Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

12.6.11

O stafie trebuie ca umbla prin Europa

Primind filmul acesta de atat de multe ori de la cititori si prieteni, am decis sa-l vad pana la capat.  Am aflat ce nu stiam si nu aflu ce tot alfam de 21 de ani.

Nu stiam ca masinariile comunistilor lui Stalin si ale nazistilor lui Hitler aveau atatea tehnicalitati in comun, desi Hannah Arendt, printre altii, ne-a informat de ceva timp de echivalenta ideologica a celor doua.  Am aflat numai in treacat ca si nazistii si comunistii acelui timp aveau o problema cu internationalismul (echivalentul globalizarii financiare de azi) atunci cand se facea referire la capetele de acuzare impotriva etnicilor evrei.  Nu stiam ca Engels avea o perspectiva atat de 'pragmatica' despre atatea populatii din Europa.  Cred ca este o greseala VOITA a realizatorilor de a-i pune pe Marx si Engels la sursa raului European din Secolul XX.  Engels cred ca reflecta mai degraba modul in care se opera de la vreun centru sau altul, iar practica SUA, Franceza, Britanica, Belgiana samd in coloniile/teritoriile lor nu cred ca era cu ceva diferita fatza de viziunea lui Engels!

Nu-am aflat nimic despre patimile romanilor la mana sovietiiclor si nazistilor.  Tot e pusa Polonia sau balticii in fatza.  Nu am aflat nimic despre comportamentul invingatorilor in tot acest timp.  Britanicii de exemplu, au si ei un echivalent al episodului Ucrainean in India.  Ca sa nu mai spunem ca nu cred ca se trezeste cineva cu gandul sa omoare in masa, ci mai degraba exista o dialectica a crimei organizate--ceea ce i-a tarat si pe americani in toate rahaturile jocului, chiar din 2003 incoace, pe teatrele de razboi.

Asa ca trebuie sa ma intreb:  Ce stafie si-a facut aparitia in Europa de se cheltuie bani pentru traducerea acestui film in romaneste?  Sa fie o reactie la anticiparea radicalizarii din cauza exceselor globalizarii?


Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare