Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

12.12.18

Ghita Bizonu', un vizionar

Monchericule
te inseli. Macron c’est (deja) foutu! C’est pas Le Président Soleil mais il este devenu Le Président Eclipse!!!!
Asta tocmai din cazua varstei!. Madatul actual al prsului francez este de 5 ani. Este limitata la 2 mandate succesive….. Ori in condtiile Frantei (zicea ceva de Gaulle despre peste 200 de tipuri de branza) estre greu de crezut ca un presh poate castiga 2 mandate la „distanta”.  In SUA , cu o experinta mai vasta in materie de algeri prezidentiale , si intr-un sitsme bipartizan, doar UNUL a reusit sa se realeaga „la distanta”. In Franta celor 200 de felruri de branzeturi, Franata aia care are si vinuri ptr supa (?!!!?) si partide-partidulete si unde fidelitatea conjugala nu este prea bine privita (Danielle Miterand in capot, furioasa ca a fost trezita din somn „si de unde vrei sa stiu eu unde doarme presedintele TAU?” # noaptea si era inceput de criza …internationala) Macrou are cel mult 10 ani.
Dupa care este pa si pusi, numa Consiliul Contitutional il primeste… Sa se apuce de politica la nivel de departament (judet adica) , sa se intoatca la banca ? Doar o catedra la ENA sau directia cimitirul elefantilor (organele europene) si o lunga viata in care sa se gandeasca „fosta-i lele!” Sau ma rog, se poa auca de sporturi extreme , sa alerge cu motocilete puternice pe drumeaguri , sa joace ruleta rusa samd
Apopos tine cont ca el este un”parvenit” fara partid intr-o tara care se „emotioneaza” usor. Si am imprsia ca in curand Frnata va cunoaste „une grande emotion” ca cam de prin 1990 nu s-a mai lasat cu cucuie.
Crede-ma la France j’y connais. Intre 1970 si 1996 citeam hebdomandare franceze si Le monde saptamanal … In curand vor avea nevoie de cucuie!!!! Si mai excat crez ca excat votantii lu Micron … vor cere „serviciile” CRS !!!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare