Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

19.3.05

Multe mai sunt de curatat in grajdurile post-decembriste

De ceva timp, cel putin in editia pe Internet a ziarului Ziua, observam niste discutii centrate pe Biserica Ortodoxa din Romania. Iata comentariul nostru la articolul "Libertate de constiinta" sau anticrestinism? semnat de Adrian PAPAHAGI in editia din 19 martie 2005 a ziarului Ziua. Pentru a accesa articolul, click aici!


Da, judecand macar dupa temperatura lor pe acest forum, se pare ca asemenea discutii despre Biserica Ortodoxa din Romania (BOR) sunt de mult timp necesare!

Ar fi de dorit ca teologii de formatie recenta si "progresistii" de genul d-lui Andreescu sa poarte o serie de discutii pentru folosul tuturor.

Clerul trebuie ajutat in cel putin doua directii:
1) Sa faca lumina in perioada-i de sub comunism;
2) Sa decida noi cai de a face BOR relevanta, mai ales acum intr-un timp de expunere a romanului la mult mai multe (bune si rele) ale vietii.

Atat timp cat clerul romanesc se pune de-a curmezisul scrutinului public, nu va face decat sa slabeasca Biserica (din interior si exterior de-o potriva). Introducerea de obstacole invelite in percepte dogmatice, ma tem, nu va ajuta pe nimeni.

"Progresistii" trebuie sa-si expuna si ei gandurile, atat cele pro cat si cele contra. Am aflat de la d-l Andreescu cum si la ce a fost contra. Am mai avea de aflat si pentru ce este d-l Andreescu. Acesta trebuie sa fie un exercitiu dus pana la capat si nu abandonat dupa declararea adeziunii la cateva standarde.

Un comentariu:

Anonim spunea...

vis-a vis de discutiile deschise de dl.G.Andreescu si continuate de flachi as adnota similitudinea/mutatis mutandis/cu dezbaterile nu rareori aprinse la scara europeana dintre proponentii ideii de precedentza crestina a continentului si 'progresivii'carora le repugna pana si recunoasterea creditului cuvenit crestinatatii la formarea civilizatiei /vest/Europene.
Poate le-ar fi mai usor daca ar recunoaste ca, in fond, chestiunea este factual istorica si, spre voia lor mai putin teologica/spirituala.
Dar in definitiv ce sa ne /mai/ lamentam cu acest quasi revizionism cand asistam la o penibila si socialmente jalnica relativizare a multora dintre valorile morale ce trebuie ca au stat la temelia atator institutii europene/inclusiv catedrale.

Google
 

Postări populare