Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.6.11

romanului post-decembrist nu-i furi tzara

Pe scurt:


O sa intram in rahat economic si mai mult.  Maghiarii din Romania au un motiv etnic pentru a-si explica starea de kko in care sunt.  Raul facut de cei de la putere il depaseste pe cel facut de Ceausescu.  In Europa nu-i loc decat pentru 2-3 tzari mari si puternice si restul.  Mai raul poate veni de la elita politica si/sau de la cat sange are Ianoshi in brishca. 


Romania se taraste incet catre numaistiuce.  Poate fi o renastere sau deznodamant.  Cum asa?  Uite asa!

Dupa noua lege a muncii, ar trebui sa vedem productia celor mari mutandu-se in Romania.  Renasterea ar fi prin cei straini si mari de la care sa supravietuim, sa invatam si sa preluam.  Pe cei mici ii fugareste ala Boc si mic in continuare.

Semne ar fi ca cei mari vor veni, insa olteanul Mugurel impanat la BNR va tine in continuare de '6' in loc sa faca ceea ce ar fi absolut necesar, crearea de obstacole in calea speculantilor.  Sper ca nu s-a uitat deja cum in timpul cresterii speculative a preturilor la case si terenuri, atat Mugurel cat si Calin erau artistii momentului ce ne asigurau pana in 2010 ca totul e in ordine, desi casa ne era vraiste.  Asa ca, daca vin din nou speculantii pe valul marilor producatori, si noi nu suntem pregatiti, criza de acum o sa fie parfum.  De unde si bifurcatia renasterii si/sau deznodamantului.

Alt deznodamant va fi cel dat de maghiarii din Romania.  Cine a citit de Insemnarile peromaneste din 2005, isi aminteste observatiile de calatorie si pasajul despre tristetea din Sf. Gheorghe, orasul resedinta al judetului Covasna.  Ere vorba acolo despre lipsa aparenta a schimbarii si perspectivelor pe fondul carora se prefigura ideea autonomiei locale.  Intre timp, am mai scris-o de cateva ori la peromaneste ca vom fi curand testati de catre istorie daca meritam Romania pentru care s-au jertfit atat de multi.  Totul depinde de cat sange are Ianoshi in brishca.

Pai hai sa ne intelegem, daca un om isi bate nevasta, n-o hraneste, o mai si neglijeaza, se mira dupa aia ca asta se uite peste gard la vecin?  Ca politicienii romani si maghiari ne-au tinut pe toti pe pozitia nevestei ipotetice e clar, cum la fel de clara devenea si ideea autonomiei.

Acum, as intreba eu, ce anume din ce ne-a spus Vadim Tudor despre maghiari nu s-a adeverit?  Intrebarea asta e doar asa intr-o paranteza in care ar trebui sa fie pusi toti bishnitzarii mintii ce ne-au conditionat vederile si inca mai bat campiile. Schepsisul e altul insa: Dupa Kosovo incoace, solutia nu mai poate fi aceea a pumnului in gura, indiferent daca sotia ipotetica e chiar abuzata sau numai curva.  Solutia este sa-ti mearga relativ mai bine.  Acest detaliu pare a fi scapat din vederea prostalailor ce s-au ghiftuit cu toate cele si diplome de doctori in stiintele apararii tzarii. Intr-adevar, cautati in biografiile profesionale ale celor ce ne conduc si n-o sa gasiti vreunul care n-a luat un doctorat de la Universitatea Naţională de Apărare.  Din moment ce bisnitzarii politici, asistati de bisnitzarii mintzii, ne-au adus pana aici, e clar ca n-au cum sa ne scoata.  De fapt, acesti bisnitzari l-au vandut pe Ceausescu, dupa care noi toti am fost vanduti.

Nu, n-o sa vedem noi eroism cand Romanii au atata talent.  Mai ales ca serviciile lui Ba'secu sunt singurele care mai prospera pe fatza in Romania, iar sensul civic e lipsa la apel de mult.  Bisnitzarii o sa ne conduca pana la groapa istoriei.  Sau ne taram singuri.  Ca deh, romanului post-decembrist nu-i furi tzara ca si-o leapada/pierde singur.  Cat despre prostalaii bishnitzari, astia vor domni peste o Romanie...

___________________________
Lexicon
Bishnitzarii: Secu'ricii ce s-au invatat la traiul bun inca de pe vremea impushcatului.  Astora nu le bine cand e bine, ci cand le e bine si la restul ne este rau.  NU le cautati odraslele prin tzara, decat in zile de bani.  Astia au exploatat prostia impushcatei, boala impushcatului, si s-au mai hranit si din zaharelul serviciilor pretine.  Modelul lor de privatizare a fost adoptat de la elita sovietica, care si aia la randul ei s-a molipsit de la elita vestica mai ales capitalista si democratica de ochii lumii, cel putin pana la crearea anticorpului Putin.
Bishnitzarii mintzii:  'telectualii postati deja in fund-atzii cu rang de ministere.




Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

6 comentarii:

Anonim spunea...

Guvernul alocă 4,2 milioane de lei Serviciului Român de Informaţii, printr-o hotărâre publicată joi în Monitorul Oficial.

Potrivit Hotărârii de Guvern adoptate pe 18 mai, banii provin din bugetul pentru acţiuni generale gestionat de Ministerul Finanţelor şi sunt viraţi la bugetul SRI, pentru cheltuielile cu personalul din domeniul ordinii şi siguranţei naţionale.

Pe 9 martie, Guvernul a decis şi suplimentarea bugetelor Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerului Justiţiei cu aproape 36 de milioane de lei, în total, pentru plata majorării contribuţiilor la pensii.
Pentru angajaţii din aceste sisteme, până la adoptarea noii Legi a pensiilor, contribuţia la pensii era de 5%, însă din 2011 s-a majorat la 10,5%, diferenţa fiind acoperită de Guvern prin aceste suplimentări.

KATI spunea...

"Când am plecat de aici v-am lăsat săraci şi proşti, iar când am venit v-am găsit şi mai săraci, şi mai proşti!" Constantin Brâncuşi


Un raport al Comisiei Europene plaseaza Romania pe primul loc intr-un top al analfabetismului, in conditiile in care din ce mai multi parinti isi retrag copiii de la scoala pentru a-i pune la munca.

Statisticile arata ca, de la inceputul anului, numai in judetul Vaslui, aproape 800 de familii si-au retras copiii de la scoala, pentru a-i trimite la lucru, informeaza Antena 3.

Astfel, 6% dintre romani sunt analfabeti, mai multi decat in Bulgaria, 2%, sau Ungaria, 1%. Alte statistici triste releva faptul ca nu mai putin de 40% dintre romani citesc prost sau nu stiu sa citeasca.

LUCIAN AVRAMESCU spunea...

Sunt cetăţean al unei foste ţări
Într-o ţară moartă, cu un popor care nu mai există, totul este perfect realizabil.

Trăiesc, din ce în ce mai apăsător, gândul că buletinul naşterii mele este fals. M-am născut într-o ţară care nu mai e. România am zis? Care România? La 21 de ani de la fătarea, prin sângeroasă cezariană, a democraţiei, ţara mea a reuşit, economic şi moral, performanţa de a muri. Satul meu, Sângeru, nu mai e, nu mai figurează în nimic, judeţul meu, Prahova, desenat într-o hartă care mi se părea eternă şi osoasă ca un schelet de dinozaur, nu mai joacă în şotronul planetar. România a murit grafic din toate desenele şi geografic de tot. Doar câte o crimă scârboasă sau câte un viol, petrecut prin nu ştiu ce italii sau americi, mai aşază în supratitluri porecla odioasă de român în gazetele universului. M-a sunat un prieten, cu disperare, să mă uit la un interviu televizat, pe nu ştiu ce program, cu istoricul Giurescu. N-am fost pe fază. Dinu C. Giurescu, des­cendent al unei familii cu trei ge­neraţii de academici ai istoriei naţionale, cu originea în Chiojdul Prahovei, vorbea – am înţeles mai încolo – despre falsa împărţire a ţării în ţinuturi secuieşti şi tătăreşti şi vietnameze şi intergalactice. Despre porcăria pe care o cloceşte regimul mafiot Băsescu de a repomăda dicta­tul hitlerist de la Viena, preţ plătit pentru a-şi menţine curvele în capul mesei cu bunătăţi. Giurescu vorbeşte, din păcate, unui popor surd. Chiar surdomut. Unui popor care deja nu mai e. Cui te adresezi, domnule savant al istoriei naţionale? Nu vezi că suntem morţi? Câteva milioane de oameni, zice-se vii, singurii bănuiţi de a fi vii, au plecat unde-au văzut cu ochii. Şi-au uitat aici casele, mormintele, amintirile. Unii şi-au uitat chiar şi copiii minori. Mamele şi-au uitat copiii în leagăne, leagăne mişcate de scheletice mâini de bu­nici, morţi şi ei de nu se ştie când, rămaşi într-o inerţie a datoriei. E cea mai amplă şi înspăimântătoare părăsire de ţară care s-a petrecut vreodată.

2Mă uit la dealul şi văioagele şi cărpiniştile oable care continuă poza ferestrei mele şi realizez că locuiesc o iluzie. Cât costă întreţinerea în odaia unei iluzii? La cât a ajuns gigacaloria într-o iluzie? Dealul pare acelaşi din strofa de poem rustic a copilăriei mele. Numai că dealul nu mai e al meu. Iarba a fost înstrăinată. Roua nu-mi mai aparţine. Vă contrazic, domnule academician Giurescu. Mafia de azi nu reface, unicame­ral, doar hotărârea lui Stalin din 1946, aşa cum aţi scris într-o revistă, insultând partidele istorice şi rega­litatea, pentru omorârea parlamentului. Mafia de azi, cea mai parşivă probabil din univers, nu dă doar Ardealul. Mafia de azi, prin capul ei diabolic şi chel, nu dă doar câteva judeţe ardeleneşti, aceleaşi în­tâmplător luate de Hitler, ci dă Ro­mânia.

LUCIAN AVRAMESCU spunea...

Nu observaţi că România nu mai e? Trimisul special al preşedintelui ţării la Bruxelles, pe numele lui întreg Laszlo Tökes, a uitat cum se cheamă ţara pe care o reprezintă. Drept pentru care i-a zis Ţinutul Secuiesc. Întrucât cea mai mare aglomerare de maghiari e în Bu­cureşti, presupun că Ţinutul Secuiesc se întinde şi peste fosta capitală a fostei Românii, până la Dunăre şi la Mare. Observaţi vreo zvâcnire de orgoliu naţional? Să fim serioşi. Vreun patriot nimerit prin accident în vârfurile puterii? Aş!

Înţeleg că regimului Băsescu îi lipsesc iarăşi nişte miliarde de euro şi aleargă să-i împrumute. Vrea să câştige şi următoarele alegeri. Într-o ţară moartă, cu un popor care nu mai există, totul este perfect realizabil. Cineva mi-a reproşat ieri că nu-i recunosc lui Băsescu măcar meritul de a fi realizat reforma administrativă. Da, i-l recunosc. Chiar şi me­ri­tul de a fi reformat sănătatea. Am alergat, duminică, jumătate din ju­deţul Prahova să găsesc o singură farmacie deschisă. Spitalele zonale au dispărut şi ele împreună cu medicii de comună şi cu moaşele care ştiau să lege un buric de nou-născut. Cele 300 de spitale desfiinţate sunt doar partea cuantificabilă a reformei băsiste din sănătate. Îi recunosc şi meritul concentrării învăţământului la oraş. Să închizi 3.000 de şcoli pentru care au asudat înaintaşii, spre învăţarea alfabetului în îndepărtate cătune, e într-adevăr o reformă istorică. Prin reforma Băsescu, n-ar mai fi fost şcoală în Ipoteştii lui Eminescu, în Humuleştii lui Creangă, în Hobiţa lui Brâncuşi. Da, îi recunosc re­alesului toate meritele reformiste. Poate că România merita omorâtă şi nimeni până la Băsescu n-a observat această trebuinţă istorică. Ei bine, el a reuşit. Iar dacă muribunda mai mişcă un pic, în curând îi va face de petrecanie. Contaţi pe el!

Adrian Majuru spunea...

Cum ne vom pierde ţara?


La începutul anilor '20, Ion I.C. Brătianu, prim-ministrul de atunci al României, a ales o manieră insolită să adreseze un mesaj tinerilor. În povestea noastră au fost elevii Liceului „Sf. Sava" din Bucureşti, iar momentul ales: deschiderea noului an şcolar. Politicianul a intrat în fiecare clasă a liceului însoţit numai de directorul liceului (şi nu de o pletoră de politruci şi inspectoraşi obedienţi cum se întâmplă azi) şi le-a adresat tinerilor de atunci următorul mesaj: „Generaţia mea a avut un ideal: să înfăptuiască România Mare! Şi acum o avem! Generaţia voastră trebuie să înveţe şi să lupte să o păstreze. Acesta să fie idealul vostru!".

Vi-l puteţi imagina pe Traian Băsescu intrând într-o clasă de liceu pentru a le vorbi tinerilor despre un ideal în viaţă? Duplicitarul Traian Băsescu şi camarila lui de obedienţi şantajabili au un alt ideal: acela de a distruge România, iar mesajul său către tineri a fost îndemnul de a-şi părăsi ţara!

Cum se poate distruge o ţară? Nu vă gândiţi la un conflict armat intern sau la vreo agresiune externă. România este suficient de bine articulată pentru a funcţiona un astfel de plan. Atunci s-a trecut la planul B în trei variaţiuni. Cuiva, asta este foarte clar, îi trebuia un personaj şantajabil, fără scrupule, agresiv şi insensibil cu propria-i familie, personaj căruia să i se confere multă putere. Iar cu această putere, respectivul lider politic să-şi construiască o camarilă de derbedei politici, care să-i semene. Dar aţi observat un amănunt? Cel din umbră a ales un lider „însmenat", cu un handicap vizibil: astigmatism. Un personaj care îi urăşte pe cei normali şi, de aceea, mâna dreaptă a liderului este tot un marginal al lumii normale: un prim-ministru bolnav de nanism hipofizar! Un pitic care, la rândul său, îi urăşte pe cei normali. Şi apoi au pus în practică idealul politrucului Aurel Baranga şi anume, au acceptat în camarila lor români, cu condiţia să fie proşti şi cât mai mari lichele!

Apoi, un al doilea amănunt trecut sub tăcere, dar foarte important pentru Cel din umbră este următorul: mulţi dintre membrii Guvernului României sunt penticostali, baptişti sau din alte secte neoprotestante! Şi Emil Boc este neoprotestant!

Ce spune oare prolificul într-ale mercantilismului, mult prea tânărul patriarh al României, Daniel?

Cum îşi apără el turma dezorientată de foamete şi sărăcie, ca păstor şef? Sau poate că şi-a vândut turma pentru micile bucurii ale unei vieţi îndestulate? Deoarece este foarte posibil ca, într-o Românie regionalizată şi apoi dezmembrată, neoprotestanţii să poată „exploda" demografc mai eficient.

Revenind, avem o camarilă de estropiaţi care a primit o misiune: distrugerea sistematică a României!



Foarte puţini ştiu faptul că o ţară poate dispărea prin plictiseală, lehamite, dezamăgire, resemnare, lipsă de reacţie. Traian Băsescu a „lucrat" la asta în cele două mandate. Dezbinând toate categoriile sociale şi alimentând conflicte, nu interetnice, ci interprofesionale (pacienţi împotriva medicilor, elevi şi părinţi împotriva profesorilor, oameni obişnuiţi împotriva funcţionarilor etc.), camarila băsesciană a creat o atmosferă rarefiată unde abia se mai poate supravieţui. Iar atunci când oxigenul se risipeşte, nu mai poţi fi atent la modificările din peisaj.

În momentul de faţă, România se contractă, se află în pragul imploziei sociale. România se prăbuşeşte lent, în interior pregătindu-se explozia finală. Şi această explozie finală va avea ca rezultat dezmembrarea teritorială a ţării. Iar acum intrăm în etapa a doua a planului cu trei variaţiuni: contractarea administrativă. Foarte uşor de realizat într-o societate dezbinată, umilită, redusă la tăcere şi transformată într-o magmă lipsită de reacţii, insensibilă la nevoile celuilalt.

Adrian Majuru spunea...

(Continuare Cum ne vom pierde ţara?)


Aici trebuie să introducem un avertisment care vine din istorie: România a suferit contractări administrative numai sub regim de dictatură. În 1939 şi 1950. Regele Carol al II-lea şi camarila sa de obedienţi politici (de mare nivel cultural totuşi faţă de maimuţoii şi mardeiaşii politici de azi) au împărţit pentru prima oară România în regiuni. Bucureştiul făcea parte din regiunea „Bucegi", care, alături de judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Teleorman, Vlaşca (azi Giurgiu) şi Ilfov, mai cuprindea şi, atenţie, judeţele Trei Scaune (azi Covasna) şi Braşov! Regele Carol al II-lea a eliminat administrativ orice formă de iredentism maghiar. În centrul Transilvaniei se afla regiunea „Mureş" formată din judeţele: Mureş, Ciuc şi Odorhei (azi Harghita), dar şi judeţele majoritar româneşti Alba, Sibiu şi Făgăraş (jumătatea de vest a judeţului Braşov de azi). Şi apoi, la 1939 nu au fost desfiinţate nici judeţele şi nici plăşile din interiorul judeţelor. În toamna anului 1940, după căderea regimului carlist au dispărut şi regiunile sale. Regimul comunist de la începutul anilor '50, când ne aflam sub ocupaţie sovietică, a împărţit România, din nou, în regiuni. Cu acest prilej apare în interiorul ţării Regiunea Autonomă Maghiară, deoarece în partidul muncitoresc român de atunci se aflau mulţi etnici maghiari cu o foarte mare influenţă la Moscova. Aici va trebui luată în calcul influenta comuntitate khazară, de origine turanică, origine pe care o au atât maghiarii, cât şi secuii. Dar aceasta este o altă poveste, deşi nu foarte îndepărtată de aceea a articolului de faţă. În regiunea autonomă maghiară a anilor '50, cetăţenii României intrau cu un act special eliberat de autorităţi. Era vremea când Braşovul se numea „Oraşul Stalin". Nicolae Ceauşescu readuce România la tradiţia judeţelor în anul 1968, anulând şi Regiunea Autonomă Maghiară. A fost semnul că românii preluaseră puterea şi influenţa în Partidul Comunist.

Astăzi se încearcă regionalizarea României prin decizie unilaterală, ceea ce este un semnal clar de dictatură, însă Traian Băsescu şi camarila lui de derbedei politici nu reprezintă puterea, ci numai instrumentul ei! Îndată ce se va contura zona zisă a Ţinutului Secuiesc, vor urma desprinderea acestei zone din România şi transformarea acestui ţinut într-o citadelă ideologică folosită pentru ruperea şi altor părţi din România. Acest din urmă pas este a treia variaţiune a planului, şi care este foarte aproape.

Şi un altim avertisment: România este ultima piatră de încercare pentru linia neconturată pe deplin a graniţei trasate de Samuel Huntington. Acestui proiect i-au căzut victimă două state federale: Iugoslavia şi Cehoslovacia. Până şi URSS a „renunţat" strategic la republicile sale, în aşteptarea unei eventuale retrasări de frontieră cultural-ideologică. Căci Planul Huntington a mai însemnat şi apariţia statelor baltice independente. Pentru România, un astfel de plan nu va reuşi decât prin trădarea unora din interiorul cetăţii, trădători care mai întâi vor dezbina şi înfometa locuitorii cetăţii pentru ca apoi, profitând de degringoladă sau lehamitea celor mulţi, să deschidă porţile asediatorilor.

Acesta este Traian Băsescu: un trădător fără scrupule, însă destul de grăbit în trădarea sa.

De aceea nu poate nici să păcălească la nesfârşit un popor întreg şi nici să finalizeze vreunul din planurile sale decât prin forţă. Iar acestei agresiuni mizerabile trebuie să i se răspundă prin revolta imediată şi fermă a poporului român umilit şi trădat, iar derbedeii politici, eliminaţi din peisaj fără remuşcări.

Google
 

Postări populare