Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

13.3.05

Bila rosie lui Calin sau strugurii (FMI) sunt acri

Premierul Calin Popescu Tariceanu ne anunta ca negocierile cu FMI sunt intr-un impas, insa un acord cu FMI nu este necesar ci doar util pentru Romania sau mai degraba, imaginea Romaniei...

E cam tarziu in acest joc cu FMI sa ni se spuna ca un tratat nu ar fi necesar ci doar util pentru imagine. Premierul si echipa sa ar fi trebuit sa stie care era miza inainte de a fi 'pierdut'/investit atata timp. Timpul guvernamental costa tara o gramada de bani prin taraganarea in efect a schimbarilor necesare.

Cat despre utilitatea unui acord avand de-a face mai degraba cu 'imaginea', suna deja ca un refren care-l auzim de 15 ani incoace la mai toate nivelurile inalte ale politicii romanesti. Fostul premier Nastase a fost acuzat pe buna dreptate ca a acordat disproportinata atentie 'imaginii' si asta in detrimentul altor activitati guvernamentale de substanta--vezi stenogramele.

Nu d-le Tariceanu, nu este in regula sa se intample asa si nu mai spuneti ca ati face-o de dragul poporului! Sa fie cumva anticipatele la mijloc? Nevoie de FMI s-ar putea sa nu mai fie din cauza cresterii ranking-ului de tara de catre Moody's, dar ce veti face daca Moody's isi va re-evalua pozitia in lumina unui contract esuat?

Pana acum, Externele, Justitia, Cultura, si intr-o masura in crestere, Finantele sunt exemple in care lucrurile se desfasoara oarecum in directia asteptarilor electoratului. Restul este probabil balast guvernamental...

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare