Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

19.5.12

In Romania, daca esti de dreapta, ai dreptate fara sa gandesti

Ideologies in Counterpoint, 1937, Paris (alternative title: "Prophecy")




Cu ceva intarziere in EUropa, popoarele se indeparteaza de Dreapta ideologica, acel reflex care s-a substituit gandirii de la prabusirea URSS-ului si proclamarii sfarsitului istoriei. La Bucuresti, oameni cu pretentii intelectuale inca afiseaza reflexe de dreapta ca si cum Criza din 2008 nu s-ar fi intamplat, ca si cum privatizarile de pana acum ar fi rezultat in altceva decat jaf... Mai mult, oamenii de afaceri romani afirma si ei ca totul trebuie privatizat, dar dupa atat amar de vreme nu prezinta dovezile ca sectorul privat functioneaza pentru societate, ci doar pentru propriul interes atunci cand se fac contracte cu statul.

Ce nu se intelege este faptul ca acele contracte cu statul se platesc din taxe, dar privatizand totul, pe de-o parte oamneii nu se mai simt cetateni, pe de alta, statul nu mai are venituri. Intr-adevar, cum sa tina vreunul la conditia de cetatean al statului romanesc in conditiile in care nici educatia, nici sanatatea nu mai pot fi asigurate? Ar trebui adaugat ca in conditiile in care nu s-au incasat taxe, dar statul a tot incheiat contracte cu protejati din sistemul privat, datoria publica a Romaniei a crescut pana acolo incat te intrebi ce economie iti trebuie pentru a putea plati inapoi--din 2013 incolo, vom afla.

Pentru cititorii care inteleg engleza, iata un montaj cu peripetiile scamator-financiare ale candidatului american din partea partidului Republican la alegerile presidentiale, Mitt Romney. Acest stralucit exponent al Dreptei a facut zeci de milioane de dolari profit din exportul de locuri de munca al muncitorilor odinioara calificati din SUA. Pentru Mitt si prietenii lui din zona lui1%, zeci si sute de milioane de dolari, pentru restul de 99%, distrugere.



Ma rog, la noi, 'telectualii de dreapta, mai toti colectivisti ideologici de nadejde pana alataieri, traiesc din stipendii finantate din ce in ce mai mult din crescanda datorie publica. Ca doar n-o sa-i sacrificam pe vreo piața; Piața o pastram pentru fraieri, traficanti si cei cazuti din grații.

Cat despre Stanga romaneasca, copacel-copacel--va rog nu ma starniti pana nu le dam o sansa!  Intre timp, oamenii cei mai multi ar trebui sa inteleaga,  cel putin atunci cand in sondaje apar ca fiind de Dreapta, ca nu sunt la o zi distanta de a fi bogati (upper/middle class), ci la o zi de colaps.  Pentru o perioada, chiar si Stanga de la case mari a picat in ispita auto-negarii--sau celei de a 3-a Căi...


Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare