Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

15.11.06

despre lumea in/cu care traim

O cititoare peromaneste ne-a trimis un email cu ceea ce pare a fi un discurs al senatorului C.V. Tudor in Parlamentul Romaniei. Era vorba de o interpelare adresata presedintelui Basescu de catre senator despre alocarea a 10 miliarde de euro pentru dotari militare din SUA si Israel. Mai mult, trei sefi de stat europeni, in frunte cu francezul Chirac, i-ar fi trimis presedintelui Basescu o scrisoare in care acesta din urma i s-ar atrage atentia ca banii in discutie vin de la europeni si probabil ar fi mai bine sa fie cheltuiti mai cu seama in Europa.

Un cititor de data asta ne-a trimis un link la un articol din "Romania libera" unde dl Talpes, fost sef al serviciilor secrete romane intr-unul din mandatele Iliescu, discuta despre o scrisoare a lui Liviu Turcu in care erau deconspirate personaje sus-puse in politica romaneasca post-decembrista si care nu numai ca au facut parte din Securitate, ci si din prelungirile post-revolutionare ale Securitatii. Initiativa d-lui Turcu era prezentata ca si cum ar fi fost expresia dorientei explicite a americanilor de a "indrepta" lucrurile la Bucuresti. Oicum, odata cu "deconspirarea" securisilor/informatorilor dintre fetele bisericesti sau sportivi din Romania s-a vazut dez-interesul puterii de la Bucuresti pentru lustratie...
Sunt cunoscute "iesirile" presedintelui Basescu despre Marea Neagra ne-ruseasca si invitatiile sale adresate Londrei si Washingtonului de a se alinia pe o axa imaginata de domnia sa. In timpul acesta, Budapesta isi vede de interesele-i energetice si locale si ii ignora pe americani si coalitiile acestora pe de-o parte, iar pe de alta, bate palma cu rusii pentru niscaiva energie.
Pai oameni buni, sa nu-i fi spus nimeni presedintelui cotrocean ca data fiind pozitia Romaniei relativ la ce preocupa SUA la acest moment, Romania este de nivelul vreunui functionar american de la Ministerul de Externe si nicidecum a presedintelui Bush? Si daca e sa acceptam teza asta, crede el consilierul Saft-x-ul ca axa cotroceana poate sa aiba vizibilitatea ce si-o doreste vreunul sau altul? De fapt, nici nu vrem ca lucrurile sa capete asemenea importanta si vizibilitate incat presedintele american sa-i dea atentie caci, dintr-o data, s-ar putea sa dea caldura peste Carpati.
Pe o alta nota ar trebui spus ca Rusia si Europa continentala se apropie, SUA si Marea Britanie nu privesc asta cu cea mai mare placere, iar in Asia, cum scria un coleg aici, au inceput deja repetitiile la parti de solist.

Oricum, mare noroc ca intram in Iuropa si putem sa mergem la salarii de cateva sute de euro in timp ce locurile de acasa sunt luate de chinezoaicele la 100 de dolari pe luna.



Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare