Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.12.11

De pe blogul personal al Gabrielei Cretu, o persoana pe care o cunosc si respect prin ceea ce scrie:
Acum Parlamentul poate dovedi că există! Sau nu…
9 DECEMBER 2011 35 VIEWS 3 COMMENTS






Trăim epoca ultimei capitulări necondiționate! Dupa asta este greu de imaginat ce se poate întâmpla. România nu știa că va decide. România nu știa ce va decide. România a decis. România nu a aflat încă ce a decis. Ce mai rămâne de făcut este ca parlamentul să se trezească! PS Sper că este evident despre ce vorbesc. Pentru noi, 9 decembrie va fi o zi tristă…

 3 Comments » 

  gabicretu (author) A spus:
Dupa deciziile luate la Consiliul European de astăzi, cea mai buna evaluare o face Cristine Lagarde ”Este un pas semnificativ pe calea Dreapta”. Prefer calea Stanga!
N. Raducanu A spus:
Intr-adevar, se adopta usor decizii istorice doar pentru ca o tara relativ mica nu poate spune NU, cand cei mari spun DA. Printre altele, in deciziile luate ieri la Bruxelles, este vorba si de sanctionarea tarilor ce nu indeplinesc niste conditii procentuale impuse prin documente ale UE, semnate - la elaborare sau dupa aceea - si de niste reprezentanti, totusi temporari, ai tarii noastre. O buna guvernare nu se reduce insa la 3% deficit bugetar si 0,5% deficit structural. Chiar si aceste cifre pot face, de la o tara la alta, fie bine, fie rau pe termen lung, populatiei. A da aprecieri ca o guvernare este sau nu corespunzatoare, necesita un amplu set de criterii, nu numai financiare, ci si politice si sociale, alese cu grija si suficient de flexibile pentru a fi adaptabile specificului national. Aplicarea automata de sanctiuni, financiare sau penale, de catre un organism international, ar reprezenta o incalcare grava a brumei de suveranitate pe care o mai poseda tarile membre ale UE. Fara indoiala ca aceasta va provoca cu timpul nemultumirea populatiei, cu riscul de a fi martorii unei recrudescente a nationalismului de extrema-dreapta.
P.S. Unde poate fi citita evaluarea d-nei Lagarde?
P.P.S. Este interesant ca partidul social-democrat german, nu a criticat deciziile luate la Bruxelles decat sustinand ca ele sunt insuficiente si ca d-na Merkel trebuia sa fie mai hotarata in promovarea liniei de “salvare” a euro-ului. Probabil ca pozitia P.S. francez va fi asemanatoare. Ce sa mai credem deci despre partidele “stangii” oficiale europene?
Dinica peromaneste A spus:
Uniunea Europeana nu e un drept, ci un merit.
A gandi ca +27 de natiuni pot merge mai departe pe modelul Lisabonei e o iluzie.
Romaia ar face bine sa-si vada interesele si poate chiar sa… nationalizeze niscaiva obiective strategice. Oops, ultima data cand TOATE erau nationale, l-am omorat pe Ceausescu si de acolo, in secventa scurta, am distrus totul si am devalizat bancile…
Post-neo-colonialism pe fatza? Turbo!
Gabriela, aici nu-i vorba de stanga vs. dreapta, ci de da pe fatza ceea ce se intampla deja de ceva timp. Unii conteaza mai mult decat altii, iar noi am facut totul sa contam din ce in ce mai putin.
@ N. Raducanu: Social Democratii germani sub Schroeder au fost cei care au pus bazele presperitatii germane de acum–si pentru asta au deviat de la social democratie. Recrudescenta nationalismului este intr-adevar din nou in cartzi, pentru ca pana si un semi-mastodont ca Germania trebuie sa stie ca la actiune exista si reactiune. Asaincat, daca franco-germanii nu vor avea in proiect ideea de justitie la nivel european, bunastarea lor va fi de scurta durata.

Un comentariu:

peromaneste spunea...

gabicretu (author) A spus:
@RN, Dinica,
Romania nu este membra a zonei euro; suntem influentati de masuri, bineînțeles. Totuși, aderarea la pactul Euro plus iar acum la pactul fiscal nu era obligatorie; era o alegere care presupunea luarea în considerare a multor variabile și discutarea lor; cu avantaje și dezavantaje.
Cand vorbesc de stanga si dreapta ma gandesc nu la partide ci la tipul de organizare sociala care a triumfat. NU s-au salvat statele; s-au salvat băncile! Pe seama celor care trăiesc din munca lor și, parțial, pe seama economiei reale (nefinanciare).
Daca contam sau nu, decidem noi insine; sau reprezentantii nostri… Mai bine s-ar abtine.


Dinica peromaneste A spus:
Stanga a murit, Gabriela. Candva prin anii ‘90. In Romania, noi n-avem Stanga, ci oameni de stanga–printre care te remarc(i).

D’asta io zic, Sa traiasca/renasca Stanga!

Da, bancile sunt salvate (desi, in varianta Merkel mai putin decat in varianta salbatica anglo-saxona).

In toata seriozitatea, lumea se afla in fatza mai multor tipping points. Cum nu stiu ce si cum, merg pe ce stiu ca a functionat in istorie cand capitalismul tembel a luat-o razna, Stanga. Poate ca vom continua conversatia asta, sunt absolut interesat sa aflu cum se vad lucrurile dintr-o perspectiva ca a ta.

Reprezentantii nostri, daca te uiti cu atentie si chiar mai aproape in PSD, sunt cei care sunt. As vrea sa cred ca Nastase a ajuns la altitudinea de la care sa vada cum ar trebui facute lucrurile. N-am nici macar atata speranta in ceea ce-i priveste pe cei mai multi–s-au pre-ocupat exclusiv pe practica politica, citeste, castig de avere si alegeri)–nu teorie, nu practica ne-politica.

Google
 

Postări populare