Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

13.4.20

România, Wuhanul minciunii, ticăloşiei şi muşamalizării lor



Sorina Matei, în echipa Digi 24, ca jurnalist de ...

Sorina Matei

Cu un dezastru organizatoric desvârşit al statului, fără reţea de sănătate pregătită sau pe picioare, cu bugete reduse pentru că erau mărite constant şi prioritar de toţi guvernanţii- cele ale serviciilor de informaţii, fără DSPuri pregătite, conduse ca şi spitalele – de politicieni, rude ale acestora, pile, cunoştinţe şi relaţii, toţi tâmpiţii şi amantele şi hoţii, fără personal calificat şi nici pregătit, România stă minţită, fericită şi proastă pe marginea prăpastiei, se uită în jos, râde şi aşteaptă să pice în hău.
Oare ce-o fi acolo?
Moartea este.
Guvernul iresponsabil Orban- Iohannis se bazează în continuare doar pe lockdownul parţial, omorând economia şi, pe termen lung, tot oamenii.
Dacă nu mori de coronavirus, n-o să mai ai nici de pe ce să bei apă. Dacă nu te omoară carcalacul, te omoară spitalul. Dacă nu te omoară spitalul, te omoară primarul care, din cauza dealurilor şi parandărăturilor lui cu mafioţii, îţi bagă pe gât în infecţie. Dacă nu te omoară primarul dobitoc, te omoară Guvernul cretin. Cumva, tot te omoară cineva. Degeaba te protejezi tu, ei ţin în general cu tot dinadinsul, se chinuie practic, să te omoare.
România, ţară cu 19,4 milioane de locuitori se developează acum în toate măruntaiele ei, ca un stat slab, infect, dezgustător, care practic nu este în stare să-şi protejeze nici cetăţenii în faţa unui pericol major: moartea rapidă.
Un stat care nu este în stare să protejeze viaţa oamenilor săi, ba chiar se chinuie să-i distrugă, trebuie să fie ras de pe suprafaţa pământului. Oricum este plătit degeaba.
România arată ca o căruţă d’aia care se dezmembrează. Este plină ochi de proşti, hoţi, mitomani, disperaţi sau idioţi siniştri, şi nici nu stă, nici nu merge. De-ţi vine să-i dai foc, nu alta! Blestemi ziua în care te-ai născut pe acest pâmânt în această dezgustătoare naţie.
Autoritatea- sub toate formele ei- preferă să-i mintă mecanic şi programatic pe oameni, de parcă realitatea morţii de noul coronavirus n-ar exista. De parcă planeta pe care totuşi se află n-ar fiinţa. De parcă nu s-ar muri peste tot. Au ajuns iresponsabilii să se mândrească cu morţii, cu miile de morţi, ai Spaniei!
Mai întâi, oficialii au început să mintă spunând că noul coronavirus nu este aşa grav. În capul lor fără circumvoluţiuni, era doar o boare, o răceală mai gravă. Deşi imaginile cu oameni picând şi murind din picioare curgeau pe televizoare. Dar Orban- Iohannis- Hellvig- erau chiori. Ochiul minţii lor era la mai multă putere. Putere deplină, control total, soviet.
Oficialii români au ajuns în doar o lună, cu o acceleraţie extraordinară, să confecţioneze alte realităţi, să falsifice evidenţe, cifre, rapoarte, morţi, să mită pe datele pe care tot ei le prezintă zilnic, să mintă în legătură cu rata testării altor state de parcă internetul n-ar exista. Mint şi în legătură cu impunerea propriului lockdown, cu propria stare de urgenţă anunţată sâmbătă dar făcută luni, că Iohannis este preşedinte boier loisir. Nu-şi mişcă fundul. Şi nici creierul.
Testaţi, testaţi, testaţi!, spunea OMS. Minţim, minţim, minţim şi nu ne mai oprim- este chiar deviza Guvernului.
Până să se trezească cu măştile pe faţă, potenţial infectaţi de un alt iresponsabil cu febră al lor de câteva zile, covid umblător, preocupat bineînţeles de propria alegere, candidatură şi putere, de propriul sine sau – după 2 săptămâni- tăciune prezidenţial, la Cotroceni, vorbind la pereţi, singur, aseptic şi înregistrat, de atâta UV, politicienii de la guvernare erau preocupaţi de impunerea cu forţa a alegerilor anticipate în timpul Wuhanului şi chinuindu-se, la fel de iresponsabil, să-şi dea jos, în mod tradiţional, propriile guverne. Că noi, liberalii, nu suntem Ciuma Roşie. Sunteţi adevărata Ciumă Galbenă. Covidul! Moartea la propriu. N-aveaţi nici Guvern, nici atribuţii depline legale, cretinilor! Eraţi cu chiloţii anticipatelor în vine.
După asta, ar trebui rasă din temelii toată clasa politică din ultimii 30 de ani. Şi îngropată adânc, în străfunduri, atât cât mai trăim noi, să nu se mai ridice efectiv şi la propriu din mormânt- chiar niciodată.
În general, în România, totul se bazează pe lipsa de informaţie şi de cunoştinţe corecte ale oamenilor, pe IQul redus, pe controlul presei, şi pe memoria socială care este scurtă. Şi pe contribuţia multor ticăloşi.
Dar cei care fac asta şi execută s-ar putea înşela.
În faţa morţii, omul nu uită şi nici nu iartă.
Mai mult fierbe până la a da în focul revoltei. Doar în lumină şi transparenţă şi sinceritate, omul ascultă, înţelege şi te ajută. Te ajută pentru că înţelege gravitatea situaţiei.
În faţa evidenţei sinistre trăite pe pielea ta, pe mincinos îl înjuri că te umple de spume. Este natural. Este basic instinct. Puşi să înghită valuri de minciună, oamenii scot tot ce este mai adevărat din ei. Şi adevărul lor e… rău. Este crâncen.
Guvernanţii mint acum şi în legătură cu impunerea târzie a lockdownlui. Mint în legătură cu ce n-au făcut acum câteva săptămâni şi toată lumea le ţipa, imperativ aproape, să facă!
Se laudă mincinos că au fost printre primii europeni care au închis ţara dar realitatea factuală este că au instituit de fapt starea de urgenţă la 5 zile după declararea pandemiei de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Au fost cei mai târzii din regiune. Şi asta pentru că ei aveau priorităţi şi vanităţi personale şi politice, puse tot înaintea vieţii oamenilor pe care tot ei se bazau să-i re-aleagă. Ca proştii iresponsabili.
Mai mult, o altă ticăloşie fatală a Guvernului Orban, dar făcută din aceleaşi obsesii pur politice şi electorale, pentru acapararea de putere proprie şi personală tot mai mare, a fost lăsarea continuă a infectaţilor din Spania şi Italia să intre în ţară, în condiţiile în care alte state îşi închiseseră deja demult frontierele.
Când multe alte ţări închideau graniţele permitând cetăţenilor lor doar 48-72 de ore să intre în ţară şi direct în carantină, şi guvernanţilor li se atrăgea atenţia de pericol, pe televizoare şi reţele de socializare să închidă graniţele, România le deschidea fără nicio carantină, cu o largheţe extraordinar de iresponsabilă.
Guvernul Orban şi Iohannis era preocupat de câştigul electoral cu preţul cadavrelor altor oameni. Acum a fost nevoie de ei, şi de iresponsabilitatea lor, ca să moară şi alţi oameni.
Oameni infectaţi au intrat, bineînţeles, ca-n brânză, extinzând epidemia pe teritoriul naţional, punându-i în pericol pe alţii, controlul la frontieră şi după n-au existat, carantinarea e vai de viaţa mamei ei, spaţiile nu există sau sunt infecte, primarii habar n-au de capul lor ca şi majoritatea autorităţilor infecte locale. Iar la câteva săptămâni, după izolete scăpate pe jos, în Suceava, în România au apărut situaţiile explozive. „Sucevele”. Morţi pe capete, cadavre apărute, ne raportate, pitite, ascunse şi de o parte de presa centrală, muşamalizate.
Dricurile erau coadă.
Moartea însă n-o poţi piti. E factuală. Nici comuniştii şi nici sovieticii n-au reuşit asta. Mai încearcă o tură acum liberalii să vadă dacă reuşesc, dacă le ţine.
Cu un sistem la pâmânt, cu un stat inexistent de atâta ineficienţă – o chestie, vorba lui Octavian Paler- situaţiile explozive s-au extins cu o viteză ameţitoare, la fel şi focarele- Ţăndărei, Hunedoara, Deva, Arad, Constanţa, Bucureşti, Universitar, Timişoara. Şi continuă. Zilnic, oră de oră. Moartea s-a întins şi a cuprins România.
În mod real, sistemul medical a picat deja înainte să vină urgia.
România nu are niciun colac de salvare. Oamenii încep să fie conştienţi că vor muri siguri în spitale. Cei săraci, simpli, care n-au de pierdut nici pile, nici privilegii, nici funcţii, nici bani, nici onoruri, vorbesc. Că-şi au de pierdut chiar viaţa!
Obişnuită să se târască slugarnic pe preşurile marilor cancelarii ca să i se ofere un os pe care să-l execute prin ros cu patos, România acum se vede în postura de a fi nimicceea ce şi era demult deja– iar uşile sunt ferecate că mai marii lumii sunt preocupaţi de reanimările lor, nu de slugi.
Slugile ţinute pe-o şapcă pot să dispară, sunt mereu înlocuibile. Oricând, oriunde, vor fi altele. Rezervorul de prostie este mare, este singurul din lume care nu seacă chiar niciodată. Este infinit!
Nu există pe lume ceva mai greu decât sinceritatea şi ceva mai uşor decât linguşirea. Feodor Dostoievski, analfabeţilor.
Testarea din Bucureşti, oraş tranzitat de 3,5- 4 milioane de oameni, capitala şi inima României, nu se mai face după ce a fost anunţată cu tam tam. A picat testarea, a picat ministrul, alt papagal sinistru. A venit acum altul. Înlocuitorul de papagal. Un surogat politic. Testarea mai întâi totală, apoi selectivă, a Bucureştiului, a picat tot din raţiuni electorale. Pe viaţa oamenilor, nu se mai face. Lui Orban îi e frică că-i ia faţa în Bucureşti Firea în alegerile pe care nici nu ştie nici cum şi nici când o să le mai facă.
Principiul este acelaşi din străbuni: cum zicea bunica, mintea nebunului la marginea drumului. Premierul Orban testat şi retestat nu este de acord ca românii care vrea să-l voteze să fie testaţi. Este solidar doar cu sine însuşi, cu sufleţelul său minuscul, de Gollum.
În România ipocrită, plină de mizerie la propriu, în faţa blocurilor, şi la figurat- umană- s-a descoperit după 30 de ani că sunt romi. Ce situaţie! Nu, zău? S-a descoperit şi că majoritatea popilor sunt iresponsabili şi încremeniţi în altă eră, că am exportat criminalitate pe bandă în Europa şi acum – vai, vin galacticii– ce surpriză! Păi, galacticii, suntem noi, cu adevărat! Asta este naţia română. Când ne-o trimiteau înapoi cu avioanele că speriau Vestul, nu i-aţi văzut? N-aţi mers pe trotuare în ultimul deceniu, aţi mers doar în limuzine? Ah, eraţi fericiţi că nu vă jefuiesc pe voi, ipocriţilor! Să-i jefuiască doar pe alţii, nu?
Nu curăţăm nici străzile- cum face toată planeta. Pentru că pe lângă infractori, noi- ca naţie- suntem infecţi de proşti.
Pe lângă faptul că nu are spitale, România nu are nici spitale de campanie pregătite eficient pentru a face faţă pandemiei. Şi nici nu-şi face. Iar ce-şi face- sunt construite greşit chiar de isteţii îmbuibaţi de prostie ai Armatei Române, pupaţi în fund de presă.
Rata mortalităţii creşte, rata testărilor scade iresponsabil, România nu are nici morgi pregătite, nici crematorii, nici spitale, nici reţea de stat sau privată eficiente, nu are nici măşti, nici echipamente pentru medici, nici teste PCR, nici ventilatoare, nici termometre, nici direvuri- cum face toată planeta.
România nu are nimic. Cum să nu fie bine, cum să nu facă faţă, cum să nu fie “cea mai cea” de proastă de pe planeta Pământ?
Este ca un iresponsabil nebun. În timpul furtunii, s-a urcat pe bloc şi pe margine, pe buză, cu adieri puternice de vânt, urlă că nu pică, nu alunecă, că ea este foarte bine.
Se uită la hău, zice că în jos nu e nimic şi vrea să moară fericită scufundată în minciună.
Oficialii minciunii se întrec pe televizoare spunând cât este bine. Când este de fapt groaznic, înfiorător de groaznic. Aşa cum este ea în realitate, în adâncuri, în stăfunduri, în stomac, în pântece, în abdomen, în burtă, în inimă, în suflet. În toate măţişoarele ei putregăite.
Cum dracu să nu fie bine? Este ca un covid care abia mai respiră. Aparate n-are. Că statul hoţ, plătit baştan şi cu privilegii de nu mai poate duce- toate tot din buzunarul morţilor furaţi, nu există! Nu este nicăieri.
Culmea, date verificate arată că România covid refuză iresponsabil ajutorul punctual şi ieftin din exterior. Tot cu preţul vieţii românilor. Oare care vă este definiţia, dragi guvernanţi de covid, în tratate de criminologie?
România este atât de proastă încât nu este în stare să scrie nici ordonanţe militare. Ordonanţele militare în capul ei, cu miliţieni analfabeţi- nimeni în frunte, se dau cu recomandări, se bat cap în cap, nu se pupă orele, datele, nici măsurile. Suspendă şi ce nu are. Ce dracu’ să-i ceri când ai 2 proşti la comandă? Unul în jerseu şi altul în geacă de piele în ministerul lui în care nu plouă, dar crede el în căpşorul lui că geaca îl face mai important.
Nimeni în geacă de piele neagră.
Bine că a dat ordin scris să cânte imnul pe străzi, nici Coreea de Nord n-a făcut asta. Şi imnul ăla nefericit şi obosit, care vă cântă de weekend, să ştiţi că începe fix tot cu prostia voastră: deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte. În care te-adânciră barbarii de tirani.
România minte bineînţeles, sovietic, şi pe cifrele deceselor. Apar morţii vii şi viii morţi, oameni- mame, tati, fraţi, surori, copii, bebeluşi-  sunt infectaţi pe capete în spitale, la fel ca şi personalul în majoritatea lui la fel de incompetent, nepregătit, ne- informat, obtuz, ne-culturalizat, de peşteră, pe pilăraie, ca şefii pupaţi în kur şi impuşi de la centru.
Pe un băiat l-au omorât medicii, plini şi ei de cretini, care n-au vrut să-l opereze că în mintea lor avea coronavirus. Băiatul, tată de copil, a murit neoperat. După ce a murit au descoperit criminalii că n-avea niciun coronavirus.
România n-are eroi. Are mulţi tâmpiţi îmbrăcaţi nu numai în geci de piele neagre, ci şi în halate albe.
Eroii prezentaţi sunt falşi. Medicii copiază ca ultimii fraieri melodii, la recomandarea altor proşti din presă, şi reacţiile naturale, spontane, ale spaniolilor.
Emoţia, starea de bine, într-o ţară în care se prăvăleşte tot în jur, nu se copiază, papagalilor! Se simte! Se emană! Natural, propriu şi diferit. Aşa cum este omul.
Din greşeală în greşeală şi din minciună în minciună, oficialii români care erau până de curând siguri când va fi punctul critic pentru pandemie în interiorul ţării- de sărbătorile pascale- s-au trezit să spună că nu mai sunt siguri când va fi punctul critic- de Paşte sau dupăpentru că NU au date.  
Nu au date- pentru că- este simplu: nu fac testare. Nu fac testare pentru că nu cumpără teste, nici substanţe, nu au nici laboratoare, nu au folosit toate laboratoarele disponibile la stat şi privat, oficialii mincinoşi din Sănătate, fâcând aceeaşi greşeală ca şi Marea Britanie. De ce n-au folosit toate laboratoarele? Pentru că ei lucrează în privat şi vor să facă bani. E simplu. Nu le mai ajunge.
De parcă ar pleca cu banii doldora, tapetaţi între patru scânduri, pe lumea cealaltă. Criminalilor!
În România, poate n-aţi observat- dar cam lipsesc şi vedetele politicii sau afaceriste sau oameni importanţi care s-au îmbolnavit de coronavirus, nu sunt anunţaţi public, deşi există. Sunt ţinuţi la secret majoritatea, pentru că sunt trataţi preferenţial, spre deosebire de mămicile cărora le sunt infectaţi nou născuţii în maternităţi. Unii şi-au testat amantele privilegiat şi sponsorii şi prietenii, le-au trecut în hârtii medici. Alţii şi-au testat rudele pe pile în dauna adevăraţilor salvatori de oameni. Asta înseamnă în România ipocrită şi mizerabilă „solidaritatea”. Mi-e scârbă de voi.
În România nici procurăraşii bugetofagi, obsedaţi de cătuşe şi cu pensii speciale, poate n-aţi observat, dar nu mai fac dosare. De ce? Că se infectează. Stau şi o freacă la serviciu pe banii morţilor când mor oameni pe capete din acţiuni penale ale autorităţilor. Voi, procurorii care nu faceţi dosare ca să nu vă infectaţi şi să nu deranjaţi puterea, sunteţi efectiv nişte jeguri şi ticăloşii umane.
În România, ţara ITiştilor deştepţi, neimpozabili şi firmelor securităţii de tehnologie a informaţiei, nimeni nu este în stare nici să dezvolte nişte căcaturi de aplicaţii simple- ca toate statele lumii pentru ajutarea românilor să se lupte coronavirusul. Nu-i duce mintea de proşti ce sunt. Dar eu pot să intru chiar de la Bucureşti pe alea din China. Securitatea proastă de Bucureşti şi îmbuibată în furăciuni, afaceri, prostie, cătuşe şi surveillance, nici când trebuie să monitorizeze ceva pentru salvarea de vieţi- n-o face! Că este prea incredibil, ilegal de proastă.
Oficialii, IT-iştii şi securitatea nu citesc presă externă, nici măcar nu au acest exerciţiu în era informaţiei instante, digitale. Ba mai mult, firmele apropiate sau deţinute chiar de lucrători din serviciile de informaţii, bugetofage pe buzunarul morţilor, se înfruptă acum criminal pe capete pe contractele cu spitalele aflate în comă. Tot pe banii morţilor. La fel şi securitatea Unifarm. ITiştii politici, prezentaţi cu pompă la televizor ca specialişti, sunt prinşi cu tabele copiate de pe net pe care le prezintă, graţie iresponsabilităţii presei, şi ea analfabetă şi rău- voitoare, ca fiind situaţia României. Când de fapt totul este un fals şi fake grosier. Vă minţiţi singuri, de dobitoci ce sunteţi!
Mai mult, oficialii şi o parte din presă specializată în fake newsuri, ode făcute guvernanţilor, prezentare de cifre sau informaţii false şi speranţe deşarte românilor- ca vaccinuri care nu există – încearcă să relaxeze oamenii şi să le prezinte deja date când vor scăpa de măsurile impuse prin starea de urgenţă- când în realitate nimeni nu ştie când se va termina iar starea de urgenţă tocmai este prelungită. Asta este crimă cu premeditare. Cu intenţie.
Spre deosebire de mulţi alţi oficiali din alte state, care încurajează şi pune la lucru şi biciul pe producătorii interni, oricând de mari, titani şi gigantici ar fi, România nu este în stare să urnească nimic. Pentru că nu are ce, trăieşte din ajutorul şi slugărnicia marilor puteri care au acum treabă să-şi salveze propriile naţii, iar hoţii politicienilor- afacerişti de carton, nu-şi mişcă fundul. Sunt puşi pe căpătuială, pe speculă grosieră din buzunarele săracilor, secâtuindu-i. Donează ca ipocriţii infecţi 3 lei din miliarde furate la teledonuri la televizor pentru PR pentru proşti. Voi credeţi cumva, în prostia voastră tradiţională, că nu vede nimeni ce faceţi?
Iar guvernanţii îi lasă în pace. Nici nu-i plafonează. Doar sunt prietenii lor. Românii pot să moară de virus sau de foame. Ei sunt adevărata bază.
Măsurile economice, reale, în sprijinul populaţiei, în România nu există. Sunt pseudo, false, o spoială, o lătură prost împachetată. Ca ţara. Ca ei.
Şomajul într-o săptămână creşte ca Făt Frumos într-un an, guvernanţii sunt de fapt preocupaţi să nu se supere prietenii lor, bancherii şi multinaţionalele cu jeepuri, geamuri ecranate, averi, vieţi şi afaceri puturoase şi clandestine.
Sluga proastă este slugă proastă până la capăt. D’aia este şi slugă, d’aia e şi proastă. Că nu se vindecă. N-are cum.
Minciună clinică covidă contagioasă şi generalizată.
Minţiţi- muriţi. Indiferent cine sunteţi, indiferent de unde sunteţi, de la ce faceţi voi pentru voi şi cu voi, până la ce fac alţii, vaccinul acestor zile, anticorpul salvator, este chiar cea mai simplă şi curată stare de pe pâmânt: adevărul.
Uneori, oamenii nu vor să audă adevărul deoarece nu vor să le fie distruse iluziile, spunea Friedrich Nietzsche.
Moartea este însă implacabilă. Trebuie s-o simţiţi. Dacă nu vine acum, în orice formă, tot va să vină.
Să n-aveţi nicio grijă. Eu să ştiţi că trăiesc ca şi cum aş muri mâine. Citesc, învăţ şi scriu ca şi cum aş trăi veşnic. Asta aţi fi aflat dacă aţi fi parcurs Mohandas Karamchand Gandhi.
Mahatma, marele suflet.
Proştii mor fericiţi în bezna minciunii. Deştepţii mor în adevăr şi lumină. Există totuşi o diferenţă. Fundamentală.
Diferenţele sunt cele care definesc, în esenţa lor, oamenii.




2 comentarii:

Anonim spunea...

Va felicit pentru ca aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe nume! Ar fi bine sa citeasca si cei care "pretind" ca ne conduc tara si care de fapt traiesc zilnic in propria lor mizerie. Foarte bine precizat in legatura cu domnul "neministru" al internelor, domnul "geaca de piele"- specializat in minciuni si in promisiuni desarte, cat si foarte bine precizat in legatura cu "faimosii politicieni". Sa dea Dumnezeu sa trecem cu bine peste aceste momente atat de grele! Multa sanatate!

Anonim spunea...

A plecat, atunci, L. Orbán și a venit alt nemernic, Cîțu!

Google
 

Postări populare