Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

13.5.05

Potentiale directii pentru Iliescu

Pe d-l Iliescu il poate invinge justitia lui Basescu, respectiv ajuta, o alianta cu Geoana. De omul de stanga Iliescu va fi nevoie caci prea s-au bulucit cu toti spre dreapta/centru-dreapta lasand stanga neocupata. Oportunitatea electorala de exploatat inca ramane stanga din moment ce multi oameni sunt la stanga si acestora li se vor mai adauga si altii--vezi situatia materiala precara si eventuala deziluzie cu aderarea la UE. Este de remarcat ca un scenariu in care stanga poate lua Parlamentul si forma Guvernul, iar ceilalti numesc presedintele este consistent cu conditiile electorale din Romania.

Iliescu insa trebuie sa inteleaga (si sa se inteleaga) cu un al doilea care sa fie candidatul partidului sau la presidentie peste 4 ani. Un partid cu aspiratii presidentiale trebuie sa-si construiasca un candidat pe masura functiei supreme in stat din timp. Deci lucrurile sunt relativ simple daca nu consideram ce personalitate complexa, cel putin cand e vorba de putere, este fostul presedinte...

Ca alternativa, d-l Iliescu se poate gandi la o structura de partid bi-cefala, mai ales considerand ideea exprimata la sfarsitul primului paragraf si anume ca Basescu fiind atat de popular, sansele unui contracandidat sunt oricum minime.

Unde incape Nastase in toata tarashenia? Poate ca Petre Roman este o buna aproximatie ca raspuns...

Pe termen scurt, d-l Iliescu are toate atuurile, pe termen mediu si lung, presedintele Basescu este the wild-card!



Mircea Geoana declara pe 11 mai 2005 ca "Nu cream functii pentru Iliescu". Tot fiind vorba de crearea unei functii in PSD pentru Ion Iliescu Geoana spunea ca:
"Statutul nu poate fi incalcat sub nici o forma. Ca presedinte al partidului, sunt garantul ca nu poate fi modificat pentru nimeni si nimic". Noi am spus ca Geoana nu trebuie subestimat, insa se pare ca marea sa pretentie la glorie ar putea sa ramana doar in faptul ca este politicianul cu cele mai multe vocale (consecutive) in nume. Sa le mai dam ceva timp...

Un comentariu:

Anonim spunea...

mai fratioare, voi ati cam spus-o acu o luna ce abia acum incepe sa se intample. cineva acolo la voi peromaneste are brainpower nu gluma!

Google
 

Postări populare