav, este un lucru dificil de realizat”, a admis Suveranul Pontif. Papa Francisc a mai afirmat că a încredinţat realizarea reformării Curiei romane unei Comisii formate din opt cardinali, pe care a numit-o şi care se va reuni pentru prima dată, în mod oficial, la Roma, în luna octombrie.

Este pentru prima dată când un papă confirmă speculaţiile făcute anterior de presa din Italia, potrivit cărora un "lobby gay" ar fi şantajat mai multi prelaţi ai micului stat, în contextul scandalului scurgerii de documente "Vatileaks". Potrivit unor articole publicate în cotidianul “La Repubblica”, decizia lui Benedict al XVI-lea de a renunţa la pontificat ar fi putut survenit după ce a luat cunoştinţă de rezultatele unei anchete ultrasecrete efectuate în cadrul Curiei de trei cardinal (Juliàn Herranz, Jozef Tomko şi Salvatore De Giorgi), anchetă care stabilea într-adevăr existenţa unui "lobby gay" în Vatican.

Într-un articol intitulat "Sex şi carieră, şantajele la Vatican în spatele demisiei lui Benedict al XVI-lea" cotidianul “La Republicca”, raportul cardinalilor despre dosarul "cel mai scârbos": "existenţa unei reţele transversale solidarizată pe bază de orientarea sexuală". La rândul său, săptămânalul Panorama scria că "lobby-ul gay" din Vatican ar fi cel mai ramificat şi influent din toate cele existente în Curia romană.

Tema homosexualităţii în Vatican nu este nouă în presa italiană. Ea este chiar obiectul unor romane care au devenit best-sellers. De-a lungul timpului, s-a speculat că unii peroţi care au lucrat la Vatican aveau legături homosexuale în afara Vaticanului, fiind ulterior filmaţi şi supuşi unui şantaj din partea ziariştilor care cereau să aibă acces la documente secrete al Suveranului Pontif.

Eliza Vlaicu
____________________________________________

peromaneste: Cand guvernele atator tari din lume sunt cuprinse aproape simultan de frenezia legalizarii 'casatoriilor' intre persoane de acelasi sex, cum naiba sa nu-ti treaca prin gand ca:
1) asta e rezultatul unei initiative decisa de elite in spatele usilor inchise?
2) aceasta punere in lege este inca un fel de a submina rezistenta popoarelor la programul anti-efectele-crizei al elitei?

Altfel, doar am sa intreb: Care ar fi probabilitatea unei coincidente?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Demisiile de la Vatican vin după ce vineri monseniorul Nunzio Scarano a fost arestat alături de un agent secret şi de un broker

Directorul Băncii Vaticanului, Paolo Cipriani şi adjunctul său, Massimo Tulli şi-au prezentat, luni, demisia în cadrul unei anchete a justiţiei italiene asupra acestei instituţii a Sfântului Scaun, scrie REALITATEA.NET.

Demisiile vin după ce vineri monseniorul Nunzio Scarano a fost arestat alături de un agent secret şi de un broker. Cei trei au fost acuzaţi că au vrut să transfere 20 de milioane de euro în Italia din Elveţia pentru prietenii monseniorului Scarano. Interimatul funcţiei de director general va fi preluat de actualul preşedinte al băncii.

De asemenea, organigrama instituţiei va include un nou post, cel de director de risc, care va avea grijă ca banca să respecte normele financiare, informează Reuters. Cipriani a fost anchetat în 2010 alături de preşedintele de atunci al băncii pentru încălcarea normelor italiene privind spălarea de bani. La acea vreme, garda financiară a confiscat 23 de milioane de euro dintr-un cont deţinut de Vatican la o bancă din Roma.

Google
 

Postări populare