Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

15.3.05

Excelenta observatie, ce (mai) e de facut?

Radu Portocala este un nume cunoscut pentru analizele si observatiile lucide si mai degraba incomode pe care le face de aproape 15 ani incoace. target="_blank">Un bun articol cu o excelenta observatie a d-lui Radu Portocala in Ziua din 16 martie 2005. Pentru a-l accesa, click aici.

Da domnule Portocala, lucida observatia dvs., delatfel pe masura ironiei generale a articolului.

Ce-i de facut in conditiile astea? S-o lasam mai incet cu punctul 8 de la Timisoara sau sa ne curatim de pe dinauntru? Germania a avut 'sansa' ei la curatatorie si inca se chinuie sa vada ce face cu haina cu care s-a pricopsit.

In privinta Moldovei, real-politick este mai puternic decat orice. Europa se concentreaza acum pe strangerea randurilor fata de ceea ce se percepe in spatiul vest-european ca fiind important: SUA. N-are energia si interesul de a fi justitiarul ultimei jumatati de secol XX.

In ceea ce ne priveste pe noi, romanii, as spune ca dupa 15 ani de libertate, pentru cei mai multi dintre noi n-are sens sa ne ocupam de ce a fost in trecutul celor mai multi dintre romani inainte de 1990. Avem date destule despre ce a facut mai fiecare in ultimii 15 ani pentru a ne face o parere despre cineva. De exemplu, in cazul presedintelui Basescu, este examplar felul in care a recunoscut eroarea de judecata pe care a facut-o impotrivindu-se Guvernului Ciorbea si initiativei acestuia de restituire a proprietatilor. In cazul lui Vadim Tudor, ne putem din nou da seama ca dansul si/sauPRM nu au votat impotriva niciunei legi a PDSR-ului/PSD-ului indiferent de cat i-a balacarit acesta pe fruntasii acelor partide. Fostul presedinte Constantinescu a avut si a irosit sansa maxima in stat, motiv pentru care valoarea lui nu poate fi decat egala cu a unei curiozitati istorice. Fostul presedinte Iliescu, aceasta solutie intarziata cu mult dupa data-i de expirare, nu merita decat uitarea si ignorarea de catre oamenii cei multi si punerea la josul istoriei contemporane de catre analistul ultimilor 15 ani. Deci, avem destule date asaincat putem sa promovam oameni mai ales pe baza a ceea ce (n-)au facut in ultimii 15 ani...

2 comentarii:

Anonim spunea...

La 2005-03-16 00:19:28, !!!! a scris:

> De exemplu, in cazul
> > presedintelui Basescu, este examplar felul in care a recunoscut
> > eroarea de judecata pe care a facut-o impotrivindu-se Guvernului
> > Ciorbea si initiativei acestuia de restituire a proprietatilor.
>
> N-am stiut. Dar sigur ca e absolut in ton cu ce stiam despre acest
> individ.
> Si cum, gata? Daca a " recunoscut" il iertam de pacate? Daca
> toti securistii fac acelasi lucru, totul e ok?

peromaneste spunea...

...un pacatos recunoscut si cu parere de rau face mai mult decat un cuvios care n-a cunoscut pacatul! Pentru asta, haideti sa asteptam un (an doar) scorul presedintelui Basescu si sa-l comparam cu cel al fostului premier Ciorbea...

Google
 

Postări populare